FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Africa de Sud Parcurile Kruger - Zambia - Cascada Victoria 2020

Itinerariu: Cape Town - Stellenbosh - Capul Bunei Sperante - Oudtshoorn - Cango Caves - Garden Route - Knysna - Port Elizabeth - Durban - Parcul National Hluhluwe - Hazyview - Parcul National Kruger - Ruta Panoramei - Blyde River Canion - Johannesburg - Cascada Victoria - Soweto - Pretoria
Date plecare: 15.05.2020
Circuit cu avionul, 16 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 2390 Euro / loc in camera dubla

Program

Ziua 1: 15.05.2020: Bucuresti - Londra - Cape Town

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 887 (17:55 / 19:25), de unde se va pleca spre Cape Town cu zborul BA 059 (21:40 /10:10).

Ziua 2: 16.05.2020: Cape Town

La ora 10:10 vom sosi in Cape Town, orasul-mama al Africii de Sud, oras care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viata culturala vibranta, cu o ambianta generala relaxanta si deschisa. Intalnire cu reprezentantul local, alaturi de care vom incepe turul panoramic de oras, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativa a Africii de Sud, care a devenit in acelasi timp destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud, castigandu-si pe buna dreptate reputatia de “unul dintre cele mai frumoase orase din lume”. Asezat la convergenta a doua oceane, Indian si Atlantic, Cape Town-ul este un oras sofisticat, dominat de Table Mountain, un oras unde vechiul se intalneste cu noul, un oras care ofera o gama variata de peisaje, arhitectura urbana imbinandu-se armonios cu plajele cu nisip fin si formatiunile stancoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include cartierul Malay, Primaria si Parlamentul. Daca vremea va permite, vom urca cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit si calcar ce domina orasul (din acest motiv, plata telecabinei se va face individual la fata locului). Cazare in Cape Town la Hotel SunSquare Cape Town Gardens 3* (sau similar 3*).

Ziua 3: 17.05.2020: Cape Town - Stellenbosh (zona viticola) - Cape Town

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur pietonal in centrul istoric, dupa care vom vizita renumitul Castel al Bunei Sperante (Castle of Good Hope), o constructie pentagonala impunatoare, din sec. al XVII-lea, cea mai veche constructie coloniala din Africa de Sud, unde vom vedea resedinta guvernatorului si muzeul militar, iar in jurul pranzului, vom asista la ceremonia cheii (Castle Key Ceremony). In continuarea zilei vom vizita Gradina Botanica Kirstenbosch, prilej de a admira unele dintre cele mai frumoase si rare plante din lume. Dupa-amiaza, excursie optionala in zona viticola Franschhoek si Stellenbosch, cu degustare de vin. Veti pleca spre Valea Franschhoek parcurgand drumul vinului catre oraselul cu acelasi nume. Imigrantii francezi care au ajuns acum mai bine de 300 de ani in aceasta vale unde s-au si stabilit, au adus cu ei stiinta cultivarii vitei de vie, pasiunea pentru vinuri fine si pentru mancaruri speciale care puneau in valoare buchetul fiecarui sortiment de vin. Franschhoek este considerat a fi capitala culinara a Africii de Sud, motiv pentru care in prezent, opt dintre restaurantele din Franschhoek se afla in Top 100 din Africa de Sud. Dupa oprirea in Franschhoek, va veti indrepta spre Stellenbosch, un alt pitoresc orasel din provincia Western Cape, faimos pentru cladirile sale multicolore, cu arhitectura originala olandeza, cu influente locale, dar si pentru vinul produs in zona, despre care se spune ca este cel mai bun din Africa de Sud. Veti avea ocazia de a va convinge de acest lucru, participand la o degustare de vinuri intr-una din renumitele podgorii din Stellenbosch. Intoarcere in Cape Town pentru cazare la Hotel SunSquare Cape Town Gardens 3* (sau similar 3*).

Ziua 4: 18.05.2020: Cape Town - Capul Bunei Sperante - Cape Town

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale, cumparaturi sau excursie optionala de 1 zi la Capul Bunei Sperante, care va include turul Peninsulei Cape, lunga de 51 km si lata de aproape 16 km, o vizita in Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde veti traversa, daca vremea va permite (din acest motiv, plata vaporasului se va face individual) cu un vas spre Insula Duiker, unde veti putea vedea foci in mediul lor natural. Veti vizita apoi Rezervatia Naturala Cape of Good Hope - Capul Bunei Sperante, care acopera o suprafata de 7.680 ha, cu poteci pentru drumetii, cu o flora de exceptie si care adaposteste elani, capre salbatice, babuini si struti, oferind o priveliste magnifica asupra oceanului. Dupa ce vom parasi parcul, ne vom indrepta catre plaja Boulders, pentru a vizita colonia de pinguini Jakas. La intoarcerea in Cape Town vom trece prin Scarborough si Kommetije. Seara veti putea face plimbari individuale pe pitoreasca promenada Victoria & Alfred Waterfront, inima comerciala si culturala a orasului, o zona plina de istorie, unde se gasesc numeroase restaurante, terase si magazine. Cazare la Hotel SunSquare Cape Town Gardens 3* (sau similar 3*).

Ziua 5: 19.05.2020: Cape Town - Oudtshoorn

Mic dejun. Dimineata vom pleca de-a lungul soselei Route 62, trecand prin Caltzdorp si prin Pasul Tradow spre Swellendam, al treilea oras ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuosilor munti Langeberg, cu o istorie fascinanta si cu multe cladiri istorice bine conservate printre care si renumitele constructii stil Cape Dutch. Catre seara vom sosi la Oudtshoorn, cel mai mare oras din regiunea Little Karoo, “capitala penelor”, adica a fermelor de struti. Orasul ridicat de colonistii olandezi, s-a dezvoltat in jurul unei biserici reformate, iar fermele de struti au insemnat gloria si decaderea orasului, deoarece la sfarsitul sec. al XIX-lea moda penelor de strut la palarie facea ravagii in Europa, dar ulterior, odata cu aparitia automobilului, doamnele au renuntat la palariile care erau zburate de vant. Cazare in Oudtshoorn la Mooiplaas Guest House 4* (sau similar 4*).

Ziua 6: 20.05.2020: Oudtshoorn - Cango Caves - Garden Route - Knysna

Mic dejun. In apropiere de Oudtshoorn se afla cel mai larg ansamblu de pesteri vizitabile din Africa, vechi de aprox. 20 milioane de ani, Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formatiuni calcaroase din lume, pe care le vom vizita si noi. Vom vedea apoi o ferma de struti si tot acolo ne vom delecta cu un dejun tipic local, dupa care ne vom indrepta spre rezervatia Cango Wildlife Ranch, singura de pe continent in care vizitatorii au voie sa interactioneze cu animalele. In continuarea zilei vom trece peste maiestuoasa trecatoare Outeniqua, ne vom indrepta spre orasul George, dupa care vom intra pe celebrul Garden Route, un superb drum de pe coasta de sud-est a Africii de Sud, care se intinde de la Mossel Bay in Western Cape la Raul Storms. Numele acestei rute provine de la vegetatia bogata si diversificata intalnita aici, precum si de la numeroasele lagune si lacuri presarate de-a lungul coastei. Traseul ne va oferi peisaje spectaculoase, salbatice, care ne vor incanta cu siguranta, iar spre seara vom ajunge in Knysna, unde vom admira promontoriul si cele doua stanci care marcheaza intrarea in laguna cu acelasi nume. Cazare la Hotel Knysna Log Inn 4* (sau similar 4*).

Ziua 7: 21.05.2020: Knysna - Port Elizabeth

Mic dejun. In aceasta zi ne vom deplasa in continuare pe celebrul Garden Route, care ne va surprinde cu peisajele mirifice oferite de muntii, lacurile, raurile si padurile tropicale pe langa care vom trece. Vom ajunge in Plattenberg Bay, o frumoasa statiune pe litoral cu plaje cu nisip alb si vom intra in Parcul National Tsitsikamma, un paradis al pasarilor, padurilor si lumii marine, unde vom face o scurta plimbare pe podul suspendat peste gura raului Storms. Ne vom indrepta apoi spre Port Elizabeth, cel mai mare port al Africii de Sud, al doilea oras ca marime al tarii, o destinatie turistica cautata datorita climei blande si a plajelor ingrijite. Orasul asezat de-a lungul golfului Algoa, poarta numele sotiei guvernatorului care a fondat orasul in anul 1820. Vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira Horse Memorial, Kings Beach si Campanile. Cina si cazare la Hotel Garden Court Kings Beach 3* (sau similar 3*).

Ziua 8: 22.05.2020: Port Elizabeth - Durban

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru activitati individuale pana la transferul catre aeroport pentru plecarea spre Durban cu compania British Airways, zbor BA 6323 (13:20 / 14:35), care datorita climatului subtropical este considerat o Mecca a vacantelor. Al treilea oras ca marime din Africa de Sud, Durbanul, este denumit dupa guvernatorul englez din sec. al XIX-lea, Sir Benjamin D’Urban. La sosire vom porni in turul panoramic al orasului, prilej cu care vom vedea Centrul Universitar, Gradina Botanica, Portul, care este considerat a fi cel mai mare port din lume pentru incarcarea zaharului, Primaria, o cladire impresionanta in stil renascentist modern definitivata in anul 1910, Cartierul Indian si Piata Indiana. Cina si cazare la Hotel Garden Court Marine Parade 3* (sau similar 3*).

Ziua 9: 23.05.2020: Durban - Parcul National Hluhluwe

Mic dejun. Plecare catre coasta Oceanului Indian prin Empangeni, Stanger si Umhlanga Rocks, spre Hluhluwe, patria tribului Zulu. Pe parcurs, vom face o oprire intr-un sat Zulu, unde ghidul local ne va explica modul de viata si obiceiurile tribului; tot aici vom lua un dejun traditional. Ne vom indrepta apoi catre Parcul National Hluhluwe, in care traiesc printre alte animale, aproximativ 2.000 de rinoceri si peste 6.000 de bivoli. Cina si cazare la Hotel Anew Hluhluwe & Safaris 3* (sau similar 3*).

Ziua 10: 24.05.2020: Parcul National Hluhluwe - Hazyview

Mic dejun matinal. Safari in Parcul National Hluhluwe, care impreuna cu rezervatia Umfolozi, acopera o suprafata de peste 96.000 de hectare, fiind locul unde s-a reusit salvarea de la disparitie a rinocerului alb. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Hazyview, de unde vom pleca in dimineata urmatoare in mult asteptatul safari in Parcul Kruger. Cina si cazare la Hotel Protea Hazyview 3* (sau similar 3*).

Ziua 11: 25.05.2020: Hazyview - Parcul National Kruger - Hazyview

Plecare matinala cu mic dejun la pachet. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafata de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc National inca din anul 1898 de catre presedintele Kruger, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa in forma sa pura. Vom vedea animalele in habitatul lor si in functie de cat de norocosi suntem, vom putea vedea “big five”, in traducere “marele cinci”: elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi insotiti de un ghid calificat. Daca vom asculta linistea salbaticiei si vom privi cum soarele inveleste natura cu razele lui, nu ne vom mai mira ca animalele se simt atat de bine aici. Cina si cazare la Hotel Protea Hazyview 3* (sau similar 3*).

Ziua 12: 26.05.2020: Hazyview - Ruta Panoramei - Blyde River Canion - Johannesburg

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, strabatand Ruta Panoramei, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God’s Window, in traducere “Fereastra lui Dumnezeu”, datorita extraordinarei panorame, la Bourkes Luck Pot Holes (Puturile Norocoase ale lui Burke), cavitati cilindrice adanci, sapate de raurile Blyde si Treur si la Three Rondavels, de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va taia respiratia, cu chei gigantice care se intind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, in timp, aceste peisaje bizare. Asemenea minunatii ale naturii sunt atat de perfecte, incat ai putea crede ca au fost prelucrate de mana omului, cu un ciocanel si o dalta, pentru a arata atat de simetric si armonios. In continuarea zilei vom pleca spre Lyndenburg, oras al minelor de carbuni si aur, vom trece prin Dullstrom si Middleburg, strabatand o regiune peisagistica deosebita, un adevarat rai al pescuitului de pastravi, dupa care ne vom indrepta spre Mpumalanga, situata in partea de est a Africii de Sud, cunoscuta ca fiind “locul unde soarele rasare”. Spre seara vom ajunge in Johannesburg, cea mai importanta poarta internationala spre Africa de Sud, un oras vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avant impresionant de-a lungul timpului. Cazare in Sandton la Hotel Garden Court Sandton City 3* (sau similar 3*).

Ziua 13: 27.05.2020: Johannesburg - Cascada Victoria (Zambia)

Mic dejun. In aceasta zi veti putea opta pentru o excursie cu avionul in Zambia, pentru a admira privelistea memorabila oferita de Cascada Victoria! Transfer la aeroport pentru zborul spre Livingstone, sosire si transfer pentru cazare la Hotel Avani Victoria Falls Resort 4* (sau similar 4*). Dupa-amiaza, vom face o plimbare cu barca pe Raul Zambezi, in timpul careia vom putea observa numeroasele animale salbatice in habitatul lor natural, animale precum elefanti, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili etc., avand insa si prilejul de a admira un superb apus de soare. Cina la hotel. Turistii care nu vor participa la excursia in Zambia, au 2 zile libere la dispozitie in Johannesburg, timp in care pot opta pentru excursii optionale, organizate si achitate la fata locului.

Ziua 14: 28.05.2020: Cascada Victoria (Zambia) - Johannesburg

Mic dejun. Dimineata vom vizita Cascada Victoria, cea mai mare cascada din lume, considerata a fi una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimonial Mondial UNESCO. Victoria Falls are o inaltime intre 60 si 100 de metri, iar prima impresie va fi de neuitat, Raul Zambezi varsandu-se cu o putere fantastica in acest abis, descatusand o energie imensa. Vom avea prilejul de a admira si podul construit peste cascada, pod care leaga Zimbabwe de Zambia, construit in anul 1905. Transfer la aeroport pentru zborul de retur la Johannesburg. Dupa sosire, transfer pentru cazare in Sandton la Hotel Garden Court Sandton City 3* (sau similar 3*).

Ziua 15: 29.05.2020: Johannesburg - Soweto - Johannesburg - Pretoria - Londra

Mic dejun. Plecare spre Soweto, oras construit in anii 1950 pentru muncitorii navetisti negri de a caror munca in acea perioada depindea foarte mult Johannesburgul. In prezent aici locuiesc peste doua milioane de oameni - cea mai mare concentratie urbana neagra de pe continent, fiind locul care a dat lumii numeroase personalitati marcante, precum Nelson Mandela si Desmond Tutu, doi dintre laureatii Premiului Nobel pentru pace. Daca in trecut Soweto a fost orasul-simbol al rezistentei africanilor contra regimului de apartheid, in prezent orasul este recunoscut pentru amestecul sau de culturi si limbi vorbite. Vom face un tur panoramic al orasului care va include Piata Libertatii, Muzeul Hector Pieterson, Biserica Regina Mundi, Casa lui Nelson Mandela (intrarea in muzeu nu este inclusa) si cel mai mare stadion din Africa, Soccer City, care a gazduit finala Cupei Mondiale de Fotbal din 2010, supranumit “Calabash”, adica un vas de gatit folosit in bucataria africana. Ne vom intoarce apoi la Johannesburg pentru un tur panoramic, prilej de a descoperi cel mai mare oras sud-african, un oras al contrastelor, in care opulenta traieste langa saracia disperata. Vom avea ocazia sa vedem Districtul Central de Afaceri, Curtea Magistratilor si Carlton Centre cu cel mai inalt turn de pe continent. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Pretoria, capitala administrativa, unde vom face un tur panoramic de oras care va include Piata Bisericii, dominata de statuia lui Paul Kruger, care a fost presedintele tarii intre anii 1883 - 1890, Casa Memoriala Paul Kruger, Primaria, Opera si cladirile unionale. Pretoria este binecunoscuta si datorita numerosilor arbori jacaranda care infrumuseteaza strazile, fiind numit din acest motiv “Orasul Jacaranda”. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 054 (21:10 / 07:20).

Ziua 16: 30.05.2020: Londra - Bucuresti

Sosire la Londra la ora 07:20, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul BA 886 (13:50 / 19:10).

Hoteluri

Hotel SunSquare Cape Town Gardens 3* (sau similar 3*).
Mooiplaas Guest House 4* (sau similar 4*).
Hotel Knysna Log Inn 4* (sau similar 4*).
Hotel Garden Court Kings Beach 3* (sau similar 3*).
Hotel Garden Court Marine Parade 3* (sau similar 3*).
Hotel Protea Hazyview 3* (sau similar 3*).
Hotel Garden Court Sandton City 3* (sau similar 3*).

Informatii utile

• Grup minim: 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar;
- formular viza scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat + 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa);
- extras de cont recent (minim 2.000 USD sau echivalentul in lei sau euro, pe ultimele 3 luni);
- adeverinta de salariat in engleza sau traducere legalizata (cu urmatoarele mentiuni: functie, numar zile concediu si faptul ca turistul este in concediu si va continua, la intoarcere, activitatea in acelasi loc de munca) sau talon de pensie original;
- in cazul copiilor: adeverinta de elev, originalul si copie dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie al parintilor sau divort si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata;
- copie dupa cartea de identitate;
- Nota: Actele se depun la Ambasada pentru tot grupul, cu 4 saptamani inainte de plecare, durata de procesare a vizelor fiind de aproximativ 3 saptamani. Ambasada isi rezerva dreptul de a solicita prezenta personala a turistilor la Ambasada Africii de Sud din Bucuresti in vederea depunerii actelor.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
15.05.2020 2390 Euro / loc in camera dubla

Suplimente, reduceri

Supliment single: 590 Euro
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pentru un grup de 20-24 turisti, tariful se va majora cu 70 euro/pers.)

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucuresti - Londra - Cape Town si Johannesburg - Londra - Bucuresti
• transport intern cu avionul pe ruta Port Elizabeth - Durban
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
• 13 nopti cazare in hoteluri de 4*, 3* si lodge
• mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri, 2 dejunuri si 5 cine (conform program)
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
• taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
• taxe de intrare in toate Parcurile mentionate in program
• tur de oras cu ghid local in Cape Town
• vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch
• vizitarea ansamblului de pesteri Cango
• vizitarea unei ferme de struti
• vizitarea rezervatiei Cango Wildlife Ranch
• parcurgerea celebrului drum Garden Route de pe coasta de sud-est a Africii de Sud
• tur de oras cu ghid local in Knysna
• vizite in Parcul National Tsitsikamma
• tur de oras cu ghid local in Port Elizabeth
• tur de oras cu ghid local in Durban
• vizitarea unui sat al tribului Zulu
• safari in Parcul National Hluhluwe
• safari in Parcul National Kruger cu vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri
• parcurgerea Rutei Panorama, de-a lungul Canionului Blyde River
• tur de oras cu ghid local in Johannesburg
• tur de oras cu ghid local in Pretoria
• tur oras cu ghid local in Soweto
• ghizi locali
• insotitor roman de grup
• asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
• BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgenta si/sau repatriere, insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoare storno acopera pana la 2000 euro/persoana (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei; se poate incheia turistilor cu varsta maxima de 74 ani impliniti

Nu sunt incluse

• taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: 495 euro/pers si pentru zborul intern: 95 euro/pers. care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
• taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
• taxa de viza, curierat si procesare acte pt. Africa de Sud: 45 euro/pers.
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
• bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

Excursii optionale

Zona viticola Franschhoek si Stellenbosch cu degustare de vin (Cape Town)
40 euro/pers.
Capul Bunei Sperante
85 euro/pers.

Rezerva acum!