INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit- Revelion in Macedonia de Nord si Kosovo

Itinerariu: Sofia - Skopje - Kosovo - Ohrid - Canionul Matka - Veliko Tarnovo
Date plecare: 29.12.2023, 29.12.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif de la 239 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Sofia - Skopje (cca. 635 km)

Ora 05:45 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Ruse - Sofia - Skopje. In capitala Bulgariei vom vizita Catedrala Alexandr Nevski, construita intre 1904 - 1912 in stil neobizantin, avand o cupola centrala aurita, cu o inaltime de 45 metri. In apropiere gasim si Biserica Sfanta Sofia, din sec. al VI-lea, una din cele mai vechi si un adevarat simbol al orasului. Seara ajungem pentru cazare la hotelul Hamburg 4* (sau similar) din Skopje, capitala Macedoniei de Nord.

Ziua 2. Skopje - Kosovo - Manastirea Gracanica - Pristina - Skopje (cca. 190 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Skopje sau excursie optionala in Kosovo, la manastirea sarbeasca Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Frescele sale sunt considerate a fi cele mai valoroase exemple de arta bisericeasca din perioada bizantine, specifice perioadei renasterii paleologe. Excursia optionala continua cu turul de oras in Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih din sec. XVII, Biblioteca Nationala, cu un aspect exterior original si Catedrala catolica inchinata Maicii Teresa, cunoscuta calugarita albaneza proaspat canonizata ca sfanta. Intoarcere in Macedonia de Nord pentru cazare la acelasi hotel Hamburg 4* (sau similar) din Skopje.

Ziua 3. Skopje - Canionul Matka - Skopje (cca. 30 km)

Mic dejun. Timp liber in Skopje sau excursie optionala in canionul Matka, unul din cele mai spectaculoase obiective din tara, in ciuda distantei foarte mici fata de capitala. Dupa amiaza incepem turul de oras in Skopje: Casa memoriala a Maicii Teresa, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu statuia lui Alexandru Macedon, si faimoasa salba de poduri, repere de mare valoare ale orasului, Podul de Piatra, Podul artelor si Podul Ochiului. Cazare la acelasi hotel Hamburg 4* (sau similar) din Skopje. Cina pentru seara de Revelion (optional 75 euro la restaurantul hotelului Continental).

Ziua 4. Skopje - Ohrid - Skopje (cca. 350 km)

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, timp liber in Skopje, sau excursie optionala la Ohrid, supranumit Ierusalimul Balcanilor, datorita multimii sale de biserici, a caror valoare a fost recunoscuta de UNESCO, ce a inclus in Patrimoniul Universal atat orasul medieval, cat si lacul, unic prin biodiversitatea speciilor sale. Orasul a atins apogeul in sec. XI, cand a fost capitala Imperiului Bulgar al Tarului Samuil, dar inca din sec. IX aici a functionat Universitatea Sf. Clement, pe drept cuvant cea mai veche din Europa. In turul pietonal vom admira Biserica Sf. Sofia, Teatrul antic, Fortareata Samuil, Biserica Sf. Clement si Pantelimon, apoi Biserica Sf. Ioan Teologul. La intoarcerea spre Piata Ohrid, putem sa ne imbarcam contra cost in barcutele pitoresti de pe lac. Cazare la acelasi hotel Hamburg 4* (sau similar) din Skopje.

Ziua 5. Skopje - Veliko Tarnovo - Bucuresti (cca. 645 km)

Dupa micul dejun, pornim spre tara. Pe traseu vom face un scurt popas in Veliko Tarnovo, declarat in 1185 capitala celui de-al doilea imperiu Bulgar. Excelent conservata si restaurata, Fortareata Tsaravets strajuieste oraselul de un pitoresc aparte unde veti putea gasi diverse suveniruri pentru cei dragi de acasa. Se continua traseul spre Giurgiu. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Hoteluri

Hotel Hamburg 4**** https://hotelhamburg.mk/en/
Localizare: Situat in centrul orasului Skopje, se poate ajute foarte rapid pe jos la magazine, buticuri, restaurante si muzee. Hotelul oferta camere cu vedere la bulevard si la Universitatea Sf. Chiril si Metodie. Muzeul de Arta se gaseste la 60 de metri, iar Cetatea Kale se afla la 200 de metri.
Facilitate camere: Televizor, baia private care include dus, articole de toaleta gratuite, uscator de par si papuci.
Facilitati hotel: Hotelul ofera micul dejun, iar cel mai apropiat restaurant este la 50 de metri. Receptia este non-stop.

Hotel Wip 3***
Localizare: este situat semicentral in Skopje, la cca 1,2 km fata de centrul istoric, si la doar cca 250 m de un Mall;
Facilitati hotel: construit in 2004, renovat in 2015, dispune de receptie, bar, restaurant, Wi-Fi gratuit.
Facilitate camere: camerele au aer conditionat, minibar, televizor,  baie cu dus, acces la internet Wi-Fi gratuit.
Website: https://wiphotel.com.mk/en/home/

Tarife

Data plecare Tarif Hotel Wip 3* Tarif Hotel Fama 4*
29.12.2023 Epuizat 239 Euro (MD )

Suplimente, reduceri

Hotel Fama 4* - Suplim. Cam. single: 70 euro;
A-3-a pers. in cam.: 229 Euro/pers.
Copil 6 -12 ani: 219 euro cazat in camera cu ambii parinti.
- Grup minim 35 pers. Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 24 euro / pers. Pentru un grup de 16 - 24 de pers., se va putea achita o diferenta de pana la 60 euro / pers

Servicii incluse

Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului;
4 cazari cu mic dejun in Skopje la hotel Hamburg 4* (sau similar).
Vizitele la Sofia, Skopje si Veliko Tarnovo
Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale
• Cina festiva de Revelion (platou aperitive reci si calde, platou salate mixte, Pleskavita, friptura de porc si de pui, garnituri, apa, cafea si bauturi) la restaurantul hotelului Continental, cu program si formatie live -75 euro / pers.)

Excursii optionale

Kosovo
35 euro/persoana
Excursie optionala in Kosovo, la manastirea sarbeasca Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Frescele sale sunt considerate a fi cele mai valoroase exemple de arta bisericeasca din perioada bizantine, specifice perioadei renasterii paleologe. Excursia optionala continua cu turul de oras in Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih din sec. XVII, Biblioteca Nationala, cu un aspect exterior original si Catedrala catolica inchinata Maicii Teresa, cunoscuta calugarita albaneza proaspat canonizata ca sfanta.
Canionul Matka
15 euro/persoana
Excursie optionala in canionul Matka, unul din cele mai spectaculoase obiective din tara, in ciuda distantei foarte mici fata de capitala.
Ohrid
35 euro/persoana
c. Excursie optionala la Ohrid, supranumit Ierusalimul Balcanilor, datorita multimii sale de biserici, a caror valoare a fost recunoscuta de UNESCO, ce a inclus in Patrimoniul Universal atat orasul medieval, cat si lacul, unic prin biodiversitatea speciilor sale. Orasul a atins apogeul in sec. XI, cand a fost capitala Imperiului Bulgar al Tarului Samuil, dar inca din sec. IX aici a functionat Universitatea Sf. Clement, pe drept cuvant cea mai veche din Europa. In turul pietonal vom admira Biserica Sf. Sofia, Teatrul antic, Fortareata Samuil, Biserica Sf. Clement si Pantelimon, apoi Biserica Sf. Ioan Teologul. La intoarcerea spre Piata Ohrid, putem sa ne imbarcam contra cost in barcutele pitoresti de pe lac.
* - Grup minim 30 persoane

Rezerva acum!