INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit America de Sud - Marele Tur 2022 - 2023

Itinerariu: Rio de Janeiro -Iguassu -Buenos Aires -Santiago de Chile -La Paz -Insula Soarelui -Lacul Titicaca -Puno -Cuzco -Machu Picchu -Lima
Date plecare: 25.11.2022, 29.05.2023, 24.11.2023
Circuit cu avionul, 18 zile
Tarif 4438 3638 euro/persoana(pret final - fara taxe ascunse/neincluse)
Oferta Speciala! Reducere in valoare de 900 Euro.
Campania de reduceri #SuperSale este valabila in limita locurilor disponibile pana la data de 10.10.2022

Program

Ziua 1. Bucuresti - Rio de Janeiro via Amsterdam

Ora 04:00 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul KL1372 catre Rio de Janeriro via Amsterdam. Sosire la Amsterdam la ora 08:00, decolare catre Rio de Janeiro la ora 10:45 cu zborul companiei KLM, KL 705, sosire in Rio de Janeiro la ora 18:40. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 2. Rio de Janeiro - Muntele Corcovado si “Capatana de Zahar”

Mic dejun. Tur panoramic de oras: Golful Guanabara, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Biblioteca Nationala, Teatrul Municipal, Muzeul de Arta, stadionul Maracana, Sambadrome, Plajele Ipanema, Leblon si Copacabana. Timp liber in Rio de Janeiro sau excursie optionala Muntele Corcovado si Sugarloaf. Dupa ce vom fi preluati de la hotel cu autocarul vom continua plimbarea cu trenuletul prin padurea tropicala Tijuca si vom urca (scari/lift) pe muntele Corcovado la statuia lui Iisus (710 m) - panorama Rio de Janeiro. Deplasare cu autocarul si urcare cu telecabina pe stanca (400 m) Pao de Acucar (Capatana de Zahar), unde vom putea admira panorama orasului. Cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 3. Rio de Janeiro - Iguassu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Iguassu. Sosire zi cazare in Iguassu.

Ziua 4. Iguassu - Parcu National Iguassu

Mic dejun. Vom vizita ambele brate ale Parcului National Iguassu, ce se afla pe lista celor "Sapte Minuni Noi ale Lumii", fiind considerat de UNESCO o zona de importanta, atat din punct de vedere cultural, cat si natural. Situat in Argentina, Parcul National Iguassu trece dincolo de granitele tarii, printr-o zona salbatica ce se extinde in Brazilia, si asupra careia ambele tari isi isi procalma suveranitatea. Parcul reprezinta biomasa cea mai bogata de pe planeta. Cascadele se pot observa mergand in circuite cu acces prin pasarele construite special. Traversand poduri, scari si carari pline de vegetatie, ne bucuram de magnificele privelisti ce pot fi vazute atat de jos cat si de sus pentru a ajunge la punctul maxim, un abis spectaculos numit „Gatul Diavolului”. Caderile de apa, cu o inaltime de 80 de metri, prezinta salturi spectaculoase iar formarea curcubeelor ne infatiseaza o priveliste surprinzatoare. Cazare in Iguassu.

Ziua 5. Iguassu - Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Buenos Aires. Sosire in Buenos Aires. Cu bulevarde largi, parcuri inverzite, cladiri impozante, o cultura variata si o viata de noapte animata, Buenos Aires aminteste de Paris sau Barcelona. In ciuda influentelor sale europene, Buenos Aires este un oras unic. Muzicienii care canta tango pe strazi fac parte din peisajul local la fel de mult ca si monumentele renumite ale orasului, precum Teatro Colon si arhitectura de inspiratie franceza. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 6. Buenos Aires

Mic dejun. Turul panoramic de Buenos Aires va cuprinde Cartierele Palermo si Recoleta, Teatrul Colon, Bulevardul 9 Iulie, Plaza de Mayo, Primaria, Catedrala Metropolitana, Guvernul “Casa Rosada”, Sediul Congresului National, cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo si Cartierul La Boca. Excursie optionala: Cina cu spectacol de tango argentinian. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 7. Buenos Aires - Montevideo

Mic dejun. Timp liber in Buenos Aires sau excursie optionala la Montevideo (Uruguay) - orasul isi datoreaza numele unui marinar portughez, care ar fi strigat "Monte vide eu" ("Eu vad un munte") atunci cand, fiind de serviciu la catarg, ar fi zarit pentru prima data colina pe care astazi sta orasul. Odata ajunsi in Montevideo, vom vizita impreuna cu ghidul Piata Constitutiei, Catedrala Matriz, Teatrul Solis, Mausoleul, Cladirea Congresului, gradina de trandafiri Meadow, Parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, Zona Carrasco’s si plajele din jurul orasului. Transferul intre Buenos Aires si Montevideo se va efectua cu avionul si autocarul. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 8. Buenos Aires - Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer de la hotelul din Buenos Aires la aeroportul pentu zborul catre Chile - Santiago de Chile, capitala Republicii Chile, se intinde intr-o vale langa Anzi, la doar o ora si jumatate de Oceanul Pacific. Metropola atragatoare cu cartiere si case de la inceputul secolului XX stau alaturi de cartiere moderne, construite in ultimele decenii si de cartierul de afaceri sau Sanhattan, unde zgarie-norii se intrec in inaltimi. Decolam in jurul orei 11:30 si ajungem la destinatie in jurul orei 15:30. Sosire si transfer la hotel pentru cazare in Santiago de Chile. Timp liber la dispozitie pentru a descoperi orasul impreuna cu ghidul.

Ziua 9. Santiago de Chile

Mic dejun. Astazi vom avea o zi intreaga la dispozitie pentru a explora Santiago de Chile printr-un tur de oras ce va include Palatul Prezidential, Piata Armelor, Catedrala, Cladirea Postei, Muzeul National de Istorie, Casa Colonial, Parcul Metropolitano, Zona Providencia. Transfer si cazare la hotel in Santiago de Chile.

Ziua 10. Santiago de Chile - La Paz

Mic dejun la pachet. Transfer matinal la aeroport pentru zborul catre La Paz. Transfer si cazare in La Paz.

Ziua 11. La Paz

Mic dejun. Astazi vom face un tur panoramic de oras La Paz ce include Piata Murillo, Palatul Guvernului, Palatul Prezidential. Continuam cu popas si vizita la Biserica Sf. Francisc si Calle de la Brujas. Turul se incheie cu o incursiune in Valea Lunii. Cazare in La Paz.

Ziua 12. La Paz - Insula Soarelui - Lacul Titicaca - Puno

Mic dejun. Pornim dis-de-dimineata. Pe parcurs vom vizita Copacabana, ne vom deplasa cu barca cu motor catre Insula Soarelui si vom vizita Statuia Fecioarei din Copacabana. Dupa o scurta croaziera pe Lacul Titicaca ne vom indrepta catre frontiera cu Bolivia, vom admira varfurile maiestroase ale Anzilor Cordilieri. Lacul Titicaca, de la granita dintre Bolivia si Peru, este invaluit in mister si legende de toate felurile, fiind considerat de multe culturi din America de Sud un loc sacru. El este si cel mai mare lac din America de Sud, cel putin in ceea ce priveste volumul apei. Transfer si cazare in Puno.

Ziua 13. Puno - Cuzco

Mic dejun. Preluare de la hotel pentu transferul catre Cuzco. In drum vom trece pe langa Biserica San Pedro de Andahuaylillas, Sanctuarul Inca Raqchi si Pucara. Sosire in Cuzco si cazare.

Ziua 14. Cuzco - Valea Sacra a Incasilor

Mic dejun. Astazi avem ocazia sa descoperim imprejurimile sau sa optam pentru o excursie optionala la Valea Sacra a Incasilor - pe drum ne vom opri la Awanacancha, dupa care vom exploara Pisac, un sat traditional andean a carui principala atractie este Bazarul. Masa de pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza, excursia continua spre Ollantaytambo, un oras plin de culoare si spirit traditional. Ajunsi la Valea Sacra, vom avea privelistea unei imagini uimitoare: strazi pavate cu piatra, depozite de piatra si terasee agricole ce incep de la poalele muntilor si se inalta usor pe crestele acestora. Cazare in Cuzco.

Ziua 15. Cuzco - Machu Picchu

Mic dejun. Astazi vom descoperi Machu Picchu - inconjurat de terase agricole, pare sa fi fost folosit de incasi fie ca oras ceremonial secret, fie ca oras de vacanta. Machu Picchu este asezat intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de localitatea Cuzco. Aceste extraordinare ruine precolumbiene au 18 km patrati constructii terasate si sunt legate intre ele de 3000 de trepte. Transfer la gara din Ollantaytambo pentru transferul catre Aguas Calientes. Dupa ce vom ajunge in statia Aguas Calientes vom fi tansferati cu autocarul pana la cota de 2300 metri. Odata ajunsi, vom vizita impreuna cu ghidul: Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre. Intoarcere in Cuzco pe aceeasi ruta. Cazare in Cuzco.

Ziua 16. Cuzco - Lima

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras in Lima, ce va include: Piata Mare, Plaza de Armas, Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, San Isidoro, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii. De asemenea vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie. Lima este cunoscut si ca Orasul Regilor. Pentru mai mult de trei secole, Lima a fost unul dintre cele mai importante si influente orase ale Americii de Sud. In mai mult de patru secole de la fondarea sa ca oras spaniol, Lima s-a afirmat ca expresie a mostenirii metise. Excursie optionala la Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco. Cazare in Lima.

Ziua 17. Lima

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras in Lima, ce va include: Piata Mare, Plaza de Armas, Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, San Isidoro, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii. De asemenea vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie. Lima este cunoscut si ca Orasul Regilor. Pentru mai mult de trei secole, Lima a fost unul dintre cele mai importante si influente orase ale Americii de Sud. In mai mult de patru secole de la fondarea sa ca oras spaniol, Lima s-a afirmat ca expresie a mostenirii metise. Excursie optionala la Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco. Cazare in Lima.

Ziua 18. Lima - Bucuresti via Amsterdam

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Decolare in jurul orei 21.05 din Lima cu zborul Companiei KLM, KL 744, sosire in Amsterdam a doua zi la ora 14:55, decolare din Amsterdam la ora 20:45 cu zborul KL 1379.

Hoteluri

Lima: El Tambo II Hotel 3*, Avenida la Paz 720 Miraflores Municipalidad Metropolitana de Lima sau similar.
Cuzco: San Francisco Plaza Hotel 3*, Calle Cenizas 147, Cusco sau similar.
Puno: Casona Plaza Hotel Puno 3*, Jr. Puno 280, Puno 21001 sau similar.
Santiago de Chile: Elisa Cole 3*, Elisa Cole 10, Santiago, Region Metropolitana, Chile sau similar.
Buenos Aires: Gran Hotel Buenos Aires 3*, Marcelo Torcuato de Alvear sau similar.
Iguassu: Hotel Mirante 3*, Av. Republica Argentina, 672 - Centro, Foz do Iguac sau similaru
Rio de Janeiro: Hotel Atlantico Rio 4*, R. Xavier da Silveira, 112 - Copacabana, Rio de Janeiro - RJ, 22061-010, Brazil sau similar.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Cetatenii romani posesori de pasapoarte turistice au nevoie de viza de intrare in Bolivia. Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin. Inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia Europa Travel, dupa solicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
25.11.2022 4438 3638 Euro
29.05.2023 4438 3638 Euro
24.11.2023 4438 3638 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 549 euro;
Copil sub 12 ani: 2399 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti -Rio de Lima -Bucuresti via Amsterdam, Compania KLM, bagaj de cala, ce include: un bagaj de mana(geanta mica- 7kg ) si un bagaj de cala(maxim 23kg);
• Bilet de avion Rio - Iguassu, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Iguassu - Buenos Aires, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Buenos Aires - Santiago de Chile, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Santiago de Chile - La Paz, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Cuzco - Lima, ce include bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru toate segmentele de zbor(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 17 nopti de cazare la hoteluri de 3 si 4 conform cu itinerariul excursiei;
• Mesele prevazute in cadrul itinerariului;
• Tururile si transferurile prevazute in cadrul -xcursiei cu autocar/microbus categoria locala, tur panoramic de oras: Lima, Cuzco, La Paz, Santiago de Chile, Buenos Aires, Rio de Janeiro;
• Croaziera pe Lacul Titicaca(barca cu motor);
• Transfer la Insula Soarelului (barca cu motor);
• Vizita cu ghid local la Iguassu, intrarile in Pacul National, patea braziliana cat si partea argentiniana;
• Excursie la Machu- Picchu, incluzand transferurile, biletele de tren, intrarile si autocarul local;
• Ghizi locali la obiectivele turistice;
• Asistenta turistica in limba romana - ghid roman confirmat Alina Cambir;

Nu sunt incluse

• Taxa de viza Bolivia: la sosire- 90 Euro/persoana(se poate modifica). Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin, inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia Europa Travel, dupa solicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice;
• Taxa de intrare/iesire Bolivia, se achita local;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea storno si asigurarea medicala;
• Intrarile la obiectivele turistice ce nu au fost mentionate ca fiind incluse, se achita local;
• Alte servicii neincluse in program;
• Taxa de statiune - se achita la receptia hotelului (aproximativ 2 euro/persoana/zi);
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 3 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid);

Orar de zbor

*Orar de zbor informativ, Compania KLM:
Bucuresti 06:00 - Amsterdam 08:00 / Amsterdam 10:145 - Rio 18:40.
Lima 21:05 - Amsterdam 14:55 / Amsterdam 20:45 - Bucuresti 00:30.
*Atat compania aerieana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.
*Orar de zbor informativ, Compania Latam Airlines:
1 LA4568 27NOV Rio de Janeiro - Iguass (GIG IGU SS9 1350 1600).
1 LA7509 29NOV Iguassu - Buenos Aires ( IGR EZE 1950 2149).
2 LA 532 02DEC Buenos Aires - Santiago de Chile( EZE SCL 1835 2050).
3 LA 892 04DEC Santiago de Chile - La Paz (SCL LPB 0545 0744).
5 LA2032S 10DEC Cuzco - Lima (CUZLIM SS9 1537 1703).
*Atat compania aerieana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Excursii optionale

Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco
60 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muzeul aurului din Lima este una dintre cele mai faimoase atractii ale capitalei peruane. Muzeul a fost infiintat in anul 1968 pe baza colectiilor de aur si arme ale celui mai cunoscut filantrop al acelor vremuri, Miguel Gallo. Astazi, colectia muzeului cuprinde aproximativ 25.000 de exponate, dintre care peste 8.000 sunt bijuterii din aur. Aici puteti vedea coliere, cercei, coronae dar si obiecte din pietre pretioase: smaralde, perle, lapis. In muzeu se poate vedea mumia lui Ruler Sipan una dintre primele mumii incase descoperite in anul 1987. Aici se mai pot observa arme si armuri ale Europei medievale, ale samurailor japonezi, colectie ce se intinde pe doua etaje ale cladirii muzeu.
Dupa ce incheiem vizita la muzeu, vom servi cina intr-unul dintre restaurantele din cartierul Barranco, cartier faimos pentru desenele de pe zidurile cladirilor. Aici vom incerca preparate traditionale cum ar fi Ceviche, Causa sau faimoasa bautura traditionala Chicha Morada.
Valea Sacra a Incasilor
89 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Valea Sacra a Incasilor sau Valea Urubamba se afla in Muntii Anzi, in apropierea orasului antic Machu Picchu. Conform documentelor, in trecut, aceasta era considerata inima Imperiului Incas.
Ceea ce atrage numerosi vizitatori in Valea Sacra este multitudinea de ruine si statui ramase de pe vremea incasilor, dar si orase ramase parca neschimbate de pe vremea incasilor. Un astfel de oras Aguas Calientes, situate pe varful dealului si care reprezinta intrarea principala in Machu Picchu. Orasul Cuzco, capitala neoficiala a regiunii, se deosebeste prin arhitectura coloniala, constructiile actuale fiind ridicate peste ruinele incase. Alte ruine din zona ce merita amintite sunt: Quenco, un fost adapost religios, construit intr-o stanca; Moray - gradini unde incasii cultivau plante si Ollantaytambo, unde inca se pot observa casele incasilor sub forma de ruine.
Cina cu spectacol de tango argentinian
129 euro /adult
Include: autocar local, cina si show, insotitor de grup.
Ne vom rasfata cu celebrele preparate cu specific argentinian: Empanadas, faimoasa vita argentiniana care constituie ingredientul principal al multor feluri traditionale dar si cu minunatul desert Dulce de leche - o crema caramelizata de lapte si zahar, al carui gust legendar se spune ca este legat de soldatii lui Napoleon, care au uitat pe foc laptele cu zahar. Crema poate fi consumata ca atare, dar este totodata folosita pentru tot felul de prajituri.
In timpul mesei vom admira un spectacol de tango argentinian, dans traditional inca din secolul al XIX - lea. Tangoul este dansul nascut in cartierele periferice ale orasului Buenos Aires si a fost ridicat la rang de arta de artistul numarul 1 al Argentinei, Carlos Gardel nascut pe 11 decembrie 1890 zi in care se sarbatoreste anual Ziua Nationala a Tangoului.
Alte versiuni de tango s-au dezvoltat de-a lungul anilor. O versiune mai rapida, numita “milonga” a fost dezvoltata de cei care simteau nevoia de mai multa miscare si voiosie in dans.
Daca sunteti pasionati de dans si voie buna nu trebuie ratata aceasta seara de vis.
Montevideo
499 euro/adult
Include: bilet de avion Buenos Aires Montevideo si retur, transferuri, tur si ghid local.
Odata ajunsi in Montevideo, capitala statului Uruguay vom vizita impreuna cu ghidul Piata Constitutiei, Catedrala Iglesia Matriz ridicata in anul 1799, aici fiind inmormantati marile personalitati ale tarii, Teatrul Solis, unul dintre cele mai vechi teatre din Uruguay, contruit in 1856 este utilizat in prezent pentru spectacole de balet si opera. Mausoleul dedicat eroului national Jose Gervasio Artigas, Cladirea Congresului, monument istoric national inca din anul 1975. Gradina de trandafiri Meadow, Parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, Zona Carrasco’s si plajele din jurul orasului.
Muntele Corcovado si Sugarloaf
169 euro/adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muntele Corcovado vegheaza solemn asupra tumultosului oras brazilian Rio de Janeiro. In trecut muntele a fost numit Pinaculo da Tentacao, ceea ce se traduce prin Varful Tentatiei. Acest nume are conotatii biblice si a fost ales de colonistii portughezi cu secole in urma. Mai tarziu muntele a fost numit Corocvado, nume care face referinta la forma sa ce te duce cu gandul la o cocoasa.
Muntele Corcovado este una din imaginile simbol ale Braziliei. Pe varful acestui munte se inalta statuia lui Iisus. Peisajul este unul de-a dreptul extraordinar, o vedere impresionanta asupra orasului Rio de Janeiro, dar si spre muntele Pao de Acucar si faimoasa plaja Copacabana.
Muntele Sugarloaf are o altitudine de 396 metri si se poate vedea de pe Muntele Corcovado oferind o vedere minunata asupra regiunii Rio. Numele acestuia se traduce direct prin muntele Paine de Zahar si vine de la forma sa , care seamana cu o paine dulce traditionala.

Galerie foto

Rezerva acum!