×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Serbia - Festin cultural - Turism Seniori 2020

Itinerariu: Drobeta Turnu Severin - Portile de Fier - Cetatea Golubat - Belgrad-Sremki Karlovci - Novisad - Nis
Date plecare: 28.11.2020
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 190 Euro/persoana (loc in camera dubla)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Belgrad

Ne imbarcam in autocar la ora 06.30 dimineata din Autogara Centrala - Bucuresti si plecam pe ruta Craiova - Drobeta Turnu Severin. Oprim la Taverna Sarbului, delectandu-ne inca de pe teritoriul romanesc cu primele savori sarbesti. Trecem Dunarea la Portile de Fier si continuam drumul pe malul sarbesc al Dunarii, pana la Cetatea Golubat. Aflata la 4 km de localitatea omonima, cetatea se inalta spectaculos pe stancile inalte de bazalt, imaginea sa oglindindu-se in apele line ale Dunarii. In timpul vizitei, aflam despre istoria tumultoasa a cetatii si surprindem prin obiectivul aparatului foto panorama ametitoare de pe zidurile inalte. Ajungem dupa-amiaza tarziu in Belgrad, si ne ramane timp sa facem un scurt tur de oras. La inceput, ne incearca un puternic sentiment de deja vu: aceleasi cladiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuinte, cartiere urbanizate in stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimba si putem sa admiram cladirile si monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale, atractiile pe care le vom vizita in urmatoarea zi. Ne indreptam spre hotel pentru cazare.

Ziua 2. La pas prin Belgrad

Micul dejun ne pregateste pentru un tur intensiv al unui oras care are multe de povestit. Asediul nostru incepe prin Poarta Leopold, punctul de acces catre centrul istoric. Belgradul s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic si transformat de romani intr-un centru de aparare la granita imperiului. Cetatea se afla in Parcul Kalemegdan, un spatiu ce se intinde pana la malurile Dunarii si ale Raului Sava. La distanta de cativa pasi zarim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fantana Romana, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturala, Monumentul Recunostintei Franceze, Poarta Vidin si Turnul cu Ceas.
Lasam in urma cetatea si facem o scurta oprire la Catedrala Ortodoxa Arhanghelul Mihail, construita la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, in 1837 iar peste drum zarim si Palatul Printesei Ljubica. Ne continuam plimbarea pe artera pietonala Kneaz Mihajlov, faimoasa pentru cafenelele si magazinele foarte en vogue. Aici gasim un oras vibrant, plin de viata si istorie, cu edificii civile in stil neoclasic sau baroc ce poarta amprenta Habsburgica de sec. XIX. Dupa ce ajungem in Piata Republicii, intram in Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele si carciumi unde odinoara isi faceau veacul scriitori, artisti si actori la sfarsitul secolului XIX. Cateva dintre localuri mai primesc si astazi oaspeti, Dva Jelena, Zlatni Bokal si Tri Sesira. In carciumi, notele muzicale readuc atmosfera de inceput de secol XX, cu chansonete sau folk si jazz autohton si clinchet de pahare, acompaniate de o animatie vesela si voci petrecarete.
Vizita noastra continua cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunatoare catedrala ortodoxa din Balcani, incendiata de catre turci in 1595 si reconstruita in secolul XIX. De aici, pornim spre Belgrad-ul nou ca sa aflam de ce mai dainuie nostalgia epocii Josif Broz Tito.
Trecem peste Raul Sava si admiram fosta cladire a Comitetului Central al Partidului Comunist cunoscut si ca Palatul Federatiei, Turnul Genex si Centrul Sava. Intram in epoca Tito vizitand Mausoleul lui Tito in care este inmormantat si care se afla in Casa Florilor. Aici sunt expuse cadourile, obiectele personale, o colectie impresionanta de bastoane, decoratiile, masinile lui Tito - printre care si un Rolls Royce Phantom V din 1960. E posibil sa ai impresia ca te-ai intors in timp, lipseste doar o fanfara militara, uniformele si steagurile cu secera si ciocanul. Parasim epoca Tito, pornind pe ulitele stramte si strambe din Zemun, candva un cartier mai rau famat care actualmente a prins culoare si curaj si isi traieste a doua tinerete. Intre noi fie vorba, aici se gaseste cel mai bun street-food din Belgrad. Oprire obligatorie la Cetatea Zemun cu al sau Turn Millenium… si moment pentru poze.
Moment de ragaz: (program optional). Seara mai ramine timp sa ne infruptam din preparatele supra-calorice, dar extrem de gustoase ale bucatariei sarbesti, si sa ciocnim paharele pline de sljivovica (slibovita), rakija (rachiu) sau variantele sale mai fanteziste cu diverse arome precum cea de gutui, caise sau nuc. Ar fi pacat sa nu gustam din pacatoasa medovaca (bautura ursului), o variatiune a rachiului in care mierea este vedeta. Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam impresii si sa legam prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata …). Cazare in Belgrad.

Ziua 3. Voivodina - Sremski Karlovci - Novisad - Belgrad

Servim micul dejun. Urmeaza program liber pentru cei care doresc sa descopere pe cont propriu minunatul oras de pe raul Sava, Belgrad, iar pentru cei care sunt dornici sa extinda aventura pe meleagurile sarbesti, propunem o excursie optionala spre nord, in provincia Voivodina. Soseaua ne poarta prin peisaje rurale pline de farmec, trecand pe langa muntele Fruska si padurile Lyndon care ascund printre coroanele codrilor dese cele 16 manastiri ortodoxe ridicate aici in Evul Mediu. Ne oprim in pitorescul oras Sremski Karlovci. Cladirile vechi baroce ne amintesc de turtele dulci de martipan. Zabovim cat sa aflam de istoria colorata si multi-culturala a locului si trecem pragul Catedralei Ortodoxe Sf Nicolae.
Moment de ragaz. Este bucuria fiecarui calator sa afle despre cultura si valorile locurilor vizitate. Si cum ai putea face mai bine acest lucru in Karlovci decat prin a gusta doua dintre ˝celebritatile˝ localitatii: vinul Bermet si prajiturile Kuglof. Povestea lor e mai lunga, dar iti dezvaluim doar faptul ca ele sunt o mostenire lasata de colonistii germani din sec. XVIII. Vinul Bermet este mandria localnicilor, asa ca, golim cupele pana la fund. Ocazie perfecta sa ne cunoastem mai bine, sa schimbam impresii si sa legam prietenii noi. La urma-urmei, suntem camarazi de drum si nu-i exclus sa mai fim si altadata.
Am ajuns si in Novisad, al doilea oras ca marime din Serbia. Pastrand traditia inca din timpul guvernarii austro-ungare, Novisad este astazi un centru cultural infloritor, cu o istorie legata de o pleiada de intelectuali si artisti de notorietate din Serbia. Din Piata Libertatii, punctul zero al orasului, putem face scurte incursiuni spre atractiile principale: Palatul Episcopal Ortodox, Catedrala Romano-Catolica, Catedrala Ortodoxa Sf. Gheorghe, Teatrul National si Sinagoga, una dintre cele mai bine pastrate lacasuri de cult de acest gen in Europa. Ne plimbam la pas pe aleile pietonale si ne amestecam in multimea de oameni, localnici sau calatori care nu fac altceva decat sa traiasca clipa. Seara ne intoarcem in Belgrad cu amintiri frumoase din calatoria noastra prin Voivodina.

Ziua 4. Belgrad - Nis

Dimineata, dupa micul dejun, pornim spre Nis, un alt oras care le da sarbilor motive sa se mandreasca si vei vedea ca au si de ce. In primul rand, vechea Cetate Nais a fost locul de nastere al primului imparat crestin roman - Constantin cel Mare. Orasul actual s-a ridicat in jurul acestei cetati fenomenale, acesta fiind si motivul principal al vizitei noastre. Monument cultural si istoric extraordinar de bine conservat, declarat monument protejat inca din 1948, cetatea are o istorie scrisa cu mult sacrificiu si sange sarbesc. In cetate, ramai cu gura cascata privind turnul de cranii umane, ramasitele luptatorilor sarbi cazuti in lupta impotriva otomanilor. Coboram din cetate in cartierul Crveni Krst (Crucea Rosie) unde vizitam un lagar de concentrare nazist, perfect conservat, unde au fost detinuti si ucisi intre 1941-1945, in afara de membri comunitatilor de evrei si romi, multi dintre luptatorii de eliberare si partizani sarbi. Plecam din Nis patrunsi de emotii. Scuturam de istoria plina de orori al locului si ne indreptam catre Orasul Diavolului. Este considerat unul din cele 7 minuni ale naturii, o priveliste halucinanta cu niste formatiuni de roca foarte ciudate, sculptate parca de mana unui artist posedat. Turnurile naturale s-au format in milioane de ani, in urma eroziunii stancilor de catre apele extrem de acide ce tasnesc din doua izvoare. Parasim Orasul Diavolului si ne intoarcem in Nis, unde vom ramane peste noapte.

Ziua 5. Nis - Bucuresti

Dimineata, plecam dupa micul dejun, spre tara cu o scurta incursiune in teritoriul Bulgariei pe ruta Vidin. Ultimul popas din Serbia, este langa orasul Zajecar, unde putem sa admiram superbele ruine ale cetatii romane Felix Romuliana, un important centru militar si administrativ al provinciei romane Dacia Ripensis. Situl a fost declarat parte a patrimoniului mondial UNESCO. Apoi intram in Bulgaria, trecem Dunarea la Vidin si ne indreptam spre Bucuresti, via Craiova. Ajungem seara in Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim: 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate, valabile cel putin 3 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• SENIOR VOYAGE CLUB CARD- bonusuri (se acorda contra cost (25 Euro/card) la achizitionarea unui pachet de servicii senior voyage):
- Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a minim 3 pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

Tarife

Data plecare Tarif
28.11.2020 190 Euro

Suplimente, reduceri

Pat suplimentar: 180 Euro;
Copil 6-12 ani: 175 Euro;
Camera single: 235 Euro.

Servicii incluse

• Transport cu autocarul;
• 4 cazari la hotel de 3*;
• Mic dejun;
• Ghid.

Nu sunt incluse

• Taxa de oras (vezi detalii);
• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii);
• Excursiile optionale: Excursie Voivodina (Novi Sad si Sremki Karlovci) 20 Euro/persoana; Cina traditionala in Belgrad 25 Euro/persoana;
• Intrarile la obiectivele turistice, serviciile de ghizi locali si cheltuieli personale.

Rezerva acum!