INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Sarbatori de Paste la Balcic - demipensiune 2024

Itinerariu: Varna - Balcic - Nessebar - Cap Kaliakra - Vama Veche
Date plecare: 03.05.2024
Circuit cu autocarul, 4 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif de la 189 euro cu Demipensiune

Program

Ziua 1. Bucuresti - Varna - Balcic (cca. 290 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06.00 Plecare pe ruta Ruse - Varna - Balcic. Sosire in jurul pranzului la Varna, al 3-lea oras ca marime si importanta al tarii, pitoresc amplasat pe malul marii. Locuit inca din preistorie, in antichitate a apartinut tracilor, apoi grecilor, romanilor, bizantinilor, bulgarilor si otomanilor. Din 1878 a intrat in componenta viitorului stat bulgar modern. Veti beneficia de timp liber pentru a vizita individual Catedrala, Turnul cu Ceas, Baile Romane si Acvariul. Seara ajungem in Balcic, pentru cina si cazare la Hotel Naslada 3* (sau similar). Dupa cazare puteti explora micul oras-statiune Balcic si va puteti plimba pe faleza din port. Intre 1913-1940 orasul Balcic a apartinut Romaniei si este cunoscut, in special, datorita prezentei Reginei Maria in aceste locuri pline de liniste.

Ziua 2. Balcic - Nessebar - Balcic (cca. 290 km)

Mic dejun. Program liber la dispozitie in Balcic si imprejurimi sau participarea la excursia optionala spre Nessebar. Ne deplasam pe traseul ce se intinde pe litoralul bulgaresc al Marii Negre si vom face opriri in cateva din statiunile renumite : Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach. In jurul pranzului ajungem in Nessebar, oras-statiune, aflat in patrimoniul mondial UNESCO. In micutul orasel sunt construite circa 40 biserici, fiind astfel localitatea cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume. Turistii pot vizita cateva muzee sau se pot plimba pe stradutele inguste strajuite de case cu etaj si jardiniere la ferestre. Merita vizitate Casele Diamanti, Captain Pavel si Panayot Mouskoyani (gazduiesc expozitii etnografice). La fiecare pas intalnim restaurante cu terase romantice, cafenele si baruri. Dupa vizita si promenada din Nessebar ne vom intoarce pe acelasi traseu la Balcic, ne pregatim pentru sluja de inviere. Hristos a inviat !! Cina si cazare la acelasi hotel Hotel Naslada 3* (sau similar).

Ziua 3. Balcic - Cap Kaliakra - Balcic (cca. 110 km)

Mic dejun. Program liber in statiune sau excursie optionala la Cap Kaliakra. Acesta este un promontoriu natural ce patrunde 2 km in Marea Neagra, si se afla la 60 metri deasupra nivelului marii, reprezentand o formatiune de roci stancoase. In prezent, aici se afla un mic muzeu in care pot fi vazute piese arheologice. Aici se afla ruinele vechii cetati precum si o bogata rezervatie naturala. Capul Kaliakra a fost declarat zona protejata in 1941, avand in prezent circa 687 de hectare. Peisajul este superb,marea poate fi vazuta din orice loc iar diversele specii de pasari si delfini de Marea Neagra intregesc o imagine de neuitat. Seara, participam la masa de Paste (miel, oua rosii, vin, cozonac). Cazare la acelasi hotel Hotel Naslada 3* (sau similar).

Ziua 4. Balcic - Vama Veche - Constanta - Bucuresti (cca. 330 km)

Dupa micul dejun, vom vizita Castelul Reginei Maria si domeniul sau din Balcic, supranumit "Orasul Alb" . Regina Maria a avut ca resedinta preferata Castelul din Balcic inconjurat de Gradina Botanica, renumita pentru colectia de cactusi. In 1933 cand isi intocmeste testamentul, Regina Maria cere ca dupa moartea sa inima sa ii fie depusa in micuta capela, Stella Maris, pe care o construise pe malul marii, iar corpul sa ii fie ingropat la Curtea de Arges, alaturi de ceilalti membrii ai Familiei Regale. Dupa aceasta vizita vom pleca catre tara pe traseul Vama Veche - Constanta. Sosire seara in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in functie de trafic si formalitatile din frontiera.

Tarife

Data plecare Tarif
03.05.2024 189 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 65 Euro.
A-3-a persoana in camera: 179 Euro/persoana.
Copil 6 - 12 ani cazat in camera cu ambii parinti - 175 euro.
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 16 euro / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 persoane, se poate achita un supliment de 50 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului;
• 3 cazari cu mic dejun si cina (Cina de Paste in loc de cina in 16.04.), la Hotel Naslada 3* in Balcic, http://www.hotelnaslada.com/
• Ghid insotitor din partea agentiei in prima si ultima zi, in rest asistenta turistica.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursiile optionale) si ghizii locali;
• Taxa de oras/statiune/hotel - se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul

Excursii optionale

Excursie pe litoralul bulgaresc al Marii Negre pana la orasul Nessabar
39 euro/pers
50% copii pana la 12 ani
Excursie la Capul Kaliakra,promontoriu la Marea Neagra cu ruine romane si biosfera protejata
15 euro/pers
Grup minim pentru optionale: 25 pers

Galerie foto turisti

Rezerva acum!