INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Discover Madagascar - Intre Lemuri, Baobabi si plaja la Oceanul Indian 2024

Itinerariu: Antananarivo - Parcul Lemurienilor - Antsirabe - Ranomafana - Fianarantsoa - Isalo - Parcul National Isalo - Ifaty - Tulear - Antananarivo - Diego Suarez - Ankarana - Ankify - Nosy Be - Antananarivo
Date plecare: 22.08.2024
Circuit cu avionul, 16 zile
Tarif 4999 3299 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Oferta este valabila in limita locurilor disponibile! - Reducere de 1700 euro

Program

Ziua1. Bucuresti - Istanbul - Mauritius - Antananarivo

Ora 18:40 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 21:40 pentru zborul Turkish Airlines cu destinatia Antananarivo, vom avea zbor cu scurte escale in Istanbul si Mauritius. Se calatoreste in timpul noptii.

iua 2. Antananarivo

14:50 sosire in Antananarivo. Intalnire cu repezentantul local si transfer la hotel. Se realizeaza formalitatile de check in. Cazare in Antananarivo.

Ziua 3.Antananarivo - Parcul Lemurienilor - Antsirabe

Mic dejun. Deplasare spre Parcul Lemurienilor, o rezervatie de 5 ha unde vom putea observa noua specii de lemur si mai mult de 70 de specii de plante endemice. Ne vom indrepta apoi spre orasul termal Antsirabe, drumul oferindu-ne ocazia de a admira peisajul marcat de orezarii si lavaka, formatiuni de eroziune specifice insulei. Tur de oras cu ricsa traditionala, pousse-pousse. Cazare Antsirabe.

Ziua 4.Antsirabe - Ranomafana

Mic dejun. Plecare spre Ranomafana, trecand prin teritoriul locuit de Bara, un grup etnic de pastori seminomazi ce populeaza platourile din sudul insulei. Pe traseu se face o oprire in Ambositra, pentru a vizita un atelier ce apartine unui alt grup etnic, Zafimaniry, a caror indeletnicire traditionala este sculptura in lemn.
Optional, o vizita nocturna in Parcul National Ranomafana ce ofera oportunitatea de a intalni numeroase specii de lemuri si posibil faimoasa fossa, un carnivor endemic de talie mica. Cazare Ranomafana.

Ziua 5.Antsirabe - Parcul National Ranomafana - Fianarantsoa

Mic dejun. Dimineata vom explora Parcul National Ranomafana, un parc cu o flora si o fauna printre cele mai diverse si unice din lume. Programul turistic continua cu deplasarea spre Fianarantsoa, capitala grupului etnic Betsileo. O ocazie unica este vizitarea plantatiei de ceai din Sahambavy, “campul femeilor”, de unde sunt culese zilnic, manual, 20 tone de frunze de ceai. Cazare Fianarantsoa.

Ziua 6.Fianarantsoa - Isalo(Ranohira)

Mic dejun. Turul orasului Fianarantsoa include vizita laboratorului foto “Labo Men” al celebrului fotograf Pierrot Men, nascut in Madagascar, remarcat si premiat pe plan international. In drumul spre Isalo vom face oprire in Ambalavao unde vom vizita un atelier de fabricare a hartiei Antemoro, artizanat local al grupului etnic cu acelasi nume si apoi vom afla mai multe despre vinul produs in regiune la o crama unde se poate face si degustare. Ne indreptam apoi spre Isalo, traversand platoul Horombe, cu o scurta oprire in Ihosy, capital grupului etnic Bara. Cazare Ranohira.

Ziua 7.Isalo - Parcul National Isalo

Dupa micul dejun vom vizita Parcul National Isalo, dominat de un peisaj lunar, cu masive stancoase erodate in forme inedite. Piscinele naturale, canioanele si cascadele sporesc farmecul locului. Seara o vom rezerva unui apus de soare spectaculos. Cazare Ranohira.

Ziua 8.Isalo - Ifaty

Mic dejun. Vom calatori catre Tulear, traversand satele cautatorilor de pietre pretioase. Scurta oprire pentru a vedea mormintele traditionale ale grupului etnic Mahafaly. In Tulear vom vizita Arboretum, un parc national cu peste 900 de plante, fondat de un botanist elvetian in 1980. Ajungem in Ifaty, o zona idilica, in partea de sud-vest a insulei. Cazare Ifaty.

Ziua 9.Ifaty

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare la plaja si explorare a zonei.
Optional se viziteaza satul din apropiere, Mangily, pentru a interactiona cu comunitatea de pescuit Vezo. Iulie si august sunt lunile optime pentru a observa migratia balenelor cu cocoasa.
Plimbare cu piroga traditionala. Cazare Ifaty.

Ziua 10. Ifaty

Mic dejun. Ifaty ofera turistilor o multime de oportunitati incluzand scufundari, snorkeling, diferite sporturi nautice.
Optional, vizitarea padurii de baobabi Reniala. unde pot fi observate diferite specii de baobabi si alti arbusti specifici zonei desertice de aici. Cazare Ifaty.

Ziua 11. Ifaty - Tulear - Antananarivo

Mic dejun. Transfer din Ifaty catre aeroportul din Tulear pentru zborul intern catre Antananarivo. La sosire vom fi preluati de catre partenerul local, urmeaza transferal la hotel si formalitatile de check-in. Dupa-amiaza vom realiaza un tur la Ambohimanga, un sit arheologic aflat in patrimonial UNESCO, ce include cele mai atractive vestigii regale precoloniale ale insulei. Cazare in Antananarivo.

Ziua 12. Antananarivo - Diego Suarez

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul intern catre Diego Suarez. La sosire vom fi preluati de catre partenerul local si ne vom indrepta Parcul National Montagne D`Ambre, situat la 1000 m altitudine, ce ofera posibilitatea unei plimbari relaxante prin padurea tropicala, pentru a admira cascadele si lacurile din interiorul ei.
Transfer si cazare Joffreville.

Ziua 13. Joffreville - Ankarana

Mic dejun. Vom vizita piata locala din Joffreville, renumita prin diversitatea de fructe tropicale, apoi ne vom deplasa spre Rezervatia Nationala Ankarana. Pe drum oprim la Red Tsingy, o formatiune de piatra rosiatica, modelata prin eroziune, avand ca rezultat un labirint de pesteri si canioane. Ajungem in Ankarana, un masiv carstic de 35 km, teritoriul unei flore si faune endemice.
Cazare Joffreville.

Ziua 14. Ankarana - Ankify - Nosy Be

Mic dejun. Transfer in satul de pescari Ankify. Din sat ajungem pe insula Nosy Be traversand cu o barca. La sosire urmeaza sa fim preluati de partenerul local pentru transferul la hotel.
Nosy Be, “insula mare” in limba malgasa, ce a primit porecla de “insula parfumata” datorita plantatiilor de ylang-ylang, este locatia de plaja numarul unu din Madagascar.
Optional, excursii pe teritoriul insulei pentru a admira cascade, lacuri vulcanice, plantatii de vanilie si ylang-ylang.
Cazare Nosy Be.

Ziua 15. Nosy Be - Antananarivo

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Antananarivo. Cazare Antananarivo.

Ziua 16. Antananarivo - Bucuresti via Mauritius via Istanbul

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti via Istanbul via Mauritius, prezentare la birourile de check al Companiei Turkish Airlines la ora 13:50, decolare catre Mauritius la ora 15:50. Sosire in Bucuresti la ora 08:35+1 (a doua zi).

Informatii utile

• Grup minim: 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se poate obtine la aeroport.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Republicii Madagascar in baza unei vize valabile.
- Vizele se obtin la sosire pe aeroport.
- Inainte de aterizare turistii vor primi un formular de debarcare/carte de debarquement/disembarkation card si un formular emis de Ministerul Sanatatii Publice, pe care le vor completa (se cer detalii personale - nume, prenume, data nasterii, adresa de domiciliu, apoi adresa la care vor locui pe perioada sederii in Madagascar, numarul zborului si numele companiei aeriene, eventuale probleme medicale).
- Turistii vor prezenta aceste formulare impreuna cu pasaportul la ghiseul de eliberare a vizelor din aeroport.
- Important: Verificati ca perioada sederii inscrisa in pasaport de ofiterul vamal (X jours) sa coincida cu numarul de zile care vor fi petrecute in Madagascar.
- Taxa viza in functia de perioada sederii: Viza 30 zile, single entry: 30 E.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
22.08.2024 4999 3299 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 559 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 4999 euro;
Copil sub 12 ani: 2299 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Antananarivo - Bucuresti via Istanbul via Mauritius, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala Compania Turkish Airlines;
• Bilete de avion, zboruri domestice, Nosy Be - Antananarivo, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Bilete de avion, Tulear - Antananarivo, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 14 nopti de cazare in hoteluri de 3* cu mic dejun inclus;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar si intrarile la obiectivele turistice;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
• Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Asigurarea storno (optional);
• Asigurarea medicala (optional);
• Taxele de viza;
• Alte mese decat cele specificate in program;
• Bauturile alcoolice si nealcoolice;
• Orice alte servicii solicitate de turisti, dar nespecificate in program;
• Bacsis pentru sofer - se achita local, aproximativ 3 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid;

Orar de zbor

Bucuresti-Istanbul :21:40 - 23:05/ Istanbul - Mauritius: 01:50 - 12:45 / Mauritius- Antananarivo:13:45-14:50
* Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Galerie foto

Rezerva acum!