INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Oludeniz

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Oludeniz

Oludeniz (Marea Moarta sau Marea Linistita, in limba turca) este un mic sat pescaresc si o statiune de vacanta din districtul Fethiye, provincia Muğla, situat pe Coasta Turcoaz din sud-vestul Turciei, la punctul de intalnire al Marii Mediterane cu Marea Egee. Oludeniz se afla la 14 kilometri sud de orasul Fethiye, chiar langa Muntele Babadağ, si se mandreste cu o laguna ascunsa, cu plaje de nisip alb, apa albastra-verzuie, regasita intr-un decor cu dealuri inalte acoperite paduri verzi de pini. Orasul este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia, clasandu-se in topul 5 plaje ale lumii. Nu-i de mirare ca localnicii il numesc „Raiul asezat pe Pamant de Allah”.

Atractii

Cu laguna sa adapostita de dealurile impadurite, cu parcul national declarat zona protejata si cu plaja de nisip ce se intinde la baza Muntelui Babadağ, vacanta in Oludeniz este un vis devenit realitate. Ölüdeniz este una dintre destinatiile de top din Turcia atat pentru vacantele cu iz exotic, cat si pentru zborul cu parapanta. Laguna si satucul pescaresc cu acelasi nume sunt considerate rezervatie naturala si un obiectiv turistic national. La doar doi kilometri in spatele dealurilor impadurite, desoperi alte bijuterii care-ti vor face vacanta in Oludeniz speciala: micile sate Ovancik si Hisaronu, unde localnicii obisnuiau sa cazeze turisti in casele lor traditionale. Astazi, satele au ramas o atractie turistica majora, insa cei mai multi turisti veniti in vacanta in Oludeniz sunt cazati in jurul acestora, unde au rasarit sute de hotelurui, pensiuni, sate de vacanta si locuri de campare.

Vacanta in Oludeniz este raiul practicantilor de scuba diving si snorkelling datorita faunei marine abundente, a iubitorilor de zboruri cu parapanta si a dependentilor de adrenalina, care se pot antrena in excursii de jeep safari pe Muntele Babadağ. Poti ajunge in Oludeniz pe mare, cu avionul sau pe autorstrazi, iar cele mai simple cai din Turcia sunt dinspre Istanbul, Ankara, Izmir si Antalya. Si, odata ajuns in vacanta in Oludeniz, avanta-te in larg, rasfata-te pe plaja de nisip alb si viziteaza imprejurimile, care adapostesc si ele numeroase atractii turistice.

Hisaronu este un satuc vechi din apropierea Oludeniz, care poate caza peste 3.000 de turisti dorinici sa-ti petreaca vacanta in Oludeniz in stil traditional, in casele localnicilor. Ovacic este un sat pitoresc aparte, aflat la doar cinci kilometri de laguna, iar Belcegiz este centrul sporturilor de apa din regiune si totodata locul din imediata apropiere a Lagunei Albastre, cu numeroase locuri de cazare, cluburi si restaurante. Langa Belcegiz este Parcul National Kirdak, unde poti campa cu cortul sau rulota, in locuri special amenajate pentru o vacanta in Oludeniz. Este o zona de vis, cu iz exotic, pe care putin probabil sa o mai gasesti intr-o alta parte a Turciei.

Printre alte atractii turistice pe care sa le vizitezi in vacanta in Oludeniz se afla Kelebeker Vadisi sau Valea Fluturilor, o rezervatie naturala impresionanta datorita biodiversitatii, ce dateaza din 1985. Valea este stancoasa si marginita de pini seculari si gazduieste miliarde de fluturi multicolori. Iar acestea sunt doar ctteva dintre lucrurile pe care ti le recomandam sa le vezi intr-o vacanta in Oludeniz.

Rezerva acum!