Top 5 cele mai vizitate atracții din lume, în 2019

cele mai vizitate atracții din lume

Ce facem în perioadele dificile, precum cea în care ne aflăm în ultima perioadă? Răsfoim printre vechile amintiri și facem un review al unora dintre cele mai fascinante destinații pe care le-am vizitat. Asta până când vom putea porni liberi, din nou, în aventuri care își vor lăsa amprenta în inima noastră.

Tocmai de aceea, iată un top al celor mai vizitate atracții din 2019, realizat de Tripadvisor.

Colosseum-ul din Roma

Fără dar și poate, Colosseum ocupă primul loc în topul celor mai vizitate atracții din lume. Iar asta nu ne miră absolut deloc.

Aflat în centrul Romei, acest obiectiv reprezintă cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman, fiind cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat in Italia. Fiind finalizat în anul 80 d.Hr., Colosseum avea capacitatea de a adăposti între 50.000 și 80.000 de spectatori.

cele mai vizitate atracții din lume
Sursă: Shutterstock

Muzeul Louvre din Paris

Nu există iubitori de artă care să nu fi visat să ajungă măcar o dată să viziteze Louvre, cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. Fiind printre principalele puncte de atracție din Franța și mai ales Paris, nu ne mirăm că ocupă locul doi în topul celor mai vizitate atracții din lume.

Aflându-se într-o clădire istorică, a fostului Palat Luvru, acesta deține o mulțime de exponate de artă franțuzești, reprezentative pentru istoria Franței, de la Dinastia Capețienilor până în prezent.

cele mai vizitate atracții din lume
Sursă: Shutterstock

Vatican și Piața San Pietro

Locul trei în topul celor mai răspândite atracții din lume este ocupat de Vatican, împreună cu Piața și Basilica San Pietro. Cel mai mic stat independent din lume, din punct de vedere al suprafeței și al numărului de locuitori, este condus de către episcopul Romei, Papa.

Desigur, toate vizitele în Roma includ această atracție unică în lume, fiind printre cele mai apreciate destinații ale Italiei.

cele mai vizitate atracții din lume
Sursă: Shutterstock

Statuia Libertății, din New York

Există oare cineva pe această planetă care să nu fi avut măcar o dată în minte planul de a descoperi America, tărâmul tuturor posibilităților? Ne vine greu să credem, așa că nu este deloc o surpriză că Statuia Libertății ocupă locul patru în topul celor mai vizitate atracții din lume, în anul 2019.

Aceasta este un simbol al aniversării a 110 de ani de la câștigarea independenței Statelor Unite, fiind primită cadou către cine credeți? Chiar Franța. Ulterior, monumentul a fost plasat în anul 1886 la intrarea portului de pe Liberty Island cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american.

statuia libertatii
Sursă: Shutterstock

Turnul Eiffel

Ei bine, Turnul Eiffel nu avea cum să lipsească din acest top. Un simbol viu al Franței, răspândit foarte rapid la nivel mondial, monumentul reprezintă visul oricăror îndrăgostiți și nu numai.

Acesta înregistrează nu mai puțin de 5,5 milioane de vizitatori anual, iar din anul finalizării sale, în 1889, și până la 28 noiembrie 2002, turnul înregistrase 200.000.000 de vizitatori.

atracții paris

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Excursie de 4 zile la Balchik: Istorie și romantism

Litoralul bulgăresc al Mării Negre adăpostește o mare diversitate de stațiuni atractive, pentru toate gusturile și interesele, astfel încât să poți petrece câteva zile de poveste. Te invităm să descoperi stațiunea Balchik, din apropierea localității Varna, populară mai ales pentru Castelul Reginei Maria, reședința sa preferată de vară, înconjurată de o grădină botanică de excepție […]

Vacanță în Grecia! Cele mai apreciate plaje din Insulele Ionice

Mulți dintre voi și-au făcut deja planurile pentru vacanța în Grecia, în 2015. Însă, tot atât de mulți încă se mai gândesc încotro să meargă și pentru ce insulă să opteze. Cu toții vrem peisaje noi, plaje generoase și facilități din plin, care să ne facă vacanța în Grecia lejeră și plăcută din toate punctele […]

Ce poți vizita gratis în Paris

Cine nu visează la o vacanță în Paris? Orașul îndrăgostiților, capitala fashion și paradisul literar, care te ademenește cu ale sale muzee, biserici medievale și restaurante fine aliniate parcă de-a lungul Senei… Paris are zeci de veșminte și milioane de posibilități în care să-l străbați. Poate fi o destinație scumpă sau ieftină, în funcție de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 12 =