INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Muntenegru, o perla a Adriaticii 2024

Itinerariu: Nis-Budva-Cetinje-Podgorica-Man. Ostrog si Rezevici-Kotor-Dubrovnik-Canionul Tara-Belgrad-Cazanele Dunarii
Date plecare: 15.09.2024, 09.10.2024
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif de la 329 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Nis (510 km)

Ne imbarcam la ora 05:30 in Bucuresti (calea Grivitei, muzeul CFR) si plecam la ora 06:00 spre Craiova. Trecem Dunarea la Portile de Fier II si continuam drumul spre Nis, unde ajungem spre seara. Pornim turul pietonal din Piata Regele Milan, cu majestosul monument al eliberarii comemorand emanciparea de sub otomani in 1877. Apoi intram in fortareata prin poarta Stambol spre Moscheea Bali Beg. Cazare la hotel Crystal Ice 3*(sau similar).

Ziua 2. Nis - Budva (470 km)

Dupa micul dejun, vom porni spre Muntenegru, iar seara ajungem in Budva, principalul oras turistic al tarii, infiintat de greci in secolul al IV-lea i.Hr. si apoi fortificat in Evul Mediu. "Riviera Budva" se intinde pe aproape 21 de kilometri de la Trsteno la Buljarica, cu cele 17 plaje ce imprejmuiesc statiunea de la Marea Adriatica. Vom vizita centrul vechi al Budvei impreuna cu ghidul nostru si vom admira: Bisericile Sf. Trojica, Sf. Ivan, Sf. Bogorodica si Sf. Sava, cea din urma datand din 1143. Cazare la Garni Hotel MB Budva 3* (sau similar).

Ziua 3. Budva - Cetinje - Manastirea Ostrog - Podgorica - Manastirea Rezevici (220 km)

Mic dejun. Timp liber in orasul-statiune Budva sau excursie optionala prin Muntenegru. Vom incepe cu o prima oprire in Cetinje, capitala istorica a tarii, unde ne vom plimba prin zona de promenada a orasului, animata de artisti, terase cochete si cafenele moderene. Vom admira resedinta prezidentiala, apoi ne vom indrepta spre biserica Cipur, ridicata in 1701 pe ruinele unei foste manastiri din secolul al XV-lea. Ne vom continua excursia spre Man. Ostrog, un important loc de pelerinaj pentru locuitorii peninsulei Balcanice. Vom opri apoi in Podgorica, actuala capitala a tarii, unde vom vizita centrul orasului. Ultima oprire va fi la Man. Rezevici, cea mai veche manastire ortodoxa din Muntenegru, inclusa in prezent in patrimoniul mondial UNESCO. Seara ne vom intoarce in Budva. Cazare la Garni Hotel MB Budva 3* (sau similar).

Ziua 4. Budva - Fiordul Kotor - Dubrovnik - Budva (210 km)

Mic dejun. Timp librer sau excursie optionala la Dubrovnik. Pe traseu vom opri in Kotor, unde vom vizita (pietonal) fortareata venetiana si vom putea admira Catedrala Sfantul Tryphon, ridicata in secolul al V-lea. Vom continua traseul cu autocarul, in lungul Fiordului Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, spre Dubrovnik. Considerat “Pela Adriaticii”, orasul este inscris in patrimoniul UNESCO, si a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Vom admira fortificatiile Orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu. In cetate vom avea timp sa facem si cumparaturi sau sa savuram o cafea la una din terasele sale pitoresti. Seara ne intoarcem in Budva. Cazare la Garni Hotel MB Budva 3* (sau similar).

Ziua 5. Budva - relaxare pe malul Adriaticii

Mic dejun. Timp liber in principalul oras turistic al Muntenegrului, infiintat de greci in secolul al IV-lea i.Hr. si apoi fortificat in Evul Mediu. "Riviera Budva" se intinde pe aproape 21 de kilometri de la Trsteno la Buljarica, cu cele 17 plaje ce imprejmuiesc statiunea de la Marea Adriatica. In aceasta zi vom avea ocazia sa ne bucuram de soare, plaja, eventual baie in mare si cautarea de suveniruri pentru cei dragi de acasa. Zona de coasta a orasului este una dintre cele mai frumoase si apreciate zone de tarm a Europei. Apele calzi si limpezi, nisipul auriu, tarmul dantelat si muntii ce se inalta deasupra marii, asigura o atmosfera unica, pe care nu trebuie sa o ratati. Va recomandam sa vizitati centrul vechi al Budvei impreuna cu ghidul nostru. Vom descoperi monumentele istorice precum: Bisericile Sfantul Trojica, Sfantul Ivan, Sfanta Bogorodica si Sfanta Sava, cea din urma datand din 1143. Vom putea incheia aceasta minunata zi participand (optional) la “Seara Traditionala Muntenegreana”, ocazie cu care vom descoperii folclorul autentic al zonei,dansurile,ritmurile si costumele specific, dar si bucataria locurilor. Ne vom cazam pentru ultima seara la hotelul nostru din Budva, hotel MB Budva 3* (sau similar).

Ziua 6. Budva - Canionul Tara - Belgrad (570 km)

Mic dejun. Parasim frumoasele tarmuri ale Muntenegrului si ne indreptam spre spectaculosul canion Tara, unul dintre cele mai lungi defilee din Europa. Continuam spre Belgrad, capital Serbiei, unde vom ajunge in cursul serii si vom admira cladirile si monumentele orasului: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, artera pietonala Kneaz Mihaljov si pitorescul cartier Skaralija, supranumit Montmartre-ul sarbesc. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si artisti ambulanti, gasim numeroase cafenele si restaurante ospitaliere unde putem savura cina. Cazare in Belgrad, hotel Elegance 3*(sau similar).

Ziua 7. Belgrad - Bucuresti (595 km)

Mic dejun. Plecam din Belgrad, strabatand Defileul Dunarii (Cazanele Mari si Cazanele Mici, lacul de acumulare), apoi traversam Dunarea pe la Portile de Fier. Vom ajunge in Bucuresti seara la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei.

Hoteluri

Nis - Hotel Crystal Ice 3*

Hotelul este construit in 2014 si situat la cca 1 Km de Centrul orasului, intr-o zona rezidentiala linistita. Dispune de 52 de camere, dotate cu baie cu dus, aer conditionat, TV LCD cu canale prin cablu,seif, minibar, telefon, acces Wifi, uscator de par.

Budva - Garni Hotel MB 3*

Hotelul este situat in orasul Budva, la 350 de metri de plaja. Ofera camere cu balcon, dotate cu aer conditionat si acces gratuit la internet prin cablu in hol. Fiecare camera este mobilata functional cu seif, TV prin cablu si baie privata cu uscator de par. Hotelul NU este prevazut cu lift. Restaurantul si terasa ofera specialitati regionale.

Belgrad- Hotel Elegance 3*

Aflat la 8 km de centrul orasului, Hotelul Elegance este un hotel modern tip business, accesibil atat pentru oameni de afaceri, cat si pentru turisti. Toate camerele sunt dotate cu un biroul de lucru, un minibar si spatiu de stocare si au baie privata cu uscator de par si articole de toaleta.Wi-Fi este disponibil in intregul hotel si este gratuit.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecarii Tarif
15.09.2024 329 Euro
09.10.2024 329 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 95 euro;
A 3-a persoana in camera: 319 euro;
Copil 6-12 ani: 309 euro cazat in camera cu ambii parinti.
Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 41 euro / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de 98 euro / pers.

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat, adaptat la numarul de turisti;
- 6 cazari in hoteluri de 3* (ca exceptie 2 stele), cu mic dejun inclus;
- Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

- Intrarile la obiective turistice, inclusiv obiectivele din cadrul excursiilor optionale;
- Taxele de statiune (oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor.
- Asigurarea medicala si asigurarea storno.
- Ghizi locali si excursiile optionale (minim 30 persoane);

Excursii optionale

Excursie turul Muntenegrului - 29 euro/persoana;

Desi este una dintre cele mai noi tari independente din lume (din anul 2006), Muntenegru este o regiune plina de istorie. Acesta a fost un stat medieval, care a luptat, alaturi de Serbia impotriva Imperiului Otoman. Amprenta stapanirii otomane asupra acestui stat poate fi observata si in prezent prin arhitectura caselor si a mai multor monumente istorice. Fiind o tara predominant muntoasa si fiind asezat la tarmul marii Adriatice, Muntenegru ofera o multitudine de peisaje unice, de care va veti indragosti.

Excursie Dubrovnik - 39 euro/persoana;

Pe traseu vom opri in Kotor, unde vom vizita (pietonal) fortareata venetiana si vom putea admira Catedrala Sfantul Tryphon, ridicata in secolul al V-lea. Vom continua traseul cu autocarul, in lungul Fiordului Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, spre Dubrovnik. Vom face o oprire la Biserica Franciscana, care adaposteste cea mai veche farmacie din lume. Ne vom plimba pe Stradun, principal artera pietonala din cetate, unde vom admira: Biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, Biserica Sfantul Vasile, Manastirea Dominicana, portul vechi, Fortareata Ravelin si Turnul cu Ceas, simbolul orasului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu.

Seara traditionala Muntenegreana - 39 euro/persoana.

Vom descoperi folclorul autentic al zonei, dansurile, ritmurile si costumele specifice, dar si bucataria locurilor.
*Grup minim 30 persoane

Rezerva acum!