INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit America de Sud - Marele Tur 2024 - 2025

Itinerariu: Rio de Janeiro -Iguassu -Buenos Aires -Santiago de Chile -La Paz -Insula Soarelui -Lacul Titicaca -Puno -Cuzco -Machu Picchu -Lima
Date plecare: 26.11.2024, 29.05.2025, 23.11.2025
Circuit cu avionul, 18 zile
Tarif 5999 3999 euro/persoana(pret final - fara taxe ascunse/neincluse)
Mega reduceri Early Booking, pentru plecarile din 2025! Reducere de 32%
Campanie valabila intre 10 - 29 iunie.

Program

La prima vedere, America de Sud este o lume uniforma - cu exceptia Braziliei si a catorva mici teritorii din nord, se vorbeste spaniola, tuturor le place carnea de vita, iar viata este plina de patos si energie. Dar daca ajungi acolo, vei descoperi diferente substantiale de la tara la tara, chiar si de la provincie la provincie. Este o adevarata planeta - cu diferente enorme culturale, cu o atmosfera diferita, cu diferente antropologice, culturale, pana la cele gastronomice. Va invitam intr-un circuit-maraton in urma caruia nu numai ca veti descoperi unele dintre cele mai memorabile monumente, panorame, orase din America de Sud, ci veti avea si o imagine asupra diversitatii uimitoare a continentului numit America de Sud. VAMOS!
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca...
• vei ramane incantat de panoramele extraordinare ale orasului „miravilhosa” - Rio de Janeiro;
• vei ramane cu gura cascata la extraordinara cadere de apa de la cascada Iguazu;
• vei dansa tango pe strazile din Buenos Aires;
• vei descoperi de ce Chile este denumit „Germania Americii de Sud”;
• vei fi impresionat de urmele falnice ale civilizatiei incase in frunte cu legendarul Machu Picchu;
• vei intelege ce inseamna „vita de Argentina”.

Ziua 1. Bucuresti - Rio de Janeiro via Amsterdam

Ora 02:45, intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul KL1372 catre Rio de Janeiro via Amsterdam. Sosire la Amsterdam la ora 07:45, decolare catre Rio de Janeiro la ora 10:40, cu zborul companiei KLM, sosire in Rio de Janeiro la ora 18:40. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 2. Rio de Janeiro - Muntele Corcovado si „Capatana de zahar”

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras: vom trece in revista Golful Guanabara, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Biblioteca Nationala, Teatrul Municipal, Muzeul de Arta, stadionul Maracana, Sambadroame, plajele Ipanema, Leblon si Copacabana.Dupa pranz, ai timp liber in Rio de Janeiro sau excursie optionala - Muntele Corcovado si Sugarloaf. Rio de Janeiro este un oras dominat de stanci abrupte si spectaculoase. In aceasta excursie optionala va invitam sa descoperiti orasul de sus, de pe unele dintre cele mai frumoase stanci, de unde veti avea niste panorame de neuitat. Prima oprire va fi la padurea tropicala Tijuaca (in interiorul orasului Rio de Janeiro sunt mai multe paduri tropicale cu statut de parcuri nationale). Vom urca la bordul unui trenulet, care va sui pana aproape sub celebra statuie a lui Iisus Mantuitorul. De la statie vom mai avea de urcat un pic (sau lua liftul) si vom ajunge langa imensa statuie al carei cap a fost proiectat de un sculptor roman, Gheorghe Leonida. La picioarele noastre se va infatisa o buna parte din Rio - plaja Copacabana, Sugarloaf, Gradina Botanica sau favela Santa Marta. Vom cobori cu acelasi trenulet si ne vom duce imediat la casa telecabinei pentru Sugarloaf. Vom parcurge drumul pana in capat din „doua”: o prima oprire intr-o zona cu restaurante, magazine de suveniruri, dar si un heliport, de unde putem face zboruri de placere peste marea metropola si, in fine, ultimul salt pana la capatul „Capatanii de zahar”, de unde vom putea avea o alta panorama absolut exceptionala a orasului - vom descoperi al doilea aeroport ca marime al orasului, Santos Dumont. Cum pistele aeroportului sunt aproape perpendiculare pe „Capatana de zahar”, imediat dupa decolare, toate avioanele sunt obligate sa faca o curba pentru a evita stanca.Cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 3. Rio de Janeiro - Iguazu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Iguazu.Cazare in Iguazu.

Ziua 4. Parcul National Iguacu/Iguazu

Mic dejun. Cascadele de la Iguacu (in portugheza) sau Iguazu (in spaniola) sunt o adevarata minune a naturii. In fata unei asemenea forte si unei astfel de frumuseti este greu sa nu ramai impresionat. Numele cascadei vine din limba guarani (populatia bastinasa din zona) si inseamna „apa mare”. Si au dreptate - este o caderea incredibila de apa. Cascadele traseaza, de asemenea, si granita dintre Brazilia si Argentina, iar Paraguay este destul de aproape, dar nu are acces la cascade. Complexul de cascade de la Iguazu este format din cateva sute de cascade, mai late sau mai putin late, iar debitul de apa, in medie de 10 milioane de litri pe secunda, este cu adevarat inspaimantator. Vom descoperi cascada, atat din Brazilia, cat si din Argentina. Din Brazilia, vom avea cele mai bune panorame de la departare, in timp ce din Argentina ne vom apropia cel mai mult de cea mai apriga cadere de apa, numita Gatlejul Diavolului (practic, vom ajunge peste cascada). In ambele tari vom strabate niste parcuri tropicale, in Argentina este chiar mare - se ajunge in apropierea cascadei cu un trenulet ecologic. Tunetul apei va va urmari oriunde va veti afla in parcurile nationale adiacente.Cazare in Iguazu.

Ziua 5. Iguazu - Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Buenos Aires. Sosire in Buenos Aires. Cu bulevarde largi, parcuri inverzite, cladiri impozante, o cultura variata si o viata de noapte animata, Buenos Aires aminteste de Paris sau Barcelona, dar in ciuda influentelor sale europene, Buenos Aires este un oras unic. Muzicienii care canta tango pe strazi fac parte din peisajul local la fel de mult ca monumentele renumite ale orasului, precum Teatro Colon si arhitectura de inspiratie franceza.Cazare in Buenos Aires.

Ziua 6. Buenos Aires

Mic dejun. Vom efectua un tur panoramic al Buenos Airesului, care va cuprinde boemul cartier Palermo, cimitirul Recoleta, un adevarat oras unde cel mai cunoscut cavou este al Evitei Peron, Teatrul Colon, superbul teatru istoric al orasului, Bulevardul 9 Iulie - o adevarata axa a metropolei, Plaza de Mayo, locul unde din 1977, in fiecare saptamana, vin mamele celor ucisi si disparuti in timpul dictaturii militare sa-si planga copiii, Primaria, Catedrala Metropolitana, in care a oficiat timp de decenii actualul papa Francisc, „Casa Rosada” - sediul Presedintiei, sediul Congresului National, cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo si foarte coloratul cartier La Boca.In cursul serii va invitam intr-o excursie optionala: cina cu spectacol de tango argentinian, dansul specific argentinian care a pus tara pe harta culturala a omenirii. Vom asista intr-un restaurant-sala de spectacol la ritmurile dezlantuite ale dansatorilor de tango, care sigur va vor ridica in picioare.Cazare in Buenos Aires.

Ziua 7. Buenos Aires - Montevideo

Mic dejun. Timp liber in Buenos Aires sau excursie optionala la Montevideo, capitala Uruguayului, aflata pe malul golfului Mar del Plata - orasul isi datoreaza numele unui marinar portughez, care ar fi strigat „Monte vide eu” („Eu vad un munte”), atunci cand, fiind de serviciu la catarg, ar fi zarit pentru prima data colina pe care astazi sta orasul. Montevideo este, de asemenea, locul unde a avut loc primul Campionat Mondial de fotbal din lume, in 1930, competitie la care a participat si Romania (loturile celor 4 tari europene participante - Romania, Franta, Belgia si Iugoslavia - au venit pe mare cu pachebotul Monte Verde), iar meciurile au avut loc pe iconicul stadion Centenario (inca folosit).Odata ajunsi in Montevideo, vom vizita impreuna cu ghidul Piata Constitutiei, Catedrala Matriz, Teatrul Solis - superba replica data de uruguayeni Teatrului Colon din Buenos Aires, mausoleul dedicat eroului national Jose Artigas, cladirea Congresului, gradina de trandafiri Meadow, parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, zona Carrasco’s si plajele din jurul orasului. Transferul intre Buenos Aires si Montevideo se va efectua cu avionul.Cazare in Buenos Aires.

Ziua 8. Buenos Aires - Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer de la hotelul din Buenos Aires la aeroport pentru zborul catre Chile. Santiago de Chile, capitala Republicii Chile, se intinde intr-o vale langa Anzi, la doar o ora si jumatate de Oceanul Pacific. Metropola atragatoare, cu cartiere si case de la inceputul secolului XX care stau alaturi de cartiere moderne, construite in ultimele decenii si de cartierul de afaceri Sanhattan, unde zgarie-norii se intrec in inaltimi. Decolam in jurul orei 11:30 si ajungem la destinatie in jurul orei 15:30. Sosire si transfer la hotel pentru cazare in Santiago de Chile. Timp liber la dispozitie pentru a descoperi orasul impreuna cu ghidul.Cazare in Santiago de Chile.

Ziua 9. Santiago de Chile

Mic dejun. Chile este privit dintotdeauna cu suspiciune de vecinii sud-americani. Chilienilor li se spune si „nemtii Americii de Sud”, pentru ca sunt mult mai organizati si mai ordonati decat toti din America de Sud. Timp de secole, zidul inexpugnabil al Anzilor a facut din Chile o insula virtuala, asa ca chilienii au evoluat independent de restul tarilor, avand un contact destul de sporadic.Spre deosebire de alte capitale sud-americane, Santiago de Chile a abandonat duioasa arhitectura coloniala in favoarea modernismului. Centrul orasului a fost demolat cladire cu cladire pentru a lasa locul unor blocuri inalte, foarte la moda in anii ʾ60 - ʾ80. Astazi, Santiago de Chile are doar cateva cladiri clasice, care se strecoara sfioase printre padurea de blocuri din centru. Zonele rezidentiale sunt intinse, iar cladirile, de inaltimi reduse, sunt uneori inundate de vegetatie.Astazi vom avea o zi intreaga la dispozitie pentru a explora Santiago de Chile printr-un tur panoramic de oras ce va include Palatul Prezidential, Piata Armelor , Catedrala, Cladirea Postei, Muzeul National de Istorie, Casa Colonial, Parcul Metropolitano, Zona Providencia.Cazare in Santiago de Chile.

Ziua 10. Santiago de Chile - La Paz

Mic dejun la pachet. Transfer matinal la aeroport pentru zborul catre La Paz.Cazare in La Paz.

Ziua 11. La Paz

Mic dejun. La Paz este una dintre cele doua capitale ale Boliviei (este capitala executiva, capitala constitutionala fiind Sucre).La Paz este un oras cum altul nu-i. Construit pe fundul unei caldari situate la 3600 de metri altitudine, catarandu-se pe versantii dealului pana la 4100 de metri, unde se afla un imens platou andin batut de vanturi. Pare straniu, dar cartierele „bune” si bogatii se afla pe fundul caldarii (unde se afla si cladirile istorice ale orasului), in timp ce saracii traiesc in cladirile caramizii care se „ridica” spre buza depresiunii. Panoramele din telecabinele care fac legatura intre diversele „etaje” ale orasului sunt mirobolante!Programul de la La Paz consta dintr-un tur panoramic de oras ce include Piata Murillo, principala piata a orasului, in jurul careia se afla cladirile-etalon ale orasului, Palatul Guvernului, Palatul Prezidential. Continuam cu popas si vizita la Biserica Sf. Francisc si Calle de la Brujas. Turul se incheie cu o incursiune in Valea Lunii, numita asa datorita peisajului selenar, complet lipsit de vegetatie. Te vei plimba printre stanci absolut lipsite de viata, dar extrem de spectaculoase.Cazare in La Paz.

Ziua 12. La Paz - Insula Soarelui - Lacul Titicaca - Puno

Mic dejun. Pornim dis-de-dimineata. Vom strabate o mica parte din Altiplano, podisul destul de plat aflat la o altitudine de circa 4000 de metri. Vom cobori din autocar in oraselul Copacabana (nu are absolut nimic comun decat numele cu tropicala si exuberanta plaja din Rio de Janeiro) si dupa ce vom fotografia Statuia Fecioarei, ne vom imbarca pe o barca cu motor pentru o mica croaziera pe cel mai inalt lac navigabil al planetei - lacul Titicaca. La capatul peninsulei Copacabana se afla insula Soarelui, cea mai mare insula de pe lac (exista mai multe insule locuite, dar in partea peruviana a lacului), pe care locuiesc 2000 de bastinasi.Ne vom indrepta apoi spre granita cu Peru de la Desaguadero, granita rutiera, si ne vom continua drumul spre orasul Puno, principalul oras peruvian de la lacul Titicaca. Pe drum, vom trece prin vechi sate aymara (una dintre populatiile supuse de Imperiul Incas), cu biserici coloniale si vechi temple precolumbiene si, din cand in cand, ne va aparea albastrul dur al lacului Titicaca.Cazare in Puno.

Ziua 13. Puno - Cuzco

Mic dejun. Preluare de la hotel pentru transferul catre Cuzco. In drum vom trece pe langa Biserica San Pedro de Andahuaylillas, sanctuarul incas Raqchi si Pucara. Sosire in Cuzco si cazare.Cazare in Cuzco.

Ziua 14. Cuzco - Valea Sacra a Incasilor

Mic dejun. Astazi avem ocazia sa descoperim Cuzco sau sa optam pentru o excursie la Valea Sacra a Incasilor; pe drum ne vom opri la Awanacancha, un parc unde pot fi admirate elegantele lame, dar si rudele apropiate vicuna, alpaca si guanacos, cat si un loc unde artizani locali prelucreaza lana acestor delicate animale (puloverele de vicuna sunt legendare!). Urmatoarea oprire va fi chiar pe Valea Sacra, in satul Pisac, un vechi sat incas deasupra caruia se afla ruinele unui oras incas spectaculos, dar si celebrele campuri terasate de pe versantii andini pe care incasii au facut agricultura de secole. In oras se afla si un bazar turistic. Masa de pranz va fi luata la un restaurant local.Dupa-amiaza, excursia continua spre Ollantaytambo, un oras dominat de probabil cele mai spectaculoase terase de pe Valea Sacra. Ne vom intoarce apoi pentru odihna in Cuzco, capitala Anzilor Peruvieni.Cazare in Cuzco.

Ziua 15. Cuzco - Machu Picchu

Mic dejun. Astazi este ziua cea mare - vom descoperi Machu Picchu. Dis-de-dimineata vom pleca spre gara din afara orasului Cuzco si ne vom imbarca intr-unul din putinele trenuri care opereaza in America de Sud - trenul care leaga Cuzco de orasul Aguas Calientes, orasul pur turistic de la poalele muntilor pe care a fost construit Machu Picchu. Drumul trenului este extrem de pitoresc, trecand printr-o zona cu o vegetatie spectaculoasa, de-a lungul unor paraie repezi de munte si printre sate unde traiesc urmasii Imperiului Incas.Vom debarca in statia Aguas Calientes (sau Pueblo Machu Picchu), orasul construit exclusiv pentru deservirea celebrului sit istoric si unde nu se poate ajunge decat pe calea ferata (nu exista sosea care sa lege Aguas Calientes de restul tarii). Aici ne vom imbarca intr-un autocar, care ne va lasa la intrarea in celebrul oras.Machu Picchu este pe drept cuvant una dintre cele 7 minuni noi ale lumii. Nu se stie exact nici pana in ziua de azi ce rol a avut. Se presupune ca a avut un rol sacru si ca aici au locuit doar prelatii incasi si uneori familia regala, fiind un soi de „oras interzis” incasilor de rand. Acest rol l-a ajutat sa scape de furia distructiva a spaniolilor si a facut o enorma senzatie cand a fost „descoperit” de un lector de istorie american pe nume Hiram Bingham III in 1911. Panorama de dupa intrare iti va intra in minte fara nicio indoiala - este absolut incredibila. Superlativele palesc in fata a ce vom vedea si simti in vechiul oras incas. Ulterior, in functie de ora de intrare, vom urma un circuit limitat printre diversele cladiri, multe perfect mentinute de vegetatia luxurianta a „junglei inalte”. Desi Machu Picchu este pe un varf de munte, ne vom afla la cea mai joasa altitudine de la sosirea in Anzi, la La Paz - doar 2400 de metri!Dupa turul prin miticul oras vom reveni la autobuz, care ne va lasa la gara si de acolo vom reveni la Cuzco odata cu lasarea noptii.Cazare in Cuzco.

Ziua 16. Cuzco - Lima

Mic dejun. Cuzco a fost stralucitoarea capitala a Imperiului Incas, un oras care i-a lasat masca pana si pe conquistadorii spanioli, veniti dintr-unele dintre cele mai frumoase orase europene ale vremii. Din pacate, majoritatea templelor, palatelor si vilelor incase au fost demolate, pastrandu-le doar fundatia, care este o capodopera a arhitecturii. Incasii nu au cunoscut mistria, asa ca masivele pietre folosite pentru constructii se imbinau ca un lego din zilele noastre, facandu-le extrem de rezistente si in caz de cutremur. Vom face un tur panoramic al orasului, ce va include Piata Centrala, in jurul careia se afla doua biserici si cladiri coloniale si in spatele carora se poate vedea vechiul templu central al incasilor - Korikancha, Templul soarelui, care a fost partial distrus pentru a fi construit pe fundatiile sale manastirea catolica Santo Domingo.Va urma transferul la aeroport, unde vom zbura spre Lima, capitala statului Peru, cel mai mare oras al tarii, centru comercial, industrial, financiar si cultural. Orasul se afla pe malul Oceanului Pacific si cateva cartiere, cele mai importante, sunt construite peste niste stanci care domina litoralul.Cazare in Lima.

Ziua 17. Lima

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras in Lima, ce va include: Piata Mare, Plaza de Armas, Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, San Isidoro, toate aflate in centrul orasului, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii. De asemenea, vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie, care prezinta istoria celor mai spectaculoase civilizatii pe care le-a cunoscut intreaga America de Sud.In cursul dupa-amiezii va propunem o excursie optionala la spectaculosul Muzeu al Aurului, fondat de un influent colectionar privat si donat statului. Aici sunt nu mai putin de 7000 de artefacte din aur, argint, platina, dar si ceramica, textile si mumii ale civilizatiilor precolumbiene. Va urma si o cina traditionala in faimosul cartier Barranco.Cazare in Lima.

Ziua 18. Lima - Bucuresti via Amsterdam

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Decolare in jurul orei 22:15 din Lima cu zborul companiei Air France, sosire in Paris a doua zi la ora 16:25. Decolare din Paris la ora 18:15, cu zborul AF 1088.

Hoteluri

Lima: El Tambo II Hotel 3*, Avenida la Paz 720 Miraflores Municipalidad Metropolitana de Lima sau similar.
Cuzco: San Francisco Plaza Hotel 3*, Calle Cenizas 147, Cusco sau similar.
Puno: Casona Plaza Hotel Puno 3*, Jr. Puno 280, Puno 21001 sau similar.
Santiago de Chile: Elisa Cole 3*, Elisa Cole 10, Santiago, Region Metropolitana, Chile sau similar.
Buenos Aires: Gran Hotel Buenos Aires 3*, Marcelo Torcuato de Alvear sau similar.
Iguassu: Hotel Mirante 3*, Av. Republica Argentina, 672 - Centro, Foz do Iguac sau similaru
Rio de Janeiro: Hotel Atlantico Rio 4*, R. Xavier da Silveira, 112 - Copacabana, Rio de Janeiro - RJ, 22061-010, Brazil sau similar.

Informatii utile

Informatii practice
Climat
Vom calatori prin numeroase zone climatice, altitudini diferite, asa ca schimbarile meteo sunt inevitabile.Regiunile Rio de Janeiro si Iguazu sunt regiuni tropicale, cu ploi abundente. Sezonul secetos este in perioada mai-septembrie, cand cad cele mai multe ploi, restul timpului fiind sezon ploios, cu varf in lunile decembrie si ianuarie. Temperaturile sunt constante, circa 30 de grade.Buenos Aires si Montevideo au un climat temperat-cald, apropiat de cel mediteraneean din emisfera nordica. Cele mai multe precipitatii cad primavara si toamna, iar vara (adica decembrie-februarie) poate fi extrem de calda - temperaturi de 40 de grade de Craciun nu sunt neobisnuite.Santiago de Chile are un climat temperat-umed, influentat de proximitatea cu Muntii Anzi, dar si de Oceanul Pacific. Iernile sunt insa blande si ploioase, iar verile, moderat de calde si cu cer senin. Perioada de ploi puternice este mai-august, adica iarna australa.Zona inalta Altiplano din Bolivia si Peru, unde se afla La Paz, lacul Titicaca, Cuzco si Machu Picchu, este uscata si insorita iarna (adica mai-septembrie), dar ploi puternice pot fi inregistrate vara (octombrie-aprilie). Temperatura este mai ridicata in sezonul ploios.Lima are un climat fix pe dos cu zona inalta. In perioada verii (decembrie-martie), temperatura este ridicata, iar cerul, senin si insorit, in timp ce iarna, un strat de nor de multe ori cenusiu zace cu lunile peste capitala Peru, iar temperaturile scad sub 20 de grade. In pofida norilor, precipitatiile sunt extrem de scazute, zona Lima fiind practic un desert arid.
Infrastructura de transport local
In toate tarile, infrastructura rutiera este buna spre excelenta, mai ales in Brazilia, Argentina si Chile. Drumurile andine sunt pe alocuri mai inconfortabile, cu gropi sporadice.
Siguranta personala
Rio de Janeiro este unul dintre cele mai periculoase orase ale lumii. Lasa-ti acasa toate bijuteriile (inclusiv lanturi de gat), iar telefoanele ascunde-le bine. Mergi doar in grup si in zonele recomandate de ghizi si localnici. Zona Iguazu este in general safe.Buenos Aires este, de asemenea, relativ safe, trebuie evitate insa anumite zone din La Boca in afara orelor in care zona este asaltata de turisti. Santiago de Chile si Montevideo sunt rezonabil de sigure. La Paz este cunoscut pentru criminalitate ridicata, dar atacurile armate si violente sunt putin probabile in centrul orasului. Cuzco este, de asemenea, nesigur dupa caderea serii, mai ales pe stradutele mai indepartate de zona turistica a Pietei Centrale (Plaza de Armas). In centrul capitalei Lima este safe in timpul zilei si daca te afli intr-un grup. Cartierul Miraflores este singura zona sigura din Lima 24 de ore din 24.
Cum comunici
In Brazilia se vorbeste portugheza, in timp ce celelalte tari sunt vorbitoare de spaniola. Extrem de putini localnici vorbesc engleza, doar cei din turism mai rup un pic engleza.
Bani
Fiecare tara are moneda nationala - real brazilian, peso argentinian, peso chilian, boliviano (in Bolivia, fireste) si sol peruvian. Cam peste tot (exceptand Chile) poti folosi dolarul american, exclusiv in magazine de suveniruri si doar daca faci achizitii importante. Peste tot, in hoteluri, restaurante, atractii turistice, se poate plati cu cardul, mai putin in Bolivia, unde cash-ul este la putere. Peste tot exista numeroase ATM-uri.In mod particular in Argentina se recomanda schimbarea de cash la case de schimb valutar informale (discuta cu ghidul). Exista doua rate de schimb (cea oficiala si cea oficiala numita romantic „dolarul blue”), diferenta fiind de aproape doua ori - daca folosesti cardul de debit / credit pentru orice tranzactie (plata in magazin sau extras bani din ATM), vei plati dublu decat daca vei schimba cash la „rata blue”.
Comunicatii
Hotelurile si restaurantele ofera, in general, Wi Wi clientilor, dar viteza poate fi destul de slaba. In mod particular, viteza internetului in Bolivia este extrem de lenta. Tinand cont ca vei petrece foarte putine zile in fiecare tara, probabil nu este cazul sa cumperi SIM-uri in fiecare tara, daca totusi vrei s-o faci, cumpara SIM de la aeroport, la aterizare. Cand ajungi in Peru, e posibil sa cumperi SIM cand ajungi in Puno de la reprezentanta companiilor telefonice.In Brazilia, Argentina sau Chile nu conteaza de la ce companie telefonica vei cumpara SIM-ul, pentru ca vei fi doar in zone extrem de populate, unde toate companiile telefonice au cea mai buna acoperire.In Bolivia, Entel are cea mai buna acoperire dintre cele trei companii de telefonie mobila, iar in Peru alege intre Movistar si Claro.
Tipuri de prize
Brazilia foloseste tipurile C (la fel ca in Romania) si G (tot picioruse rotunde, dar 3). Se poate rezolva daca infigi un creion subtire in gaura de impamantare (intreaba la hotel).Argentina foloseste tipurile C (la fel ca in Romania) si I (picioruse dreptunghiulare, unul drept si doua oblice).Chile foloseste tipurile C (la fel ca in Romania) si L (trei picioruse rotunde in linie).Bolivia foloseste tipurile C (la fel ca in Romania) si A (doua picioruse dreptunghiulare, la fel ca in SUA).Peru foloseste in special tipul A (la fel ca in SUA).In consecinta, probabil cea mai buna optiune este sa-ti cumperi un adaptor universal.
Cod vestimentar
Nu exista un cod specific pentru imbracaminte, cei mai relaxati fiind brazilienii (mai ales cei din Rio de Janeiro) si argentinienii. Chilienii se imbraca ceva mai elegant, iar peruvienii, un pic mai conservator. In Bolivia, datorita altitudinii, in general, se folosesc haine groase.In special la altitudini mari, temperatura scade brusc (chiar si cu 10 grade) imediat dupa apusul soarelui, asa ca este bine sa aveti haine groase la indemana. Soarele este extrem de puternic atat pe plajele din Rio, cat si la 4000 de metri, asa ca este aproape obligatoriu sa aveti ceva pe cap - sapca, palarie etc.
Altitudine
Intr-o buna parte a calatoriei ne vom afla la altitudini de 4000 de metri si chiar mai ridicate (maximumul il vom atinge pe soseaua intre Puno si Cuzco, in punctul Abra la Raya - 4354 de metri). Consulta-te cu doctorul inainte de a pleca in aceasta excursie asupra potentialelor probleme datorate altitudinii.Vom zbura direct de la Santiago de Chile (altitudine 570 de metri) la aeroportul El Alto de langa La Paz (altitudine 4061 de metri). In mod normal nu se va simti lipsa de aer (nu este atat de rarefiat incat sa-l simti), dar sunt posibile dureri de cap, dureri de picioare, ameteli, lipsa de energie. Se recomanda consumul de frunze de coca si care se gasesc din abundenta in Altiplano (mestecate crud, nu ceai) sau medicamentul Diamox (Acetozolamida), care poate fi procurat din Romania - verifica insa cu doctorul daca are efecte adverse care sa te afecteze mai mult decat furnicaturile la varful picioarelor.
• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Cetatenii romani posesori de pasapoarte turistice au nevoie de viza de intrare in Bolivia. Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin. Inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia Europa Travel, dupa solicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
26.11.2024 4999 4499 Euro
29.05.2025 5999 3999 Euro
23.11.2025 5999 3999 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 549 euro;
Copil sub 12 ani: 2399 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti -Rio de Lima -Bucuresti , Compania KLM si Air France, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala;
• Bilet de avion Rio - Iguassu, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Iguassu - Buenos Aires, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Buenos Aires - Santiago de Chile, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Santiago de Chile - La Paz, ce include bagaj de cala;
• Bilet de avion Cuzco - Lima, ce include bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru toate segmentele de zbor(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 17 nopti de cazare la hoteluri de 3 si 4 conform cu itinerariul excursiei; 
• Mesele prevazute in cadrul itinerariului;
• Tururile si transferurile prevazute in cadrul -xcursiei cu autocar/microbus categoria locala, tur panoramic de oras: Lima, Cuzco, La Paz, Santiago de Chile, Buenos Aires, Rio de Janeiro; 
• Croaziera pe Lacul Titicaca(barca cu motor); 
• Transfer la Insula Soarelului (barca cu motor); 
• Vizita cu ghid local la Iguassu, intrarile in Pacul National, patea braziliana cat si partea argentiniana;
• Excursie la Machu- Picchu, incluzand transferurile, biletele de tren, intrarile si autocarul local;
• Ghizi locali la obiectivele turistice; 
• Asistenta turistica in limba romana 

Nu sunt incluse

• Taxa de viza Bolivia: la sosire- aprox 100 $/persoana(se poate modifica)- se achita de catre fiecare turist la granita;
Documente necesare viza la sosire Bolivia:
-Un formular de viza completat care poate fi obtinut la frontiera (la sosirea in Bolivia) sau online.
- Un pasaport valabil 6 luni de la retur - original si copie.
-Itinerarul de calatorie sau biletele de avion dus-intors sau confirmarea rezervarii la hotel.(le va aduce ghida la aeroport). 
- Fotografie recenta (4x4 cu fundal alb sau tip pasaport).
• Taxa de intrare/iesire Bolivia, se achita local;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea storno si asigurarea medicala;
• Intrarile la obiectivele turistice ce nu au fost mentionate ca fiind incluse, se achita local; 
• Alte servicii neincluse in program;
• Taxa de statiune - se achita la receptia hotelului (aproximativ 2 euro/persoana/zi); 
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 3 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid);

Orar de zbor

Bucuresti 05:45 - Amsterdam 07:45 / Amsterdam 10:40 - Rio de Janeiro 18:40
Lima 22:15 - Paris 16:25 (+1) / Paris 18:15 - Bucuresti 22:05
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei. 

Compania : 
KLM si Air France 

*Orar de zbor informativ pentru zborurile interne: 
1 LA4568  Rio de Janeiro - Iguazu (GIG IGU SS9 1350 1600). 
1 LA7509 2 Iguazu - Buenos Aires (IGR EZE 1950 2149). 
2 LA 532  Buenos Aires - Santiago de Chile (EZE SCL 1835 2050). 
3 LA 892  Santiago de Chile - La Paz (SCL LPB 0545 0744). 
5 LA2032S fCuzco - Lima (CUZLIM SS9 1537 1703). 
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei. 

Compania:
Latam Airlines

Excursii optionale

Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco
60 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muzeul aurului din Lima este una dintre cele mai faimoase atractii ale capitalei peruane. Muzeul a fost infiintat in anul 1968 pe baza colectiilor de aur si arme ale celui mai cunoscut filantrop al acelor vremuri, Miguel Gallo. Astazi, colectia muzeului cuprinde aproximativ 25.000 de exponate, dintre care peste 8.000 sunt bijuterii din aur. Aici puteti vedea coliere, cercei, coronae dar si obiecte din pietre pretioase: smaralde, perle, lapis. In muzeu se poate vedea mumia lui Ruler Sipan una dintre primele mumii incase descoperite in anul 1987. Aici se mai pot observa arme si armuri ale Europei medievale, ale samurailor japonezi, colectie ce se intinde pe doua etaje ale cladirii muzeu.
Dupa ce incheiem vizita la muzeu, vom servi cina intr-unul dintre restaurantele din cartierul Barranco, cartier faimos pentru desenele de pe zidurile cladirilor. Aici vom incerca preparate traditionale cum ar fi Ceviche, Causa sau faimoasa bautura traditionala Chicha Morada.
Valea Sacra a Incasilor
89 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Valea Sacra a Incasilor sau Valea Urubamba se afla in Muntii Anzi, in apropierea orasului antic Machu Picchu. Conform documentelor, in trecut, aceasta era considerata inima Imperiului Incas.
Ceea ce atrage numerosi vizitatori in Valea Sacra este multitudinea de ruine si statui ramase de pe vremea incasilor, dar si orase ramase parca neschimbate de pe vremea incasilor. Un astfel de oras Aguas Calientes, situate pe varful dealului si care reprezinta intrarea principala in Machu Picchu. Orasul Cuzco, capitala neoficiala a regiunii, se deosebeste prin arhitectura coloniala, constructiile actuale fiind ridicate peste ruinele incase. Alte ruine din zona ce merita amintite sunt: Quenco, un fost adapost religios, construit intr-o stanca; Moray - gradini unde incasii cultivau plante si Ollantaytambo, unde inca se pot observa casele incasilor sub forma de ruine.
Cina cu spectacol de tango argentinian
129 euro /adult
Include: autocar local, cina si show, insotitor de grup.
Ne vom rasfata cu celebrele preparate cu specific argentinian: Empanadas, faimoasa vita argentiniana care constituie ingredientul principal al multor feluri traditionale dar si cu minunatul desert Dulce de leche - o crema caramelizata de lapte si zahar, al carui gust legendar se spune ca este legat de soldatii lui Napoleon, care au uitat pe foc laptele cu zahar. Crema poate fi consumata ca atare, dar este totodata folosita pentru tot felul de prajituri.
In timpul mesei vom admira un spectacol de tango argentinian, dans traditional inca din secolul al XIX - lea. Tangoul este dansul nascut in cartierele periferice ale orasului Buenos Aires si a fost ridicat la rang de arta de artistul numarul 1 al Argentinei, Carlos Gardel nascut pe 11 decembrie 1890 zi in care se sarbatoreste anual Ziua Nationala a Tangoului.
Alte versiuni de tango s-au dezvoltat de-a lungul anilor. O versiune mai rapida, numita “milonga” a fost dezvoltata de cei care simteau nevoia de mai multa miscare si voiosie in dans.
Daca sunteti pasionati de dans si voie buna nu trebuie ratata aceasta seara de vis.
Montevideo
499 euro/adult
Include: bilet de avion Buenos Aires Montevideo si retur, transferuri, tur si ghid local.
Odata ajunsi in Montevideo, capitala statului Uruguay vom vizita impreuna cu ghidul Piata Constitutiei, Catedrala Iglesia Matriz ridicata in anul 1799, aici fiind inmormantati marile personalitati ale tarii, Teatrul Solis, unul dintre cele mai vechi teatre din Uruguay, contruit in 1856 este utilizat in prezent pentru spectacole de balet si opera. Mausoleul dedicat eroului national Jose Gervasio Artigas, Cladirea Congresului, monument istoric national inca din anul 1975. Gradina de trandafiri Meadow, Parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, Zona Carrasco’s si plajele din jurul orasului.
Muntele Corcovado si Sugarloaf
169 euro/adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muntele Corcovado vegheaza solemn asupra tumultosului oras brazilian Rio de Janeiro. In trecut muntele a fost numit Pinaculo da Tentacao, ceea ce se traduce prin Varful Tentatiei. Acest nume are conotatii biblice si a fost ales de colonistii portughezi cu secole in urma. Mai tarziu muntele a fost numit Corocvado, nume care face referinta la forma sa ce te duce cu gandul la o cocoasa.
Muntele Corcovado este una din imaginile simbol ale Braziliei. Pe varful acestui munte se inalta statuia lui Iisus. Peisajul este unul de-a dreptul extraordinar, o vedere impresionanta asupra orasului Rio de Janeiro, dar si spre muntele Pao de Acucar si faimoasa plaja Copacabana.
Muntele Sugarloaf are o altitudine de 396 metri si se poate vedea de pe Muntele Corcovado oferind o vedere minunata asupra regiunii Rio. Numele acestuia se traduce direct prin muntele Paine de Zahar si vine de la forma sa , care seamana cu o paine dulce traditionala.

Galerie foto

Galerie foto turisti

Rezerva acum!