Vacanță în 2021: Trei destinații fascinante, pentru toamnă

Vacanță în 2021? Anul 2020 ne ține puțin departe de vacanțele pe care le-am plănuit în mintea noastră tot anul 2019. Cel puțin pentru moment. Însă, pentru că setea de aventură crește, în fiecare zi, suntem siguri că anul 2021 va fi unul în care colecțiile noastre de experiențe se vor înmulți considerabil.

De ce suntem atât de siguri? Păi iată ce aventuri am plănuit pentru tine! Le poți trece cu ușurință pe lista de ”idei de vacanță în 2021”.

Madagascar – Între lemuri și baobabi

Este de ajuns să auzi numele ”Madagascar” că mintea îți fuge rapid deja la lemurieni, orhidee, pietre semiprețioase, ritualuri interesante și un mod de viață unic. Și pentru că este o destinație perfectă pentru colecții de experiențe și noi aventuri, am adăugat-o pe lista noastră și am creat un circuit fabulos, de 16 zile, care te va introduce deplin în vibe-ul acestei insule din Oceanul Indian.

Iată principalele lucruri fascinante, pe care trebuie să le știi despre Madagascar, înainte de o călătorie aici:

 • Este casa a trei sferturi dintre lemurienii de pe glob, precum și  jumătate dintre cameleoni. De asemenea, insula este faimoasă și pentru meroasele specii unice de păsări şi broaşte, dar şi de baobabi sau orhidee. Mai mult decât atât, peste 80% dintre speciile de animale care sunt în Madagascar, nu se mai găsesc în alte părți ale lumii.
 • În Madagascar sunt două anotimpuri, unul cald și ploios – din noiembrie până în aprilie – şi unul mai răcoros şi uscat din mai până în octombrie.
 • Populația actuală, de aproximativ 22 de milioane de locuitori, este formată, pe lângă localnici, dintr-un amestec cosmopolit de malaezieni, africani, arabi, francezi, chinezi şi indieni.
 • Nu mai puțin de 35.000 de sate-triburi se găsesc în Madagascar. Acestea păstrează religia ancestrală, închinându-se la spirite, pietre și ape. Fiecare trib este condus de un rege sau vrac, iar străinilor nu le este permisă participarea la incantațiile tribale.

Principalele destinații pe care le vom descoperi în circuitul nostru de 16 zile sunt: Mauritius, Antananarivo, Parcul Lemurienilor, Antsirabe, Ranomafana, Parcul Național Ranomafana, Fianarantsoa, Isalo și Parcul Național, Ifaty, Tulear, Diego Suarez, Joffreville, Ankarana, Ankify și Nosy Be.

Circuit în Cuba și sejur în Varadero

Ce poate fi mai fascinant decât să îmbini un circuit în Cuba, cu un sejur în impresionanta Varadero, una dintre cele mai mari stațiuni din Caraibe? Noi spunem că este combinația ideală, tocmai de asta am creat un circuit care îți garantează colecții de experiențe exotice.

Dacă ești curios să descoperi această destinație colorată, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi:

 • Cuba este habitatul natural al celei mai mici specii de păsări colibri, singurele păsări din lume care zboară invers. Mai mult decât atât, aici trăiește și cea mai mică broască din lume.
 • Dacă te întrebai ce este cu toate acele mașini clasice colorate, ei bine, află că, până în 2011, importul de mașini în Cuba a fost interzis. De aceea, majoritatea mașinilor cubaneze sunt modele din anii 50.
 • Artistul argentinian Fito Páez spunea că romul care se găsește în acest oraș este cel mai bun din lume.
 • Cu siguranță ai auzit de faimoasele trabucuri cubaneze. Ei bine, acestea sunt denumite puros sau habanos și o singură companie manufacturează toate brandurile premium de trabucuri ale Cubei.
 • Privită de sus, Cuba are forma unui aligator, de aceea i se mai spune, în glumă, ”El Coccodrillo” – Crocodilul.

Circuitul și sejurul pe care l-am plănuit pentru tine, în Cuba și fascinanta plajă Varadero, durează nu mai puțin de 11 zile, timp în care vom descoperi: Havana, Vinales, Trinidad. Parcul Național Topes de Collantes, Plaja Giron (Golful Porcilor), Cinefugos, Santa Clara, Varadero și Cayo Blanco.

America de Sud – Marele Tur

Dacă ar fi să facem un top al destinațiilor pe care nu le poți rata în această viață, America de Sud ar ocupa una dintre primele poziții. Tocmai de asta, suntem gata să ne aventurăm din nou aici.

Te invităm alături de noi, însă, până atunci, iată câteva informații pe care probabil nu le știai:

 • De-a lungul timpului, Peru a fost leagănul unor multitudini de civilizații. Printre cele mai faimoase se numără: Paracas – cunoscută pentru arta textilelor, Nazca – cu celebrele linii Nazca ce au devenit astăzi un obiectiv plin de mister, deoarece deține sute de figuri gigantice creionate în deșertul arid, acum aproximativ 2.500 de ani, Moche – faimoasă pentru lucrările în ceramică și în aur. Însă cea mai mare civilizație este Inca, cel mai mare imperiu al Americii înainte de europeni, un imperiu ce cuprindea o mare parte din Ecuador, Peru, Bolivia, Chile și Argentina de astăzi.
 • Cartoful a luat naștere în Peru, devenind rapid unul dintre ingredientele de bază în mâncărurile localnilor și, în același timp, fiind unul dintre primele lucruri pe care Peru le-a exportat pe continentul european. Astăzi, una dintre glumele celebre ale localnilor este “Sunt mai peruan decât cartoful”.
 • Argentina și Uruguay sunt locurile unde a luat naștere unul dintre cele mai pasionale dansuri, tangoul. Curentul a fost pornit de clasa muncitoare din apropierea porturilor din Montevideo și Buenos Aires.
 • Rio de Janeiro este cunoscut ca având cel mai albastru cer din lume. Această afirmație a fost lansată de un TV researcher, Anya Hohnbaum, care a călătorit pe tot globul, pentru a găsi cerul “cel mai albastru” din lume.

Vom petrece 18 zile fabuloase în America de Sud, într-un circuit care va cuprinde destinații precum: Rio de Janeiro, Parcul Național Iguassu, Buenos Aires, Montevideo, Santiago de Chile, La Paz, Insula Soarelui, Lacul Titicaca, Puno, Cuzco, Valea Sacră a Incașilor, Machu Picchu și Lima.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

De ce iubim Croația? Top atracții all season

Vara, concediul nu înseamnă doar vacanțe la plajă. Este perioada din an în care multe țări europene înfloresc și dezvăluie cele mai frumoase atracții turistice. Astăzi, ne oprim la Croația. Una dintre cele mai frumoase și fascinante destinații din Europa, care îți bucură ochii cu orașele sale bogate în istorie și varietatea peisajelor naturale. O […]

8 lucruri pe care ar trebui să le faci într-un avion

Dacă ai impresia că tot ceea ce trebuie să faci atunci când te urci într-un avion este să îți găsești locul și să încerci să faci rost de cât mai mult spațiu în compartimentele poziționate deasupra scaunului, este posibil să îți riști sănătatea și confortul. Aici ai câteva sugestii de care ar trebui să ții […]

Fenomenul Nopților Albe în Rusia. Cum se simte din Moscova și Sankt Petersburg

Cea mai bună perioadă de a explora Rusia este cu siguranță în timpul Nopților Albe, când marile orașe Moscova și Sankt Petersburg sunt scăldate de lumina dulce a amurgului până în zori. Pentru că știm cât de interesantă poate fi Rusia în timpul Festivalului Belyie Nochi, când au loc o mulțime de evenimente culturale, am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =