INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Paste in Paralia Katerini 2023

Itinerariu: Paralia Katerini - Meteora - Kastoria - Salonic
Date plecare: 13.04.2023
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 199 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Paralia Katerini (cca. 795 km)

Ora 00:15 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR.
Ora 00:30 plecare pe traseul Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Paralia Katerini. Sosire in Paralia Katerini si cazare la hotel Korali (sau similar).

Ziua 2. Paralia Katerini - Kalambaka -Meteora - Valea Tembi - Paralia Katerini (cca. 360 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paralia Katerini sau excursie optionala la Kalambaka, un orasel cochet, asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos). Vom vizita manastirile Marele Meteor si Sfantul Stefan, unice in lume prin realizarea lor. Tot aici vom vizita si atelierul de icoane Zindros, care, alaturi de vizita celor doua manastiri, vor oferi un prilej de bogatie culturala. Revenim in Paralia Katerini, unde ne vom pregati pentru a participa la Slujba de Inviere. Cazare hotel Korali.

Ziua 3. Paralia Katerini - Muntele Olimp - Paralia Katerini (cca. 100 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Muntele Olimp. Prima oprire este in Litochoro, un orasel cochet, un adevarat labirint de stradute pietruite care serpuiesc printre cladiri traditionale cu ferestre arcuite, porti vechi din lemn si acoperisuri viu colorate. Urmatorul popas il vom face la refugiul Stavros situat la 910 metri altitudine de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Muntele Olimp, cel mai inalt munte din Grecia (2917 m), este cunoscut in intreaga lume pentru importanta sa ecologica si culturala. In 1981, UNESCO il declara Rezervatie a Biosferei, iar Comunitatea Europeana il include pe lista "Celor mai importante Habitate Naturale pentru Protectia Pasarilor din Europa". Pornim catre manastirea Sfantul Dionisie. Complexul manastirii cuprinde, pe langa frumoasa biserica, si un muzeu unde sunt expuse multe obiecte de cult, de la papirusuri foarte vechi, harti, imbracaminte, pana la moaste ale unor sfinti. Dupa amiaza vom participa (optional) la Masa Festiva de Paste, organizata la restaurantul Yakinthos cu preparate traditionale grecesti. Cazare la hotel Koraly (sau similar).

Ziua 4. Paralia Katerini - Kastoria - Paralia Katerini (cca. 390 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Kastoria, una din cele mai pitoresti localitati ale Greciei, amplasata pe malul lacului cu acelasi nume. Kastoria este privit ca un adevarat “muzeu in aer liber”, unde urmele istoriei se regasesc pe strazile sale, fiind pastrate peste 72 biserici bizantine si medievale. Panorama orasului este completata si de conacele vechi din perioada dominatiei otomane. Inca din timpurile Bizantului, orasul este celebru si pentru numeroasele fabrici de blanuri. Intoarcere in Paralia Katerni si cazare la acelasi hotel, Korali (sau similar).

Ziua 5. Paralia Katerini - Salonic - Bucuresti (cca. 750 km)

Dupa micul dejun, pornim spre tara. Pe traseu vom admira Salonic, al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras din regiunea Macedonia Centrala. Vizita orasului va incepe cu o plimbare pietonala la Biserica Sf. Dumitru, patronul orasului, dupa care vom cobori spre centru in Piata Aristotel. Vom incheia traseul pietonal cu Turnul Alb - cel mai reprezentativ simbol al orasului Salonic, acesta in perioada bizantina facea parte din fortificatiile, care aparau orasul. Turul orasului va continua cu autocarul pentru a admira Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, statuile ecvestre ale regilor Constantin si Alexandru cel Mare. Se continua traseul spre Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Construita asemeni unei fortarete medievale, manastirea adaposteste intre zidurile sale din piatra un complex de cladiri. Sosire in cursul serii in Bucuresti - Calea Grivitei.

Tarife

Data plecare Tarif
13.04.2023 199 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 99 euro;
A-3-a persoana in camera: 189 euro.
Copil sub 12 ani: 185 euro (cazat in camera cu ambii parinti).
Grup minim 35 pers. Pentru un grup minim de 25 de pers., se va achita un supliment de 29 euro / pers. Pentru un grup mai mic de 25 de pers., dar minim 16 pers., se va putea achita o diferenta de pana la 60 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar / microbuz clasificat, adaptat marimii grupului;
• 4 cazari cu mic dejun in Paralia Katerini la hotel Aqua Star 2* (sau similar)
• Vizita la Manastirea Rila si la Salonic;
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Bilete de intrare la obiectivele turistice (tarife informative): Manastiri Meteora: Marele Meteor - 3 Euro, Sf. Stefan - 3 Euro (Atentie! Pentru accesul in manastiri femeile trebuie sa-si acoperi umerii si sa poarte fusta lunga, iar barbatii pantaloni lungi).
• Masa traditionala optionala de Paste: 45 euro/persoana
• Taxe de oras/statiune se achita la ghidul insotitor si acesta la receptie.

Excursii optionale

Muntele Olimp
19 euro/persoana
Gratuit la achitarea din tara a optionalelor la Meteora si Edessa - Pozar
Ansamblul monahal Meteora
39 euro/persoana
Grup minim pentru optionale: 30 persoane.

Rezerva acum!