×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

City break in Budapesta, in toiul primaverii

Stim cat de tentante sunt vacantele de primavara in Grecia, Turcia si Bulgaria, insa si mai tentant suna un city break in Budapesta, tinand cont de apropierea destinatiei si frumusetile sale. In mijloc de primavara, cand spatiile verzi incep sa prinda culoare, un city break in Budapesta este aproape irezistibil. Desi probabil gravitezi in jurul minunilor exterioare precum Piata Eroilor, faimosul City Park, Insula Margaret si Dealurile Buda, atractia uriasa din timpul unui city break in Budapesta ramane Spring Festival, o extravaganta de muzica clasica, care se intinde pe doua saptamani, intre 10 si 26 aprilie 2015.

Intre 10 si 26 aprilie 2015
Festivalul convinge turisti din toata lumea la o mini vacanta de tip city break in Budapesta, redand performante orchestrale, o varietate de muzica jazz, piese de teatru si spectacole de dans si arta vizuala. El reprezinta cel mai bun moment din an in care sa-ti iei un city break in Budapesta. Un moment in care numeroasele atractii in aer liber, actiuni sportive si bai termale te invita sa le explorezi la pas, cu bicicleta sau cu masina. Asadar, inainte de a spune da oricarui sejur, gandeste-te daca nu cumva ar fi momentul unui city break in Budapesta. Temperaturile sunt placute, aerul este curat, iar mireasma copacilor infloriti este secretul revenirii din amorteala.

Revolutia mancarii
Pe langa Festivalul Primaverii, Budapesta deschide portile revolutiei gastronomice. Nu, nu este un festival in sine, ci perioada anului cand orasul imbratiseaza influentele gastronimice exterioare, pastrandu-si insa si zona traditionala. Iar din acest amalgam rezulta o scena gastronomica electrica si cu totul aparte, pe care sa o savurezi intru-totul intr-un city break in Budapesta.

Restaurantele locale pe care le poti vizita intr-un city break in Budapesta, cum ar fi Borkonyha, Bock Bisztro, Csalogany 26 si 21, au reinventat traditionalul meniu unguresc cu mancaruri grele din carne, printr-un stil jucaus si creativ, imbratisand numeroase produse de sezon, printre care si legume de primavara. Renasterea mancarii stradale este si ea un motiv de city break in Budapesta, atragandu-te cu burgerii fresh ai Finomito, cu mancarea autentic thailandeza a restaurantelor vietnameze (Kis, Funko Pho) si cu noile sandvisuri si produse de patiserie din cafetariile old-style.

Budapesta, pe calea maritima
Dunarea este linia favorita de transport intre Buda si Pest si, totodata, o metoda traditionala de a admira frumusetile arhitecturale ale orasului - de la Palatul Royal si cladirea Parlamentului, la Podul cu Lanturi, Podul Libertatii si Podul Reginei Elisabeta. Datorita dezvoltarii turismului pe Dunare, au aparut si noi modalitati de explorare a orasului, pe care le poti testa cu usurinta in timpul unui city break in Budapesta. Unul dintre ele este RiverRide, un autobuz amfibie, care te duce in Pest inainte de a traversa raul spre Buda, iar un al doilea este Yellow Zebra - ce ofera tururi pentru biciclisti. Iar daca aspectele specifice culturii orasului Budapesta sunt interesul tau, pe parcursul unui city break in Budapesta vei gasi tururi tematice ale orasului, care iti prezinta intreaga istorie, ducandu-te prin trecuturile comunismului si siturile evreiesti, pana la mancarurile si vinurile unguresti.

Spa city
Budapesta are o reputatie binemeditata de oras-spa, izvoarele sale termale jucand un rol esential in viata sociala a localnicilor, inca de pe vremea romanilor. Unele bai, cum ar fi Gellert si Szechenyi, combina magnifica arhitectura si saunele secolului 19 cu raspandirea piscinelor interioare si exterioare, cele din urma fiind accesibile doar odata cu inceperea primaverii. Tocmai de aceea, un city break in Budapesta in mijloc de primavara este un rasfat binemeritat dupa un sezon friguros si solicitant.
Gina Rotaru

Rezerva acum!