Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.
Cu starzi late si drepte, vile grecesti si parcuri de distractii, statiunea se remarca prin zone aerisite impartite intre arhitectura moderna si traditie greceasca. Chiar daca nu ai pasit vreodata in Nei Pori, este imposibil sa nu recunosti din prima statiunea datorita celebrei biserici centrale, regasita pe majoritatea cartilor postale. Zona este presarata cu mici magazine si supermarketuri, iar bulevardul principal (strada Olimpou) si faleza (strada Posidonos) iti ofera un sentiment nemarginit de libertate datorita latimii lor. Este statiunea care imbina toate gusturile, toate dorintele si toate facilitatile, fiind aleasa adesea ca destinatie de luna de miere, de relaxare si chiar pentru tabere scolare. Punctul forte al statiunii? Fara indoiala, plaja. Cat despre imprejurimi, marile atractii turistice sunt ruinele orasului Dion, castelul bizantin din Platamonas, Muntele Olimp si Parcul National Olimp.
Parcuri de distractie
Situat chiar la poalele Muntelui Olimp, pe tarmul Marii Egee, la 100 de kilometri de Salonic, statiunea este formata din doua zone mari: una extrem de turistica, iar cealalta traditionala, cu locuitori greci. Intre cele doua exista doua parcuri de distractie si, in fiecare vineri, au loc targuri traditionale, in care grecii vand produse locale precum ulei de masline, fructe, legume si diferite branzeturi. Si cum dupa o seara nebuna si galagioasa in unul dintre parcurile de distractii iti doresti relaxare, cei mai multi turisti se avanta spre atractia de top a statiunii: plaja Nei Pori.
Plaja Nei Pori
Detinatoare de Blue Flag” pentru apa cristalina si plajele extrem de curate, plaja Nei Pori are cinci kilometri lungime si este acoperita in totalitate cu nisip fin. Latimea ei atinge 100 de metri, iar de la faleza pana la malul marii sunt amenajate podete din lemn, pentru ca arsita nisipului sa nu-ti incinga talpile. De-a lungul plajei se intind baruri si taverne, printre gare gasesti si centre de sporturi nautice si comercianti ambulanti.
Old Pori
La doar 10 minute de mers cu masina de Nei Pori se afla satul traditional Old Pori (Vechiul Pori) sau Pourlias. O asezare construita pe una dintre cele mai frumoase zone de munte cu vegetatie luxurianta, izvoare si case din piatra, multe dintre constructii datand din secolul al 18-lea. Satul inca isi mai pastreaza autenticitatea, beneficiind de caracteristicile traditionale culturale, lucru care a dus la dezvoltarea intensa a turismului. Odata ajuns aici, exploreaza muntele, viziteaza padurile cu arbori centenari, bea apa din izvoare, admira privelistile impresionante, opreste-te la una dintre superbele taverne pentru a incerca bucataria locala, apoi indreapta-te spre Old Pantelimon (Vechiul Pantelimon). Situat la 7 kilometri de Nei Pori si la 5 kilometri de Old Pori, satul pitoresc Old Pantelimon se remarca prin arhitectura cladirilor din piatra restaurata, prin strazile pietruite si prin aerul medieval imbinat cu peisajele naturale, viu colorate.
Muntele Olimp
Cu varful Mytikas (Nasul) care atinge 2.917 de metri inaltime, Muntele Olimp este cel mai inalt din Grecia si unul dintre cei mai inalti din Europa, de la nivelul marii. UNESCO a declarat intreaga regiune Rezervatie Biologica, datorita florei, faunei si a formatiilor geologice aparte. Singura „poarta” de acces spre traseele muntelui este Litochoro sau „Orasul Zeilor”. La 14 kilometri de Litochoro vei intalni Dion, orasul Sfant al Macedoniei, cu celebrul sit arheologic in care se afla templul zeilor din Olimp. Pe muntele Olimp poti vizita Cascada Zeilor si canionul Enipeas (Parc National din 1937), unde raul Enipeas a creat cascade si chei abrupte.
Dion
Este situat la 14 kilometri de Litochoro si este considerat locuinta celor 12 zei ai Olimpului. In cadrul orasului exista un sit si un muzeu arheologic, care includ templul zeilor din Olimp, teatrul grecesc, sanctuarul lui Isis si sanctuarul Demetra. Muzeul de arheologie de aici detine obiecte antice unicat, printre care se regasesc mozaicuri din sala de banchete.