INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit - Italia Renasterii - Toscana 2024

Itinerariu: Cazanele Dunarii -Belgrad -Zagreb -Verona -Mantova -Modena -Montecatini Terme -FlorentaSiena -Pisa -Cinque Terre -Bologna -Ferrara -Padova -Ljubljana -Budapesta
Date plecare: 16.06.2024, 18.08.2024
Circuit cu autocarul, 8 zile
Tarif 550 515 Euro euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad (cca. 595 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei, Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Craiova -Portile de Fier -Cazanele Dunarii -Belgrad. Traversam Dunarea la Portile de Fier in Serbia si parcurgem Defileul Dunarii cu Cazanele Mari si Mici spre Belgrad. Aici vizitam cetatea Kalemegdan de la confluenta Dunarii cu Sava, ne plimbam pe artera comerciala pietonala Kneza Mihaila si incheiem cu un tur de oras cu autocarul: Templul Sf. Sava, una din cele mai mari Biserica ortodoxe din Balcani, Parlamentul si Piata Republicii. Seara, cazarea in Belgrad la hotel Elegance 3*(sau similar).

Ziua 2. Belgrad - Zagreb - Padova (cca. 795 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Zagreb, capitala Croatiei si admiram intr-un tur panoramic cu autocarul Muzeul Mimara, Teatrul National, Piata Tomislav catre Catedrala care domina Piata Kaptol cu turnurile sale, inca din sec. XIII. Apoi vom face o scurta plimbare pietonala spre partea moderna a orasului in Piata Banului Josip Jelacic. Traversam Slovenia spre Italia, unde ne vom caza in zona Padova, Hotel Antille 3* (sau similar).

Ziua 3. Verona - Mantova - Modena - Montecatini Terme (cca. 365 Km)

Mic dejun. Pornim spre Verona - “Orasul Iubirii”, si vom admira Piata Bra cu Amfiteatrul roman, Casa si Balconul Julietei, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori si mormintele familiei Scaligeri. Continuam deplasarea spre Mantova, declarata parte a patrimoniului universal UNESCO, unde parcurgem un tur al orasului medieval intre Piazza delle Erbe, flancata de Rotonda di San Lorenzo si Palatal Podesta, catre Palazzo Ducale si Castello di San Giorgio. Dupa amiaza urmeaza Modena, al carui tur il incepem in Piazza Grande, unde vom vizita Catedrala si Torre Ghirlandina, obiective UNESCO, continuand spre Palazzo Ducale si Muzeul Enzo Ferrari. Seara, ne vom caza in pitoreasca statiune Montecatini Terme, la hotel Biondi 3*(sau similar).

Ziua 4. Orasul Renasterii Florenta - Siena - Montecatini Terme (cca. 115 + 150 km)

Mic dejun. Vom petrece intreaga zi in capitala Toscanei, considerata leaganul Renasterii italiene si aici vom admira: Biserica Santa Croce - Pantheonul Florentei, Catedrala Santa Maria del Fiore - la constructia careia Brunelleschi a realizat cupola cu cea mai mare deschidere a vremii sale, Baptisteriul - cu faimoasele usi din bronz ale lui Ghiberti, Campanila, Piata Signoriei - un veritabil muzeu in aer liber, Ponte Vecchio si Palatul Pitti cu bogate colectii de arta. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi in Florenta. Optional, excursie la Siena, rivala de odinioara a Florentei, unde vom vizita Fontana Gaia si Palazzo Pubblico cu Torre del Mangia, care aduc grandoare Pietei del Campo, cu forma sa de scoica si faimoasa pentru cursele traditionale de cai desfasurate aici. Apoi admiram splendidul Dom din sec XII, proiectat de Nicolo Pisano, cu interiorul sau unic, pentru care este inclus in patrimoniul UNESCO. Intoarcere pentru cazare in Montecatini Terme, la acelasi hotel Biondi 3*(sau similar).

Ziua 5. La Spezia - Cinque Terre - Pisa - Montecatini Terme (cca. 235 km)

Mic dejun. Timp liber in statiunea Montecatini Terme, sau excursie optionala Pisa - La Spezia. Ne indreptam spre La Spezia, de unde contra cost, folosim trenul pentru a vizita Parcul National Cinque Terre, inclus de UNESCO in Patrimoniul Mondial Natural. Vom opri in Manarola si in Vernazza, doua din cele cinci mici sate cocotate pe tarmul stancos si salbatic, unde pe stradutele inguste si « intortocheate » vom intalni mici magazine sau ateliere artizanale, cafenele si restaurante de familie. Dupa amiaza ne deplasam spre Pisa, pentru a admira Campo dei Miracoli, ce cuprinde: Turnul Inclinat, asupra caruia s-au efectuat ample lucrari de consolidare, Baptisteriul, Porticul Cimitirului Santo Spirito si mai ales Domul a carui constructie a inceput in sec. XI si care imbina stilul Romanesc Pisan cu stilul Bizantin si chiar Islamic. Intoarcere la cazare in hotelul Biondi 3*(sau similar).

Ziua 6. Montecatini Terme - Bologna - Ferrara - Padova (cca. 255 km)

Mic dejun. Dimineata plecam spre Bologna, unde a fost infiintata inca din 1088 cea mai veche Universitate din Europa de Vest si vom admira centrul medieval intr-un tur pietonal: Piazza del Nettuno cu Fontana di Nettuno, Palazzo di Re Enzo, Palazzo del Podesta, Piazza Maggiore si grandioasa Basilica di San Petronio. Dupa amiaza ajungem in Ferrara, unde parcurgem un tur pietonal pornind de la Palatul Diamantelor, care pe peretii exteriori are circa 8500 de blocuri de marmura alba, cu insertii roz, catre Castelul Estense, construit initial ca o fortareata, cu santuri de aparare si poduri mobile. Ulterior, crenelurile au fost inlocuite cu balcoane elegante, au fost amenajate apartamente luxoase, fiind o marturie pana astazi privind magnificul trecut al Casei de Estense. In apropiere admiram Catedrala, a carei constructie a inceput in 1135 in stil romanesc, dar care prezinta un armonios mixt al diverselor influente ulterioare: Gotic timpuriu si gotic tarziu, renascentiste si mergand pana la interiorul baroc de sec. XVIII. Seara sosim in Padova, unde vom vizita Bazilica Sfantului Anton de Padova, unul dintre cei mai iubiti sfinti ai Italiei si ai lumii crestine. Vom parcurge un scurt tur pietonal in centrul istoric al orasului. Apoi vom ajunge la cazare in zona Padova la Hotel Antille 3*(sau similar).

Ziua 7. Padova - Pestera Postojna - Budapesta (cca. 735 Km)

Mic dejun. Parasim Italia, iar in drum spre Budapesta facem o oprire in Slovenia, pentru a vizita renumita pestera Postojna, unde cei 5 Km ai lumii subterane se pot parcurge pietonal si cu trenuletul. Urmam apoi autostrada ce margineste lacul Balaton si ne indreptam spre capitala Ungariei. Ajungem in Budapesta in cursul serii, unde vom efectua (optional) croaziera pe Dunare by night. Cazare in Budapesta, hotel Bestline 3* (sau similar).

Ziua 8. Budapesta - Bucuresti (cca. 835 km)

Mic dejun. Vom pleca pe ruta Arad - Deva - Sibiu - Pitesti. Sosim seara in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecare Tarif
16.06.2024 EPUIZAT
18.08.2024 550 515 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 165 euro.
A-3-a persoana in camera: 539 euro.
Copil 6 - 12 ani, cazat in camera cu ambii parinti: 525 euro.
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 76 euro / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 pers., se poate achita o diferenta de pana la 179 euro / pers.

Servicii incluse

Transport autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
7 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* (ca exceptie de 2*);
Ghid insotitor roman din partea agentiei;

Nu sunt incluse

Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv pentru programele optionale.
Taxe de oras/statiune se achita la ghidul insotitor si acesta la receptie.
Programele optionale (grup minim 30 de pers.)

Excursii optionale

Croaziera pe Dunare la Budapesta
19 Euro/persoana
fara masa
Excursie la Siena
35 Euro/persoana
Excursie la Pisa si La Spezia
45 Euro/persoana
*Nu include biletele de tren spre Cinque Terre.

Rezerva acum!