Circuite Romania
Escapada prin Transilvania, Tara Motilor - Apuseni si Transalpina 2021

Itinerariu: Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Obarsia Lotrului - Petrosani - Manastirea Prislop - Deva - Cetatea Deva - Brad - Tebea - Parcul Natural Apuseni - Arieseni - Rosia Montana - Salina Turda - Targu Mures - Reghin - Toplita - Gheorgheni - Sovata - Praid - Sighisoara - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc - Baile Tusnad - Sf. Gheorghe - Covasna - Siriu - Patarlagele - Vulcanii Noroiosi - Valenii de Munte - Bucuresti
Date plecare: 30.06.2021, 14.07.2021, 25.08.2021
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif special 2000 1199 Lei/persoana
Reducere Early Booking in valoare de 900 RON
Rezerva acum si PLATESTI LA ANUL !!!
Campanie valabila pentru rezervari efectuate pana la 30.09.2020 in limita locurilor disponibile!!!

Program

Ziua 1. Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Obarsia Lotrului - Petrosani - Manastirea Prislop - Deva, aproximativ 500 km

Ora 04:30 - Plecare pe traseul: Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Obarsia Lotrului - Petrosani - Manastirea Prislop - Deva.
Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Manastirea Hurezi din Horezu, manastire cu hramul Sfintiilor Imparati Constantin si Elena, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Vom continua traseul spre Novaci, de unde vom incepe urcusul pe Transalpina, cel mai inalt drum rutier din Romania, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la nord la sud, fiind paralel cu Valea Oltului si cu Valea Jiului. Vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: Pasul Urdele si la Obarsia Lotrului. Ne indreptam spre Petrosani si apoi scurta oprire la Manastirea Prislop Cazare la hotel/pensiune 3* in zona Deva.

Ziua 2: Deva - Cetatea Deva - Brad - Tebea - Parcul Natural Apuseni - Arieseni, aproximativ 190 km

Mic dejun. Se viziteaza: CETATEA DEVA (incoronata de ziduri medievale si avand infatisarea unui bastion impunator), situata pe un con vulcanic format din andezite neogene, se afla „la trecerea cea mai primejdioasa” in Transilvania. Plecare spre Brad pentru a se va vizita Muzeul Aurului din Brad,unde se afla cele mai valoroase cinci kilograme de aur din lume, pentru ca aurul pe care il vedem aici arata asa cum a fost scos el din adancuri. Deplasare spre Tebea pentru a se va vizita Panteonul Motilor unde se afla Mormantul lui Avram Iancu si Gorunul lui Horea, un stejar vechi de circa 400 de ani, cu circumferinta de 9 m, aflat la Tebea. Continuam cu - Vata de Sus ( satul in care s-a nascut Parintele Arsenie Boca) Parcul Natural Apuseni, Vartop. Cazare la hotel/pensiune 3* in zona Arieseni.

Ziua 3: Parcul Natural Apuseni, aproximativ 160 km

Mic dejun. Deplasare cu autocarul aproximativ 150 km pentru a se vizita: Pestera Ursilor cu grote de o frumusete stranie, cu stalactite si stalagmite extrem de spectaculoase, Muzeul Etnografic La Fluturi, Biserica Reformata de la Remetea si Muzeul Tarii Beiusului. Vom ajunge si la Pestera Scarisoara. Cazare la hotel/pensiune 3* in zona Arieseni.

Ziua 4: Arieseni - Rosia Montana - Salina Turda - Targu Mures, aproximativ 300 km

Mic dejun. Se va vizita Complexul Rosia Montana, destinatie turistica aparte, un loc unde natura si istoria se intalnesc cu progresul si deciziile politice. Una dintre cele mai vechi localitati cu traditie in exploatarea metalelor pretioase din Europa, Alburnus Maior asa cum era numita in trecut, este un izvor de povesti si legende, de istorii si peisaje incantatoare.
Salina Turda (exploatarea sarii in epoca romana este probabila, insa dovezile certe privind aceasta activitate lipsesc; nu este exclus ca marile exploatari medievale si moderne (pana in prima treime a secolului XX) ca si prabusirile boltilor in vechile ocne, urmate de aparitia lacurilor sarate sa fi distrus urmele exploatarilor antice (galerii, puturi, unelte, etc; exceptand perioada dacica si cea a ocupatiei romane, perioade pentru care nu exista inca dovezi care sa ateste existenta unor exploatari de sare la Turda, consideram ca inceputurile mineritului in sare, in sensul in care acest concept este definit in prezent, se situeaza in timp la nivelul secolelor XI - XIII).
*Optional se poate organiza o plimbare cu Mocanita pe drumul intre: Abrud si Campeni Gara.
Cazare la hotel/pensiune 3* in Targu Mures.

Ziua 5. Targu Mures - Reghin - Toplita - Gheorgheni - Sovata - Praid - Targu Mures, aproximativ 330 km

Mic dejun. Astazi pornim din Targu Mures pe ruta: Reghin - Toplita - Gheorgheni - Sovata - Praid - Targu Mures, vom face scurte opriri in toate punctele de interes.
Reghin, este cunoscut in lume sub numele de Orasul Viorilor sau, mai nou, Noua Cremona, denumiri pe care le-a primit datorita viorilor ce se fabrica aici. Venit din Bucovina, dar scolit la Praga, Roman Boianciuc este considerat cel mai dibace lutier roman si fondatorul industriei lutiere din Reghin.
Toplita - daca vorbim de atractii turistice in Toplita, e obligatoriu sa mentionam si Cascada cu apa termala, este cea mai deosebita atractie a sa. Rezervatia geologica din care face parte se afla in sud-vestul orasului. In prezent pe langa cele doua fabrici de viori din Reghin, numerosi lutieri, in ateliere lor, duc mai departe traditia fabricarii viorilor, traditie si arta care contribuie in continuare la renumele Reghinului de «orasul viorilor» sau «noua Cremona».
Vom continua catre statiunea Sovata, unde ne vom plimba pe malul Lacului Ursu, singurul lac heliotermal din tara.
Praid, este poarta judetului Harghita. Aici valea se stramteaza si mai mult, muntii se incumeta mai aproape. Peisajul este un mic paradis pentru cei, care nu se limiteaza sa savureze imprejurimile doar gonind, Salina Praid, o doza strasnica de sanatate.
Tot azi in functie de disponibilitate si timp se poate vizita si un atelier de olarit, unde se poate observa cum se realizeaza frumoasa ceramica albastra de Corund si urmata de o experienta in gospodaria unui localnic cu o indeletnicire unica la acest moment in Europa - prelucrarea iascai(ghidul va decide la fata locului). Cazare la hotel/pensiune 3* in Targu Mures.

Ziua 6. Targu Mures - Sighisoara - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc - Baile Tusnad - Sf. Gheorghe - Covasna, aproximativ 310 km

Deplasare pe ruta : Sighisoara - Odorheiu Secuiesc - Miercurea Ciuc - Baile Tusnad - Sf. Gheorghe - Covasna.
Pe traseu vom opri in Sighisoara pentru a vizita cea mai spectaculoasa si bine pastrata cetate medievala din Transilvania si Biserica din Deal.
Vom pleca spre Miercurea Ciuc, unde vom vizita castelul Miko, care gazduieste in prezent muzeul Secuiesc.
Traseul continua Baile Tusnad - statiune cu sezon permanent, cu numeroase izvoare de ape minerale (cunoscute inca de la inceputul secolului al XIX-lea, dar inaugurata abia in anul 1860): ape minerale bicarbonatate, carbonate, clorate, sodice, magneziene, feruginoase, calcice si ape mezotermale folosite intr-un bazin in aer liber, apoi oprire la Lacul Sf. Ana, unic in Romania. Cazare la hotel/pensiune 3* in zona Covasna.

Ziua 7. Covasna - Siriu - Patarlagele - Vulcanii Noroiosi - Valenii de Munte - Targoviste - Bucuresti 460 km

Mic dejun. Plimbare prin statiunea Covasna. Deplasare spre Lacul de acumulare Siriu, construit pe valea Raului Buzau. Se continua calatoria spre Muzeul Chihlimbarului, unde se pot admira minunatele exponate din ambra. Oprire scurta la: Vulcanii Noroiosi, un alt loc unic in Romania, comuna Patarlagele si Valenii de Munte. Deplasare spre Bucuresti in cursul noptii.

Hoteluri

• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Deva - Hotel Sarmis 3* sau similar;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun si cina in zona Arieseni la Pensiunea Onelia 4* sau similar;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun si cina in zona Targu Mures la Hotel Alesia 3* sau similar;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Covasna la hotel Caprioara 4* sau similar;

Informatii utile

• Grup minim 45 persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
30.06.2021 1199 Lei
14.07.2021 1199 Lei
25.08.2021 1199 Lei

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single 799 RON;
Tarif Copil 2-12 ani in camera cu 2 adulti 899 RON;

Conditii financiare/ detalii plata:
• Avans 30% din pretul pachetului de servicii, se achita pana la data de 31.01.2021
• Diferenta de 70% din pretul pachetului de servicii, se achita cu maxim 30 zile inainte de plecare

Servicii incluse

• Transport autocar clasificat pentru vizite conform program turistic;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in Deva la hotel/pensiune de 3*;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Arieseni la hotel/pensiune de 2*/ 3*;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Targu Mures la hotel/pensiune de 3*;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in Covasna la hotel/pensiune de 2*/3*;
• Insotitor de grup - Ghid roman.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice - se achita local;
• Plimbarea cu mocanita;
• Alte vizite care nu au fost mentionate ca fiind incluse;

Rezerva acum!