INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit India Eterna - Triunghiul de aur si Varanasi 2022 - 2023

Itinerariu: Bucuresti - Doha - New Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - New Delhi - Varanasi - New Delhi -Akshardham Temple Mormantul lui Humayun - New Delhi - Doha - Bucuresti
Date plecare: 25.10.2022, 23.11.2022., 09.04.2023, 10.11.2023
Circuit cu avionul, 10 zile
Tarif 2137 1699 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Oferta Speciala! Reducere incepand cu 338 Euro
Campania de reduceri #SuperSale este valabila in limita locurilor disponibile pana la data de 10.10.2022

Program

Ziua 1: Bucuresti - Doha - Delhi

Ora 10:15 intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 12:15 pentru zborul Qatar Airways cu destinatia New Delhi, zbor cu escala la Doha. Se calatoreste pe timpul noptii. Sosire in New Delhi a doua zi, la ora locala 02:05. Intalnire cu repezentantul local si transfer la hotel. Cazare in Delhi.

Ziua 2: Delhi

Mic dejun. In jurul orei 11 ne vom indrepta spre complexul Qutub, a carui piesa de rezistenta este Qutub Minar, un minaret impresionant, de 73 m inaltime, gravat cu versete din Coran, simbol al victoriei musulmane in fata regilor hindusi, protejat de catre UNESCO. Complexul mai include morminte, pavilioane ale caror stalpi sunt decorate cu delicate reprezentari hinduse, ruinele unei madrase (scoala islamica), un uimitor stalp din fier, de 7 m si mai mult de 6 tone, construit in secolul IV. Vom continua cu turul panoramic al orasului New Delhi, capitala Indiei britanice, cu bulevarde largi, gradini ingrijite, numeroase ambasade si edificii guvernamentale. Se viziteaza Poarta Indiei, un arc de triumf ridicat in cinstea soldatilor indieni care si-au pierdut viata in timpul Primul Razboi Mondial. Turul va include Rashtrapati Bhavan, resedinta prezidentiala si Sansad Bhavan, cladirea Parlamentului. Cina si cazare in Delhi.

Ziua 3: Delhi - Jaipur

Mic dejun. Plecare catre orasul Jaipur (Orasul Roz), ce poarta numele intemeietorului sau, regele Jai Singh II. Este primul oras planificat al Indiei, aflat in taramurile desertice ale Rajasthanului. Astazi, Jaipur este un centru de afaceri major pentru locuitorii Rajasthanului, cu toate dotarile unei mari metropole. Pictat in roz, orasul impresioneaza fiecare vizitator. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Turul orasului include City Palace (Palatul Orasului), locul din care a fost condus Jaipurul, un complex de palate si gradini ce imbina stilul rajput cu arta mogula si Hawa Mahal (Palatul Vanturilor), o fatada ce are 953 m de ferestre construite pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi activitatile comerciale de pe strada fara a fi observate. Continuam cu Jantar Mantar, Observatorul Astronomic - cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de regele Rajput, cu avansate cunostinte de astronomie, Jai Singh II, in sec. al XVIII-lea. Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 4: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Mic dejun. Dimineata vizitam Fortul Amber situat la o distanta de 11 km de Jaipur. Dimineata vizitam Fortul Amber (UNESCO) situat la o distanta de 11 km de Jaipur. Amber este vechea capitala a statului Jaipur. Construirea fortului a inceput in 1592 de catre Raja Man Singh si este un exemplu superb de arhitectura Rajput. Se viziteaza: Sheesh Mahal (Palatul Oglinzilor), decorat cu fragmente de oglinzi si pietre pretioase, Gradina persana, dispusa geometric, Chahar Bagh, Holul pentru audiente publice si Holul pentru audiente private, Poarta lui Ganesh, numeroase alte palate din interiorul fortului. Optional, plimbare cu elefantii la poalele dealului Aravalli, la intrarea in Fort Amber. In drum spre Jaipur, vom face o scurta oprire pentru fotografii la Jal Mahal (Palatul de pe apa), ridicat in mijlocul Lacului Man Sagar, in secolul XVIII, pentru diverse banchete si ceremonii. Circuitul continua catre Agra cu oprire in Fatehpur Sikri. Construit in secolul VI de catre imparatul Akbar, Fatehpur Sikri (Orasul Victoriei) a fost capitala imperiului mogul pentru o scurta perioada de timp. Complexul include Panch Majal (Palatul cu cinci etaje), palatele celor trei sotii ale lui Akbar, precum si alte edificii impresionante. Sosire in Agra si transfer la hotel. Cazare si cina in Agra.

Ziua 5: Agra - Delhi

Mic dejun. Incepem vizita de dimineata cu turul orasului Agra si vizitam Taj Mahal - monument construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleu pentru sotia sa, Mumtaz Mahal, ca simbol al iubirii eterne. Construit in secolul XVII pe malul raului Yamuna, Taj Mahal atinge perfectiunea arhitecturala, fiind inclus pe lista celor 7 minuni ale lumii noi. Din 1983 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este unul dintre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume. Continuam cu vizitarea Fortului Agra, construit intr-un stil arhitectonic eclectic in anul 1565. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Transfer cu autocarul la Delhi. Cazare si cina in Delhi.

Ziua 6: Delhi - Varanasi

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru zborul catre Varanasi. Sosire in Varanasi - capitala statului Kashi, stat ce a fost anexat, in sec al V-lea i.Hr. de Regatul Magadha. In timpul dinastiei Gupta (320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios, devenind centrul sfant al hinduismului. Varanasi este unic fiind animat de pelerini, Sadhus (barbati sfinti), brahmani (preoti hindusi), care inalta rugaciuni si daruiesc ofrande zeilor. Astazi vom face o vizita la celebrele ghaturi unde, la apusul soarelui, o multime de hindusi si turisti se aduna pentru a asista la Ganga Aarti, slujba religioasa inchinata Gangelui. Ceremonialul luminii, sustinut de brahmani, in timp ce rostesc mantre simbolice, ne va integra in atmosfera de inalta spiritualitate. Cazare si cina in Varanasi.

Ziua 7: Varanasi

Inainte de rasarit, facem o plimbare cu barca pe Fluviul Gange. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt, vor face din aceasta plimbare o experienta unica. Ne vom intoarce la hotel pentru a servi mic dejunul. Vom face apoi un tur de oras in urma caruia vom descoperi: Templul Kashi - Vishwanath, unul dintre cele mai importante temple hinduse inchinate zeitatii Shiva si Bharat Mata Mandir, inaugurat de Mahatma Gandhi - templu dedicat Mamei Indiei. Transfer la hotel, cazare si cina in Varanasi. Optional: Excursie la Sarnath. Sarnath se afla la 10 km distanta de Varanasi. Este un loc mistic, unde Budha a tinut prima predica, dupa ce a primit, sub un smochin, “iluminarea”.Vom vizita Stupa Dhamek, construita in timpul dinastiei Ashoka, unde Budha a predicat pentru intaia data. Langa aceasta se afla un pilon, pe care sunt reprezentati patru lei, astazi emblem nationala a Indiei. Vom vizita apoi manastirea Mulagandha Kuti Vihar, construita in 1931 prin donatiile mai multor tari si cu sprijinul comunitatii budiste internationale. Cina si cazare in Varanasi.

Ziua 8: Varanasi - Delhi

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre New Delhi. Dupa-amiaza vom vizita Raj Ghat, memorialul inchinat lui Mahatma Gandhi, aflat pe malul vestic al raului Yamuna. O flacara eterna arde neincetat in cinstea Parintelui Natiunii Indiene. Urmeaza turul orasului vechi, Old Delhi, construit de imparatul mogul Shah Jahan, la inceputul secolului XVII, pentru a-i servi drept capitala. Se va admira din exterior Fortul Rosu, un complex de palate, gradini si pavilioane, declarant sit al Patrimoniului Mondial UNESCO in 2007. Turul include intrarea la Jama Masjid (Moscheea de Vineri), construita in epoca de aur a arhitecturii mogule, ultima constructie importanta a lui Shah Jahan, ce impresioneaza prin minaretele inalte si cupolele proeminente. Vom realiza apoi o scurta plimbare prin Chandni Chowk, un cartier autentic, vibrant, plin de culoare si farmec, ce reprezinta zona comerciala veche a orasului. Cazare si cina in Delhi.

Ziua 9: Delhi - Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Templele din Delhi

Mic dejun. Excursie optionala: Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Temple Delhi Akshardham Temple este cel mai mare complex de temple hinduse, conform Guinness World Records. Templul principal impresioneaza prin cele 9 domuri decorate, 234 de stalpi sculptati, 20 de turle si 20 000 de statui hinduse. Continuam cu Mormantul lui Humayun, ridicat de catre vaduva sa, ca simbol al iubirii, ce a servit drept model arhitectural si simbolic Taj Mahalului. Ne indreptam apoi spre Templul Lotus, cu o arhitectura uimitoare, construit de catre comunitatea bahaista ca loc de rugaciune si meditatie pentru fiecare dintre noi, indiferent de religia imbratisata. Turul continua cu Bangla Sahib Gurudwara, templul Sikh, unde vom fi familiarizati cu religia acestei comunitati si activitatile zilnice de voluntariat. Ultimul obiectiv din programul zilei este Laxmi Narayan, cunoscut si sub numele Birla Mandir, un temple hindus ridicat de instarita familie Birla si inaugurat de Mahatma Gandhi. Cazare si cina in Delhi.

Ziua 10: Delhi - Doha - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti cu escala la Doha. Decolare din Delhi la ora 09:45 aterizare in Doha la ora 11:45, decolare din Doha la ora 16:10, aterizare la Bucuresti la ora 20:30.

Hoteluri

• New Delhi: Hotel Piccadily 4*, District Centre Complex, Janakpuri, Janakpuri, 110058 New Delhi, India sau similar
• Jaipur: Hotel The Paradise 4*, A2 Metal Colony, Sikkar Road, Opp. Bhavani Niketan School., 302023 Jaipur, India sau similar
• Agra: Hotel Fern 4*, Fatehabad Road, Agra, Uttar Pradesh 282001, India sau similar
• Varanasi: Hotel Zeeras 4*, The Mall,Cantonment, Varanasi, Uttar Pradesh 221002, India sau similar

Informatii utile

Grup minim: 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu cel putin doua pagini consecutive libere. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari.Format imagine: JPEG.Dimensiune: minim 10 KB si maxim 300 K. Inaltimea si latimea pozei sa fie egale; dimensiuni minime 350 pixeli (latime) X 350 pixeli (inaltime); dimensiuni maxime 1000 pixeli (latime) X 1000 pixeli (inaltime)
-Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc. Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire. Format: PDF.Dimensiune: minimum 10 KB si maximum 300 KB.
-Copie dupa cartea de identitate
-Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta
-Formularul transmis de agentie completat
- Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei
-Telefon de contact (indicat telefonul mobil)
-Achitarea taxei pentru viza 120 euro/persoana (include taxa viza si procesare )
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
25.10.2022 21371699 Euro
23.11.2022 2137 1799Euro
09.04.2023(Paste) 21371799 Euro
10.11.2023(Diwali - Festivalul Luminilor) 2137 1799Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 279 euro;
Copil sub 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti

Servicii incluse

• Bilete de avion: Bucuresti - New Delhi - Bucuresti - zbor cu escala in Doha, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Qatar Airways;
• Bilete de avion, zbor domestic: New Delhi - Varanasi - New Delhi, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina in New Delhi la hotel de 4*;
• BONUS EARLY CHECK IN GRATUIT LA SOSIRE in New Delhi ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Jaipur la hotel de 4*;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Agra la hotel de 4*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun si cina in Varanasi la hotel de 4*;
• Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
• Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Biletele de intrare la obiectivele turistice - 89 euro/persoana (se achita obligatoriu la inscriere);
• Taxa de viza si procesare - 120 euro/persoana (variabila pana la obtinerea vizei), se plateste in agentie si se obtine prin Europa Travel;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno;
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 4 euro/persoana/zi pentru sofer si ghid);

Orar de zbor

Bucuresti - Doha: 12:15 - 18:00 / Doha - New Delhi: 19:45 - 02:00 (+1)
New Delhi - Doha: 09:45 - 11:45/ Doha - Bucuresti: 16:10 - 20:30
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Qatar Airways

Excursii optionale

Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Temple Delhi
42 euro/persoana; 25 euro/copil intre 2-12 ani
Delhi este reprezinta cel mai mare centru cultural al Indiei, aici se regasesc temple, biserici si moschei pentru toate religiile tarii. Templul Akshardam este cel mai mare complex de temple hinduse din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2005 si gazduieste o multitudine de artefacte importante pentru aceasta religie. Mormantul lui Humayun este un mausoleu construit pe malul raului Yamuna. Constructia acestuia a fost comadata de sotia acestuia, in onoarea dragostei pe care i-a purtat-o. Arhitectura acestui monument a fost copiata pentru mai multe mausolee ale conducatorilor mughali, printre care si celebrul Taj Mahal. Templul Lotus este un templu Baha’I construit in forma unei flori gigantice. Cladirea cu o arhitectura unica a fost construita in anul 1986, iar in anul 2001 era cel mai vizitat obiectiv din lume. Templul religiei Baha’I din Delhi permite tuturor persoanelor, indiferent de religie sa se roage inauntru lui, aici veti bucura de cateva momente de meditatie.
Plimbarea cu Elefantul
22 Euro/persoana, Gratuit pentru copii
Plimbarea cu elefantul reprezinta o experienta unica pe care o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati! Elefantii reprezinta animale importante in cultura si istoria Indiei. Acestia au fost semi-domesticiti si utilizati in principal ca mijloace de transport. Acest lucru se intampla si in prezent insa numarul acestora s-a diminuat considerabil odata cu aparitia masinilor. In Jaipur plimbarea cu elefantul se face spre fortul Amber, pe drumul regal. De pe spinarea acestor animale gigantice puteti admira mult mai usor intregul peisaj al orasului indian. Pe versantii dealului unde este amplasat fortul mai multi fotografi va vor face instantanee. Din fata fortului puteti sa achizitionati aceste poze in albume cu aceasta experienta de neuitat.

Galerie foto

Rezerva acum!