Vizitează marmota! Descoperă o altă față a Elveției

De la artă, la gastronomie și de la relaxare, până la aventură în aer libe, Elveția este raiul vacanțelor indiferent de anotimp. Iarna te bucuri de adrenalină pe pârtii, de căldura cabanelor din lemn și de aroma vinului fiert savurat în aer liber. Vara, însă, plăcerile se înmulțesc. Ai drumeții pe munte, băi în lacuri scufundate parcă în munți, festivaluri locale, plimbări cu trenuri prin peisaje de basm și delicatese cum n-ai să găsești în nicio parte a lumii. Așa că, vara asta, ia-ți o săptămână de vacanță în Elveția. O săptămână în care să vizitezi marmota. Și nu numai!

Fă o plimbare sau vizitează marmota

Cu trasee de mii de kilometri, bine marcate, Elveția este o mecca a excursioniștilor indiferent de nivelul de experiență. Plimbă-te în umbra muntelui legendă Matterhorn, pe marginea lacului Trail Zermatt. Ia la pas traseul elvețian care să-ți redea istoria țării, de-a lungul lacului Luzern, sau mergi prin Parcul Național Elvețian din Graubunden și admiră animale locale precum Capra Ibex și celebra marmotă. Turismul Elveției oferă o aplicație gratuită pentru iPhone, care detaliază 32 de rute ale țării. Sfat: încalță cizmele robuste pentru drumeții.

Festival local în Vevey

Puțini merg în Elveția să descopere tradițiile locale și distracțiile naționale. Puțini știu de ele. Ei bine, în fiecare sâmbătă, de la jumătatea lunii iulie până în august, în orașul Vevey, de pe Lacul Geneva, se organizează numeroase evenimente. Marches Folkloriques oferă muzică populară elvețiană, spectacole de alphornă, meșteșuguri și degustări de vinuri. În timpul jocului „Foire de Martigny” din Valais poți vedea lupte elvețiene și Hornussen (ca și golful și baseballul la un loc).

Zboară cu balonul

Relaxare? Alege Chateau d’Oex, o stațiune liniștită din regiunea Lacului Geneva. O bază excelentă pentru iubitorii de zboruri cu baloane cu aer cald. Wengen și Murren, două sate cocoțate pe munte cu vedere spre Valea Lauterbrunnen, oferă acces la vârfurile Bernese Oberland, fără aglomerație. Liniștitul sat Gandria, aflat pe malul lacului Lugano, are alei înăbușitoare și fler italian. Merită cunoscut.

O zi între vacile elvețiene

Vacile elvețiene… le-ai văzut în numeroase reclame televizate. Dacă ajungi în Elveția, vizita la o fermă este un „must”. Ia-ți o excursie la una dintre fermele de lapte de lângă Chateau D’Oex. Vezi întreaga producție de la zgomotul talangilor, până la brânza propriu zisă. Sau, alătură-te procesiunilor sezoniere din Gruyeres sau Appenzell, când vacile sunt conduse spre dealuri pentru a paște. În toamna, luptele de vaci Martigny sunt evenimente populare – vei vedea vaci care se împung cu coarnele, în joacă. Nu, nu se rănesc una pe cealaltă. Elvețienii țin enorm la simbolul lor.

La cascadă, între munți

Munții Elvețieni stau în lumina reflectoarelor, dar lacurile țării sunt la fel de surprinzătoare. Apele de un albastru glaciar impresionant și podgoriile de pe malul marii creează peisaje de excepție. Iar peștii locali reprezintă o specialitate pe multe dintre meniurile restaurantelor. Mergi pe croaziera Jet d’Eau – care te duce spre cascadă, vizitează Chateau de Chillon, de pe lacul Geneva. Sau treci frontiera în Italia pe Lacul Lugano.

Năpustește-te asupra brânzei

NU te opri de la savuratul brânzei doar pentru că elvețienii mănâncă fondue doar iarna. Cel mai bun fondue este în Fribourg, unde se topesc brânzeturile Gruyere și Vacherin Fribourgeois împreună cu vin alb, usturoi și kirsch (brandy de cireșe). Alte feluri de brânzeturi pe care să le încerci sunt raclette și alpen magronen (macaroane albe și brânză). Dar, de asemenea, asigură-te să sortezi soiuri regionale locale, cum ar fi Sbrinz în Elveția Centrală, Emmental din Berna sau Bundner Bergkase din Graubunden.

„Scufundă-te” în ciocolată

Odată ce guști din ciocolata elvețiană, greu să-ți mai intre alta în grații. Elveția este mama ciocolatei cu lapte (poți să mulțumești vacilor pentru asta). Aici a luat naștere prima ciocolată cu lapte și tot aici o găsești pe cea mai bună, chiar și acum. Fă un tur al fabricii Nestle din Callier sau cumpără câteva sortimente din mgazinele de suveniruri. Magazinele noastre preferate sunt Sprungli și Teuscher din Zurich, Martel la Geneva și Poyet în Vevey.

O tură cu trenul

Cu 46 de companii feroviare, peste 5.000 km (3.100 mi) de cale ferată și un sistem de transport care întârzie rar (nu știu dacă s-a întâmplat vreodată), trenul este cel mai bun mod de a face rondul Elveției. Mergi pe unul dintre traseele pitorești dedicate turiștilor și fotografilor. Glacier Express sau Bernina Express. Acestea au ferestre panoramice și călătoresc la viteze mai mici, pentru a-ți da timp de fotografii, filme și de a căsca gura…la așa peisaje, vei sta mai tot timpul cu gura căscată. La propriu.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Fenomenul Nopților Albe în Rusia. Cum se simte din Moscova și Sankt Petersburg

Cea mai bună perioadă de a explora Rusia este cu siguranță în timpul Nopților Albe, când marile orașe Moscova și Sankt Petersburg sunt scăldate de lumina dulce a amurgului până în zori. Pentru că știm cât de interesantă poate fi Rusia în timpul Festivalului Belyie Nochi, când au loc o mulțime de evenimente culturale, am […]

Ce să împachetezi pentru un city break

Cafenelele din Paris, magazinele din Milano, restaurantele din Londra… nimic nu este mai frumos ca un city break intr-un oras sofisticat. Indiferent că îți faci planuri să vizitezi fiecare muzeu din Florența sau să te relaxezi în Croația, ținuta contează. Cine nu-și dorește să emane frumusețe și entuziasm? Iar asta se face cu ajutorul câtorva […]

12 experiente de neratat in Istanbul

Dacă vara asta te-ai rasfatat deja in Grecia, a venit momentul si unei vacante in Turcia. Mai exact, in Istanbul – orasul plin de culoare, arome si experiente unice, care-ti gadila toate simturile. Toamna este cel mai bun moment de traversat frumosul oraș turcesc. Așadar, fie că alegi un city break, fie ca alegi un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =