Circuite autocar
Circuit Piata de Craciun Cracovia 2020 - 2021

Date plecare: 30.11.2020, 14.12.2020
Circuit cu autocarul, 6 zile
   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota
Tarif: 250 Euro/persoana

Program

Ziua 1: Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sibiu - Deva - Arad - Budapesta

Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei. Sosire in cursul serii la Budapesta. Cazare Hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta. Seara, optional, Cina cu croaziera pe Dunare Budapesta by night unde veti primi: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare (transfer inclus dus-intors). Cazare la hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta.

Ziua 2: Budapesta - Bratislava - Cracovia

Mic dejun. Vom pleca catre Cracovia prin Bratislava, capitala Slovaciei. Aici vom vizita centrul istoric, castelul “Bratislava Hrad”, Catedrala Sf. Martin, Michalska Brana (poarta lui Mihail), Palatul Primatial si Hlavne namestie ( Piata Mare) unde vom intra in Piata de Craciun. Aici vom gasi produse traditionale si delicatese culinare locale. Sosire in cursul serii la Cracovia. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 3: Cracovia

Mic dejun. Tur de oras Cracovia cu ghid local in care vom vizita Castelul Wawel resedinta a regilor Poloniei, inca din secolul al XI-lea si Catedrala Regala. Vom cobori pe Drumul Regal spre centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona, Rynek Glowny Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) si Bazilica Sf. Maria. In incheiere vom vizita poarta Sf.Florian si turnul Barbakan (Barbican), parti ale fortificatiilor medievale. Dupa amiaza, excursie optionala la mina de sare de la Wieliczka (inclusa in patrimoniul UNESCO). Seara o vom petrece la Piata de Craciun din Rynek Glowny, plina de tarabe, ce ofera ornamente frumoase de Craciun, mestesuguri regionale, ceramica, blanuri, turta dulce, vin fiert si bere, mancaruri calde, delicioase. Cazare hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 4: Cracovia - Kalwaria Zebrzydowska - Wadowice - Cracovia

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie la Kalwaria Zebrzydowska, unul dintre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin bisericilie, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona. Aflat in patrimoniul UNESCO, complexul atrage anual milioane de vizitatori. Urmatoarea oprire este in Wadowice - localitatea unde in 1920 s-a nascut Papa Ioan Paul al II-lea. Intoarcere in Cracovia. Dupa amiaza timp liber la Piata de Craciun Cracovia. Cazare hotel la Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 5: Cracovia - Budapesta

Mic dejun. Plecare spre Ungaria si sosire in Budapesta in cursul serii unde vom face un tur panoramic si vom opri in Piata Vorosmarty, unde vom vizita Piata de Craciun. Optional, Cina de bun ramas cu muzica, dansuri si vin la Borkatakomba, labirintul de crame din Budafok. Cazare la hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta.

Ziua 6: Budapesta - Arad - Deva - Sibiu - Brasov - Bucuresti

Mic dejun la hotel. Plecare dimineata spre Bucuresti, pe aceeasi ruta ca si la dus. Sosire in Bucuresti seara, in functie de conditiile de trafic si formalitatile vamale.

Hoteluri

Hotel Expo Congress 4* sau similar

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport simplu electronic sau temporar valabil; toti copiii au nevoie de pasaport.
• Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani.
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare.
• Pentru partaj se va solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana, de acelasi sex dispusa sa participe la excursie partaj. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
• Grupul minim de 25 de persoane.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali.
• Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii.
• In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.
• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu 48 de ore inaintea plecarii in calatorie.
• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

Tarife

Data plecare Tarif
30.11.2020 250 Euro
14.12.2020 250 Euro

Suplimente, reduceri

Tarif single: 340 euro;
A treia persoana in camera dubla cu pat suplimentar 250 euro;
Copil sub 12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 184 euro.

Servicii incluse

• Transport cu autocar propriu pe toata durata programului
• Cazare 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta;
• Cazare 3 nopti cazare cu mic dejun la Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia;
• Tururi de oras in Bratislava, Cracovia si Budapesta;
• Vizitarea pietelor de Craciun din Bratislava, Cracovia si Budapesta;
• Ghid roman insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala;
• Aasigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul);
• Intrarile la obiectivele turistice;
• Excursiile optionale.

Observatii

• Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment.
• Tarifele speciale sunt valabile in limita locurilor disponibile si nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.

Excursii optionale

Croaziera cu cina pe Dunare
Tarif: 35 Euro/adult, 18 Euro/copil 2-11,99 ani (transfer cu autocarul inclus dus-intors)
Include: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare
Mina de sare de la Wieliczka
Tarif: 35 Euro/adult, 18 Euro/copil 2-11,99 ani
Include: transport autocar, taxe parcare, rezervare de grup si bilet de intrare, ghid insotitor
Kalwaria Zebrzydowska si Wadowici
Tarif: 25 Euro/adult, 15 Euro/copil 2-11,99 ani
Include: transport autocar, ghid insotitor,vizita la Manastire
Cina la Crama Borkatakomba
Tarif: 30 Euro/adult, 15 Euro/copil 2-11,99 ani
Include: welcome drink, palinka si pogaci, cina festiva si desert, vin si apa minerala, program folcloric si transfer autocar dus-intors

Rezerva acum!