Circuite avion
Circuit Peru Nazca 2020

Itinerariu: Lima - Paracas - Insulele Ballestas - Nazca - Arequipa - Colca Canyon - Puno -Titicaca - Insula Taquile - Sillustani - Pucara - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco - Valle Sagrado de los Incas - Ollantaytambo - Aguas Callentes - Machu Picchu
Date plecare: 16.05.2020
Circuit cu avionul, 13 zile
   4.67 / 5 din 3 voturi | Acorda o nota

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 2240 Euro / loc in camera dubla

Program

Ziua 1: 16.05.2020: Bucuresti - Amsterdam - Lima

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:55 / 08:55), de unde se va pleca spre Lima cu zborul KL 743 (12:35 / 18:05). Sosire in Lima, capitala si cel mai mare oras din Peru, important centru comercial, financiar, industrial si cultural al tarii, care se intinde pe malurile raurilor Lurin, Chillon si Rimac, in partea de vest a tarii, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer si cazare la Hotel Del Pilar Miraflores 4* (sau similar 4*).

Ziua 2: 17.05.2020: Lima

Mic dejun. In aceasta zi vom explora Lima, supranumit “orasul regilor”, intemeiat de conchistadorul Francisco Pizzaro in anul 1535, metropola care s-a extins pe zone largi de desert si pe numeroase vai, fiind considerat orasul cu cel mai mare teritoriu desertic, dupa Cairo. Tur panoramic de oras care va incepe cu centrul istoric, in care vom putea admira Piata Mare, Plaza de Armas intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernamental, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, renovata dupa numeroase catastrofe naturale. Turul va continua in Lima moderna cu cartierele rezidentiale si comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru si un bun punct de belvedere catre ocean. Optional se va putea vizita Muzeul Aurului, colectia particulara Miguel Mujica, care contine piese originale si copii ale unor piese din aur din perioada preincasa, in special din cultura Mochica, Chimu si Nasca si apoi se va putea vizita, in aceeasi cladire, Muzeul Armelor, care detine piese din sec. al XVI-lea. Cazare la Hotel Del Pilar Miraflores 4* (sau similar 4*). Optional, cina cu muzica si dansuri traditionale la Restaurantul Junius (sau similar).

Ziua 3: 18.05.2020: Lima - Paracas - Insulele Ballestas - Nazca

Mic dejun la pachet. Plecare spre Rezervatia Nationala Paracas, situata in Peninsula Paracas, constituita pentru protejarea zonei cu specific desertic subtropical, a ecosistemului marin, dar si a patrimoniului cultural si istoric al culturii preincase Paracas, care s-a dezvoltat pe o perioada de mai bine de 8 secole, pana in anul 100 i.e.n. Vom face o excursie cu salupa in Insulele Ballestas, care fac parte din Rezervatia Nationala Paracas, o minune a naturii si a vietii marine salbatice, situate in Golful Paracas, un Galapagos in miniatura, “casa” a numeroase specii de pasari indigene si migratoare, printre care pelicani, cormorani cu picioare rosii si teritoriul pinguinilor Humboldt, al focilor si leilor de mare. La intoarcerea spre peninsula, vom putea vedea din salupa “Candelabrul”, un desen enigmatic urias, care ne va trimite cu gandul la desenele de la Nazca, urmatoarea noastra destinatie, unde vom efectua un zbor deasupra enigmaticelor “Linii Nazca”, schite enorme ale unor animale, pasari si figuri geometrice, care continua sa dainuie gravate in desert si care nu pot fi vazute decat de la inaltime. Desi desenele seamana cu motivele stilistice ale culturii Paracas, originea lor este atribuita culturii Nazca, infloritoare intre anii 200 i.e.n. si 700 i.e.n. Cazare la Hotel Casa Andina Nasca 3* (sau similar 3*).

Ziua 4: 19.05.2020: Nazca - Arequipa

Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre sudul tarii, spre Arequipa, numit “orasul alb” datorita constructiilor sale zugravite in alb, al doilea oras ca marime din Peru, intemeiat in anul 1540 de conchistadorul Garci Manuel de Carbajal, cu numele de La Ciudad Blanca, devenit in perioada coloniala un important centru comercial. Vom strabate o regiune deosebit de pitoreasca, cu vai largi si zone desertice de-a lungul coastei Pacificului, un traseu poate chiar mai spectaculos decat renumitul “17 Mile Drive” din SUA, un scenic drive care ofera niste panorame unice ale golfurilor salbatice de pe coasta, dupa care vom incepe sa urcam in munti, apropiindu-ne din ce in ce mai mult de celebrul Vulcan Misti. Dejun pe parcusul drumului. Sosire la Arequipa pentru cazare la Hotel Casona Plaza Arequipa 4* (sau similar 4*).

Ziua 5: 20.05.2020: Arequipa - Chivay (Colca Canyon)

Mic dejun. Dimineata vom vizita Manastirea Santa Catalina, un “mic orasel” construit in sec. al XVII-lea, deschis publicului abia in anul 1970, dupa ce a fost inchis pentru o perioada de aprox. 400 de ani. Vom continua cu un tur panoramic de oras care va include Plaza de Armas, Biserica Iezuita “Compania de Jesus”, cu frumoasa ei capela, Casa del Moral, Catedrala, Biserica San Francisco si cartierele tipice Cayma si Yanahuara, de unde vom admira o frumoasa panorama asupra Vulcanului Misti. Centrul istoric al orasului este inclus in Patrimoniului Universal UNESCO, la scurta distanta aflandu-se vulcanii Chachani (6.075 m) si Pichupichu (5.425 m). Locuita candva de populatia incasa, collaguas, zona este punct de atractie turistica datorita peisajelor minunate, rezervatiilor naturale, vulcanilor, apelor termale, numeroaselor constructii coloniale, manastirilor, bisericilor si vestigiilor istorice. Dupa dejun vom pleca spre Colca Canyon, care are peretii mai putin abrupti decat cei ai Marelui Canion din SUA, dar care insa este de 2 ori mai adanc decat acesta, fiind cunoscut ca patria Condorului Andin, deoarece acestia pot fi adeseori zariti survoland maiestuos inaltimile. Cazare la Hotel El Refugio 4* (sau similar 4*), care are propriile bai termale in interior, unde va puteti relaxa la finalul zilei.

Ziua 6: 21.05.2020: Chivay (Colca Canyon) - Puno

Mic dejun. In aceasta zi vom face o incursiune catre cel de-al 3-lea cel mai vizitat loc din Peru, Condor Cross - Crucea Condorilor, pentru a admira zborul impresionant al acestor pasari, apoi vom opri in diferite puncte de belvedere, dupa care ne vom indrepta spre Chivay, capitala provinciei Caylloma, situata in Valea Colca Canyon, o localitate cu o intensa activitate turistica si comerciala. Dupa dejun vom pleca spre Puno, localitate aflata pe malul lacului Titicaca, cunoscuta si sub denumirea de capitala folclorica a tarii, datorita numeroaselor biserici si cladirilor frumoase care dateaza din perioada coloniala. Infiintata in anul 1668 de catre viceregele Pedro Antonio Fernandez ca resedinta administrativa a provinciei Paucarcolla, cu numele de San Juan Bautista de Puno, acest nume i-a fost schimbat ceva mai tarziu in San Carlos de Puno, in onoarea regelui Carol al II-lea al Spaniei. Cazare in Puno la Hotel Qalasaya 4* (sau similar 4*).

Ziua 7: 22.05.2020: Puno - Titicaca - Insula Taquile - Puno - Sillustani

Mic dejun. Croaziera pe Lacul sacru Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, situat in zona podisurilor inalte din Anzii Cordilieri, la granita dintre Peru si Bolivia, lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume. Legenda lacului spune ca zeul Soarelui - Inti i-a trimis aici pe Manco Capac si Mama Ocllo pentru a intemeia o noua civilizatie, iar locul unde Manco Capac si-a infipt bastonul de aur a fost numit Cusco. Vom admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians, populatia preincasa, una dintre cele mai vechi civilizatii din lume, care s-a izolat in trecut pe aceste insule pentru a se putea apara de amenintarile dusmanilor. In timp, bastinasii s-au amestecat cu Aymara, uitandu-si limba, continuand insa sa pastreze nealterate o parte dintre vechile traditii. Aceste stravechi asezari ale locuitorilor lacului, cunoscuti si sub denumirea de “tribul apei”, sunt in realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numita “totora” din care acestia isi confectioneaza atat casele, cat si barcile. Dupa o pitoreasca plimbare cu barca de aprox. 2 ore vom ajunge la Insula Taquile, vestita pentru ruinele sale, dar mai ales pentru barbatii care croseteaza in locul femeilor tot felul de lucrusoare. Conform traditiei locale, femeile de aici isi aleg barbatul pentru maritis pe cel care foloseste cele mai multe crosete si care este cel mai indemanatic in acest mestesug. Dejun inclus pe insula. Dupa aceasta experienta pe legendarul lac ne vom intoarce in Puno si vom vizita faimoasele Chullpas de Sillustani, morminte in piatra, de forma cilindrica, construite de populatia Aymaras pentru a-si inmormanta persoanele de rang inalt. Frumusetea locului este amplificata de Laguna Umayo, unde s-ar putea sa avem sansa de a vedea exemplarele rare ale faunei locale. Cazare la Hotel Qalasaya 4* (sau similar 4*).

Ziua 8: 23.05.2020: Puno - Pucara - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco

Mic dejun. Plecare spre Cusco, stravechea capitala a Imperiului Incas, capitala turistica a Perului. Vom ajunge in punctul cel mai inalt al traseului, La Raya, zona de delimitare a culturilor quechua si aymara, prilej de a admira panoramele spectaculoase cu piscuri inzapezite. Pe parcursul drumului vom vizita muzeul Pucara si situl arheologic Raqchi, unde vom vedea un sanctuar Incas, o constructie spectaculoasa dedicata marelui zeu Inca Wiracocha, constructie dominata de un mare perete central, a carei baza din piatra este o mostra de fina arhitectura incasa. Dupa dejun, vom continua traseul zilei care ne va purta catre Andahuaylillas, unde vom vedea principala atractie a localitatii, Biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina a Americii, datorita superbului plafon decorat cu aur. Ne vom indrepta apoi spre Cusco, capitala provinciei Cusco, unde ne vom caza la Hotel Xima 4* (sau similar 4*).

Ziua 9: 24.05.2020: Cusco - Sacsayhuanam - Valle Sagrado de los Incas - Ollantaytambo

Mic dejun. Tur panoramic in Cusco, centrul Imperiului Incas, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1983, prilej cu care vom admira frumoasele cladiri coloniale din Piata Mare - Plaza de Armas, considerata de catre indigeni “buricul pamantului”, Catedrala, construita cu blocuri de piatra preluate de la situl Sacsayhuanam si de la Palatul Viracocha si Templul Soarelui - Korikancha, care alcatuieste baza Bisericii Santo Domingo. In continuarea zilei ne vom deplasa in afara orasului pentru a vedea celebrul complex arhitectonic Inca, impresionanta fortareata militara incasa de la Sacsayhuanam, constructie asezata strategic pe o colina pentru a proteja orasul, astazi un frumos loc de belvedere. Plecare spre Valle Sagrado de los Incas - Valea Sacra a Incasilor, strabatuta de Raul Rio Urubamba, afluent al Amazonului. Vom ajunge la Ollantaytambo, oras construit de incasi sub forma unor terase suprapuse, pentru a se proteja de invazia populatiilor venite din jungla. Cazare la Hotel Taypikala Deluxe Valle Sagrado 5* (sau similar 5*).

Ziua 10: 25.05.2020: Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

Mic dejun. Transfer la gara din Ollantaytambo, de unde vom incepe o calatorie de aprox. 2 ore cu trenul spre Aguas Calientes, punctul de plecare spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscut sub denumirea de “Orasul Pierdut al Incasilor”. Calatoria este un spectacol in sine, vom strabate peisaje salbatice, traversand abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Dupa sosirea in Aguas Calientes ne vom deplasa timp de aprox. 20 minute cu microbuze speciale, pe un drum serpuit, pana la incredibila asezare de la Machu Picchu, enigmaticul “Oras Sfant al Incasilor“. Orasul in stanca al incasilor este considerat o minune arhitecturala si o sursa permanenta de mistere si ipoteze, care si astazi reprezinta una dintre marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una dintre cele “7 minuni ale lumii modern”. Extraordinarele ruine precolumbiene ale “Orasului Pierdut al Incasilor”, care se intind pe o suprafata de 18 km2 si care reprezinta constructiile terasate de odinioara, legate intre ele prin aprox. 3.000 de trepte, sunt situate intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vizita va include un tur ghidat al cetatii, prilej cu care vom vedea Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar Incas - Intihuatana,Templul Soarelui, dedicat Zeului Soare - Inti, Camerele Regale, Templul Condorului, numit astfel datorita pietrei uriase interioare taiata in forma de condor, Templul celor Trei Ferestre, unde soarele patrunde prin ferestrele trapezoidale luminand astfel piata sacra etc. Dejun. Transfer la gara, de unde vom pleca cu trenul spre Cusco. Cazare la Hotel Xima 4* (sau similar 4*).

Ziua 11: 26.05.2020: Cusco - Lima - Amsterdam

Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru relaxare si plimbari individuale. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lima, de unde se va pleca spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 744 (19:55 / 15:20).

Ziua 12: 27.05.2020: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 15:20, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).

Ziua 13: 28.05.2020: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:35.

Hoteluri

• Hotel Del Pilar Miraflores 4* (sau similar 4*).
• Hotel Casa Andina Nasca 3* (sau similar 3*).
• Hotel Casona Plaza Arequipa 4* (sau similar 4*).
• Hotel El Refugio 4* (sau similar 4*)
• Hotel Qalasaya 4* (sau similar 4*).
• Hotel Xima 4* (sau similar 4*).
• Hotel Taypikala Deluxe Valle Sagrado 5* (sau similar 5*).

Informatii utile

• Grup minim 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
16.05.2020 2240 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 375 EURO
*tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pentru grup 15 - 19 turisti, tariful se va majora cu 70 euro/pers.)

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - Lima si Lima - Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM
• transport continental cu avionul pe ruta Cusco - Lima
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
• transport cu trenul pe ruta: Ollantaytambo - Aguas Callentes - Cusco
• 10 nopti cazare in hoteluri de 5*, 4* si 3*
• mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 6 dejunuri in zilele 4, 5, 6, 7, 8 si 10
• transferurile, tururile mentionate in program
• taxele si biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
• tur de oras in Lima
• excursie in Insulele Ballestas
• zbor deasupra liniilor Nazca
• excursie in Colca Canyon
• croaziera pe Lacul Titicaca
• vizita pe Insula Taquile
• vizitarea turnurilor funerare de la Sillustani
• vizitarea siturilor arheologice Pucara si Raqchi
• tur de oras in Cusco
• vizitarea complexului arhitectonic Inca, Sacsayhuanam
• excursie in Valle Sagrado de los Incas - Valea Sacra a Incasilor
• excursie la Machu Picchu
• ghizi locali
• conducator roman de grup
• asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgenta si/sau repatriere, insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoare storno acopera pana la 2000 euro/persoana (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei; se poate incheia turistilor cu varsta maxima de 74 ani impliniti

Nu sunt incluse

• taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 50 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
• taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
• bacsisuri: 50 euro/pers. pt. ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Lima); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
• excursiile optionale care se pot realiza in functie de timpul disponibil, la propunerea partenerului local

Excursii optionale

Intrare la Muzeul Aurului in Lima
aprox. 12 usd/pers
Cina la Restaurant Junius (sau similar)
aprox. 75 usd/pers

Rezerva acum!