INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Sarbatori Pascale in Tara Banatului si Belgrad 2024

Itinerariu: Horezu - Targu Jiu - Valea Cernei - Baile Herculane - Cazanele Dunarii - Belgrad - Voivodina - Novisad Timisoara - Hunedoara - Prislop - Densusi - Sarmizegetusa - Defileul Jiului - Man. Lainici
Date plecare: 01.05.2024
Circuit cu autocarul, 6 zile
Tarif: 1329 1255 lei/persoana

Program

Ziua 1.Bucuresti - Baile Herculane (cca. 425 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Pitesti - Horezu - Targu Jiu - Baile Herculane. Vom vizita Man. Horezu, cea mai de seama ctitorie a lui C-tin Brancoveanu, atelierul mesterului olar Pietraru, Pestera Muierii, sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, prima pestera electrificata din Romania. Ajungem in Targu Jiu, unde vom admiraoperele lui C-tin Brancusi (Coloana Infinitului - panoramic, Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor), Manastirea Tismana, cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani, Valea si Muntii Cernei. Cazare in Baile Herculane, Hotel Domogled 3* (sau similar).

Ziua 2. Baile Herculane - Portile de Fier - Belgrad (cca. 275 km)

Mic dejun. Traversam Dunarea pe la Portile de Fier in Serbia, apoi parcurgem Defileul Dunarii (lacul de acumulare, Cazanele Mari si Cazanele Mici). Ajungem in Belgrad, Orasul Alb, unul dintre cele mai vechi orase europene, capitala Serbiei din anul 1403, a Iugoslaviei intre anii 1918 si 2003. Cazare in Belgrad la hotel Elegance 3*(sau similar). Optional, cina festiva cu program muzical in Skadarlija.

Ziua 3. Belgrad - optional Voivodina si Novisad (cca. 195 km)

Dupa micul dejun, timp liber pentru vizite individuale in Belgrad sau excursie optionala 25 euro, in Voivodina si Novisad, al doilea oras ca marime al Serbiei. Ne vom indrepta spre Voivodina si vom vizita manastirea ortodoxa Jazak. Continuam cu Sremski Karlovici, un mic orasel unde admiram Piata Branka Radicevica, Fantana celor patru lei, Gimnaziul Karlovici, Primaria, Catedrala ortodoxa Sf. Nicolae, Birerica Romano Catolica. Urmeaza Fortareata Petrovaradin de la Novisad, construita de Habsburgi in sec. XVII-lea, una dintre cele mai impunatoare din Europa, aflata intr-o stare foarte buna de conservare. Vom intra prin portile impunatoare catre vechea cazarma si turnul cu ceas, si vom incheia cu superb priveliste asupra Dunarii si a orasului Novisad. Traversam Dunarea pentru un tur de oras in Novisad: Catedrala Ortodoxa, Palatul Episcopal in stil neoromantic, Piata Libertatii, Catedrala Catolica, Hotel Voivodina, cel mai vechi din oras in stil neoclassic si Teatrul National. Intoarcere pentru cazare in Belgrad la hotel Elegance 3*sau similar.

Ziua 4. Belgrad - optional Avala si Casa Florilor

Mic dejun. Incepem explorarea orasului si vom admira ruinele cetatii Kalemegdan, in parcul cu acelasi nume, la confluenta raului Sava cu Dunarea. Trecem apoi in revista, Piata Republicii si Strada Mihajlova, Catedrala Sf. Sava, cea mai mare biserica ortodoxa din oras, Muzeul National. Urmeaza program liber in centrul orasului, in pitorescul cartier Skadarlija, considerat Montmartre-ul belgradean. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si artisti ambulanti, gasim numeroase cafenele si restaurante. Timp liber in Belgrad sau optional 10 euro, excursie la Turnul de televiziune de pe muntele Avala, care ofera un punct de belvedere pentru intreaga regiune. In apropiere se poate vizita si Monumentul soldatului necunoscut, inchinat eroilor din Primul Razboi Mondial. Urmeaza Casa Florilor cu Mauzoleul lui Iosiv Broz Tito, precum si Muzeul de istorie a Jugoslaviei. Seara ne vom deplasa pentru a participa la slujba de inviere. HRISTOS A INVIAT !!! Cazare la hotelul Elegance 3* (sau similar).

Ziua 5. Belgrad -Timisoara - Deva - Hunedoara (330 km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, plecam spre Timisoara, unde vom vizita Mitropolia Banatului, Piata Operei(locul izbucnirii Revolutie din 1989),Muzeul Banatului (exterior). Pornim pe spre Deva, unde vom admira statuia Lupoaicei(la poalele cetatii Devei). Ne continuam drumul spre Hunedoara unde vom vizita Castelul Corvinilor,important monument de arhitectura gotica in Romania.Cazare in Hunedoara, hotel Rusca 3* (sau similar).

Ziua 6. Prislop - Densusi - Sarmizegetusa - Defileul Jiului - Man. Lainici - Rm. Valcea - Bucuresti (cca. 470 km)

Mic dejun. Pornim spre Manastirea Prislop - cu Mormantul Parintelui Arsenie Boca.Apoi continuam drumul catre Biserica Densusi, construita in sec. XIII, cu fresce bine conservate si avand un aspect straniu datorat materialelor provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Capitala Daciei Romane. Traseul spre Bucuresti ne va purta prin Defileul Jiului, o zona cu peisaje unice si va include o oprire la Man. Lainici, un loc in care istoria s-a scris de multe ori cu sange. Sosim in cursul serii pe Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Tarife

Data plecare Tarif
01.05.2024 1329 1255 Lei

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 355 lei;
Copil 6 - 12 ani: 1255 lei cazat in camera cu ambii parinti.
A treia pers. in cam. 1289 lei;

• Grup minim 35 de persoane. Pentru grup minim de 25 de persoane, se va achita un supliment de 149 lei / pers.
• Pentru grup minim de 16 persoane, se poate achita un supliment de 359 lei / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar / microbuz clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 5 cazari cu mic dejun la hoteluri de 3* (ca exceptie de 2*);
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice;
• Polita de asigurare medicala si storno.
• Taxele de statiune (oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor.
• Ghizii locali si excursiile optionale (minim 30 persoane): Voivodina si Novisad - 25 euro /persoana;

Rezerva acum!