×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Primavara in Lisabona? O vacanta in care te vei indragosti iremediabil

Daca vremea anevoioasa aduce o iarna prelungita si ninsori feerice la inceput de primavara, atunci timpul este numai bun pentru planificarea unei vacante in locuri mai calduroase, scaldate de soare. Portugalia, tara aflata in sudul Europei si Peninsula Iberica, este una dintre cele mai ofertante destinatii pentru petrecerea vacantei. Indiferent de perioada si anotimp, turistii trec pragul uneia dintre cele mai atractive zone de pe „Batranul Continent”. Fosta mare colonie, Portugalia pastreaza urmele unui trecut incarcat de istorie glorioasa.

Capitala europeana de seama

Cel mai indicat loc de pornire a aventurii este capitala Lisabona, aflata pe coasta de vest a tarii, unde fluviul Tejo isi da intalnire cu Oceanul Atlantic. Centrul citadelei este „Baixa” sau „Orasul de Jos”, zona unde se gaseste Castelul Sao Jorge si Catedrala Santa Maria Maior. Peste zidurile castelului, incadrate de tunuri si ziduri temeinice, se poate admira intreaga capitala a Portugaliei, marcata de arhitectura care combina clasicul cu modernismul. Spectaculos este si cartierul Belem, acolo unde se gasesc monumente istorice din secolele XV-XVI: Turnul Belem si Manastirea Sfantul Ieronim. Aici te poti delecta si cu faimosul desert portughez Pasteis de Belem, chiar de la patiseria deschisa in anul 1837. Incantatoare sunt pietele Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio. O plimbare la pas prin colinele Lisabonei iti aduce privelisti minunate asupra intregii regiuni, insa si un drum cu unul dintre faimoasele funiculare te poarta prin locuri fascinante, cu importante atractii de admirat pe traseu.

Atractii de exceptie ale Portugaliei

In apropiere de Lisabona se afla orasul Sintra, o adevarata perla a Portugaliei. Au ramas marturie a trecutului glorios Palatul Pena si Castelul Maur, construit in secolul al VIII-lea, care vegheaza asezarea din cel mai inalt punct al sau. Unul dintre cele mai renumite locuri ale tarii este Fatima, localitatea unde Fecioara Maria s-a aratat, in 1917, in fata a trei copii, impartasindu-le trei mari secrete. Pe traseul catre Fatima poate fi inclus in circuitul turistic Nazare, un sat pescaresc renumit pentru fustele suprapuse pe care le poarta localnicele, dar si localitatea medievala Obidos. Insula Madeira, parte a Portugaliei, are capitala la Funchal, oras ce a fost fondat in 1421 de Joao Goncalves Zarco. Aici poate fi vizitata o grandioasa gradina botanica, piata locala „Dos Lavradores” si Fabrica de Broderie, locul unde iau nastere lucrari maiastre din maini dibace. De bifat este si o vizita la Crama Oliveiras, unde se poate degusta celebrul vin de Madeira.


(Madeira - Sursa: Pixabay)

Descopera tot ce are mai bun de oferit Portugalia intr-un circuit complex pus la dispozitie de noi, pentru toti cei dornici sa exploreze un taram fascinant, colorat in nuante vesele de primavara. Ultimele zile de inscrieri: vezi oferta.

Rezerva acum!