INFORMARI PENTRU CALATORIE

In contextul actual generat de virusul COVID-19, asiguratorii au actualizat conditiile politelor medicale si storno, astfel:

GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A. - GERROMA

La polita de asigurare medicala pentru calatoriile in strainatate s-a adaugat clauza COVID-19 in baza careia asiguratorul acorda despagubiri in limita sumei maxime sde 1.000 Euro ca urmare a imbolnavirii in perioada asigurata cu COVID-19 sau pentru cheltuieli generate de repatrierea Asiguratului.
Conditiile generale de despagubire privind clauza COVID-19 le puteti descarca de aici.

MONDIAL ASSISTANCE

La polita de asigurare storno s-a extins acoperirea acesteia cu privire la conditiile de despagubire privind anularea vacantei planificate inainte de data de calatorie daca persoana asigurata se imbolnaveste sau este plasata in carantina din cauza suspicionarii de imbolnavire cu COVID-19 sau imbolnavirea cu COVID-19 a sotului/sotiei/sau a unei rude de gradul intai care nu calatoreste, daca viata acestei persoane este pusa in pericol si necesita terapie intensiva in spital.
La polita de asigurare medicala pentru calatoriile in strainatate s-a adaugat clauza COVID-19 in baza careia asiguratorul acorda despagubiri privind acoperirea costurilor medicale generate de imbolnavirea cu COVID-19 in perioada asigurata. In cazul imbolnavirii sau a suspicionarii imbolnavirii cu Covid-19 sunt de asemenea asigurate Intreruperea calatoriei, precum si Calatoria de intoarcere in regim special, daca dispozitiile autoritatilor locale sunt respectate si daca pachetul de asigurare achizitionat include aceste protectii. In situatia in care persoana asigurata este instiintata pe durata calatoriei ca sotia/sotul sau o ruda de gradul intai s-a imbolnavit si viata ii este pusa in pericol ca urmare a infectarii cu Covid-19, vom acorda sprijin pentru organizarea calatoriei de intoarcere si vom rambursa costurile aferente acestei calatorii. Sunt incluse comisioanele de modificare a rezervarilor si serviciile de calatorie rezervate si nefolosite. Asigurarea are aplicabilitate si preia costurile cauzate de sosirea cu intarziere la destinatia de vacanta sau de intoarcerea intarziata din calatorie, daca persoanei aflate in calatorie ii este refuzata imbarcarea ca urmare a suspicionarii imbolnavirii cu Covid-19.
Conditiile generale de despagubire privind extensia COVID-19 le puteti descarca de aici.
 
Excluderi pentru despagubiri:
Alertele de calatorie, teama de a calatori si neglijenta grava raman excluderi.
Pandemia si epidemia continua sa fie listate ca excluderi in Conditiile Generale de Asigurare (CGA).
De exemplu, daca o calatorie este anulata de tur operator din cauza Covid-19, acest eveniment este exclus din acoperirea asigurarii.
Sarcina si complicatiile legate de sarcina nu constitutie evenimente asigurate pentru anularea calatoriei.
 

Rezerva acum!