INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Paste in Belgrad 2023

Itinerariu: Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad - Avala - Man. Jazak - Novisad - Craiova
Date plecare: 14.04.2023
Circuit cu autocarul, 4 zile
Tarif: 155 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad (cca. 595 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Craiova - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad. Traversarea Dunarii la Portile de Fier in Serbia. Se parcurge Defileul Dunarii (lacul de acumulare, Cazanele Mari si Cazanele Mici). Sosire si cazarea in Belgrad la hotel Elegance 3*(sau similar). Optional, cina festiva cu program muzical in Skadarlija.

Ziua 2. Belgrad

Mic dejun. Belgrad, Orasul Alb, unul dintre cele mai vechi orase europene, a fost capitala Serbiei din anul 1403, a Iugoslaviei intre anii 1918 si 2003, apoi a Serbiei si Muntenegru. Din 2006, a ramas doar capitala Serbiei. Incepem azi explorarea orasului cu un tur panoramic. Vom admira ruinele anticei cetati Kalemegdan, in parcul cu acelasi nume, la confluenta raului Sava cu Dunarea. Vom trece apoi in revista, Piata Republicii si Strada Mihajlova, Templul Sf. Sava, cea mai mare biserica ortodoxa din oras, Muzeul National. Urmeaza program liber in centrul orasului, in pitorescul cartier Skadarlija, supranumit Montmartre-ul belgradean. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si artisti ambulanti, gasim numeroase cafenele si restaurante. Timp liber in Belgrad sau excursie optionala 10 euro la Turnul de televiziune de pe muntele Avala, care ofera un punct de belvedere pentru intreaga regiune. In apropiere se poate vizita si Monumentul soldatului necunoscut, inchinat eroilor din Primul Razboi Mondial. Urmeaza Casa Florilor cu Mausoleul lui Iosiv Broz Tito, precum si Muzeul de istorie a Jugoslaviei. Dupa amiaza tarziu ne intoarcem la hotelul Elegance 3*(sau similar). Seara ne vom deplasa pentru a participa la slujba de inviere. HRISTOS A INVIAT !!!

Ziua 3. Belgrad - optional Avala si Casa Florilor

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, timp liber pentru vizite individuale in Belgrad sau excursie optionala 25 euro, in Voivodina si Novisad, al doilea oras ca marime al Serbiei. Ne vom indrepta spre Voivodina si vom vizita manastirea ortodoxa Jazak. Continuam cu Sremski Karlovici, un mic orasel unde admiram Piata Branka Radicevica, Fantana celor patru lei, Gimnaziul Karlovici, Primaria, Catedrala ortodoxa Sf. Nicolae, Birerica Romano Catolica. Urmeaza Fortareata Petrovaradin de la Novisad, construita de Habsburgi in sec. XVII-lea, una dintre cele mai impunatoare din Europa, aflata intr-o stare foarte buna de conservare. Vom intra prin portile impunatoare catre vechea cazarma si turnul cu ceas, si vom incheia cu superb priveliste asupra Dunarii si a orasului Novisad. Traversam Dunarea pentru un tur de oras in Novisad: Catedrala Ortodoxa, Palatul Episcopal in stil neoromantic, Piata Libertatii, Catedrala Catolica, Hotel Voivodina, cel mai vechi din oras in stil neoclassic si Teatrul National. Intoarcere pentru cazare in Belgrad la hotel Elegance 3* (sau similar).

Ziua 4. Belgrad - Portile de Fier - Craiova - Bucuresti (595 km)

MMic dejun. Pornind catre Bucuresti, vom face o oprire la Craiova, pentru o plimbare in centrul orasului. Sosire in Bucuresti in cursul serii pe Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Tarife

Data plecare Tarif
14.04.2023 155 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment cam. single: 55 euro;
Tarif copil pana la 12 ani: 139 euro, cazat in camera cu ambii parinti.
A-3-a persoana in camera: 145 Euro/persoana.

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup minim de 25 de persoane, se va achita un supliment de 20 euro / pers. Pentru un grup minim de 16 persoane, se poate achita un supliment de 44 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar adaptat la numarul de turisti;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel Elegance 3* (sau similar)
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursiile optionale);
• Asigurare storno + medicala si taxe de oras (se achita la ghid pt. a le achita la receptie pentru tot grupul).
• Optional masa traditionala de Paste -45 euro / pers.

Excursii optionale

Excursie optionala Avala si Casa Florilor
10 euro / pers
 
Excursie optionala Voivodina si Novisad
25 euro / pers
 

Rezerva acum!