×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Viziteaza marmota! Descopera o alta fata a Elvetiei

De la arta, la gastronomie si de la relaxare, pana la aventura in aer libe, Elvetia este raiul vacantelor indiferent de anotimp. Iarna te bucuri de adrenalina pe partii, de caldura cabanelor din lemn si de aroma vinului fiert savurat in aer liber. Vara, insa, placerile se inmultesc. Ai drumetii pe munte, bai in lacuri scufundate parca in munti, festivaluri locale, plimbari cu trenuri prin peisaje de basm si delicatese cum n-ai sa gasesti in nicio parte a lumii. Asa ca, vara asta, ia-ti o saptamana de vacanta in Elvetia. O saptamana in care sa vizitezi marmota. Si nu numai!

Fa o plimbare sau viziteaza marmota

Cu trasee de mii de kilometri, bine marcate, Elvetia este o mecca a excursionistilor indiferent de nivelul de experienta. Plimba-te in umbra muntelui legenda Matterhorn, pe marginea lacului Trail Zermatt. Ia la pas traseul elvetian care sa-ti redea istoria tarii, de-a lungul lacului Luzern, sau mergi prin Parcul National Elvetian din Graubunden si admira animale locale precum Capra Ibex si celebra marmota. Turismul Elvetiei ofera o aplicatie gratuita pentru iPhone, care detaliaza 32 de rute ale tarii. Sfat: incalta cizmele robuste pentru drumetii.

Festival local in Vevey

Putini merg in Elvetia sa descopere traditiile locale si distractiile nationale. Putini stiu de ele. Ei bine, in fiecare sambata, de la jumatatea lunii iulie pana in august, in orasul Vevey, de pe Lacul Geneva, se organizeaza numeroase evenimente. Marches Folkloriques ofera muzica populara elvetiana, spectacole de alphorna, mestesuguri si degustari de vinuri. In timpul jocului „Foire de Martigny” din Valais poti vedea lupte elvetiene si Hornussen (ca si golful si baseballul la un loc).

Zboara cu balonul

Relaxare? Alege Chateau d'Oex, o statiune linistita din regiunea Lacului Geneva. O baza excelenta pentru iubitorii de zboruri cu baloane cu aer cald. Wengen si Murren, doua sate cocotate pe munte cu vedere spre Valea Lauterbrunnen, ofera acces la varfurile Bernese Oberland, fara aglomeratie. Linistitul sat Gandria, aflat pe malul lacului Lugano, are alei inabusitoare si fler italian. Merita cunoscut.

O zi intre vacile elvetiene

Vacile elvetiene… le-ai vazut in numeroase reclame televizate. Daca ajungi in Elvetia, vizita la o ferma este un „must”. Ia-ti o excursie la una dintre fermele de lapte de langa Chateau D'Oex. Vezi intreaga productie de la zgomotul talangilor, pana la branza propriu zisa. Sau, alatura-te procesiunilor sezoniere din Gruyeres sau Appenzell, cand vacile sunt conduse spre dealuri pentru a paste. In toamna, luptele de vaci Martigny sunt evenimente populare - vei vedea vaci care se impung cu coarnele, in joaca. Nu, nu se ranesc una pe cealalta. Elvetienii tin enorm la simbolul lor.

La cascada, intre munti

Muntii Elvetieni stau in lumina reflectoarelor, dar lacurile tarii sunt la fel de surprinzatoare. Apele de un albastru glaciar impresionant si podgoriile de pe malul marii creeaza peisaje de exceptie. Iar pestii locali reprezinta o specialitate pe multe dintre meniurile restaurantelor. Mergi pe croaziera Jet d'Eau - care te duce spre cascada, viziteaza Chateau de Chillon, de pe lacul Geneva. Sau treci frontiera in Italia pe Lacul Lugano.

Napusteste-te asupra branzei

NU te opri de la savuratul branzei doar pentru ca elvetienii mananca fondue doar iarna. Cel mai bun fondue este in Fribourg, unde se topesc branzeturile Gruyere si Vacherin Fribourgeois impreuna cu vin alb, usturoi si kirsch (brandy de cirese). Alte feluri de branzeturi pe care sa le incerci sunt raclette si alpen magronen (macaroane albe si branza). Dar, de asemenea, asigura-te sa sortezi soiuri regionale locale, cum ar fi Sbrinz in Elvetia Centrala, Emmental din Berna sau Bundner Bergkase din Graubunden.

„Scufunda-te” in ciocolata

Odata ce gusti din ciocolata elvetiana, greu sa-ti mai intre alta in gratii. Elvetia este mama ciocolatei cu lapte (poti sa multumesti vacilor pentru asta). Aici a luat nastere prima ciocolata cu lapte si tot aici o gasesti pe cea mai buna, chiar si acum. Fa un tur al fabricii Nestle din Callier sau cumpara cateva sortimente din mgazinele de suveniruri. Magazinele noastre preferate sunt Sprungli si Teuscher din Zurich, Martel la Geneva si Poyet in Vevey.

O tura cu trenul

Cu 46 de companii feroviare, peste 5.000 km (3.100 mi) de cale ferata si un sistem de transport care intarzie rar (nu stiu daca s-a intamplat vreodata), trenul este cel mai bun mod de a face rondul Elvetiei. Mergi pe unul dintre traseele pitoresti dedicate turistilor si fotografilor. Glacier Express sau Bernina Express. Acestea au ferestre panoramice si calatoresc la viteze mai mici, pentru a-ti da timp de fotografii, filme si de a casca gura…la asa peisaje, vei sta mai tot timpul cu gura cascata. La propriu.

Rezerva acum!