Cazare Hotel Mirtia 2* - Sejur 7 nopti in Evia, Grecia 2023 - transport cu autocarul
Tarife de la 20 euro
Aceasta oferta nu mai este valabila
Galerie foto
Despre hotel
Localizare: Adresa: Pefki, 34200, Grecia. Pozitionare GPS: 39.010938 N – 23.211817 E
Hotelul este situat in centrul oraselului Pefki, la doi pasi de mare, intr-un loc linistit, cu ape cristaline si fara zgomotele zonelor extrem de aglomerate, pline de cluburi, discoteci si tumultul vietii de noapte. Desi intinsa si cu multe posibilitati de petrecere a timpului liber, este o zona mai degraba facuta pentru relaxare. Plaja de nisip si pietricele, apa de regula extrem de linistita, cu intrare lina, te ajuta sa te refaci dupa un an de munca extenuant. Din Pefki, poti ajunge foarte repede pe insulele Skopelos, Skiathos si Alonissos. Plaja Gouvon este la 4,3 kilometri. Pana intr-un kilometru distanta sunt mai multe supermarketuri si restaurante.
Facilitati hotel: hotelul, care are doua etaje, cu camere duble sau triple, dispune de receptie deschisa non-stop, seif, camera comuna cu televizor, camera de bagaje, check-in/check-out express, fax/copiator, serviciu zilnic de menaj, room-service. Hotelul mai are bar si snack bar, terasa, acces direct la plaja, sezlonguri, paturi si umbrele de plaja. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit in tot hotelul. Cei care vin cu autoturismul dispun gratuit si fara rezervare de parcarea hotelului. Personalul vorbeste greaca si engleza standard.
Facilitati camere: camerele dispun de balcon, aer conditionat (contra cost, se achiyta direct la receptia unitatii de cazare), dulap, televizor, telefon, minifrigider, seif, baie cu dus.
Program
ZIUA 1-2 Plecare pe traseul Bucuresti - Ruse - Sofia - Salonic - Achillion - Glyfa. Traseu de noapte. Transfer cu vaporul in Evia. Cazare.
ZIUA 3-8 Plaja si programe optionale (croaziera, seara greceasca, turul insulei, etc.).
ZIUA 9 Plecare din Evia in jurul orei 17.00. Transfer cu ferry pe continent. Continuarea drumului spre Romania. Traseu de noapte.
ZIUA 10 Sosirea in Bucuresti in jurul pranzului.
Excursii optionale
Ajungem in centrul Atenei la ora 11:00, facem un city-tour , dupa care mergem in Piata Universitatii si vizitam stadionul Kalimarmaro si muzeul Akropolis. Vom urca la Akropolis pentru a vedea templurile, iar apoi coboram la Piata Monastiraki pentru cumparaturi, suveniruri, etc.
Apoi ne continuam drumul spre Parlament unde vom participa la schimbarea Garzii de la ora 17:00, unde vom vedea vestitii soldati Evzoni , dupa care ne intoarcem la hoteluri tot cu ferryboat-ul, in jur de ora 20:00 ajungem la Edipsos si 20:30 la Pefki.
*Transportul cu autocarul si ferryboat-ul dus-intors sunt incluse in pretul excursiei. Nu este inclusa in pret intrarea la Akropolis (20 euro/pers, pensionari 10 euro, iar pentru copii si studenti este gratuit).
Ne imbarcam din portul Georgios si incepem croaziera prin insulele vulcanice, unde vom putea observa focele care traiesc acolo de zeci de ani. La ora 11:00 facem prima oprire la plaja, unde vom sta cateva ore si ne vom putea bucura de soare .
La ora 13:00 se va servi pranzul, care este inclus in pretul excursiei, ce include frigarui de porc/pui, kalamari si o bautura. Intoarcerea spre unitatile de cazare va fi in jurul orelor 16:00-16:30 p.m.
*Transportul cu autocarul si pranzul sunt incluse in pretul excursiei
Se va vizita orasul Skiathos, care este capitala insulei cu acelasi nume. Vom face un traseu pietonal prin oras, vom avea timp pentru cumparaturi, suveniruri si tot aici vom servi si masa de pranz.
Vom continua cu oprirea la plaja Koukounaries , una dintre cele mai renumite plaje din Skiathos, si ramanem aici pana la ora 17:00, si vom avea destul timp la dispozitie pentru inot, soare si relaxare.
Dupa acest timp petrecut ne indreptam cu vaporul spre portul din Pefki de unde am plecat, iar turistii vor fi transportati cu autocarul la fiecare unitate de cazare.
*Masa de pranz nu este inclusa in pretul excursiei
Aici se gasesc moastele Sfantului Ioan, care sunt miraculoase, deoarece dorintele puse aici se implinesc negresit.
Cea de-a doua vizita, va fi la manastirea Sf. David, care este situata la cativa km de Loutra Edipsou si se spune ca Sfantul David este vindecatorul bolilor de oase, psihice, si celor locomotorii.
La fiecare manastire vom petrece cate o ora, si vom avea parte aici de o multitudine de sentimente de liniste.
*Excursia va dura 5 ore. Transportul este inclus in pretul excursiei
Semnificatia numelui Meteora caracterizeaza grandoarea acestui loc, nume care provine din limba greaca si care inseamna “suspendat in aer” sau “mijlocul cerului”, fapt care intareste ideea ca Meteora este un taram de poveste.
Stancile de la Meteora au fost create pe platoul unui fost lac, toate capatand miraculoasele si incantatoarele forme datorita eroziunii ce a inceput sa isi puna prima amprenta pe acest loc in urma cu milioane de ani.
O excursie la Meteora este si o perfecta oportunitate pentru cei care isi doresc sa patrunda intr-un taram al fabulosului caracterizat de o maretie tulburatoare ce aduce turistilor o multitudine de sentimente de liniste.
Vom vizita aici Manastirea Mare, ea purtand hramul "Schimbarea la Fata", Manastirea Varlaam, aici existand Condica Sfintei Manastiri Bucovat; cu litere chirilice, dar in buna limba romaneasca, se poate citi pe una dintre file "Toti Sfintii, Hramul Sfintei Manastiri Varlaam de la Meteora". Condica cuprinde sase hrisoave ale domnitorilor romani, incepand cu 1609 si sfarsind cu 1790, continuam cu Marea Meteora, care este situata pe o stanca aflata la marginea padurii de stanci la o inaltime de 613 de metri deasupra albiei raului Pinios.
Suprafata ei superioara, unde se afla manastirea, este de 10.000 metri patrati.
Urcusul este de 250 metri, iar culoarele sapate in stanca si cele 115 trepte abrupte si neregulate conduc pasii pelerinilor, cu efort, dar fara teama si in deplina siguranta, pana la intrarea in manastire.
Turnul cu balcon pentru scripete si plasa-lift, construit in 1520, este edificiul care se zareste din departare si primul care intampina dupa urcus, si ce de-a patra Manastirea Sfanta Treime, a fost zidita in anul 1476 si are forma de cruce, cu turla joasa si doua coloane. Fresca interioara dateaza din anul 1741, este realizata in traditia post-bizantina, si este lucrarea fratilor preoti pictori Antonie si Nicolae. Pe cupola este pictat Dumnezeu Pantocrator, iar in colturile sferice, cei patru evanghelisti intre care Sfantul Evanghelist Luca este reprezentat pictand icoana Maicii Domnului.
Intrarea la fiecare manastire costa 5 euro/pers si este optionala.