×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

O altfel de vacanta! Camping pe coasta Bulgariei

Nu te-ai saturat de o vacanta in Bulgaria intr-un hotel de cinci stele, la all inclusve, inconjurat de lux opulent si oarecum izolat de turisti veniti in explorare, nu doar pentru gastronomie si relaxare pe plaja? Ei bine, nu ne intelege gresit. Si noi iubim luxul, confortul si serviciile all inclusive bulgaresti, insa, dupa cateva astfel de sejururi, simti nevoia de a experimenta ceva nou.

Vrei o vacanta in Bulgaria cu ceva diferit, ceva nebunesc, ca inchirierea unui ATV, vizitarea plajelor salbatice, inotul cu delfinii si, de ce nu, campingul sub stele de-a lungul coastei bulgaresti, unde poti cunoaste o multime de alti turisti, poti asculta muzica in aer liber si iti poti petrece serile la un foc de tabara, unde sa inspiri atmosfera autentic bulgareasca. Daca-ti suna tentant, pregateste-te de o vacanta in Bulgaria, tintind spre cele mai bune locuri de camping de pe coasta Bulgariei.

Camping pe plajele coastei bulgaresti
Krapets este un mic orasel de coasta din nord-estul Bulgariei, cu o calmitate molipsitoare si plaje parca nesfarsite, perfect pentru a-ti incepe marea vacanta in Bulgaria. Aici, amenajarea cortului ar trebui sa fie usoara din moment ce ai la dispozitie mult spatiu si putini turisti imprejur. Daca esti pasionat de observarea pasarilor, poti merge la o plimbare de-a lungul plajei din apropierea Lacului Durankulak, unde te vei putea apropia de specii rare. Alternativ, poti merge la un restaurant local - nimic fancy, dar cu preparate delicioase din peste.

Rocile Tyulenovo
Urmatoarea destinatie din vacanta in Bulgaria: frumoasa bolta de roci din Tyulenovo, una dintre cele mai atractive locuri de pe intregul tarm bulgaresc si, cu siguranta, cel mai important loc pentru toti alpinistii dedicati si iubitorii de adrenalina, nebuni dupa scufundarile cu sarituri de pe stanci.

Kavarna
In fiecare an, orasul Kavarna gazduieste un festival de rock care nu trebuie ratat indiferent daca iti place sau nu muzica heavy. Aici ai sansa exclusiva de a vedea legende vii ca Deep Purple, Motorhead sau Manowar, interpretand cele mai populare melodii ale lumii. De asemenea, daca se intampla ca fii in vacanta in Bulgaria la inceputul lunii iulie, te sfatuim sa te indrepti spre rocile din Kamen Bryag si sa iei parte la sarbatoarea Diminetii de iulie (July Morning).

Nu, aceasta nu are nicio legatura cu religia sau ceva apropiat ei. Este doar cel mai simbolic si alternativ eveniment social pe care il poti trai in vacanta in Bulgaria, cand un manunchi de oameni asteapta rasaritul soarelui, ascultand piesa July Morning, a celor de la Uriah Heep. Cu siguranta vei intalni cativa hipioti veritabili.

Irakli
O astfel de vacanta in Bulgaria nu trebuie sa se incheie fara o seara petrecuta pe nisipul fin al plajei Irakli, situata in partea centrala a Coastei Marii Negre. Uimitoarea sa frumusete naturala si apele clare te vor face sa uiti de oboseala, pregatindu-te de urmatoarea calatorie din vacanta in Bulgaria. La finalul lunii iulie are loc un alt festival - Spirit of Burgas. Versatilitatea si faptul ca acesta are loc chiar pe plaja centrala din Burgas, transforma acest festival in unul dintre cele mai tari evenimente de vara din intreaga Peninsula Balcanica.

Apoi vine cireasa de pe tort: cele mai bune campinguri de pe coasta sudica, pe care le vei gasi intr-o vacanta in Bulgaria. Ia-ti un cocktail racoritor sau doua din unul dintre barurile aflate pe plaja exotica Arapia, din zona Tsarevo, apoi rasfata-te la o sesiune de scufundare in apele calde ale plajei de nudisti, aproape de Kavatsi, aflata la 3 kilometri sud de orasul Sozopol. Asta daca nu esti prea timid, desigur. Si, la final, cel mai potrivit mod de a-ti incheia vacanta in Bulgaria este sa-ti petreci cateva zile pe plaja retrasa si linistita a Silistar Beach, unde poti admira cum apele turcoaz ale Marii Negre isi fac loc printre dealurile inverzite si luncile luxuriante ale Muntelui Strandzha.
Gina Rotaru

Rezerva acum!