INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Polonia 2024

Itinerariu: Kosice - Cracovia - Auschwitz - Katowice - Czestochowa - Varsovia - Lublin
Date plecare: 19.06.2024, 16.07.2024, 13.08.2024
Circuit cu autocarul, 6 zile
Tarif 379 355 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Oradea - Miskolc (cca. 815 Km)

Ora 05:15 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. La ora 05:30 vom pleca pe traseul Sibiu - Oradea - Miskolc. Cazare in zona Miskolc, Hotel Holdfeny (sau similar).

Ziua 2. Miskolc - Kosice - Cracovia (cca. 295 Km)

Mic dejun. Plecam spre Cracovia in Polonia, tranzitand Slovacia, unde facem un tur de oras Kosice, fosta Capitala europeana a Culturii: Hlavna ulica, Coloana Ciumei, Lvocsky Dom, Teatrul de Stat, Primaria Veche, Fantana Muzicala, Turnul lui Urban, Catedrala Sf. Elisabeta, Capela Sf. Mihail si Casa Cersetorului. Ajunsi in fosta capitala regala, Cracovia, admiram Castelul Wawel, cu faimoasa catedrala de sec. XI, locul de incoronare a regilor Poloniei, si Castelul Regal, cu arhitectura sa renascentista. Continuam cu Strada Kanonicza, spre Piata Centrala, cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica de sec. XIII dedicata fecioarei Maria. Orasul este renumit si datorita personalitatilor sale, precum marele astronom Copernic si mai recent, Papa Ioan Paul al II-lea. Timp liber, pentru a explora magazinele de suveniruri pentru cei dragi de acasa. Seara, cazare in Cracovia, la hotel Alf (sau similar).

Ziua 3. Cracovia - Auschwitz - Katowice - Cracovia (cca. 190 Km)

Mic dejun. Timp liber in Cracovia, sau excursie optionala (35 euro / pers.) la Auschwitz si Katowice. Vom vizita cel mai mare lagar de exterminare construit de nazisti, Auschwitz II - Birkenau, si ruinele celui mai mare crematoriu, unde si-au gasit sfarsitul milioane de victime ale Holocaustului. Urmeaza Katowice, capitala regiunii Silezia, atestata inca din sec. XVI, vom admira mixtul unic, deosebit de pitoresc, dintre arhitectura renascentista si cea moderna. Important centru economic, cultural si academic al poloniei, este considerat de UNESCO, drept « Oras al Muzicii ». Ne vom plimba pe strazile centrale pietonale, cu multimea lor de cafenele si restaurante traditionale, precum si numeroase magazine pentru iubitorii de shopping. Seara, intoarcere la Cracovia, pentru a ne caza la acelasi Hotel Allf (sau similar).

Ziua 4. Cracovia - Czestochowa - Varsovia (cca. 365 Km)

Dupa micul dejun, ne deplasam spre cel mai sfant loc pentru polonezi, Manastirea fortificata Jasna Gora din Czestochowa, faimoasa prin icoana Madona Neagra a Fecioarei Maria. Traseul urmeaza spre Varsovia, capitala tarii, distrusa aproape in totalitate la finalul celui de al doilea Razboi Mondial, si care totusi si-a reconstruit centrul istoric cu atata acuratete, incat acesta a fost declarat parte a patrimoniului Mondial UNESCO. Incepem turul de oras cu Palatul Regal, ridicat in sec. XVII, Coloana regelui Sigismund, care a facut din Polonia, una din cele mai mari puteri din Europa acelor timpuri, Catedrala gotica de sec. XIV, Piata Centrala, cu monumentul Sirenei, si fortificatia medievala Barbacan. Cazare la Varsovia, Hotel Ibis Warsawa Ostrobramska (sau similar).

Ziua 5. Varsovia - Lublin - zona Miskolc (cca. 595 Km)

Mic dejun. Pornim spre Lublin, Capitala Europeana a Tineretului in 2023, cunoscut drept « Poarta Rasaritului », un important centru educational si stiintific. Vom descoperi centrul sau istoric, considerat monument national al Poloniei: incepem cu Castelul Lublin si Capela Sfintei Trinitati, apoi trecem prin Poarta Grodzka spre Tribunalul Coroanei si Turnul Trinitatii, pentru a incheia cu superba Catedrala a Sf. Ioan Botezatorul. Continuam traseul spre sud, tranzitand Slovacia pentru cazare in zona Miskolc, Hotel Holdfeny (sau similar) din Ungaria.

Ziua 6. Miskolc - Bucuresti (cca. 815 Km)

Mic dejun. Pornim spre Bucuresti, unde ajungem seara, in jurul orei 23.30 in Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecare Tarif
19.06.2024 379 355 Euro
16.07.2024 379 355 Euro
13.08.2024 379 355 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 155 Euro.
A-3-a persoana in camera: 365 Euro/persoana.
Copil 6 - 12 ani: 355 euro cazat in camera cu ambii parinti.
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 55euro / pers.
Pentru un grup de 16 -24 persoane, se poate achita un supliment de 115 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 5 cazari cu mic dejun inclus in hoteluri de 2* si 3*;
• Ghid insotitor roman din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursiile optionale)
• Ghizii locali
• Excursia optionala (grup minim 30 de persoane): Auschwitz si Katowice 35 euro
• Asigurare storno + medicala
• Taxele de oras (se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul).

Excursii optionale

Auschwitz si Katowice
35 euro/persoana

Rezerva acum!