INFORMARI PENTRU CALATORIE

Taverne in Nei Pori

Localuri traditionale grecesti

Ofertele Europa Travel in Nei Pori

Majoritatea teraselor si a tavernelor se afla de-a lungul falezei si atrag prin diversitatea meniului, de cele mai multe ori, traditional grecesc. Intrat in aria localurilor, bucatarii iti vor simti slabiciunea si te vor ademeni cu arome imbietoare, in fata carora e putin probabil sa rezisti. Si, chiar daca ai avut o masa indestulata, in timpul plimbarii de seara, vei fi incantat sa vezi multitudinea de dulciuri traditionale prezentate in terasele-cafenele de pe marginea strazii principale. Este zona in care poti savura o Heleniki Café si poti incerca faimoasa baklava sau aromatul iaurt cu fructe confiate. Chiar daca esti la dieta, gusta din fiecare preparat care iti face cu ochiul, intrucat este greud e crezut ca vei gasi aceeasi savoare si consistenta pe plai mioritic.

Taverna Stelios se afla langa plaja, chiar la intrarea in statiune, si este renumita pentru savoarea inelelor de calamar. Bucatarul are un mod aparte de a gati calamarul, iar pretul unei portii poate depasi 7.5 de euro. Localul este apreciat pentru ingredientele proaspete, ospitalitatea patronului si pentru portiile generoase. Aici poti manca celebra salata greceasca, souvlaki, feta prajita, tzatziki si multe alte preparate locale. O alta taverna renumita este Pakaliarakaia, unde poti manca dorada gatita intr-un mod cu totul aparte. Daca insa nu vrei ceva tipic grecesc, te poti indrepta catre cea mai cunoscuta pizzerie din Nei Pori: Volcano. Taverna are oferte pentru familii si serveste multe tipuri de pizza, una dintre ele cu ton. Se afla chiar pe faleza din Nei Pori, iar pretul unei pizza pentru familii este intre 9.50 si 10 euro.

Pentru mancare traditionala gatita ca la bunica acasa, Taverna Dyonissos este una dintre cele mai recomandate, fiind celebra pentru cotletele de miel aromate cu rozmmarin, cimbru si nelipsita lamaie. Printre alte taverne din Nei Pori, laudate pentru aromele si modul de preparare al mancarurilor, se mai regasesc Alkazar, Athena, Ayra, El Greco (tipic traditional), Iraklis, PIaion, Platon si Kyma. Fiind o statiune extrem de turistica, iubita de multi romani, majoritatea meniurilor din taverne sunt scrise si in limba romana. Seara, cand agitatia nebuna incepe sa se mai domoleasca, unele taverne afiseaza reduceri de chiar 10% la consumatie. Asadar, fii cu mare bagare de seama cand intri intr-o taverna daca vrei sa beneficiezi de aceasta reducere. Cat despre dulciuri si produse de patiserie, cei mai multi se indreapta spre Zaharoplastia - Papa John din  centrul statiunii.

• Despre Nei Pori

• Plaje in Nei Pori

• Atractii turistice in Nei Pori

• Vacante in Nei Pori


Rezerva acum!