INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Paste in Paralia Katerini 2024

Itinerariu: Paralia Katerini - Meteora - Salonic
Date plecare: 02.05.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 219 195 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Man. Rila - Paralia Katerini (cca. 795 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Giurgiu - Sofia - Man. Rila - Paralia Katerini. Vizitam Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Construita asemeni unei fortarete medievale, manastirea adaposteste intre zidurile sale din piatra un complex de cladiri, incluse de UNESCO in petrimoniul cultural mondial. Sosire in Paralia Katerini si cazare la hotel Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 2. Paralia Katerini - Kalambaka -Meteora - Valea Tembi - Paralia Katerini (cca. 360 km)

Mic dejun. Timp liber in statiune sau excursie optionala la Kalambaka, un orasel cochet, asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Athos). Vom vizita manastirile Marele Meteor si Sfantul Stefan, unice in lume prin realizarea lor. Tot aici vom vizita si atelierul de icoane Zindros, care, alaturi de vizita celor doua manastiri, vor oferi un prilej de bogatie culturala. Intoarcere pentru cazare la acelasi Hotel Aqua Star** (sau similar) din Paralia Katerini.

Ziua 3. Paralia Katerini - Kastoria - Paralia Katerini (cca. 390 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Edessa si Pozar. Situata aproape de frontiera cu Macedonia de Nord, Edessa (“Orasul Apei”), este renumita drept unul din importantele orase antice grecesti si pentru cascadele din apropiere. Noi vom vizita doar centrul istoric, cu obiective din perioada bizantina si spectaculoasele cascade, din care, cea mai renumita se revarsa de la nu mai putin de 70 de metri inaltime. In continuare vom ajunge in statiunea Loutra Pozar, circa 35 km mai aproape de frontiera macedoneana. O traducere a numelui statiunii ar fi “apele de sub foc”, ceea ce descrie perfect statiunea balneo cu ape termale. Raul, care strabate o superba zona montana, colecteaza din cand in cand o serie de izvoare fierbinti, contra cost putand sa faceti baie in apele termale. Statiunea ofera si un mic bazar cu produse traditionale, fructe proaspete sau confiate. Revenim in Paralia Katerini, unde ne vom pregati pentru a participa la Slujba de Inviere. Hristos a Inviat !!! Cazare la acelasi Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 4. Paralia Katerini - Muntele Olimp - Paralia Katerini (cca. 100 km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, excursie optionala la Muntele Olimp. Prima oprire este in Litochoro, un orasel cochet, un adevarat labirint de stradute pietruite care serpuiesc printre cladiri traditionale cu ferestre arcuite, porti vechi din lemn si acoperisuri viu colorate. Urmatorul popas il vom face la refugiul Stavros situat la 910 metri altitudine de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Muntele Olimp, cel mai inalt munte din Grecia (2917 m), este cunoscut in intreaga lume pentru importanta sa ecologica si culturala. In 1981, UNESCO il declara Rezervatie a Biosferei, iar Comunitatea Europeana il include pe lista "Celor mai importante Habitate Naturale pentru Protectia Pasarilor din Europa". Pornim catre manastirea Sfantul Dionisie. Complexul manastirii cuprinde, pe langa frumoasa biserica, si un muzeu unde sunt expuse multe obiecte de cult, de la papirusuri foarte vechi, harti, imbracaminte, pana la moaste ale unor sfinti. Dupa amiaza vom participa (optional) la Masa de Paste, cu preparate traditionale grecesti. Cazare la acelasi Hotel Aqua Star** (sau similar).

Ziua 5. Paralia Katerini - Salonic - Bucuresti (cca. 795 km)

Dupa micul dejun, pornim spre tara. Pe traseu admiram Salonic, al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras din regiunea Macedonia Centrala. Vizita orasului va incepe cu o plimbare pietonala la Biserica Sf. Dumitru, patronul orasului, dupa care vom cobori spre centru in Piata Aristotel. Vom incheia traseul pietonal cu Turnul Alb - cel mai reprezentativ simbol al orasului Salonic, acesta in perioada bizantina facea parte din fortificatiile, care aparau orasul. Turul orasului va continua cu autocarul pentru a admira Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, statuile ecvestre ale regilor Constantin si Alexandru cel Mare. Sosire in cursul serii in Bucuresti - Calea Grivitei.

Informatii utile

Orele de imbarcare si debarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.

Pasagerii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora stabilita.

Distribuirea locurilor in mijloacele de transport se face in ordinea rezervarii.

NOTE:
Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecare Tarif
02.05.2024 219 195 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 99 euro. A-3-a persoana in camera: 189 euro. Copil 6 - 12 ani, cazat in camera cu ambii parinti: 185 euro.
Grup minim 35 pers.Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane., se va achita un supliment de 29 euro / pers. Pentru un grup intre 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de pana la 60 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului;
• 4 cazari cu mic dejun in Paralia Katerini la hotel Aqua Star 2* (sau similar)
• Vizita la Manastirea Rila si la Salonic;
• Ghid insotitor din partea agentiei in prima si ultima zi, in rest asistenta turistica.

Nu sunt incluse

Intrarile la obiectivele turistice si ghizii locali, inclusiv pentru programele optionale (tarife informative): Manastiri Meteora: Marele Meteor - 3 Euro, Sf. Stefan - 3 Euro (Atentie! Pentru accesul in manastiri femeile trebuie sa-si acopere umerii si sa poarte fusta lunga, iar barbatii pantaloni lungi).

Taxe de oras/statiune se achita la ghidul insotitor si acesta la receptie (1,5 euro/camera/noapte)

Excursii optionale (minimum 30 persoane) - conform programului pe zile:

Edessa si Pozar: 35 euro/persoana; Ansamblul monahal Meteora: 39 euro/persoana

Muntele Olimp: 19 euro/persoana, gratuit la achitarea din tara a optionalelor la Meteora si Edessa - Pozar.

Masa traditionala de Paste: 35 euro/persoana (miel, salata, tzatziki, oua, cozonac, prajitura, 1 pahar de vin).

Excursii optionale

Muntele Olimp
19 euro/persoana
Gratuit la achitarea din tara a optionalelor la Meteora si Edessa - Pozar
Ansamblul monahal Meteora
39 euro/persoana
Edessa si Pozar
35 euro/persoana
Grup minim pentru optionale: 30 persoane.

Galerie foto turisti

Rezerva acum!