INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Istanbul, orasul de pe doua continente 0 - 2022

Itinerariu: Palatul Dolmabahce - Agia Sophia - Topkapi - Moscheea Albastra - Marele Bazar - Edirne
Date plecare: , 07.09.2022, 28.09.2022, 05.10.2022, , 19.10.2022, 26.10.2022, 09.11.2022, 16.11.2022, 24.11.2022, 30.11.2022
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif de la 169 euro/pers

Program

Ziua 1. Bucuresti - Istanbul (645 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosim seara si ne vom caza la Istanbul - hotel Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 2. Istanbul - Moscheea Aya Sofia - Palatul Topkapi - Moscheea Albastra

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in Moscheea Aya Sofia. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 Euro/pers.) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 90 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 3. Istanbul - Croaziera In Insula Buyukada

Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional croaziera in Buyukada -Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. Gasim aici vegetatie mediteraneana, multa liniste, aer curat, briza calduta, atmosfera de vacanta si nici o masina pe stradutele pe care se circula doar cu vehicule electrice si biciclete. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pentru vizite individuale sau cumparaturi in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4000 de magazine insiruite pe 60 de strazi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul - Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 4. Istanbul - Shopping - Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Vizita optionala la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Bazarul Egiptean - renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale, cum ar fi Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, pietele Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul - Laleli Blue Marmaray 3* (sau similar).

Ziua 5. Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Hoteluri

Istanbul - Hotel Laleli Blue Marmaray 3*
Situat in zona istorica Hotelul Blue Marmaray se afla la 10-15 de minute de mers pe jos de Marele Bazar, Muzeul Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi si hipodrom.
Hotelul ofera mic dejun buffet, Room Service, bar, restaurant, terasa panoramica si acces gratuit la internet WiFi
Camerele includ minibar, telefon, aer conditionat, TV LCD. Baile au dus si toaleta.
Harta circuit

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Pasaport valabil 6 luni de la data intrarii;
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Informatii utile specifice circuitului

• clima: mediteraneana(veri fierbinti si umede, ierni reci, ploioase, rar zapada);
• sezon turistic recomandat: incepand cu luna aprilie(temp.medie 16-18* C) pana la 30 noiembrie(medie 18*C);
• moneda oficiala: Lira turceasca(TRY) , curs: 1 lira=0,54 ron ; 1 euro=8,97 lire turcesti;
• ora locala: ora Bucurestiului +1 (GMT +3);
• ora de vara: inactiva;
• gastronomie : bucataria specifica turceasca poate fi descrisa ca fiind o fuziune rafinata a bucatariilor din Asia Centrala, Orientul Mijlociu si cele din Balcani. Deoarece este o tara predominata de islamici carnea de porc nu isi gaseste locul in bucataria turceasca. Produsele de patiserie(baklava,cataif,etc.) sunt apreciate in lumea intreaga .
• cultura locala: Cultura Turciei rezulta din contopirea mai multor elemente de origini diverse: Anatoliene, Greco-Romane,Bizantine si Otomane(ultima fiind ea insasi un amestec de influente islamice, turce si iraniene), la care s-au adaugat mai tarziu cultura si traditiile occidentale, care au influentat Imperiul Otoman dar mai ales Republica Turca (aceasta adoptand alfabetul latin, apoi despartirea dintre stat si religie, institutii copiate dupa state apusene.
 
• mesele prevazute in program: micul dejun servit la hotel este de tip bufet.
 
Circuit cultural recomandat pentru toti cei care doresc sa cunoasca traditiile si obiceiurile orientale, intr-unul dintre cele mai mari orase ale lumii(aproape 20 milioane locuitori), pentru cei curiosi sa descopere bazarurile, magazinele mai mari sau mai mici, finalizate cu partide de shopping pentru toate varstele.
Circuitul a fost bine apreciat de turisti pentru toate conditiile oferite(cazare,transport,ghizi,) la un pret atractiv.

Tarife

Data plecare Tarif
07.09.2022 175 Euro Sold out
28.09.2022 169 Euro
05.10.2022 169 Euro
19.10.2022 169 Euro Sold out
26.10.2022 169 Euro
09.11.2022 169 Euro
16.11.2022 169 Euro
24.11.2022 169 Euro
30.11.2022 169 Euro

Suplimente, reduceri

Camera single hotel 3* in data de 07.09: 249 Euro.
Camera single hotel 3* in datele de 05.10 si 19.10: 249 Euro.
Copil sub 12 ani: 119 euro cazat in camera cu ambii parinti.
A-3-a persoana in camera: 175 Euro/persoana.

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup minim de 25 de persoane, se va achita un supliment de 16 euro / pers.
Pentru un grup minim de 16 persoane, se poate achita un supliment de 40 euro / pers.
Avans 30% la inscriere, plata integrala cu 30 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
• 4 cazari cu mic dejun inclus, hotel 3*;
• Ghid insotitor roman si ghid local la turul de oras.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (Tarife informative - Palatul Topkapi 18 Euro si Haremul Sultanului: 8 Euro, Palatul Dolmabahce si haremul sultanului: 17 Euro. La Moscheea Albastra, Aya Sofia si Selimiye acces gratuit).
• Excursiile optionale;
• Asigurare storno + medicala (vezi detalii)

Excursii optionale

Insula Printului
35 Euro/persoana
Include masa de pranz; minim 35 de persoane.
Seara turceasca
40 Euro/persoana
Include cina, 2 bauturi si spectacolul. Grup minim 10 persoane.
Croaziera pe Bosfor
15 euro/persoana
Croaziera dureaza aproximativ 90 de minute. Grup minim 20 persoane.

Galerie foto

Rezerva acum!