INFORMARI PENTRU CALATORIE

Muzee si monumente in Oludeniz

Ce vizitam in vacanta in Oludeniz

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Muntele Babadag este cel mai cunoscut si apreciat reper al orasului, umbrind strazile orasului prin a sa incaltime de aproxcimativ doi kilometri, in timp ce cele mai apreciate plaje sunt la doar cativa pasi de Oludeniz. Pentru orase antice, asigura-te ca o iei pe traseul spre Xanthos si Patara, iar pentru o drumetie istorica, traseul de 500 de kilometri al Caii Lyciene... sau macar o parte din el. Iar daca esti pasionat de muzee, etnografia te asteapta in Oludeniz, la Muzeul de Etnografie, iar Muzeul Fethiye te introduce in lumea artefactelor lyciene.

Muzeul de Etnografie din Oludeniz
Muzeul de Etnografie din Oludeniz evidentiaza traiul si stilul oamenilor din trecut, ce au locuit in aceasta regiune din sudul Turciei. Muzeul dispune de zeci de mici figurine umane din ceara, de diferite inaltimi, intr-o varietate de ipostaze preluate din satele anatoliene tipice, printre care pastori, boi, trasuri, femei alaptand, pregatirea si coptul painii, alaturi de multe altele. Scenele sunt bine realizate si figurinele ajung pana la un metru inaltime. Muzeul de Etnografie din Oludeniz poate fi vizitat zilnic, contra unei taxe de intrare.

Muzeul Fethiye
Accesta este unul dintre muzeele de top din apropierea orasului Fethiye si ilustreaza o bogatie a artefactelor lyciene din diverse perioade, toate gasite in regiune. El include piese bizantine, elenistice si romane. Tot aici vei gasi monede, ornamente si statui deosebit de impresionante si, de asemenea, o stela trilingv (lespede de piatra) oferind inscriptii grecesti, aramaice si lyciene. Muzeul Fethiyeare si o sectiune etnografica si este situat intr-o cladire cu un singur etaj, construit in apropiere de strada principala. Muzeul Fethiye este deschis in zilele de marti-duminica, intre 08:00 si 17:00, iar intrarea este libera.

Xanthos
Orasul antic Xanthos sta relaxat in sud-estul statiunii Oludeniz, spre Kalkan, si este casa celor mai impresionante colecti de ruine din intreaga regiune. Xanthos a fost orasul capitala a Federatiei Lycian si un site al Patrimoniului Mondial UNESCO, inca din 1980. Ramasitele orasului antic stau astazi intinse de-a lungul sitului, printre care si bucati de structuri, cum ar fi un superb amfiteatru. Orasul antic Xanthos poate fi vizitat zilnic, contra unei taxe de intrare.

Muntele Babadag
Aceasta bucata mare de calcar este principalul reper in Oludeniz, care nu trebuie sub nicio forma ratat, mai ales ca varful lui este renumit ca punct de lansare pentru zborul cu parapante. Evident, privelistea de la 1.969 de metri este remarcabila si exista numeroase trasee predefinite pentru drumetii, care te duc in varful muntelui. Un alt varf remarcabil este Karatepe, care atinge 1.400 de metri si sta cu fata la Muntele Babadag, fiind separat de acesta de o vale adanca. Muntele poate fi vizitat la orice ora, fara taxe de intrare pe anumite poteci sau trasee. Evita, totusi, sa-l vizitezi noaptea sau in timpul iernilor, pentru a nu te rataci.

Amfiteatrul Patra
Acest amfiteatru imens este atractia principala a dunelor Patara, fiind unul dintre putinele orase antice ramase, situate chiar pe malul marii din Patara, nu departe de Xanthos. Plaja de aici este o atractie in sine si se intinde pe aproximativ 18 kilometri. Amfiteatrul se afla intr-o zona deluroasa si una dintre portile lui inca sta in picioare. Ajuns aici, iti recomandam sa te plimbi de-a lungul strazii partial restaurata, aliniata cu coloane din piatra. Se spune ca Mos Gerila s-ar fi nascut in Patara, undeva in secolul al patrulea. Amfiteatrul este deschis zilnic, iar intrarea este contra cost.

Calea Lycian
Poteca antica Lycian se afla in top 10 cele mai vechi trasee montane din lume, potrivit Sunday Times. Indreptandu-se din Ovacik spre Antalya si intinzandu-se pe mai bine de 500 de kilometri, traseul Lycian este foarte bine marcat, cu dungi rosii si albe, pictate pe roci imense. Dificultatea traseului este intre mediu si greu, din cauza ondulatiilor sale constante si a calcarului extins de sub picioare. In general, cea mai buna perioada de a parcurge traseul Lycian este, fie primavara, fie toamna, cand poti evita arsita din timpul zilei. Poti vizita poteca zilnic, 24 din 24, gratis.

• Despre Oludeniz

• Baruri si restaurante in Oludeniz

• Activitati de vacanta in Oludeniz

• Vacante in Oludeniz


Rezerva acum!