INFORMARI PENTRU CALATORIE

Burgerii din gandaci invadeaza magazinele elvetiene

Vacanta in Elvetia? Pregateste-te bine! Gandacii au invadat magazinele alimentare elvetiene. Nu e o gluma. Anul acesta, faimoasa destinatie de vacanta isi ademeneste turistii gurmanzi printr-o noua delicatesa: burgeri facuti din gandaci! Nu stamba din nas. Noul preparat pare sa faca deja furori printre turistii curiosi, care au inceput deja sa laude noul produs. Tu l-ai incerca?

Vacanta in Elvetia cu burgeri si chiftelute din larve

Daca ajungi anul acesta intr-o vacanta in Elvetia, intra in unul dintre supermarketurile Coop. Aici, burgerii sunt pusi la mare cinste, pe primele locuri ale rafturilor cu delicatese. Iar daca la prima vedere iti vor parea burgeri normali, citeste lista cu incrediente. Principalul produs: larva unui gandac de culoare inchisa (genul Tenebrio), cu care se hranesc pasarile captive si alte animale insectivore. Ele sunt procesate „burgeri” si „chiftelute”.

O mica parte din Bangkok

Alimentele sunt pre-ambalate si nu pot fi desfacute decat la achizitionare. Desi pare ciudat, noul produs a trezit curiozitatea multor turisti si localnici deopotriva. Nu de alta, dar este o experienta culinara dierita, ce te face sa simti si o mica parte din Bangkok. Daca iti place gustul, nu te opreste nimeni la o experienta culinara si mai amanuntita. Astfel, anul acesta bifeaza Elvetia si, daca e cazul, anul viitor, bucura-te de Bangkok.

Proteine mai prietenoase cu planeta

Lansarea burgerului facut din gandaci are mai multe obiective si a fost gandita de unul dintre cei mai mari comercianti cu amanuntul din Elvetia. Acesta sustine ca vrea sa incurajeze oamenii sa descoperi si alte gusturi, cumparand proteine mai prietenoase cu planeta. Proteine care costa mai putin si pe care le poti obtine folosind mai putin teren, apa si resurse pentru productie decat carnea de vita.

Si mai multe larve

Potrivit directorilor executivi ai lantului de supermarket Coop, linia de produse pentru insecte se va dezvolta in curand. Scopul este acela de a pregati populatia pentru viitorul indepartat, cand toata lumea va ajunge sa manance gandaci, mai spun acestia. Asadar, daca esti curiosi sa stii cum sunt gusturile viitorului gastronomiei, hai in elvetia si incearca un burger sau cateva chiftelute. Noi ti-am pregatit deja oferta de vacanta!

Rezerva acum!