Circuite autocar
Circuit Piata de Craciun Cracovia 2020

Itinerariu: Budapesta - Bratislava - Cracovia
Date plecare: 30.11.2020, 14.12.2020
Circuit cu autocarul, 6 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 259 Euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Pitesti - Rm.Valcea - Sibiu - Deva - Arad - Budapesta

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:30 din fata Muzeului CFR - Calea Grivitei. Plecare la ora 06:00 pe traseul Pitesti-Rm.Valcea-Sibiu-Arad . Sosire in cursul serii la Budapesta. Cazare Hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta. Seara, optional, Cina cu croaziera pe Dunare Budapesta by night unde veti primi: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare (transfer inclus dus-intors). Cazare la hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta.

Ziua 2. Budapesta - Bratislava - Cracovia

Mic dejun. Vom pleca catre Cracovia prin Bratislava, capitala Slovaciei. Aici vom vizita centrul istoric, castelul “Bratislava Hrad”, Catedrala Sf. Martin, Michalska Brana (poarta lui Mihail), Palatul Primatial si Hlavne namestie ( Piata Mare) unde vom intra in Piata de Craciun. Aici vom gasi produse traditionale si delicatese culinare locale. Sosire in cursul serii la Cracovia. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 3. Cracovia

Mic dejun. Tur de oras Cracovia cu ghid local in care vom vizita Castelul Wawel resedinta a regilor Poloniei, inca din secolul al XI-lea si Catedrala Regala. Vom cobori pe Drumul Regal spre centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona, Rynek Glowny Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) si Bazilica Sf. Maria. In incheiere vom vizita poarta Sf.Florian si turnul Barbakan (Barbican), parti ale fortificatiilor medievale. Dupa amiaza, excursie optionala la mina de sare de la Wieliczka (inclusa in patrimoniul UNESCO). Seara o vom petrece la Piata de Craciun din Rynek Glowny, plina de tarabe, ce ofera ornamente frumoase de Craciun, mestesuguri regionale, ceramica, blanuri, turta dulce, vin fiert si bere, mancaruri calde, delicioase. Cazare hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 4. Cracovia - Kalwaria Zebrzydowska - Wadowice - Cracovia

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie la Kalwaria Zebrzydowska, unul dintre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin bisericilie, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona. Aflat in patrimoniul UNESCO, complexul atrage anual milioane de vizitatori. Urmatoarea oprire este in Wadowice - localitatea unde in 1920 s-a nascut Papa Ioan Paul al II-lea. Intoarcere in Cracovia. Dupa amiaza timp liber la Piata de Craciun Cracovia. Cazare hotel la Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 5. Cracovia - Budapesta

Mic dejun. Plecare spre Ungaria si sosire in Budapesta in cursul serii unde vom face un tur panoramic si vom opri in Piata Vorosmarty, unde vom vizita Piata de Craciun. Optional, Cina de bun ramas cu muzica, dansuri si vin la Borkatakomba, labirintul de crame din Budafok. Cazare la hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta.

Ziua 6. Budapesta - Arad - Deva - Sibiu - Brasov - Bucuresti

Mic dejun la hotel. Plecare dimineata spre Bucuresti, pe aceeasi ruta ca si la dus. Sosire in Bucuresti seara, in functie de conditiile de trafic si formalitatile vamale.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
30.11.2020 259 Euro
14.12.2020 259 Euro

Suplimente, reduceri

Tarif single: 349 euro;
A treia persoana in camera dubla cu pat suplimentar 239 euro;
Copil sub 12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 184 euro.

Servicii incluse

• Transport cu autocar propriu pe toata durata programului
• Cazare 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta;
• Cazare 3 nopti cazare cu mic dejun la Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia;
• Tururi de oras in Bratislava, Cracovia si Budapesta;
• Vizitarea pietelor de Craciun din Bratislava, Cracovia si Budapesta;
• Ghid roman insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• asigurarea medicala;
• asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul);
• intrarile la obiectivele turistice;
• excursiile optionale.

Excursii optionale

Croaziera cu cina pe Dunare
Tarif: 35 Euro/adult, 18 Euro/copil 2-11,99 ani (transfer cu autocarul inclus dus-intors)
Include: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare
Nicio exrcursie la Budapesta nu poate fi completa fara o croaziera seara pe Dunare! fluviul care strabate capitala Ungariei de la nord spre sud si care il imparte in doua orase Buda (orasul vechi) si Pesta (orasul nou). Croazierele sunt in general programate sa plece in perioada amurgului atunci cand soarele lumineaza coloanele albe ale Parlamentului Maghiar. Vasul de croaziera se va indrepta, spre nord, pe sub podul cu Lanturi, unul din simbolurile capitalei maghiare pana la insula Margareta si podul omonim. De acolo ne vom intoarce si vom urma cursul fluviului. Odata cu lasarea serii veti putea admira toate cum cladirile devin actorii unui spectacol fabulos de lumini si umbre. Veti putea admira castelul din Buda cu Bastionul Pescarilor, Catedrala Sf Mihai si Palatul Prezidential, Catedrala Sf Stefan, Parlamentul Maghiar si Statuia Libertatii. De asemenea vom trece pe sub podurile Margareta, Cu Lanturi (a doua oara), Elisabeta, Libertatii si Petofi, luminate si ele odata cu lasarea noptii. Intregul peisaj va fi acompaniat la bordul vasului de muzica clasica, unde puteti savura o cupa de sampanie. Daca doriti puteti participa si la cina tip bufet, unde veti putea incerca mancaruri traditionale maghiare si internationale.
Vom pleca cu autocarul catre docurile vaselor de croaziera aflate intre Podul cu Lanturi si podul Elisabeta in Pesta. De aici ne vom imbarca pe vaporul cu care vom face croaziera. Veti participa la programul clasic care include o cupa de sampanie si veti merge la etajul superior de unde veti putea admira capitala maghiara. De asemenea puteti participa la cina care are loc pe puntea inferioara a vasului (tip bufet). Croaziera dureaza aproximativ 1 ora si 30 de minute.
Mina de sare de la Wieliczka
Tarif: 35 Euro/adult, 18 Euro/copil 2-11,99 ani
Include: transport autocar, taxe parcare, rezervare de grup si bilet de intrare, ghid insotitor
Salina de la Wieliczka este una dintre cele mai mari saline si mai vechi saline din Europa. Intrati intr-o lume magica plina de sculpturi de sare, create artificial pe parcursul a 7 secole de activitate miniera. In timpul voievodului Cazimir cel Mare salina a devenit mina regala si a cunoscut o dezvoltare intensa. Salina a avut mai multi vizitatori cunoscuti precum Nicolaus Copernicus, Goethe, Alexander von Humbolt, Chopin si multe alte personalitati si conducatori de state. Cea mai impresionanta atractie a acestei lumi subterane inedited este Kunegunda, unde exista mai multe statui ale unor pitici mineri. Salina atinge o adancime de 327 de metri, iar galeriile acesteia depasesc 280 de kilometri. Salina a fost introdusa in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Kalwaria Zebrzydowska si Wadowici
Tarif: 25 Euro/adult, 15 Euro/copil 2-11,99 ani
Include: transport autocar, ghid insotitor,vizita la Manastire
Kalwaria Zebrzydowska este un mic oras din sudul Poloniei, unde in 1602 a fost construita o manastire catolica care prezinta in curtea acesteia mai multe scene din drumul Plangerii, facut de Iisus Hristos de la Templu pana pe dealul Golgota, unde a fost rastignit. Kalwaria Zebrzydowska a devenit, din secolul XVII, printre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim cu o mare acuratete prin biserici, manastiri si capelele ce au fost construite pe dealurile din zona. Complexul a fost adaugat in patrimoniul Mondial UNESCO.
Wadowice este un oras din sudul Poloniei, unde in anul 1920 s-a nascut Karol Wojtila, care a devenit in 1978 Papa Ioan Paul al II-lea. Acest oras a avut un rol important in istoria Sileziei. Veti fi impresionati de acest orasel pitoresc de pe malul Vistulei.
Cina la Crama Borkatakomba
Tarif: 30 Euro/adult, 15 Euro/copil 2-11,99 ani
Include: welcome drink, palinka si pogaci, cina festiva si desert, vin si apa minerala, program folcloric si transfer autocar dus-intors
Crama Borkatakomba este parte a unei pivnite in inima dealului omonim situat in sudul Budapestei, la aproximativ 11 kilometri de centrul Budapestei. Labirintul de pivnite se intide in inima dealului din aceasta regiune. In urma cu un secol o parte a acesteia a fostr transformata intr-un restaurant. Restaurantul arata ca o crama adevarata de viuri. La intrare veti fi intampinati de lautari, pogaci cu jumari si palinca de casa. Meniul in general contine 3 feluri de mancare: Felul I. Supa traditional maghiara; Felul II Un platou cu 3 feluri de preparate din carne (piept si pulme de pui la gratar si cotlet de porc la gratar), piure taranesc de cartofi, varza calita si cuscus; Felul III Galuste “Somloi” sau clatite “Gundel” si alte dulciuri traditionale. Pe mese veti gasi vin alb si rosu, apa carbogazoasa si cafea cu consum nelimitat.

Rezerva acum!