Cele mai căutate destinații de vacanță în Turcia 2020

turcia 2020

Turcia este o țară unică, situată între Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Influența celor trei poate fi văzută în toată țara – în istorie, cultură, arhitectură, modă și mâncare. Moscheile musulmane stau alături de bisericile ortodoxe și catedrale catolice, în timp ce ruinele antice ale civilizațiilor grecești, romane, otomane, lyciene și multe altele pot fi văzute în toate regiunile din Turcia.

Este deja cunoscut că această destinație este un loc fantastic de vizitat dacă ești în căutarea unei vacanțe accesibile, cu o mulțime de stațiuni litorale excepționale care aşteaptă să fie descoperite. Multe dintre acestea se bucură de asemenea de situri culturale și istorice fascinante, așa că aceasta este destinația ideală pentru o vacanță variată.

Turcia a fost întotdeauna cunoscută pentru soarele mediteranean, dar acum accesibilitatea şi ofertele pentru Turcia 2020 face ca țara să fie mai căutată ca niciodată.

Există plaje frumoase și stațiuni de coastă în toată Turcia, iar mai jos regăsiţi câteva dintre cele mai căutate destinații de vacanță Turcia 2020:

Coasta mării Mediterane

Antalya: Antalya este considerată a fi perla Mediteranei. Zona Antalyei oferă numeroase situri arheologice, cascade, peșteri, plaje nesfârșite și cluburi de golf de clasă mondială. Dacă ești în căutarea de oferte Turcia 2020 pentru plajă şi relaxare, Antalya este o alegere minunată.

Plajele din Konyaaltı și Lara au nisip fin şi resorturi de 4 şi 5 stele iar în apropiere se găseşte și un parc acvatic, un acvariu și o grădină zoologică, așa că o vacanţă Turcia 2020 este perfectă şi pentru familiile cu copii.

Alanya: Alanya este renumită pentru portul său, Turnul Roșu, Plaja Cleopatra dar şi plajele cu certificate Blue Flag, o gamă completă de hoteluri, de la 3 la 5 stele, o mulțime de magazine, restaurante bune şi o viață de noapte activă.

Side: Side este astăzi un oraș pitoresc, unde anticul se îmbină cu modernul. Zona Side poate fi o alegere bună pentru vacanţă Turcia 2020 deoarece se aflaă la aproximativ 60 km de aeroportul din Antalya și la câțiva kilometri de orașul Manavgat, cu celebrele sale cascade. Râul Manavgat din apropiere înseamnă că zona este luxuriantă, verde și fertilă.

Kemer: Kemer este o altă bijuterie de pe coasta mediteraneană a Turciei. Există o mulțime de plaje care au celebrul certificat Blue Flag. În mare parte plajele din zona Kemer au pietricele, deși cele din apropierea portului de yacht sunt cu nisip. Zona Kemer oferă o privelişte deosebită, apa mării este extrem de limpede, combinându-se cu munţii care străbat zona.

Belek: Belek este prima stațiune de golf din Turcia. Zona este spectaculoasă, cu plaje lungi, cu nisip auriu. În Belek se află şi cele mai luxoase hoteluri din zona Antalyei, astfel încât puteţi alege din oferte Turcia 2020 disponibile pentru a găsi un hotel pe placul oricui.

Coasta Mării Egee

Bodrum: o zonă de vacanță și divertisment recunoscută pe plan mondial, Bodrum este un paradis cunoscut pentru climatul său, marea, frumusețea naturală, golfuleţe magnifice, precum și pentru viața sa de noapte modernă. Cuprins perfect între Marea Egee și Mediterană, cu vreme superbă de la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie și o varietate de oferte de vacanţa Turcia 2020 pentru a cazare.

vacanta turcia 2020
Sursă foto: Shutterstock

Marmaris: zona Marmaris are o moștenire culturală bogată, împrejurimi naturale magnifice, orașe antice, mai multe porturi moderne, multe golfuri de-a lungul coastei sale și un port natural. Astfel, Marmaris este una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul turcesc, fiind un cadru perfect pentru petrecerea vacanţei.

turcia 2020
Sursă foto: Shutterstock

Kusadasi: Orașul port Kusadasi prezintă o îmbinare perfectă între mare, soare și frumusețea nealterată a naturii. Rezultatul este o destinație de vacanță care promite o experiență de neuitat.

Sursă foto: Shutterstock

Didim: Didim este una dintre cele mai frumoase stațiuni de vacanță de pe coasta Mării Egee, are golfuri izolate, plaje cu nisip auriu, porturi naturale și Lacul Bafa din apropiere este un paradis al liniștii.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Start la shopping! A început sezonul de reduceri în Paris

Pe locuri, fiți gata… start la shopping! A început sezonul reducerilor de iarnă în Paris! Timp de șase săptămâni capitala modei se transformă într-un maraton al shoppingului și al zâmbetelor, sute de magazine fashion de renume internațional afișând reduceri chiar și de 90%. Dacă ai fost, știi despre ce vorbim, dacă nu, e cazul să […]

cappadocia

Cappadocia: Ținutul de basm al Turciei

Considerată a fi o adevărată minune a naturii, Cappadocia este una dintre cele mai atractive regiuni ale Turciei, un ţinut absolut încântător, pe care trebuie să îl vizitezi cel puţin o dată în viaţă. Formaţiunile vulcanice par făurite de mâini magice, iar structurile stâncoase adăpostesc misterioase oraşe subterane misterioase şi peisaje spectaculoase. Göreme, muzeu în […]

Laguna Balos, între marketing şi realitate

Dacă ai fost în Creta, sigur ai vizitat Laguna Balos, iar dacă n-ai fost, sigur visezi să o faci. Imaginile absolut impresionante care inundă internetul te fac să crezi că ai descoperit, în sfârşit, raiul pe pământ, într-o destinaţie accesibilă faţă de Bali sau Maldive. Dar cum fiecare locşor îşi are, pe lângă frumuseţi, şi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 13 =