„La vie en rose”, în boemul Paris. Ce poți descoperi în 10 zile

Paris este mereu o idee bună, fie că ești un romantic incurabil sau dornic de experiențe culturale. Capitala Franței atrage peste 30 de milioane de vizitatori pe an, datorită obiectivelor de renume precum: Turnul Eiffel, Basilica Sacre Coeur sau Muzeul Luvru.

Îți propunem să faci o Incursiune în Hexagon, unde vei pătrunde în atmosfera romantică a Parisului și vei vizita Reims și Strasbourg, două orașe cu iz gotic-francez. Circuitul cu autocarul de 10 zile, îți asigură experiențe memorabile pe traseul către Franța, unde vei explora și câteva locuri fascinante din Austria și Germania.

Top locuri de văzut în Franța

Unul dintre cele mai încântătoare locuri din Franța este Valea Loarei, pe care o poți bifa într-un tur opțional. Regiunea, parte din UNESCO, se mândrește cu cea mai mare „colecție” de castele și palate, înconjurate de elegante grădini imperiale. Aici nobilii și monarhii Franței și-au stabilit reședința de vară începând cu secolul al XII lea. Te invităm să bifezi trei dintre aceste splendori arhitecturale de pe Valea Loarei: Chenonceaux, Amboise și Blois.

Primul dintre cele trei castele pe care le vei vizita este Chenonceaux. Impozantul edificiu a fost construit din porunca Regelui Henry al II lea pentru cele trei dame de la palat: Catherina de Medici, Marry Regina Scoției și Diane de Poitiers. Urmează Amboise, cel mai bun exemplu de castel în stil renascentist, în timp ce Blois este castelul „celor patru stiluri diferite din patru epoci”.

Apogeul călătoriei este Paris – ce ocupă primul loc în topul celor mai romantice și boeme orașe din Europa și care respiră artă la orice colț de stradă. Cosmopolita metropolă găzduiește numeroase monumente de patrimoniu, iar în turul panoramic vei putea bifa măcar o parte dintre ele. Turnul Eiffel este cea mai fotografiată atracție a capitalei, edificiu considerat inițial „o lucrare ce urâțește Parisul”, dar care a devenit rapid un adevărat simbol în lume.

paris
(Sursă foto: Shutterstock – Turnel Eiffel)

Un alt obiectiv de excepție din Paris este Muzeul Luvru, cel mai vizitat muzeu de pe mapamond, ce găzduiește o vastă colecție de artă. Dintre lucrările expuse aici se numără și pictura geniului Leonardo da Vinci: La Gioconda.

Dintre edificiile de cult pe care nu le poți rata se numără Basilica Sacre Coure, aflată în cel mai înalt punct al orașului, în cartierul Montmartre. De menționat este Catedrala Notre Dame, cel mai cunoscut monument de artă gotică, care din nefericite a fost distrusă în mare parte de cel mai violet incendiu din ultimii ani.

Descoperă de ce Paris poartă supranumele de Capitala Luminilor, în turul by night pe traseul Arcul de Triumf, Champs Elysses, Turnul Eiffel și Place de la Concorde. Opțional mai poți vizita grandiosul Palat Versailles, realizat din dorința excentricului Ludovic XIV, și încununat de fabuloasele sale grădini ce ocupă 800 de ha – complex ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. 

Capitala mondială a șampaniei, Reims este un alt oraș încântător pe care îl vei explora în Circuitul Franței. Printre atracțiile sale de top se numără Catedrala Notre-Dame de Reims – loc de desfășurare a ceremoniilor de încoronare a monarhilor și sit din patrimoniul UNESCO.

Cu un aer burghez încântător și un amestec de stiluri arhitecturale specifice secolelor X-XV, capitala Alsaciei, Strasbourg adună un număr tot mai mare de turiști. Pătrunde în boemul cartier La Petite-France, unde te poți plimba cu lotca pe labirintul de canale, vei admira clădirile cu influențe nemțești în zona Grande-Île și poți urca în Turnul Catedralei Notre-Dame de Strasbourg pentru priveliști memorabile.

Alte orașe pe care le vei descoperi

După ce ai explorat romantica și culturala Franță, ultima parte a călătoriei include scurte opriri în Munchen, capitala Bavariei, unde vei vizita impozantul Dom gotic, remarcabil prin cele două turnuri ce măsoară 99 metri. Viena, cu turul Ringului Vienez, unde se ridică semețe Opera, Parlamentul și Primăria. Și nu în ultimul rând, Budapesta, unde te vei bucura de o croazieră pe Dunăre pe timpul serii, prilej excelent să admiri simbolurile orașului, precum Podul cu Lanțuri, Cetatea sau Bastionul Pescarilor.

Te poți înscrie aici pentru circuit în FranțaIncursiune în Hexagon. Ultra Last Minute – îți rezervi loc cu 399 euro, iar a doua persoană înscrisă achită numai 199 euro! Oferta este valabilă pentru plecarea din 21 mai, în limita locurilor disponibile!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Skiathos, o insula grecească cu plaje spectaculoase și peisaje de vis

Considerată a fi un adevărat paradis pe pământ, Skiathos este bijuteria din Arhipelagul Insulelor Sporade, care te așteaptă să petreci o vacanță relaxantă în mijlocul unui peisaj magnific. Plajele cu nisip fin, unde stâncile albe și pădurile de pini coboară până aproape de marea cristalină, vestigiile istorice și frumusețile naturale care te înconjoară te vor […]

cele mai vizitate atracții din lume

Top 5 cele mai vizitate atracții din lume, în 2019

Ce facem în perioadele dificile, precum cea în care ne aflăm în ultima perioadă? Răsfoim printre vechile amintiri și facem un review al unora dintre cele mai fascinante destinații pe care le-am vizitat. Asta până când vom putea porni liberi, din nou, în aventuri care își vor lăsa amprenta în inima noastră. Tocmai de aceea, […]

Călătoriile, un factor cheie în formarea personalității

Călătoriile sunt un pas important spre dezvoltarea personală: ele ne lărgesc orizontul, dezvoltă empatie culturală și ne oferă o mai bună înțelegere a lumii. Călătorim cu copiii noștri, deoarece credem că aceste experiențe nu doar că le va îmbunătăți abilitățile sociale, ci îi va ajuta în dezvoltarea personală. Mulți cred că vacanța este doar pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 1 =