INFORMARI PENTRU CALATORIE

Protectia Covid-19: Extindere pentru Acoperirea Storno
Daca persoana asigurata se imbolnaveste sau este plasata in carantina din cauza suspicionarii de imbolnavire cu Covid-19 si din acest motiv este obligata sa anuleze calatoria planificata, asiguratorul va rambursa costurile de anulare.
Este considerat de asemenea motiv de anulare imbolnavirea cu Covid-19 a sotului/sotiei/sau a unei rude de gradul intai care nu calatoreste, daca viata acestei persoane este pusa in pericol si necesita terapie intensiva in spital.
Protectia Covid-19 in timpul calatoriei: Extindere pentru Protectia medicala, Intreruperea calatoriei si Calatoria de intoarcere in regim special
Daca asiguratul se imbolnaveste cu Covid-19 in timpul calatoriei, va beneficia de protectie medicala completa, conform asigurarii medicale internationale inclusa in pachetul achizitionat. Protectia medicala include asistenta de urgenta 24/7 precum si acoperirea costurilor medicale.
In cazul imbolnavirii sau a suspicionarii imbolnavirii cu Covid-19 sunt de asemenea asigurate Intreruperea calatoriei, precum si Calatoria de intoarcere in regim special, daca dispozitiile autoritatilor locale sunt respectate si daca pachetul de asigurare achizitionat include aceste protectii.
In situatia in care persoana asigurata este instiintata pe durata calatoriei ca sotia/sotul sau o ruda de gradul intai s-a imbolnavit si viata ii este pusa in pericol ca urmare a infectarii cu Covid-19, vom acorda sprijin pentru organizarea calatoriei de intoarcere si vom rambursa costurile aferente acestei calatorii. Sunt incluse comisioanele de modificare a rezervarilor si serviciile de calatorie rezervate si nefolosite.
Asigurarea are aplicabilitate si preia costurile cauzate de sosirea cu intarziere la destinatia de vacanta sau de intoarcerea intarziata din calatorie, daca persoanei aflate in calatorie ii este refuzata imbarcarea ca urmare a suspicionarii imbolnavirii cu Covid-19.
Nota importanta: Alertele de calatorie, teama de a calatori si neglijenta grava raman excluderi.
Pandemia si epidemia continua sa fie listate ca excluderi in Conditiile Generale de Asigurare (CGA).
De exemplu, daca o calatorie este anulata de tur operator din cauza Covid-19, acest eveniment este exclus din acoperirea asigurarii.
Urmatoarele evenimente raman de asemenea excluse din acoperire:
• calatoria in tari/zone pentru care autoritatile au emis alerte de calatorie.
• teama de a calatori;
• refuzul de a respecta sau de a se conforma regulilor si reglementarilor in vigoare la destinatia de calatorie;
• neglijenta grava si infectarea deliberata cu Covid-19.

Rezerva acum!