×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce poti vizita gratis in Paris

Cine nu viseaza la o vacanta in Paris? Orasul indragostitilor, capitala fashion si paradisul literar, care te ademeneste cu ale sale muzee, biserici medievale si restaurante fine aliniate parca de-a lungul Senei... Paris are zeci de vesminte si milioane de posibilitati in care sa-l strabati. Poate fi o destinatie scumpa sau ieftina, in functie de ce iti alegi. Chiar daca muzeele sunt piperate si mesele pariziene extrem de costisitoare, capitala Frantei poate fi si o destinatie ieftina. Fie ca te duci sa vizitezi turle de biserici sau sa strabati pietele autentic frantuzesti, lasa-te sedus de romantismul parizian si de al nostru top 7 atractii gratuite must-see in vacanta in Paris! Have fun.

1. Catedrala Notre Dame de Paris
Festonat cu garguie si atingeri gotice, acest icon impunator al Parisului este esential de strabatut pentru fiecare vizitator. Intrarea in acest edificiu medieval din inima orasului este gratuita. Cladirea domina nu doar raul Sena si Ile-de-la-Cite, ci si istoria capitalei Frantei. Catedrala Notre Dame de Paris este o atractie de vizitat si de admirat in detaliu, datorita careia putem spune ca Parisul nu este o destinatie scumpa.

2. Marche aux Puces de St-Ouen
Piata de vechituri si antichitati Saint-Ouen este locul in care vei gasi covoare din piele de urs, tapiterii de epoca si clopote antice. Incearca sa nu ridici prea tare din spranceana cand vei vedea preturile. Nu trebuie sa cumperi, ci doar sa te indeletnicesti cu frumoasa istorie pariziana. Iar dupa ce ai strabatut piata, ia metroul, coboara la Porte de Clignancourt (linia 4) si continua sa mergi pe sub pod, de unde standurile de suveniruri te vor indruma spre cateva strazi laterale cu lucruri frumoase de cumparat.

 3. Parc du Champ de Mars
Urcusul spre varful Turnului Eiffel iti poate subtia bugetul cu 15 euro din cauza biletului, dar privelistile de jos pot fi la fel de uimitoare, doar ca sunt privite dintr-un unghi diferit. Parc du Champ de Mars are peluze si flori ingrijite cu precizie militara. Ia-ti cu tine o patura, vin si cele mai bune banzeturi pe care le poti gasi, aseaza-te pe verdeata si asteapta spectacolul de lumini de la apusul soarelui. In acel moment, baza Turnului Eiffel este o intreaga sclipire.

4. Muzeul de Arta Moderna din Ville de Paris
Pentru o incursiune in istoria franceza, viziteaza colectiile Muzeului de Arta Moderna din Paris. De la cubismul bolshy de Braque la dansatorii lui Matisse, sigur vei gasi ceva sa iti ridice moralul. Ia metroul de la linia 9 si coboara la Alma-Marceau.

5. Marche d'Aligre
Clateste-ti ochii pe cele mai bune produse locale din aceasta piata acoperita din Place d'Aligre, in arondismentul al 12-lea. Muntii de branza, macelariile artizanale si un teren inreg cu tarabe cu flori te vor scoate din strategia planurilor de vacanta si te vor convinge sa petreci ore bune printre ele. Opreste-te la un pahar discret de Bordeaux si ia-ti o bagheta crocanta. Ia metroul de la linia 8, pana la oprirea Ledru-Rollin.

6. Basilique du Sacre Coeur
Aceasta biserica-palat din marmura alba incoroneaza cartierul plin de viata Montmartre, in arondismentul 18. Interiorul sau este impodobit cu mozaicuri de aur si un vitraliu falnic, iar cateva ore petrecute aici te vor incanta cu „muzica” unuia dintre cele mai grele clopote din lume. Intrarea in bazilica este gratuita, dar se percepe o taxa daca vrei sa urci in cupola sau sa vizitezi cripta.

7. Muzeul Carnavalet
Experimenteaza un tur de forta prin istoria Parisului, de la originile sale antice, la stilul modern si fashion adoptat de-a lungul vremii. Intrarea in Muzeul Carnavalet este gratuita, oferindu-ti posibilitatea de a hoinari prin camere pictate in stil fin-de-siecle si prin interioare reconstruite in stil baroc, fara a cheltui nici macar un euro. Cele mai apropiate statii de metrou sunt Chemin Vert (linia 8) si Saint Paul (linia 1).
Gina Rotaru

Rezerva acum!