INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Revelion in Tara Faraonilor - Circuit Egipt Cairo - Croaziera pe Nil SEJUR in Hurghada

Itinerariu: Cairo - Alexandria - Aswan - Insula Elephantine - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurgada - Cairo
Date plecare: 29.12.2022
Circuit cu avionul, 12 zile
Tarif 1699 1299 euro/persoana (tarif final - taxe aeroport incluse)
Oferta Speciala! Reducere in valoare de 400 Euro
Campania de reduceri #SuperSale este valabila in limita locurilor disponibile pana la data de 10.10.2022

Program

Ziua 1. 29.12.2022 Bucuresti - Cairo via Atena

29.12.2022- Ora 17:00 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Aegean Airlines catre Cairo via Atena unde vom avea o scurta escala, decolare 29.12.2022 - 20:00. Sosire in Cairo in jurul orei 01:50(30.12.2022). Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru odihna. Cazare in zona Cairo.

Ziua 2. 30.12.2022 Cairo(Turul Orasului si Muzeul de Egiptologie) - Cartierul Copt

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo urmat de vizita oferita ca bonus la Muzeul de Egiptologie, ce gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Timp liber sau excursie optionala la Cartierul Copt, un adevarat bastion al crestinismului, aflat in zona veche a orasului: Muzeul Copt, Biserica Suspendata si Biserica greaca Sf. Gheorghe, unele dintre aceste structuri datand din sec. VII d.Hr. Urmeaza Old Souk of Khan El Khalili Bazzars, adica Vechiul Bazar, cu strazile sale inguste, pietruite si cu alei sinuoase si interconectate, ce creeaza o atmosfera magica, ca o calatorie inapoi in timp. Cazare in zona Cairo.

Ziua 3. 31.12.2022 Cairo - Alexandria

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Alexandria, oras-port la Marea Mediterana. Vizitam Muzeul National, Amfiteatrul Roman si Gradinile Montaza. Cazare in zona Cairo. CINA FESTIVA DE REVELION!

Ziua 4. 01.01.2023 Cairo - Giza - Dahsure & Sakkara - Aswan

Mic dejun. Programul turistic incepe cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Vom fi transferati la hotelul din Cairo sau putem opta pentru - excursie optionala la Dahsure & Sakkara, turul incluzand Dahsure unde se vor vizita Piramida Cocosata/Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in Trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti. Optional puteti opta si pentru vizitele interioare la mormintele: Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti(se achita biletul de intrare local) sau vizitarea interioara a uneia dintre Piramide unde se pot vedea - Navele Solare (informati ghidul la sosire daca sunteti interesati de aceasta optiune). Transfer cu autocarul la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Vom calatori in cabine de doua locuri in vagonul de dormit. Cina va fi inclusa.

Ziua 5. 02.01.2023 Aswan - Insula Elephantine

Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Vom vizita Templul Philae, dedicat zeitei Isis. Cazare pe vapor, cu pranz si CINA FESTIVA DE REVELION!

Ziua 6. 03.01.2023 Kom Ombo - Edfu

Mic dejun. Navigare catre Kom Ombo. Vizitarea templului Kom Ombo, dedicat zeilor Sobek si Horus. Navigare catre Edfu, unde a doua zi vom vizita Templul zeului Horus (Templu Edfu), unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 7. 04.01.2023 Luxor

Mic dejun. Vizitam Templul Edfu. Navigare catre Luxor, trecand pe langa Esna. Vom ajunge la Luxor, considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Vizitam Templul Luxor. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 8. 05.01.2023 Luxor - Valea Regilor - Templul Reginei Hatchepsut & Colosii lui Memnon - Hurgada

Mic dejun. Excursie optionala in Valea Regilor, Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului si Colosii lui Memnon(scurta oprire pentru poze). Continuam programul cu excursie la templele de pe malul estic al Nilului, printre templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. Transfer catre Hurgada si cazare la hotel(dureaza aproximativ 4 ore). Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 9. 06.01.2023 Hurgada - Jeep Safari

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari - Aventura in desert cu cina inclusa. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 10. 07.01.2023 Hurgada - Insula Gifton

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Gifton - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, masa de pranz inclusa. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 11/12 08.01.2023/09.01.2023 Hurgada - Cairo - Bucuresti via Atena

Mic dejun. Pranz la hotel. Transfer pe seara din Hurgada catre Cairo( aproximativ 7 ore, incluzand o oprire), sosire in jurul orei 01:30. Cazare in Hurgada pana la ora transferului . Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti via Atena, decolare in jurul orei 04:40(09.01.2023). Sosire in Atena la ora 06:40, vom avea o scurta escala in Atena, decolare din Atena la ora 08:20 si sosire in Bucuresti la ora 10:00.

Hoteluri

Cairo: Cairo Pyramids Hotel 5*, Alexandria Road, Pyramids - Giza, P.O Box 1 Giza / Cairo, Egypt sau similar.
Hurghada: Hotel Desert Rose Resort 5*, Village Road - Desert Rose Resort, Hurghada, Red Sea Governorate, Egypt sau similar.
Vasul: M/S Chateau Laffayette sau similar.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

NOTE

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2022 1699 1299 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 259 euro
A treia persoana in camera Dubla - 1299 euro
Primul Copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti - 999 euro, fara par suplimentar.

Servicii incluse

- bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, zbor via Atena, Compania Aegean Airlines;
- taxele de aeroport;
- 3 nopti cazare in zona Cairo, la hotel de 5* cu mic dejun conform cu itinerariul excursiei;
- 1 noapte de cazare in tren, ruta Cairo - Aswan, in cusete de dormit de 2 locuri cu mic dejun si cina;
- 4 nopti cazare in Hurghada la hotel de 5* cu mic dejun si cina (Bonus, masa tip - ALL INCLUSIVE: mic dejun, pranz, cina si bauturi locale), conform cu itinerariul excursiei;
- Cina festiva de revelion(programul cinei va fi afisat la destinatie);
- 3 nopti de cazare pe vas de croaziera, categoria 5* cu: mic dejun, pranz si cina;
- tururile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
- Turul panoramic de oras in Cairo;
- vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
- Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrare pentru vizitarea complexului);
Croaziera pe Nil de la Aswan la Luxor pe vas de 5* ce va include vizitele cu ghid local si intrarile: Templul Philae, Gradina Botanica, templul Kom Ombo, Templul Edfu, Templele Luxor si Karnak;
- asistenta turistica in limba romana;
- ghid local pe tot parcursul excursiei.

Nu sunt incluse

- Taxa de viza: 25 euro/persoana, se achita inainte de calatorie si se obtine pe aeroportul din Cairo, in baza pasaportului permanent, valabil minim 6 luni de la retur;
- Excursiile optionale;
- Bauturile in timpul meselor;
- Bacsis pentru: sofer, ghid, hamali, vasul de croaziera - se achita local obligatoriu 3 euro de persoana/zi;

Orar de zbor

• 29.12.2022 Bucuresti - Atena - Cairo: 20 00 - 21 35/ 23 50 - 01 50
• 09.01.2023 Cairo - Atena - Bucuresti: 04 40 - 06 40 / 08 25 - 10 00(09/01/2023)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Aegean Airlines

Excursii optionale

Excursie Alexandria
60 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, vizitele la: Muzeul National, Amfiteatrul Roman, Gradinile Montaza, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Muzeul de Egiptologie
25 adult si 15 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, intrare, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Extra se achita local, intrarea la Muzeul Mumiilor - 20 euro/adult.
Valea Regilor
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, vizitele la: Valea Regilor, Templul Reginei Hatchepsut, Colosii lui Memnon, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Insula Gifton
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, plimbare cu vaporasul, snorkeling(echipament inclus), scurt popas pe Insula Gifton, masa de pranz inclusa, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Jeep safari in desert
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Include: transport cu jeep prin desert, cina inclusa, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Dahsure & Sakkara
65 euro /adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, bilete de intrare la: Dahsure & Sakkara , ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.
Se pot vizita in interior si mormintele Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti(se achita biletul de intrare local).
Cartierul Copt
25 euro /adult si 18 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana.

Galerie foto

Rezerva acum!