Vacante in Sithonia - 2020

   3 / 5 din 2 voturi | Acorda o nota

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Sithonia

Grecia, aflata in sud-estul Europei, in Peninsula Balcanica, este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule si o parte insulara.

Halkidiki reprezinta o zona peninsulara, situata in Nordul Greciei in provincia Macedonia, formata din trei brate: Kassandra, Sithonia si Athos (Ouranoupolis). Halkidiki se afla la o distanta de 90 km de Salonic, fiind al doilea mare centru comercial al Greciei.

Al doilea brat ca marime, dupa Kassandra, este Sithonia,situat in partea centrala, cunoscut sub numele de "Parcul natural din Halkidiki" datorita vegetatiei luxuriante si a peisajului. Numele vine de la fiul zeului Poseidon, zeul marilor.

Bratul Sithonia este inconjurat de golfurile Singitic si Toronean. Vizitand Sithonia te poti bucura de un peisaj absolut superb, unde sub privirile tale muntele se imbina cu marea. Peste tot in peninsula Sithonia vei gasi mici porturi naturale, un peisaj magnific, mici barci de pescuit si plaje aliniate de paduri de pin. La sud de Porto Koufu se mai pot vedea ruinele vechilor fortificatii datand din vremuri bizantine, precum si urmele unor bazilici pre-crestine.

Statiunea Gerakini este ideal situata intre cele doua brate, oferindu-va ocazia de a le descoperi pe amandoua.

Excursii Optionale:

Excursie la Petralona: Va invitam sa vizitati faimoasa pestera unde au fost descoperite relicve ale omului din Neanderthal, dovedind existenta unei asezari preistorice. Admiram frumoasele stalactite si stalagmite precum si urmele primelor vetre de foc facute de om. Ne vom continua calatoria cu vizitarea oraselor Nea Moudania si Afitos unde vom avea timp liber pentru cumparaturi si pentru a servi o cafea traditionala greceasca.
Croaziera la Muntele Athos: Ne vom deplasa spre Ouranopolis de unde ne vom imbarca pe vapor pentru a admira cele mai frumoase manastiri bizantine de pe Muntele Sfant. Primul si cel mai dezvoltat centru monahal de pe teritoriul Greciei, Muntele Athos poate fi vazut in croaziera pe care o veti face de-a lungul bratului. Republica monahala cuprinde astazi sase categorii de asezaminte monastice: manastirile, schiturile, chiliile, colibele, bordeiele si sihastriile. Manastirile sunt in numar de 20, dintre ele 17 sunt grecesti, una ruseasca, una sarbeasca si una bulgareasca.
Excursie la Meteora, loc de ascetism si rugaciune: Va invitam sa descoperiti aceste manastiri deosebite, veritabile muzee bizantine, situate „intre cer si pamant”, in varful unor stanci gigantice, in forma de turnuri, unice in Europa. Trecerea prin orasele Larissa, Kalambaka si Valea Tembi, vizitarea a doua dintre manastirile complexului, va vor imbogati spiritual si cultural.
Seara greceasca, o petrecere 100% a la grec: Va invitam sa participati la un program artistic traditional grecesc, unde veti putea savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari si mai mult decat atat veti putea invata cativa pasi din dansurile traditionale: sirtaki si zorba.
Excursie la Waterland: Va invitam sa va distrati in acest parc acvatic situat la 18 km de Salonic, recomandat tuturor varstelor. Aici veti gasi tobogane cu apa cu diferite grade de dificultate, piscine cu valuri artificiale si hidromasaj, bar si cofetarie si multa, multa distractie inclusa in pret.

Rezerva acum!