×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Descopera Cipru de Sud: 3 statiuni in care te poti relaxa, la preturi foarte mici

Una dintre cele mai atractive destinatii mediteraneene, Cipru, te asteapta sa petreci o vacanta de poveste intr-o zona ce imbina perfect cosmopolitul cu rusticul. Vei admira peisajele uluitoare dominate de apele de un albastru puternic, muntii spectaculosi, casele traditionale albe si bisericutele bizantine pline de icoane si picturi aurii, cu o apropiere vizibila fata de Orientul Mijlociu, intr-un amestec complex de culturi. Ai putea observa acest aspect chiar prin simpla diferenta dintre nordul unde predomina castelele si moscheile, precum si oportunitatile de explorare, drumetii montane si multa aventura. Pe de alta parte, sudul reprezinta o ancora in anchitate, cu situri istorice si biserici linistite, o zona foarte potrivita celor care vor sa se bucure de relaxare si de peisaje reconfortante.

Limassol, atractii de zi si de noapte

Al doilea oras ca marime din Cipru, Limassol este un adevarat centru al divertismentului din sudul insulei, potrivit atat pentru familiile cu copii, cat si pentru tinerii dornici sa petreaca pana in zorii zilei. Momente memorabile vei trai la parcul acvatic Fasouri Watermania, un adevarat paradis al iubitorilor de adrenalina, sau la Limassol Zoo, unde vei descoperi pasari superbe, pline de culoare, hipopotami sau vidre. Cei interesati de istorie se pot bucura de o incursiune in trecut printr-o vizita la Castelul Limassol, un monument incantator ce aminteste de vechile mari imperii. De asemenea, la Kourion, vei admira o expozitie in aer liber a anchitatii, ce cuprinde mozaicuri complexe, statui si cladiri bine conservate. Iar dupa atatea vizite, serile se vor umple cu muzica live, cocktailuri colorate si petreceri pe plaja, oferite de cluburile din zona, dintre care Guaba Beach Bar este unul dintre cele mai apreciate. Petrece clipe minunate intr-o zona spectaculoasa a statiunii Limassol, la scurta distanta de plaja si de miriful castel cu acelasi nume, precum si aproape de centrul comercial MyMall, plin de atractii pentru toate varstele: oferta aici.

cipru_limassol
(Sursa foto: Pixabay)

Larnaca, intre modern si traditional

Statiunea cipriota este locul ideal care imbina linistea si frumusetile imprejurimilor cu zumzetul si atractiile moderne si pline de viata, asa incat fiecare poate sa gaseasca ceea ce il satisface intr-o vacanta. Cea mai importanta bijuterie a statiunii este fara indoiala Plaja Mackenzie, o fasie lunga de nisip auriu, mangaiata de apele cristaline de un turcoaz sclipitor, care iti ofera privelisti superbe si toate facilitatile de care ai nevoie pentru a te simti ca in paradis. O alta parte importanta de descoperit in Larnaca o reprezinta siturile religioase traditionale, precum Agios Lazaros, o biserica ortodoxa greaca din secolul IX, un simbol impresionant de arhitectura, cu un interior complet conservat ce cuprinde mobilierul din lemn sculptat manual, iconostasul de aur si icoane superbe. Viziteaza si castelul medieval din statiune, care chiar daca este unul dintre cele mai mici de pe insula, ofera o perspectiva interesanta asupra trecutului, prin artefactele bine conservate. O vacanta de poveste te asteapta in frumoasa Larnaca, in centrul statiunii, la o distanta de doar 100 metri de plaja si de centrul comercial din zona: oferta aici.

cipru_larnaca
(Sursa foto: Pixabay)

Ayia Napa, statiunea distractiei pana in zori

Cunoscuta pentru viata de noapte palpitanta, statiunea Ayia Napa este una dintre preferatele tinerilor, care vin sa se bucure in timpul zilei de plajele cu nisip fin si apele limpezi ale marii, iar odata cu apusul soarelui sa surprinda din oferta bogata de divertisment, muzica live si petreceri pe plaja, cu dansuri pana la epuizare. In acelasi timp, in ultimii ani a inceput sa se dezvolte si o alta latura a statiunii, ceva mai linistita si inclinata catre nevoile familiilor cu copii. Astfel, a aparut un parc acvatic modern, iar atractiile religioase si culturale nu lipsesc. Viziteaza Manastirea Ayia Napa, una dintre cele mai vechi constructii ale orasului, ce dateaza din anii 1400, cand Cipru era controlat de venetieni. Surprinzator sau nu, aici te asteapta si unul dintre cele mai interesante muzee de pe insula, Muzeul Thalassa, o atractie majora dedicata marii, acoperind 7000 de ani de istorie maritima, cu exponate incepand din epoca neolitica, trecand prin cea a bronzului si pana in perioada clasica. Bucura-te de o vacanta plina de energie si distractie, dar si cu incursiuni in trecut, intr-o statiune plina de surprize: oferta aici.

cipru_ayia_napa
(Sursa foto: Pixabay)


Rezerva acum!