INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit - Incursiune in Hexagon-Franta 2024

Itinerariu: Budapesta - Melk - Nurnberg - Heidelberg - Luxemburg - Paris - Palatele Versailles si Fontainebleau - Castelele Chambord si Blois - Reims - Strasbourg - Munchen - Salzbourg - Viena
Date plecare: 30.06.2024, 11.08.2024, 08.09.2024
Circuit cu autocarul, 9 zile
Tarif 715 669 euro/persoana
Petrecere aniversara 20 ani! Ai excursie optionala gratuita la ”Palatul Fontainebleau si Castelele de pe Valea Loirei”, pentru plecarea din 30 iunie.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Budapesta (cca. 835 km)

Ora 05:30 - Imbarcare din Bucuresti - Gara de Nord - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 - Plecare pe ruta Sibiu - Deva - Timisoara - Arad. In capitala Ungariei putem opta (contra cost) sa incheiem ziua cu o croaziera pe Dunare, pentru a admira din vaporas principalele obiective: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal, stanca Ghelert. Cazare la Budapesta, Hotel Bestline 3*(sau similar).

Ziua 2. Budapeta - Abatia Melk - Nurnberg (cca. 755 km)

Mic dejun. Traversam Austria, cu o scurta vizita la Abatia Melk, avand o istorie de aproape un mileniu, apoi ne indreptam spre Nurnberg, unde vom face un tur de oras, pietonal, prin centrul istoric, in care vom admira Schoner Brunnen, bisericile Sfantul Sebald si Frauenkirche si Poarta Fecioarei. Cazare in Nurnberg, la B&B Hotel 3* (sau similar).

Ziua 3. Nurnberg - Heidelberg - Luxembourg - Paris (cca. 825 km)

Mic dejun. Dimineata, pornim spre Heildelberg, dominat de ruinele castelului medieval, pentru un tur pietonal spre Universitatea din sec. XVIII. Plecam spre Luxembourg, pentru un tur pietonal de la Piata Constitutiei spre Catedrala si Palatul Ducal. Continuam traseul pentru cazare la Paris banlieue la Hotel Ibis Nogent-sur-Marne 3* (sau similar).

Ziua 4. Paris - Palatul Versailles (cca. 100 Km)

Mic dejun. Dimineata vom vizita gradinile somptuosului Palat Versailles, simbolul grandorii Regelui Soare - Ludovic al XIV lea. Turistii isi pot rezerva individual o programare pentru un tur in Apartamentele Palatului. La amiaza pornim spre Paris pentru un tur panoramic cu autocarul pe traseul: La Defense (cartierul modern cu zgarie-nori), Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysses, podul Alexandru al 3-lea, Palais de Chaillot, Turnul Eiffel si Domul Invalizilor, unde este inmormantat Napoleon Bonaparte. Urmeaza L’ille de la Cite cu Catedrala Notre Dame, cartierul Latin si Pantheonul, Opera Garnier, Galeriile Lafayette si Place Pigale cu renumitul cabaret Moulin Rouge. Incheiem ziua in Cartierul Montmartre, unde vom face o plimbare pietonala spre Basilica Sacre Coeur si Place du Tertre. Intoarcere pentru cazare la acelasi Hotel Hotel Ibis Nogent-sur-Marne 3* (sau similar).

Ziua 5. Paris - Palatul Fontainebleau - Castelele de pe Valea Loirei (cca. 450 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Palatul Fontainebleau, resedinta favorita a lui Napoleon Bonaparte. In continuare vom strabate pitoreasca Vale a Loirei, pentru a admira impunatoarele castele Chambord si Blois. Turistii isi pot rezerva individual programari pentru vizita in interiorul acestor trei obiective. La Blois, ne vom bucura si de timp liber, pentru a explora stradutele medievale, care abunda de mici cafenele, restaurante si magazine de souveniruri. Cazare la acelasi Hotel Hotel Ibis Nogent-sur-Marne 3* (sau similar).

Ziua 6. Paris

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale in Paris. Autocarul va stationa conform normelor AETR privind timpii de odihna ai soferilor. Sugeram sa va rezervati individual programari pentru vizita in functie de preferinte, la muzeele Louvru, d’Orsay si la Atelierul lui Brancusi de la Centrul Pompidou. Pentru « copiii » de toate varstele, sugeram o vizita la Disneyland (deplasarea se va face cu metroul si RER-ul). Cazare la Hotel Hotel Ibis Nogent-sur-Marne 3* (sau similar).

Ziua 7. Paris - Reims - Strasbourg - Munchen (cca. 835 km)

Mic dejun. Pornim spre Reims, unde vizitam Catedrala Incoronarii Regilor Frantei. Vom continua spre Strasbourg, unde admiram Parlamentul si Consiliul Europei. Urmeaza o plimbare (pietonal) in Cartierul Petite-France spre Catedrala din Strasbourg. Seara ajungem in capitala Bavariei, Munchen si vom vizita Domul, Primaria, Marienplatz si Hofbrauhaus (beraria de la 1589). Cazare in zona Munchen la hoteluri de 3*(amplasate la cca. 7 -33 km de centrul orasului).

Ziua 8. Munchen - Salzburg - Viena - Budapesta (cca. 675 km)

Mic dejun. Dimineata pornim spre Austia, si vom vizita Salzburg (Domul, Gradinile Mirabell si Casa natala a lui Mozart). Continuam deplasarea spre Viena, pentru un tur cu autocarul pe Ringul Vienez, Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre. Apoi vom face o plimbare prin centrul orasului (pietonal) in care vom admira Piata Eroilor, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan si strazile comerciale Graben si Kartnerstrasse, apoi ne indreptam spre Budapesta, capitala Ungariei. Cazare la Budapesta, Hotel Bestline 3*(sau similar).

Ziua 9. Budapesta - Bucuresti (835 km)

Mic dejun. Vom pleca pe traseul Budapesta - Arad - Timisoara - Sibiu. Sosire in jurul orei 23:00 in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.
Transportul se asigura cu autocare/microbuze licentiate cu opriri regulate la intervale de aproximativ 3 ore in locuri amenajate.
Toaletele din autocare nu se folosesc iar fumatul si consumul de bauturi alcoolice sunt interzise;

Tarife

Data plecare Tarif
30.06.2024 715 669 Euro
11.08.2024 715 669 Euro
08.09.2024 715 669 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 275 euro
Copil 6 - 12 ani: 695 euro (cazat in camera cu ambii parinti)
Nu exista camera tripla!

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane se va achita un supliment de 94 euro/persoana. Pentru un grup de 16 - 24 persoane se poate achita un supliment de 214 euro/persoana.

Servicii incluse

Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti
8 cazari cu mic dejun, in hoteluri de 3* si 2*
Ghid insotitor roman.

Nu sunt incluse

Intrari la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale
Rezervarile pentru intrarile la obiectivele turistice si Ghizii locali
Excursiile optionale si taxele de oras (se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul).
Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate)

Excursii optionale

Palatul Fontainebleau si Castelele de pe Valea Loirei - 59 euro/persoana
Croaziera pe Dunare la Budapesta fara masa - 19 euro/persoana
*Excursii optionale (organizate pentru minimum 25 de turisti)

Rezerva acum!