INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit - Incursiune in Hexagon-Franta 2024

Itinerariu: Viena - Salzbourg - Munchen - Strasbourg - Reims - Paris - Luxemburg - Heidelberg - Nurnberg - Melk - Budapesta
Date plecare: 30.06.2024, 11.08.2024, 08.09.2024
Circuit cu autocarul, 9 zile
Tarif 715 669 euro/persoana
Oferta speciala! Valabil in limita disponibilitatii.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Budapesta (cca. 835 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Gara de Nord - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 Plecare pe ruta Sibiu - Deva - Timisoara - Arad. In capitala Ungariei putem opta (contra cost) sa incheiem ziua cu o croaziera pe Dunare, pentru a admira din vaporas principalele obiective: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal, stanca Ghelert. Cazare la Budapesta, Hotel Bestline 3*(sau similar).

Ziua 2. Budapeta - Viena - Salzburg - Munchen (cca. 675 km)

Mic dejun. Vom porni spre Austria, pentru un tur cu autocarul in Viena, pe traseul Ringul Vienez, Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre. Apoi vom face o plimbare prin centrul orasului (pietonal) in care vom admira Piata Eroilor, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan si strazile comerciale Graben si Kartnerstrasse. Vom continua deplasarea spre Salzburg, unde vizitam: Domul, Gradinile Mirabell si Casa natala a lui Mozart. Seara ajungem in capitala Bavariei, Munchen, in care vom vizita Domul, Primaria, Marienplatz si Hofbrauhaus (beraria de la 1589). Cazare in zona Munchen la hoteluri de 3*(amplasate la cca. 7 -33 km de centrul Munchenului).

Ziua 3. Munchen - Strasbourg - Reims - Paris (cca. 835 km)

Mic dejun. Plecam spre Strasbourg, unde admiram Parlamentul si Consiliul Europei. Urmeaza o plimbare (pietonal) in Cartierul Petite-France spre Catedrala din Strasbourg. Vom continua spre Reims, unde vizitam Catedrala Incoronarii Regilor Frantei. Seara, cazare in Paris banlieue la B&B hotel Paris Est Bobigny Universite 2* (sau similar).

Ziua 4. Paris - Palatul Versailles (cca. 100 Km)

Mic dejun. Dimineata vom vizita gradinile somptuosului Palat Versailles, simbolul grandorii Regelui Soare - Ludovic al XIV lea. Turistii isi pot rezerva individual o programare pentru un tur in Apartamentele Palatului. La amiaza pornim spre Paris pentru un tur panoramic cu autocarul pe traseul: La Defense (cartierul modern cu zgarie-nori), Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysses, podul Alexandru al 3-lea, Palais de Chaillot, Turnul Eiffel si Domul Invalizilor, unde este inmormantat Napoleon Bonaparte. Urmeaza L’ille de la Cite cu Catedrala Notre Dame, cartierul Latin si Pantheonul, Opera Garnier, Galeriile Lafayette si Place Pigale cu renumitul cabaret Moulin Rouge. Incheiem ziua in Cartierul Montmartre, unde vom face o plimbare pietonala spre Basilica Sacre Coeur si Place du Tertre. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel B&B Paris Est Bobigny Universite 2* (sau similar).

Ziua 5. Paris - Palatul Fontainebleau - Castelele de pe Valea Loirei (cca. 450 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Palatul Fontainebleau, resedinta favorita a lui Napoleon Bonaparte. In continuare vom strabate pitoreasca Vale a Loirei, pentru a admira impunatoarele castele Chambord si Blois. Turistii isi pot rezerva individual programari pentru vizita in interiorul acestor trei obiective. La Blois, ne vom bucura si de timp liber, pentru a explora stradutele medievale, care abunda de mici cafenele, restaurante si magazine de souveniruri. Cazare la acelasi B&B hotel Paris Est Bobigny Universite 2* (sau similar).

Ziua 6. Paris

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale in Paris. Autocarul va stationa conform normelor AETR privind timpii de odihna ai soferilor. Sugeram sa va rezervati individual programari pentru vizita in functie de preferinte, la muzeele Louvru, d’Orsay si la Atelierul lui Brancusi de la Centrul Pompidou. Pentru « copiii » de toate varstele, sugeram o vizita la Disneyland (deplasarea se va face cu metroul si RER-ul). Cazare la B&B hotel Paris Est Bobigny 2* (sau similar).

Ziua 7. Paris - Luxembourg - Heidelberg - Nurnberg (cca. 825 km)

Mic dejun. Plecam spre Luxembourg, pentru un tur pietonal de la Piata Constitutiei spre Catedrala si Palatul Ducal. Dupa trecerea in Germania, oprim in Heildelberg, dominat de ruinele castelului medieval, pentru un tur pietonal spre Universitatea din sec. XVIII. Continuam traseul pt. cazare in Nurnberg, la Ibis City am Plarrer 3* (sau similar). Exceptie plecarea din 01.06.2023, unde hotelul Center Drive Inn Hirschaid 3*(sau similar), e amplasat la cca 50 Km de Nurnberg

Ziua 8. Nurnberg - Abatia Melk - Budapesta (cca. 755 km)

Mic dejun. Dimineata, in Nurnberg, vom face un tur de oras (pietonal) prin centrul istoric, in care vom admira Schoner Brunnen, bisericile Sfantul Sebald si Frauenkirche si Poarta Fecioarei. Traversam in Austria, pentru o scurta vizita la Abatia Melk, cu o istorie de aproape un mileniu, apoi ne indreptam spre Budapesta, capitala Ungariei. Cazare la Budapesta, Hotel Bestline 3*(sau similar).

Ziua 9. Budapesta - Bucuresti (835 km)

Mic dejun. Vom pleca pe traseul Budapesta - Arad - Timisoara - Sibiu. Sosire in jurul orei 23:00 in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecare Tarif
30.06.2024 715 669 Euro
11.08.2024 715 669 Euro
08.09.2024 715 669 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 275 Euro.
Copil 6 - 12 ani: 615 euro cazat in camera cu ambii parinti.
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 94 euro / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 persoane, se poate achita un supliment de 214 euro / pers.

Servicii incluse

Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti
8 cazari cu mic dejun, in hoteluri de 3* si 2*
Ghid insotitor roman.

Nu sunt incluse

Intrari la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale;
Rezervarile pentru intrarile la obiectivele turistice si Ghizii locali
Excursiile optionale si taxele de oras (se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul).
Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate).

Excursii optionale

Palatul Fontainebleau si Castelele de pe Valea Loirei - 59 euro/pers.
*Excursii optionale (organizate pentru minimum 30 de turisti)

Rezerva acum!