FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Circuit Maramures si Nordul Moldovei 2022

Itinerariu: Bistrita - Rogoz - Baia Mare - Budesti - Sapanta - Sighet - Poienile Izei - Barsana - Mocanita - Moisei - Muzeul Oului Vama - Manastirile Humor, Voronet, Moldovita, Sucevita, Putna, Arbore, Dragomirna - Cetatea Suceavei - Ipotesti - Botosani - Iasi - Ruginoasa - Miclauseni - Cetatea Neamt - Manastirile Neamt, Agapia, Varatec - Humulesti
Date plecare: 20.06.2022, 25.07.2022
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif: 1299 lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1: Bucuresti - Muzeele memoriale Rebreanu si Cosbuc - Biserica de lemn Rogoz - Baia Mare (cca. 585 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Plecare la 06:00 pe traseul Brasov-Targu Mures-Bistrita. Vizitam Muzeele memoriale Liviu Rebreanu si George Cosbuc, apoi intram in Tara Lapusului, unde admiram o prima „bijuterie” din lemn, si anume Biserica de lemn din Rogoz, construita in 1663, inscrisa in Patrimoniul UNESCO. Cazarea la hotel Eurohotel 3*(sau similar) in Baia Mare.

Ziua 2: Biserici UNESCO: Budesti, Poienile Izei, Barsana - Cimitirul Vesel - Sighet - Borsa (cca. 190 km)

Mic dejun. Patrundem in zona Maramuresului istoric si facem prima orpire la Biserica de lemn Budesti din 1643, parte din patrimoniul UNESCO, unde admiram frescele si camasa de zale a lui Pintea Haiducul. Urmeaza Sapanta, unde vom afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat si Biserica de lemn Sapanta-Peri, cea mai inalta biserica de lemn din lume. In Sighetu Marmatiei, vechea capitala a Maramuresului, vom vizita Muzeul Satului Maramuresan. Continuam cu Biserica de lemn Poienile Izei si si Man. Barsana, un complex vast si extrem de pitoresc, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Seara ne vom caza la hotelul Paltinis / Cerbu 3* (sau similar) din statiunea Borsa.

Ziua 3: Mocanita de pe Valea Vaserului - Moisei - Man. Humor -Suceava (cca. 225 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata ne putem bucura de un program liber in Borsa sau pornim dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Dupa amiaza ne oprim in Moisei, la mausoleul victimelor masacrelor hortiste, apoi traversam in Bucovina prin Pasurile Prislop si Mestecanis. La finalul zilei vizitam Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. La finalul zilei vizitam Manastirea Humor, monument aflat in patrimoniul UNESCO, Seara, cazare la Suceava, hotel Continental 3*** (sau similar).

Ziua 4: Muzeul C. Porumbescu - Man. Voronet, Moldovita, Sucevita, Putna, Arbore - Suceava (cca. 230 km)

Dupa micul dejun, vizitam Casa memoriala Ciprian Porumbescu si alocam restul zilei pentru a admira cele mai importante manastiri din Bucovina, obiective UNESCO: Moldovita, Sucevita, Arbore si Voronet - supranumita Capela Sixtina a Estului. Apoi pornim spre unul din cele mai sacre locuri pentru romani, la mormantul lui Stefan cel Mare de la Putna. De asemenea poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Cazare la acelasi hotel Continental 3* (sau similar) din Suceava.

Ziua 5: Cetatea Sucevei - Man. Dragomirna - Ipotesti - Botosani - Iasi (cca. 170 Km)

Mic dejun. Nu putem parasi Suceava, loc incarcat de istorie, fara sa vizitam Cetatea de scaun, ridicata de Petru Musat si consolidate de Stefan cel Mare. Apoi admiram Manastirea fortificata Dragomirna, cu silueta sa inalta si ingusta, impodobita cu o adevarata dantelarie de piatra, unica intre bisericile construite in acea vreme. Urmeaza Botosani, vechi oras moldovenesc, reprezentat de personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian sau Grigore Antipa. In apropiere de Botosani, gasim un loc idilic, acolo unde a copilarit si a visat tanarul Eminescu. In Ipotesti, satuc linistit, peste care timpul nu a lasat urme, vedem casa copilariei poetului. Spre seara incepem turul de oras in Iasi: Biblioteca Eminescu, Universitatea Al. I. Cuza, Hotelul Traian din Piata Unirii si Palatul Culturii, considerat monumental emblematic al orasului, in stil neogotic flamboyant. In apropiere admiram vestigiile curtii Domnesti din sec. XV, iar Biserica Sf. Nicolae Domnsc ne va incanta prin Stilul moldovenesc pastrat din vremea lui Stefan cel Mare. Continuam cu Casa Dosoftei, unde in sec. XVII s-au tiparit primele carti din Moldova, cu Biserica Trei Ierarhi superb decorata si cu Catedrala Mitropolitana, ce gazduieste frescele lui Tattarescu si moastele Sf. Paraschiva. Cazare in Iasi, la Hotelul Moldova 3*** (sau similar).

Ziua 6: Iasi - Castelul Sturdza Miclausesti - Palatul Cuza Ruginoasa - Targu Neamt (cca. 145 km)

Mic dejun, ne plimbam in Gradina Copou la Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, printre busturile unor figuri marcante ale culturii romanesti. Pornim apoi spre Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit in sec. XVIII si refacut in stil neogotic la sfarsitul sec. XIX. Castelul adapostea o colectie de 60.000 de carti si documente, de costume medievale, arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, etc. Din pacate, totul a fost devastate de soldatii rusi in 1944. Urmeaza Palatul Cuza de la Ruginoasa, care a apartinut initial tot familiei Sturdza, fiind construit in stil neoclassic in 1804 si refacut neogotic la jumatatea sec. XIX. In 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a cumparat Palatul la licitatie, sotia sa Elena ocupandu-se de reamenajari. Dupa moartea domnitorului, acesta a fost inhumat conform dorintei sale la Ruginoasa. Seara, cazare in zona Targu Neamt.

Ziua 7: Cetatea Neamt -Humulesti - Manastirile Neamt, Agapia si Varatec - Bucuresti (cca. 440 km)

Mic dejun. Astazi, vom vizita impozanta Cetate a Neamtului, construita in sec. XIV si extinsa de Stefan cel Mare si recent restaurata, apoi Casa Memoriala ‘’Ion Creanga’’ din Humulesti si Manastirea Neamt. Pornim apoi spre Manastirea Agapia din sec. XVII, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Manastirea Varatec din sec. XVIII. Continuam traseul si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Tarife

Data plecare Tarif
20.06.2022 1299 Lei
25.07.2022 1299 Lei

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 459 lei.
A-3-a persoana in camera: 1259 lei /persoana.
Copil sub 12 ani, cazat in camera cu ambii parinti: 1219 lei.

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup minim de 25 de persoane, se va achita un supliment de 100 lei / pers.
Pentru un grup minim de 16 persoane, se poate achita un supliment de 300 lei / pers.

Servicii incluse

• Transport autocar/minibus clasificat, adaptat la numarul de turisti;
• 6 cazari cu mic dejun in hoteluri si pensiuni de 3*, ca exceptie de 2*;
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistic;
• Alte cheltuieli ce nu sunt mentionate ca incluse.

Galerie foto

Rezerva acum!