FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Peru - Civilizatia Lumii Incase 2022

Itinerariu: Lima - Paracas - Nazca - Arequipa - Puno - Titicaca - Cuzco - Machu Picchu
Date plecare: 18.01.2022, 22.03.2022, 20.04.2022, 29.05.2022, 19.10.2022, 24.11.2022
Circuit cu avionul, 11 zile
Tarif: 3400 2400 euro/persoana(taxe aeroport incluse)
Oferta Speciala! Reducere in valoare de 1000 Euro - Campanie valabila pana la 03.12.2021!
PRIMESTI GARANTAT BANII INAPOI, in situatia anularii circuitului din motive cauzate de COVID-19

Program

Ziua 1. Bucuresti - Lima, via Amsterdam

Ora 05:00 - intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel, la ghiseul de check-in al companiei KLM si imbarcare pentru zborul KL15372, catre Lima, via Amsterdam, programat la ora 07:00. Sosire la Amsterdam la ora 08:55; decolare catre Lima la ora 12:35 cu zborul KL 743, sosire la Lima la ora 18:05.
Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel.
Lima se distinge prin arhitectura impozanta, trecutul glorios si oameni ospitalieri. Este capitala si cel mai mare oras al Republicii Peru, fiind, de asemenea, capitala Provinciei Lima. Este centrul comercial, industrial, financiar si cultural al tarii. Orasul este localizat in vaile dintre raurile Chillon, Rimac, Lurin, pe coasta de vest a tarii la Oceanul Pacific.

Ziua 2. Lima - Paracas

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras in Lima, ce va include Piata Mare, Plaza de Armas, Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, San Isidoro, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii. De asemenea vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie. Lima este cunoscut si ca Orasul Regilor. Pentru mai mult de trei secole, Lima a fost unul dintre cele mai importante si influente orase ale Americii de Sud. Plecare cu autocarul spre Paracas, statiune turistica situata la sud de Lima, pe malul marii, punct de plecare spre Insulele Ballestas. Cazare la hotel in zona Paracas.

Ziua 3. Paracas - Nazaca

Mic dejun. Dimineata, excursie cu barca la Insulele Ballestas (se organizeaza in functie de conditiile meteo) unde se regaseste cea mai mare populatie de pasari producatoare de “guano” precum cormoranul Guanay si pasarile Boobies. Pe aceste insule traieste si o populatie numeroasa de lei de mare.
Dupa aceasta excursie pornim cu autocarul spre Nazca, oras situat in sudul tarii. Cazare la hotel in zona Nazca.

Ziua 4. Arequipa

Mic dejun. Excursie optionala cu avionul deasupra linilor de la Nazca unde se pot admira 12 dintre cele mai faimoase desene (excursia se organizeaza in functie de conditiile meteo).
Ne continuam turul pe ruta South Panamerica, indreptandu-ne spre Arequipa, al doilea cel mai mare oras din Peru, situat nu departe de granita cu Chile. Cazare la hotel in zona Arequipa.

Ziua 5. Arequipa - Puno

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Arequipa, in care vizitam Biserica Compania de Jesus (exterior) si Manastirea Santa Catalina. Plecam apoi spre Puno, oras situat pe malul lacului Titicaca.Cazare la hotel in zona Puno.

Ziua 6. Puno - Titicaca - Insula Soarelui - BONUS MASA DE PRANZ

Mic dejun. O zi dedicata lacului Titicaca, cu celebrele insule plutitoare Uros, locuite de etnici quechuas, care isi pastreaza nealterate traditiile. Urmatoarea oprire o vei face pe Insula Taquille, unde ne vom bucura de privelistea lacului strajuit de munti, dupa ce vom urca cele 600 de trepte pana la punctul cel mai inalt al insulei. Masa de pranz inclusa. Cazare in Puno.

Ziua 7. Puno - Cuzco

Mic dejun. Pornim dis-de-dimineata cu autocarul de linie ce ne va duce catre Cuzco(400 km). Facem un scurt popas scurt la Andahuaylillas, unde vom vizita basilica San Pedro de Andahuaylillas, supranumita Capela Sixtina a Americii, datorita plafonului policrom bogat decorat. Ne vom opri pe malul raului Urubamba pentru a vizita Raqchi, un vechi sanctuar incas dedicat zeului Viracocha. Structura cea mai impresionanta a sitului este Templul Viracocha, cu o fundatie clasic incasa, din piatra de mari dimensiuni peste care este ridicata o constructie din chirpici. Ultima vizita va fi la Pukara, un sit arheologic pre-colonial, caracterizat prin prezenta unor piramide de mari dimensiuni. Aici vom vizita muzeul ce gazduieste numeroase artefacte apartinand complexului arheologic de la Kalasaya. Locul este cunoscut de asemenea si pentru ceramica traditionala numita Torito de Pukara. Cazare in Cuzco.

Ziua 8. Cuzco - Valea Sacra a Incasilor

Mic dejun. Astazi avem ocazia sa descoperim Cuzco, capitala istorica a tarii sau sa facem o excursie optionala in Valea Sacra a Incasilor. Pe drum ne vom opri la Awanacancha, dupa care vom exploara Pisac, un sat traditional andin, a carui principala atractie este Bazarul. Masa de pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza, excursia continua spre Ollantaytambo, un oras plin de culoare si spirit traditional. Ajunsi in Valea Sacra, vom avea imaginea unei panorame uimitoare: strazi pavate cu piatra, depozite de piatra si terase agricole ce incep de la poalele muntilor si se inalta usor pe crestele acestora. Cazare in Cuzco.

Ziua 9. Cuzco - Machu Picchu

Mic dejun. Astazi vom descoperi Machu Picchu, orasul-templu incas. Inconjurat de terase agricole, Machu Picchu este asezat intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de localitatea Cuzco. Aceste extraordinare ruine precolumbiene au 18 km patrati de constructii terasate ce sunt legate intre ele de 3000 de trepte. Vom continua turul catre Aguas Calientes, unde vom ajunge cu trenul, plecand din Ollantaytambo. Din Aguas Calientes vom fi transferati cu autocarul pana la cota de 2300. Odata ajunsi, vom vizita impreuna cu ghidul local Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre. Intoarcere in Cuzco pe aceeasi ruta. Cazare in Cuzco.

Ziua 10. Cuzco - Lima

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Lima.
In Lima vom vizita Muzeul Aurului si vom servi o cina traditionala in faimosul cartier Barranco(program optional). Cazare in Lima.

Ziua 11. Lima - Bucuresti via Amsterdam

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele plimbari si cumparaturi. Activitati ce se pot face in apropierea hotelului din Miraflores: zi de plaja, la una dintre plajele aflate chiar in Miraflores, zbor cu parapanta peste coasta Pacificului, curs de surf - Lima este faimoasa pentru valuri perfecte pentru surf, plimbare de adio de-a lungul coastei pana in cartierul artistilor Barranco, vizitarea galeriilor de arta contemporana peruana din Miraflores.
Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti, via Amsterdam. Decolare in jurul orei 21:10 din Lima cu zborul Companiei KLM, KL 744, sosire in Amsterdam a doua zi la ora 15:15; decolare din Amsterdam la ora 20:00 cu zborul KL 2717, si sosire in Bucuresti la ora 23:45.

Hoteluri

Lima: Stefanos Hotel, Esperanza, 370 - Lima 18 - Lima, Miraflores, sau similar;
Cuzco: Imperial Cusco Hotel, Avenida Centenario, 741 - 84 - Cusco sau similar;
Puno: Hotel Eco Inn Puno, Av. Chulluni 195 195 - Puno sau similar;
Nazca: Hotel Casa Andina Standard 3* sau similar;
Arequipa: Hotel El Cabildo 4* sau similar;
Paracas: Hotel Gran Palma Paracas 3* sau similar;

Informatii utile

• Orar de zbor informativ, Compania KLM: Bucuresti 06:00 - Amsterdam 08:00/Amsterdam 10:145 - Rio 18:40; Lima 21:10 - Amsterdam 15:15 / Amsterdam 20:00 - Bucuresti 23:45. Atat compania aerieana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.
• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica: cetatenii romani posesori de pasapoarte turistice au nevoie de viza de intrare in Bolivia. Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin. Inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia Europa Travel, dupa solicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. in situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• in anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
18.01.2022 3400 2400 Euro
22.03.2022 3400 2400 Euro
20.04.2022 3400 2400 Euro
29.05.2022 3400 2400 Euro
19.10.2022 3400 2400 Euro
24.11.2022 3400 2400 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 299 euro;
Copil sub 12 ani: 1999 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti -Rio de Lima -Bucuresti via Amsterdam, Compania KLM - nclude un bagaj de mana(geanta mica- 7kg ) si un bagaj de cala(maxim 23kg).
• Bilet de avion Lima- Cuzco, compania LCP Peru, ce include un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala.
• Bilet de avion Puno - Lima, compania Latam Airlines, ce include un bagaj de mana si un bagaj de cala.
• Taxele de aeroport, pentru toate segmentele de zbor(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion).
• 10 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*.
• Mesele prevazute conform programului.
• Tururile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz, tur panoramic in Lima si Cuzco.
• Excursie Cuzco - Puno, conform itinerariului.
• Croaziera pe Lacul Titicaca(barca cu motor).
• Transfer pe Insula Soarelului (barca cu motor).
• Excursie la Machu Picchu, incluzand transferurile, biletele de tren, intrarile si autocarul local.
• Asistenta turistica in limba romana - ghid roman.

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale.
• Intrarile la obiectivele turistice ce nu au fost mentionate ca fiind incluse - se achita local.
• Taxa de oras/statiune - se achita la receptia hotelului (aproximativ 2 euro/persoana/zi).
• Bacsis pentru sofer si ghid - se achita local (aproximativ 3 eur de persoana/zi).
• Alte servicii neincluse in program.
• Asigurarea storno si asigurarea medicala.

Orar de zbor

• Bucuresti 07:00 - Amsterdam 08:55 / Amsterdam 12:35 - Rio 18:05.
• Lima 21:10 - Amsterdam 15:15 / Amsterdam 20:00 - Bucuresti 23:45.
*Atat compania aerieana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

KLM

Excursii optionale

Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco
60 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muzeul aurului din Lima este una dintre cele mai faimoase atractii ale capitalei peruane. Muzeul a fost infiintat in anul 1968 pe baza colectiilor de aur si arme ale celui mai cunoscut filantrop al acelor vremuri, Miguel Gallo. Astazi, colectia muzeului cuprinde aproximativ 25.000 de exponate, dintre care peste 8.000 sunt bijuterii din aur. Aici puteti vedea coliere, cercei, coronae dar si obiecte din pietre pretioase: smaralde, perle, lapis. In muzeu se poate vedea mumia lui Ruler Sipan una dintre primele mumii incase descoperite in anul 1987. Aici se mai pot observa arme si armuri ale Europei medievale, ale samurailor japonezi, colectie ce se intinde pe doua etaje ale cladirii muzeu.
Dupa ce incheiem vizita la muzeu, vom servi cina intr-unul dintre restaurantele din cartierul Barranco, cartier faimos pentru desenele de pe zidurile cladirilor. Aici vom incerca preparate traditionale cum ar fi Ceviche, Causa sau faimoasa bautura traditionala Chicha Morada.
Valea Sacra a Incasilor
89 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Valea Sacra a Incasilor sau Valea Urubamba se afla in Muntii Anzi, in apropierea orasului antic Machu Picchu. Conform documentelor, in trecut, aceasta era considerata inima Imperiului Incas.
Ceea ce atrage numerosi vizitatori in Valea Sacra este multitudinea de ruine si statui ramase de pe vremea incasilor, dar si orase ramase parca neschimbate de pe vremea incasilor. Un astfel de oras Aguas Calientes, situate pe varful dealului si care reprezinta intrarea principala in Machu Picchu. Orasul Cuzco, capitala neoficiala a regiunii, se deosebeste prin arhitectura coloniala, constructiile actuale fiind ridicate peste ruinele incase. Alte ruine din zona ce merita amintite sunt: Quenco, un fost adapost religios, construit intr-o stanca; Moray - gradini unde incasii cultivau plante si Ollantaytambo, unde inca se pot observa casele incasilor sub forma de ruine.

Rezerva acum!