Tarif de la 725 lei/persoana
Program
Ziua 1. Bucuresti - Curtea de Arges - Balea Lac - Transfagarasan - Sibiu (cca. 320 Km)
Ora 05:30 - Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR
Ora 06:00 - Plecare pe traseul Curtea de Arges - Cabana Balea Lac - Sibiu.
Prima oprire va fi la Curtea de Arges, unde vizitam manastirea, ctitoria lui Neagoe Basarab si mausoleul regilor Romaniei. Vom porni pe „Transfagarasan - cel mai frumos drum din lume”, asa cum a fost apreciat in faimoasa emisiune Top Gear a BBC. Dupa ce urcam de la Barajul Vidraru pe Valea Capra, vom strabate cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) pentru un popas la lacul si cabana Balea. Aunsi in Sibiu, incepem un tur pietonal prin orasul medieval, intre Turnul Gros, Turnul Olarilor, Piata Mare, Turnul Sfatului, Piata Mica, Podul Minciunilor, Catedrala Evanghelica, Pasajul Scarilor si Catedrala Ortodoxa. Seara ne cazam la Sibiu la hotel Class Hermannstadt 3*.
Ziua 2. Sibiu - Bisericile fortificate Richis si Biertan - Sighisoara - Sibiu - Alba Iulia (cca. 285 Km)
Dupa mic dejun, program liber pentru vizite individuale in Sibiu sau excursie optionala (105 lei/pers.) catre Bisericile fortificate Richis si Biertan si catre orasul medieval Sighisoara. Biserica Luterana Richis a fost construita in a doua jumatate a sec. al XIV-lea, initial drept manastire cisterciana, ca apoi sa devina biserica catolica, si se remarca prin numeroasele sale elemente sculptate. In interior intalnim figuri grotesti, dintre care cea mai captivanta este, figura omniprezenta a „omului verde”, care la origini ar fi putut fi o zeitate pagana. Reprezentarea sa ar putea fi explicata ca intruchipare a vitalitatii, fertilitatii pamantului, intoarcerii la natura. La Biertan, obiectiv din patrimoniul Mondial UNESCO, vom descoperi una dintre cele mai pitoresti biserici fortificate din Transilvania, a carei constructie din sec. al XVI-lea, ne va incanta cu simplitatea arhitecturii si cu legendele sale. Dupa masa de pranz, patrundem in atmosfera autentic medievala din Sighisoara, de asemenea obiectiv de pe lista UNESCO. Inca se mai pastreaza noua turnuri (fiecare apartinand cate unei bresle) si trei bastioane, dintre care cel mai impozant ramane Turnul cu Ceas. Vom urca pe Scara Acoperita catre scoala si biserica din Deal, vom descoperi casa in care s-a nascut domnitorul Valahiei Vlad Tepes si ne vom bucura de numeroasele pravalii in care sa cautam suveniruri pentru cei dragi de acasa. Pornim spre Alba Iulia, unde ne vom caza la hotelul Cetate, Imparatul Romanilor 3*.
Ziua 3. Alba Iulia - Obarsia Lotrului - Transalpina - Horezu - Bucuresti (cca. 410 Km)
Mic dejun. Incepem turul de oras in Alba Iulia, unde admiram Cetatea Alba Carolina, de curand restaurata, de al carei nume se leaga evenimente cu o insemnatate uriasa din istoria Romaniei si Catedrala reintregirii neamului. Dupa ce traversam Muntii Lotrului, admirand lacul Oasa, incepem urcusul pe Transalpina, cel mai inalt drum din Romania, cu altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele si vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: Obarsia Lotrului, Pasul Urdele si Statiunea Ranca, si ne vom incheia vizita cu Manastirea Hurezi, cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Sosire seara in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Hoteluri
Sibiu: hotel Class Hermannstadt 3*
Alba Iulia: hotelul Cetate, Imparatul Romanilor 3*
Tarife
Data plecare | Tarif |
---|---|
30.08.2024 | 725 Lei |
Suplimente, reduceri
Supliment Camera single: 195 lei.
A-3-a pers. in cam.: 705 lei /pers.
Copil 6 - 12 ani: 689 lei cazat in camera cu parintii
Grup minim 19-23 persoane. Pentru un grup intre 15 - 18 persoane, se va achita un supliment de 90 lei / pers.
Servicii incluse
• transport microbuz clasificat, adaptat numarului de turisti
• 2 cazari in hotel de 3* (ca exceptie 2*) cu mic dejun inclus
• ghid insotitor din partea agentiei
Nu sunt incluse
• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale.
• Excursia optionala Richis-Biertan-Sighisoara 105 lei / pers.