INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Sarbatori Pascale in Tara Hategului 2024

Itinerariu: Man. Cozia - Sibiu - Alba Iulia - Cast. Corvinilor - Man. Prislop - Bis. Densusi - Sarmizegetusa - Rezerv. de zimbri Cetatea Devei - Aqualand - Brad - Tebea - Rosia Montana - Targu Jiu - Pestera Polovragi - Man. Horezu
Date plecare: 03.05.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif de la 895 lei/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Man. Cozia - Sibiu - Alba Iulia - Hunedoara (cca. 430 km)

Ora 05:30 - Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 - Plecare pe traseul Pitesti - Sibiu - Orastie, cu o prima oprire pe Valea Oltului, la Manastirea Cozia, ctitorita in anul 1387, de voievodul Mircea cel Batran. Urmeaza vizita in Sibiu, unde vom face un tur pietonal prin orasul medieval, intre Turnul Gros, Turnul Olarilor, Piata Mare, Turnul Sfatului, Piata Mica, Podul Minciunilor, Catedrala Evanghelica, Pasajul Scarilor si Catedrala Ortodoxa. Ne continuam drumul spre cetatea Alba Carolina, de curand restaurata si de numele careia se leaga evenimente avand o insemnatate uriasa pentru istoria Romaniei, unde vom admira Catedrala ortodoxa a reintregirii neamului. Cazare la Hunedoara la hotel Rusca 3*(sau similar).

Ziua 2. Man. Prislop - Bis. Densusi - Sarmizegetusa - Rez. de zimbri - Cast. Corvinilor (cca. 110 km)

Mic dejun. Timp liber in Hunedoara, sau excursie optionala in Tara Hategului 75 lei/pers. Pornim spre Man. Prislop, unde ne vom reculege la mormantul Parintelui Arsenie Boca si pestera Sf. Ioan de la Prislop, cunoscuta sub numele de "Casa Sfantului". Continuam drumul catre Tara Hategului la Biserica Densusi, construita in sec. XIII, cu fresce bine conservate si avand un aspect straniu dat de materialele provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Vom vizita si noi capital Daciei romane, dupa care, daca falnicele animale vor dori sa ni se arate, vom opri pentru o scurta “sedinta foto” la Rezervatia de Zimbri. Revenim la Hunedoara si incheiem ziua la Castelul Corvinilor, important monument de arhitectura gotica in Romania. Cazare la Hunedoara la acelasi hotel Rusca 3*(sau similar). Seara vom participa la slujba de inviere la Catedrala Eroilor din Parcul Tineretului. HRISTOS A INVIAT !!!

Ziua 3. Hunedoara - Cetatea Devei - Aqualand Deva - Hunedoara (cca. 40 km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, vom avea o zi de relaxare. Ne bucuram de rasfatul piscinelor acoperite din cadrul Aquqland Deva, avand apa incalzita, daca “eliminarea risipei de energie” nu va afecta functionarea complexului. Pentru turistii mai activi, nu vom pierde ocazia de a urca intai cu funicularul la Cetatea Devei, de curand restaurata, important obiectiv strategic in perioada medievala. Tot in apropiere se poate vizita Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane. Optional, Pranz Pascal 175 lei/persoana. Cazare la Hunedoara la acelasi hotel Rusca 3*(sau similar).

Ziua 4. Brad - Tebea - Rosia Montana - Hunedoara (cca. 220 km)

Dupa micul dejun, timp liber la hotel, sau excursie optionala in Apuseni 110 lei/pers. Pornim spre Brad pentru a vizita Muzeul Aurului, unde se afla cele mai valoroase cinci kilograme de aur din lume, pentru ca aurul acesta arata asa cum a fost scos el din adancuri. Deplasare continua spre Tebea considerata “Panteonul Motilor cu Mormantul lui Avram Iancu si Gorunul lui Horea, un stejar vechi de circa 400 de ani, cu circumferinta de 9 m. Urmeaza vizita la Complexul Rosia Montana, destinatie turistica aparte, un loc unde natura si istoria se intalnesc cu progresul si deciziile politice. Una dintre cele mai vechi localitati cu traditie in exploatarea metalelor pretioase din Europa, Alburnus Maior, cum era numita in trecut, este un izvor de povesti si legende si peisaje incantatoare. Cazare la Hunedoara la acelasi hotel Rusca 3*(sau similar).

Ziua 5. Hunedoara - Targu Jiu - Pestera Polovragi - Manastirea Hurezi - Bucuresti (cca. 430 km)

Mic dejun. Plecare spre Targu-Jiu, pentru vizita la Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi - omagiu adus eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial. Urmatoarea oprire va fi la Pestera Polovragi, unde vom admira lupta apei cu calcarul, din care au rezultat galerii si concretiuni, care atrag numerosi vizitatori. Vom incheia ziua la Manastirea Hurezi, cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ajungem in Bucuresti seara, la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei.

Tarife

Data plecare Tarif
03.05.2024 895 Lei

Suplimente, reduceri

- Supliment Cam. Single 375 lei
- Copil 6 -12 ani in camera cu ambii parinti 825 lei
- A treia pers. in cam. 845 lei;
- Grup minim 35 de persoane. Pentru grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 110 lei / pers.
- Pentru grup de 16 - 24 persoane, se poate achita un supliment de 260 lei / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• Patru cazari cu mic dejun la hotel Rusca din Hunedoara 3* (sau similar);
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv in cazul celor din excursiile optionale;
• Taxa de oras / statiune - se achita la ghidul insotitor, iar acesta la receptia hotelului;
• Pranz Pascal 175 lei/persoana;
Aperitiv: drob de miel, oua rosii, telemea cu rosii si busuioc, ceapa verde, cabanos, rulada sunca si cascaval, rulada cu spanac
Ciorba de miel
Stufat de miel, piure de cartofi, salata verde
Desert traditional: cozonac sau placinta cu branza dulce
1 sticla mica de apa, pepsi/cafea, 1 pahar de vin
• Excursii optionale (minim 30 participanti):

Excursii optionale

Tara Hategului - 75 lei/persoana (50% copii 6 - 12 ani);
Excursie in Apuseni - 110 lei/persoana (50% copii 6 - 12 ani)

Rezerva acum!