INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Revelion in Maramures

Itinerariu: Man. Rohia -Bisericile de lemn UNESCO Rogoz, Surdesti, Budesti, Desesti, Ieud - Man. Barsana -Sighet -Sapanta - Baia Mare -Mocanita pe Valea Vaserului - Ieud -Cluj Napoca
Date plecare: 29.12.2023, 29.12.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif de la 2755 lei/persoana

Program

Ziua 1: Joi 29.12 Bucuresti - Manastirea Rohia - Biserica de lemn Rogoz - Baia Mare (cca. 610 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Plecare la ora 06:00 pe traseul Pitesti - Cluj Napoca - Targu Lapus. In Tara Lapusului, poposim la Man. Rohia. Comoara ascunsa si bine pazita a man. Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari si importante din tara. Aici s-au adunat pana acum peste 40.000 volume de carte. Cartile si linistea din acest colt de rai au fost motivele pt. care la sfarsitul anilor '70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regandit notiunea de fericire, alege sa se retraga la Rohia. Tot aici vom admira o prima „bijuterie” din lemn, si anume Biserica de lemn din Rogoz, construita in 1663, inscrisa in Patrimoniul UNESCO. Cazarea la hotel Seneca Wellness&Spa 3* (sau similar) in Baia Mare.

Ziua 2: Vineri 30.12 Mocanita de pe Valea Vaserului - Mausoleul de la Moisei (cca. 220 km)

Mic dejun. In aceasta zi ne putem bucura de un program liber in Baia Mare sau putem alege excursia optionala ce porneste dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Acest mijloc de transport inedit, circula pe singura cale ferata ingusta din Europa, cale ferata dedicata unui tren forestier. Dupa amiaza ne oprim in Ieud, sat bine cunoscut datorita mesterilor din zona si vizitam biserica de lemn, deasemenea monument protejat UNESCO. Revenim pentru cazare la acelasi hotel Seneca Wellness&Spa 3* (sau similar) in Baia Mare.

Ziua 3 Sambata 31.12.2022: Sighetu Marmatiei - Sapanta - Baia Mare (cca. 170 km)

Mic dejun. Pornim spre Sighetu Marmatiei, vechea capitala a Maramuresului, pentru a vizita Muzeul Satului si Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, amenajat in fosta inchisoare, muzeu cu multa rezonanta in Romania. Urmeaza apoi Sapanta, unde vom afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat, Stan Ioan Patras. Strabatand Tara Oasului, dupa o alta zi intensa, ne intoarcem pentru cazare la acelasi hotel Seneca Wellness&Spa 3* (sau similar). In Baia Mare, vom parcurge un scurt tur pietonal in centrul istoric, cu Casa lui Iancu de Hunedoara, Turnul Sf. Stefan si Bastionul Macelarilor, apoi trecand cu autocarul pe langa Catedrala, ajungem pentru vizita la Muzeul de Mineralogie, muzeu ce expune o colectie de peste 16.000 de esantioane din minele din Maramures, multe dintre aceste roci fiind piese rare sau chiar unicate. Timp liber la dispozitie, pentru a ne pregati pentru festivitatile de trecere in noul an. LA MULTI ANI 2023 !!!.

Ziua 4: 01.01.2023 Biser. de lemn UNESCO: Surdesti - Budesti - Vadu Izei - Barsana - Desesti (cca. 140 km)

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor si micul dejun, vizitam bisericile de lemn din Surdesti, Budesti si Desesti, toate facand parte din patrimoniul UNESCO si manastirea Barsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Satul Sarbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionati de arta mestesugarilor sau de instalatiile tehnice taranesti care astazi par niste curiozitati. Vom cunoaste o valtoare de ape si o moara pentru macinat boabe, apoi vom vizita un atelier artizanal pentru a afla mai multe despre un stil de viata devenit, de-a lungul timpului, doar o amintire. La incheierea zilei avem ocazia sa degustam renumita horinca, mandria fiecarui morosan, la o gospodarie din sat. Revenim pentru cazare la acelasi hotel Seneca Wellness&Spa 3* (sau similar).

Ziua 5: Luni 02.01 Baia Mare - Cluj-Napoca - Bucuresti (cca. 585)

Dupa micul dejun, vom pleca spre Bucuresti, cu oprire pentru vizita in Cluj Napoca, un oras care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, si pe care il vom admira intr-un tur panoramic cu autocarul. Incepem cu Catedrala Greco- Catolica, Turnul Croitorilor, Opera si Teatrul National, Piata Avram Iancu, Catedrala Ortodoxa, Bisericile Unitariana si Evanghelica, si Piata Unirii -cea mai mare piata medievala din aceasta parte a Europei. Aici vom admira statuia ecvestra a lui Matyas Corvin si catedrala Romano catolica, apoi ne vom bucura de timp liber pentru a servi masa de pranz. Continuam traseul si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00.

Tarife

Data plecarii Data plecarii
29.12.2023 2755 Lrei

Suplimente, reduceri

- Supliment Cam. Single 975 lei; A treia pers. in cam. 2595 lei; Copil 6 -12 ani in camera cu ambii parinti 1955 lei
- Grup minim 35 de persoane. Pentru grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 140 lei / pers.
- Pentru grup de 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de 440 lei / pers.

Servicii incluse

• transport autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 4 cazari cu mic dejun la hotel Seneca Wellness&Spa 3* (sau similar) in Baia Mare;
• Cine in datele de 30.12.2022 si 01.01.2023;
• Cina festiva cu program de divertisment in 31.12.2022;
• ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;
• Excursie optionala catre Mocanita de pe Valea Vaserului si biserica de lemn din Ieud: Gratuit pentru minimum 25 de turisti. Biletul pentru mocanita, circa 90 lei / pers. se achita (si astfel se confirma participarea la excursia optionala) odata cu achitarea avansului pentru intregul circuit.

Rezerva acum!