INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Albania Inedita, intre mister si exotism 2023

Date plecare: 12.04.2023
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif: 1298 998 Euro/persoana(taxe aeroport incluse)
Oferta Speciala! Reducere in valoare de 300 Euro.
Campania de reduceri #SuperSale este valabila in limita locurilor disponibile pana la data de 10.10.2022

Program

Ziua 1. Bucuresti - Viena - Tirana

Ora 18:50 intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 20:50 pentru zborul Austrian cu destinatia Tirana, vom avea o scurta escala la Viena. Sosim in Viena la ora 21:30 si vom decola la ora 22:25.
23:59 - Sosire la Tirana, oras fondat in anul 1614 si devenit capitala Albaniei in anul 1925. Situata pe Raul Lana, la aprox. 32 km distanta fata de coasta Marii Adriatice, Tirana reprezinta cel mai mare oras din Albania, fiind totodata centrul industrial si cultural al tarii. Transfer pentru cazare la hotel in Tirana.

Ziua 2. Tirana - Durres

Dupa micul dejun vom descoperi Tirana, capitala Albaniei, care surprinde prin diversitate si dinamism. Incepem turul de oras panoramic si pietonal in centrul orasului (3 ore): Piata Scanderbeg, Muzeul National, Biserica Ortodoxa si vechea Moschee situata in spatele impozantului Turn cu Ceas, continuam apoi cu Opera si Banca Nationala.
Ajungem pe Bulevardul Deshmoret e Kombit, care a fost construit de italieni, unde vedem un monument aparte din perioada comunismului, Piramida, ridicata in cinstea fostului dictator Enver Hocha, astazi un centru IT. Daca vrem sa aflam mai multe despre istoria Albaniei, in timpul liber putem sa vizitam Muzeul National, unde avem informatii despre toate neamurile care s-au perindat pe aici, ilirii, grecii, romani, bizantinii, otomanii, precum si despre perioada comunista, caracterizata de strictetea si izolationismul dictatorului. De asemeni cine doreste poate vizita un bunker din epoca comunista.
Pranzul liber. Recomandam sa il serviti intr-unul din numeroasele restaurante din Bloc, zona exclusivista a nomenclaturii din perioada comunista.
Dupa amiaza timp liber pentru a explora orasul si seara optional program folcloric albanez. Cazare la hotelul din Tirana.

Ziua 3. Tirana - tur de oras

Dupa micul dejun plecam spre Durres, poarta Albaniei spre Marea Adriatica. Grecii corintieni, negustori si navigatori prin excelenta, au vazut potentialul acestui loc, construind asezarea in secolul VII i.H. si dandu-i denumirea de Epidamos. Turul orasului cu Muzeul National de Arheologie, Amfiteatrul Roman, cel mai mare din Balcani, Turnul si Zidul Venetian si Vila Regelui Zog, reminiscenta a monarhiei albaneze. Pranz liber in centrul orasului. Puteti degusta tave kosi - miel cu ierburi aromate la cuptor peste care se toarna un sos preparat din iaurt sau un patellxhanet mbushur, o vanata cu umplutura de carne de miel tocata, aromata cu mirodenii, care e perfecta alaturi de un vin local, precum Shesh i bardhe sau Shesh i zi, specific zonei Durres, cu o indelungata traditie vinicola. Serviti apoi unul dintre deserturile traditionale, similare celor din Turcia.
Ne indepartam de orasul de pe coasta Adriaticii, iar autocarul ne duce pe soseaua strajuita de paduri seculare, prin vai adanci ce traverseaza muntii catre hotelul nostru din Tirana. Cazare la hotelul din Tirana.

Ziua 4. Tirana - Kruja - Shkodra - Tirana

Mic dejun. Ne trezim cu un mengjes (mic-dejun) insotit de o cafea tare si pornim la drum catre Kruja, al carui nume inseamna in albaneza “fantana”. Admiram frumoasa panorama a orasului de pe colina unde este situat Castelul Kruja (560m) apoi vizitam Muzeul Scanderbeg si Muzeul Etnografic. Putem sa facem cumparaturi in vechiul bazar cu chioscuri din lemn, unde te intampina obiecte create de artizanii locali.
Dupa pranzul liber, pornim la drum spre Shkodra. Vizitam aici Castelul Rozafa si aflam legenda locului care se aseamana cu cea a mesterului Manole, Rozafa fiind sotia celui mai tanar dintrei cei trei frati care incercau sa construiasca ziduri pentru castel ca a doua zi sa le gaseasca daramate. Tot la Shkodra vedem Moscheea de Plumb, construita de Mehmet Pasa Bushati si Muzeul National de Fotografie Marubi, singurul muzeu de acest tip din tara. Intr-o cladire restaurata in 2016 sunt pastrate 500000 de fotografii care evoca trecutul albanez, cele mai vechi fiind din anul 1858. Cazare la hotelul din Tirana.

Ziua 5. Tirana - Elbasan - Pogradec - Korca

Mic dejun. Excursia noastra continua cu Elbasan, unul dintre marile orase ale Albaniei. Vizitam Castelul Elbasan, o fortareata construita in secolul XV de Sultanul Mehmet II pe locul anticului Scampis. Aici putem gasi si baile turcesti ale lui Sinan Pasa. Orasul era centrul principal al nationalismului albanez in timpul dominatiei otomane.
Apoi ne indreptam spre Pogradec, un orasel cu imprejurimi de basm, pe malul lacului Ohrid. Se poate servi pranzul la liber cu pestele specific locului, Koran, un pastrav salmonat, cum se mai gaseste doar in lacul Bajkal.
Urmatorul nostrum obiectiv este Korca, orasul serenadelor. Aici admiram Catedrala Invierii Domnului, magnificul muzeu de arta cu icoane vechi deosebite si Moscheea Ilyaz Mirahori. Cazare Korca

Ziua 6. Korca - Moscopole

Mic dejun. In continuare vizitam Voskopoje, in limba albaneza, sau Moscopole in limba aromana, cel mai mare oras din Balcani din sec. al XVII-lea. Acest oras fabulos care avea 70 de biserici, 12.000 de case si 70.000 de locuitori, era comparabil ca putere economica si notorietate culturala in sec. al XVIII-lea, cu Venetia si Viena. Considerat a doua metropola dupa Constantinopol ca autoritate, Moscopole era celeba in Balcani si in intreaga lume rasariteana. Asezarea din sudul-estul Albaniei, al carei nume se traduce prin „orasul oierilor”, se afla pe un platou muntos, la o altitudine de 1.200 m, la sud-vest de Lacul Ohrid si care in trecut se distingea printr-o prosperitate evidenta si o spiritualitate aparte, fiind adesea apreciata ca o fortareata a ortodoxismului. Aici a aparut prima tipografie din Balcani si in anul 1770, primul dictionar al celor 4 limbi balcanice moderne (greaca, albaneza, aromana si bulgara). Dintre cele aprox. 70 de biserici construite in Moscopole, pana in prezent nu s-au mai pastrat decat cinci, toate robuste, din piatra, cu arcade bizantine si picturi in fresco, fiind unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura bizantina din Balcani, din perioada sec. al XVIII-lea.
Pe drum vizitam Permet.
In continuare vom descoperi Girokaster, locl nasterii dictatorului Hocha.
In drum spre Sarande o scurta oprire la Ochiul Albastru. Cazare in statiunea Sarande

Ziua 7 Sarande - Vlore

Mic dejun. Dimineata vizita sitului arheologic Butrint, pe lista patrimoniului umanitatii. Apoi continuam drumul pe litoralul albanez, spre Vlore, unde a fost proclamata independenta Albaniei in 1912.
Vlore este situat la intalnirea Marii Adriatice si a Marii Ionice, la numai 120 km distanta fata de Italia. A fost fondat in secolul al VI-lea i.Hr. sub numele de Aulona si s-a aflat sub stapanire romana pana in secolul al VIII-lea, apoi s-a mutat in Patriarhia Constantinopolului. A fost colonie a sarbilor, a otomanilor si a venetienilor. Admiram Castelul Vlore, care a fost construit in 1531 de catre Suleiman si Moscheea Muradiut.
Parcul care se afla la capatul sudic al golfului Vlore prezinta dovezi arheologice ca Orikum era un centru urban dezvoltat, cu un amfiteatru care putea adaposti aproximativ 400 de spectatori si o reteaua de drumuri elaborata ce poate fi vazuta si astazi. De-a lungul Peninsulei Karaburun, se poate observa baza militara navala albaneza „Pashaliman”. Desi exista numeroase restaurante, hoteluri si magazine, orasul si-a pastrat natura originala si atmosfera unui loc nealterat, unde viata se desfasoara fara exaltarea excesiva atat de comuna tuturor locurilor comerciale orientate spre turism. Cazare la hotelul din Vlore.

Ziua 8: Vlore - Berat - Tirana

De la Vlore ne indreptam spre situl situl arheologic Apolonia, la 12 km de orasul Fier. Apoi continuam drumul spre Berat, care ne incanta privirea prin colectia impresionanta de case albe otomane ce ocupa versantul unui munte. Cunoscut drept "Orasul cu o mie de ferestre", Berat este patrimoniu UNESCO. Cele trei cartiere majore ale orasului vechi sunt Mangalemi, Gorica si Kala. Vizitarea statiunii „Kala” implica o plimbare abrupta pe un drum pietruit, dar cei care se vor aventura sa o parcurga vor fi rasplatiti cu o vedere panoramica impresionanta. Vom vedea Muzeul de Iconografie „Onufri”, Moscheea Rosie, cunoscuta pentru minaretul sau singuratic si Biserica Sf. Treime. Ne indreptam pasii spre Muzeul National de Etnografie, care este situat intr-una din cele mai autentice cladiri ale orasului. Urmeaza Podul Arcuit, construit in 1780, un loc perfect de a face poze de invidiat.
Seara mergem la Tirana. Cazare

Ziua 9. Tirana - Viena - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti, via Viena. Ora 17:30 - decolare din Tirana, sosire in Viena la ora 19:05, plecare din Viena la ora 21:10 si sosire in Bucuresti la ora 23:50.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate. Sursa - Mae.ro.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
12.04.2023(Paste) 1298 998 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 190 Euro;
Copil sub 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion: Bucuresti - Tirana - Bucuresti via Viena, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania ustrian Airlines;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 8 nopti cazare cu mic dejun in la hoteluri de 3* conform cu programul excursiei;
• Tururile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbus clasificat/categoria locala;
• Taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele s.a.;
• Ghid local la obiectivele turistice;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Asigurarea storno si medicala;;
• Bacsis pentru sofer - se achita local, aproximativ 4 eur de persoana/zi;

Orar de zbor

• Bucuresti - Viena - Tirana : 20:50 - 21:30 / 22:25 - 23:55
• Tirana - Vinea - Bucuresti : 17:30 - 19:05 / 21:!0 - 23:50
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Galerie foto

Rezerva acum!