INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Franta - Incursiune in Hexagon 2022

Itinerariu: Franta - Valea Rinului - Nurnberg - Luxemburg - Viena - Budapesta
Date plecare:
Circuit cu autocarul, 9 zile
Tarif: 529 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Budapesta (cca. 840 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Gara de Nord - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 Plecare pe ruta Sibiu - Deva - Timisoara - Arad. Cazare in Budapesta la hotel Budapest 3* (sau similar).

Ziua 2. Budapeta - Viena - Salzburg - Munchen (cca. 675 km)

Mic dejun. Vom porni spre Austria, pentru un tur cu autocarul in Viena, pe traseul Ringul Vienez, Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre. Dupa aceea vom face o plimbare prin centrul orasului (pietonal) in care vom admira Piata Eroilor, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan si strazile comerciale Kartnerstrasse si Graben. Vom continua deplasarea spre Salzburg, unde vizitam: Domul, Gradinile Mirabell si Casa natala a lui Mozart. Seara vom ajunge in capitala Bavariei, Munchen, in care vom vizita Domul, Primaria, Marienplatz si Hofbrauhaus (beraria de la 1589). Cazare in zona Munchen la hotel 3* sau 2*.

Ziua 3. Munchen - Strasbourg - Reims - Paris (cca. 840 km)

Mic dejun. Dupa micul dejun vom pleca spre Strasbourg, unde vom admira Parlamentul si Consiliul Europei, apoi vom face o plimbare (pietonal) prin Cartierul Mica Franta spre Catedrala din Strasbourg. Vom continua spre Reims, unde vizitam Catedrala Incoronarii Regilor Frantei. Seara, cazare in Paris la hotel Holiday Inn Express Velizy 3* (sau similar).

Ziua 4. Paris - Valea Loirei (450 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pe Valea Loirei la castelele Chenonceaux, Amboise si Blois. Cazare in Paris Holiday Inn Express Velizy 3* (sau similar).

Ziua 5. Paris

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur cu autocarul al Parisului pe traseul: La Defense (cartierul modern cu zgarie-nori), Catedrala Notre-Dame, Gradinile Luxembourg, Universitatea Sorbona, Panteonul, Place Vendome, Opera, Biserica La Madeleine, Domul Invalizilor cu oprire in Cartierul Montmartre (Basilica Sacre Coeur, Piata Pictorilor). Seara vom face Tur by night Paris, in care vom puta admira principalele obiective ale Parisului precum: Arcul de Triumf, Champs Elysses, Turnul Eiffel, Place de la Concorde. Cazare in Paris Holiday Inn Express Velizy 3* (sau similar).

Ziua 6. Paris

Mic dejun. Vom vizita Catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Turnul Eiffel. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie la Palatul Versailles. Cazare in Paris Holiday Inn Express Velizy 3* (sau similar).

Ziua 7. Paris - Luxembourg - Heidelberg - Nurnberg (cca. 825 km)

Dupa micul dejun vom pleca spre Luxembourg, pentru un tur pietonal de la Piata Constitutiei spre Catedrala si Palatul Ducal. Dupa trecerea in Germania, oprim in Heildelberg, dominat de ruinele castelului medieval, pentru un tur pietonal spre Universitatea din sec. XVIII. Continuam traseul pentru cazare in zona Nurnberg la hotel 3* sau 2*.

Ziua 8. Nurnberg - Abatia Melk - Budapesta (cca. 755 km)

Mic dejun. Dimineata in Nurnberg, vom face un tur de oras (pietonal) prin centrul istoric, in care vom vedea Schoner Brunnen, bisericile Sfantul Sebald si Frauenkirche si Poarta Fecioarei. Traversam in Austria, unde vom face o scurta vizita la Abatia Melk, cu o istorie de aproape un mileniu, apoi ne indreptam spre Budapesta, capitala Ungariei. Optional, putem participa la o Croaziera pe Dunare, in care vom putea admira faleza Dunarii, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, si Podul Elisabeta. Cazare in Budapesta la hotel Budapest 3* (sau similar).

Ziua 9. Budapesta - Bucuresti (840 km)

Mic dejun. Vom pleca pe traseul Budapesta - Arad - Timisoara - Sibiu - Pitesti. Sosire in jurul orei 23:00 in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Hoteluri

Budapesta: Hotel Millenium***, https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/budapest/hunguest_hotel_millennium/
Nurnberg: Hotel IBIS***, https://www.accorhotels.com/gb/hotel-0888-ibis-nuernberg-city-am-plaerrer/index.shtml
Paris: Hotel Holiday Inn Express Velizy*** , https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/velizy
Munchen: Hotel IBIS***, https://www.accorhotels.com/gb/hotel-0996-ibis-munich-city-north/index.shtml
Viena:Hotel Europahaus***,https://www.europahauswien.at/

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Excursii optionale

Excursie optionala Palatul Versailles
15 euro/persoana (minim 20 persoane)
Include : transport
Daca vizitati Parisul, nu trebuie sa ratati si Palatul Versailles. Timp de 100 de ani, acesta a fost resedinta ultimilror regi ai Frantei de dinainte de Revolutia Franceza. Palatul este construit de regele Ludovic al XIV-lea se gaseste la aproximativ 20 de km de centrul Parisului. El a ajuns cunoscut datorita camerelor luxoase si gradinilor gigantice. Dintre acestea, cea mai cunoscuta este Sala Oglinzilor, o incapere de 70 de metri lungime. Aici se gasesc 17 oglinzi gigantice amplasate pe peretele interior al salii, in dreptul fiecarei ferestre pentru a reflecta gradinile. Sala a fost folosita pentru evenimente grandioase in trecut, precum casatorii regale, tratate de pace si petreceri regale. Ea este locul unde in secolul al XIX-lea a luat fiinta Imperiul German si tot aici a avut loc semnarea tratatului care a pus capat Primului Razboi Mondial. Aceasta camera este exemplul perfect pentru viata luxoasa pe care o traiau membrii familiei regale franceze. Palatul a include pe langa aceasta camera apartamentele regale, opera regala (construita din lemn) si capela regala. Gradinile reprezinta de asemenea un aspect al complexului Versailles pe care cu siguranta o sa doriti sa il vizitati. Gradinile au fost proiectate in secolul al XVII-lea pentru a evoca “La grande perspective”, un peisaj ce pare natural. Principalele atractii ale gradinilor din apropierea palatului acestora sunt fantanile, dintre care cea mai importanta este fantana lui Neptun, o adevarata bijuterie arhitecturala, cu o sumedenie de statui fiecare din ele unica. O alta priveliste impresionanta in gradinile palatului Versailles este reprezentata de Grand Canal, un canal construit in forma de cruce, ce are o lungime totala de arpoape 3 km. Pe acesta se gaseste o sumedenie de barci pe care le puteti inchiria pentru o scurta plimbare. Palatul Versailles este alaturi de Ermitajul din Sankt Petersburg, Schonbrunn din Viena si Buckingham din Londra este unul din palatele care trebuie vizitate din Europa.
Vom fi transferati cu autocarul spre Versailles. Aici vom vedea Palatul Regal si Palatul Trianon si vom vizita gradinile palatului (intrarea este libera), dupa aceea vom avea timp liber la dispozitie pentru vizitarea palatului si/sau a gradinilor (Biletul de intrare in palat - 18 euro/adult, cetatenii UE sub 26 de ani au intrarea Gratuita). Excursia dureaza aproximativ 3-4 ore.
Excursie optionala Valea Loirei
49 euro/persoana (minim 20 persoane)
Nu include : bilete de intrare la obiectivele turistice;
Valea Loarei este un adevarat taram de basm, aici va veti gasi in centrul unui pesiaj presarat cu localitati pitoresti si castele romantice. Aceasta a fost un centru important pentru nobilimea franceza inca din evul mediu. In prezent aceasta, alaturi de Paris si de Coasta de Azur, valea Loarei este una dintre principalele zone turistice din Franta. Multe dintre castelele de aici au povesti mai mult sau mai putin reale despre constructia lor sau despre rezidentii vestiti ai acestora. Unul dintre acestea este castelul Chenonceau denumit si castelul femeilor, datorita celor 6 rezidente care si-au pus amprenta asupra aspectului de astazi al palatului si gradilior lui. Castelul este unul dintre cele mai cunoscute din regiunea Loarei, el este construit deasupra raului Cher, in albia acestuia. El are aspectul unui pod care leaga cele doua maluri. In interiorul acestuia pot fi admirate camera Caterinei de Medici, regina Frantei, care s-a retras aici dupa moartea sotului ei, camera celor 5 regine, unde in timpul Caterinei de Medici au fost cazate 5 regine, inrudite cu aceasta si camera neagra, decorata de Luiza de Lorraine in urma mortii sotului ei Heric al III-lea al Frantei. In gradinile acestui castel va veti putea bucura de liniste. Castelul Amboise este amplasat in localitatea omonima si a fost una dintre resedintele regilor Frantei inca din secolul al XV-lea. Pe parcursul vremii mai multe personalitati renascentiste au fost cazate aici, cel mai important fiind Leonardo Da Vinci, care a murit aici. In prezent poate fi vizitat mormantul lui Da Vinci. Tot aici puteti admira un peisaj minunat deasupra vaii fluviului Loara. In spatele acestui castel se gaseste un parc inspirat de gradinile castelelor italiene. Castelul Blois este situat in centrul orasului Blois si este unul dintre cele mai mari si mai impresionante castele de pe valea Loarei. El a fost ridicat in secolul XIII si pastreaza inca si astazi o importanta colectie de arta si obiecte de pe parcursul secolelor. El a fost primul castel ridicat la rang de monument din regiunea vaii Loarei si a devenit un exemplu pentru celelalte.
Vom pleca dimineata cu atocarul de la hotelul din Paris catre Valea Loarei. Vom vizita castelele: Chenonceaux, Amboise si Blois. Prima oara vom opri la Castelul Chenonceaux pe care il vom vizta pentru o ora. Bilet de intrare - 15 euro/adult, 12 euro/studenti si copii sub 7 ani . Vom continua cu Castelul Amboise. Bilet de intrare - 13.10 euro/adult, 11.30 euro/student si 9 euro pentru copii 7-18 ani. Ultimul palat pe care il vom vizita este Castelul Blois, localizat in centrul orasului Blois. Bilet de intrare - 12 euro/adult, 6.50 euro/copil 6-17 ani. Turul acestui castel dureaza aproximativ 1:30 ore. Excursia dureaza aproximativ 9 ore. Seara ne vom intoarce in Paris.
Croaziera pe Dunare
19 euro/pers. (include 1 cupa sampanie); 30 euro/pers. (include cina ,bufet suedez,vin,muzica)
Nicio exrcursie la Budapesta nu poate fi completa fara o croaziera seara pe Dunare! fluviul care strabate capitala Ungariei de la nord spre sud si care il imparte in doua orase Buda (orasul vechi) si Pesta (orasul nou). Croazierele sunt in general programate sa plece in perioada amurgului atunci cand soarele lumineaza coloanele albe ale Parlamentului Maghiar. Vasul de croaziera se va indrepta, spre nord, pe sub podul cu Lanturi, unul din simbolurile capitalei maghiare pana la insula Margareta si podul omonim. De acolo ne vom intoarce si vom urma cursul fluviului. Odata cu lasarea serii veti putea admira toate cum cladirile devin actorii unui spectacol fabulos de lumini si umbre. Veti putea admira castelul din Buda cu Bastionul Pescarilor, Catedrala Sf Mihai si Palatul Prezidential, Catedrala Sf Stefan, Parlamentul Maghiar si Statuia Libertatii. De asemenea vom trece pe sub podurile Margareta, Cu Lanturi (a doua oara), Elisabeta, Libertatii si Petofi, luminate si ele odata cu lasarea noptii. Intregul peisaj va fi acompaniat la bordul vasului de muzica clasica, unde puteti savura o cupa de sampanie. Daca doriti puteti participa si la cina tip bufet, unde veti putea incerca mancaruri traditionale maghiare si internationale.
Vom pleca cu autocarul catre docurile vaselor de croaziera aflate intre Podul cu Lanturi si podul Elisabeta in Pesta. De aici ne vom imbarca pe vaporul cu care vom face croaziera. Veti participa la programul clasic care include o cupa de sampanie si veti merge la etajul superior de unde veti putea admira capitala maghiara. De asemenea puteti participa la cina care are loc pe puntea inferioara a vasului (tip bufet). Croaziera dureaza aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Galerie foto

Rezerva acum!