INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Sarbatori Pascale in Maramures 2024

Itinerariu: Man. Rohia - Bisericile de lemn UNESCO Rogoz, Surdesti, Budesti, Desesti, Ieud - Man. Barsana - Sighet - Sapanta - Baia Mare - Mocanita pe Valea Vaserului - Ieud - Cluj Napoca
Date plecare: 02.05.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 1149 1079 lei/persoana

Program

Ziua 1: Bucuresti - Manastirea Rohia - Biserica de lemn Rogoz - Baia Mare (cca. 610 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Plecare la 06:00 pe traseul Pitesti -Cluj Napoca -Targu Lapus. In Tara Lapusului, poposim la Man. Rohia. Comoara ascunsa si bine pazita a manastirii Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari si importante din tara. Aici s-au adunat pana acum peste 40.000 volume de carte. Cartile si linistea din acest colt de rai au fost motivele pentru care la sfarsitul anilor '70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regandit notiunea de fericire, alege sa se retraga la Rohia. Tot aici vom admira o prima „bijuterie” din lemn, si anume Biserica de lemn din Rogoz, construita in 1663, inscrisa in Patrimoniul UNESCO. Cazarea la hotel Seneca Wellness&Spa 3*(sau similar) in Baia Mare.

Ziua 2: Bisericile de lemn UNESCO: Surdesti - Budesti - Sarbi - Barsana - Desesti (cca. 140 km)

Mic dejun. Mestesugurile cele mai apreciate ale zonei se reflecta cel mai bine la unele dintre cele mai frumoase sate si biserici de lemn din Maramures, situate pe Valea Izei. Vizitam bisericile de lemn din Surdesti, Budesti si Desesti, toate facand parte din patrimoniul UNESCO si manastirea Barsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Satul Sarbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionati de arta mestesugarilor sau de instalatiile tehnice taranesti care astazi par niste curiozitati. Vom cunoaste o valtoare de ape si o moara pentru macinat boabe, apoi vom vizita un atelier artizanal pentru a afla mai multe despre un stil de viata devenit, de-a lungul timpului, doar o amintire. La incheierea zilei avem ocazia sa degustam renumita horinca, mandria fiecarui morosan, la o gospodarie din sat. Revenim pentru cazare la acelasi hotel Seneca Wellness&Spa 3*(sau similar). Seara vom participa la slujba de inviere la Catedrala Sfanta Treime din oras.

Ziua 3: Sighetu Marmatiei - Sapanta - Baia Mare (cca. 170 km)

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, vom parcurge un scurt tur pietonal in centrul istoric, cu Casa lui Iancu de Hunedoara, Turnul Sf. Stefan si Bastionul Macelarilor, apoi ajungem pentru vizita la Muzeul de Mineralogie, muzeu ce expune o colectie de peste 16.000 de esantioane din minele din Maramures, multe dintre aceste roci fiind piese rare sau chiar unicate. Pornim spre Sighetu Marmatiei, vechea capitala a Maramuresului, pentru a vizita Muzeul Satului, muzeu cu multa rezonanta in Romania. Pornim apoi spre Sapanta pentru a afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat, Stan Ioan Patras. Strabatand Tara Oasului, dupa o alta zi intensa, revenim la cazare la acelasi hotel Seneca Wellness&Spa 3*(sau similar).

Ziua 4: Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud (cca. 220 km)

Mic dejun. Astazi ne putem bucura de program liber in Baia Mare, sau putem alege excursia optionala ce porneste dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Acest mijloc de transport inedit, Mocanita de la Vaser, circula pe singura cale ferata ingusta din Europa, cale ferata dedicata unui tren forestier. Dupa amiaza ne oprim in Ieud, sat bine cunoscut datorita mesterilor din zona si vizitam biserica de lemn, deasemenea monument protejat UNESCO. Pentru ultima noapte a periplului nostru prin tinuturile Maramuresene vom dormi la acelasi hotel Seneca Wellness&Spa 3*(sau similar) in Baia Mare.

Ziua 5: Baia Mare - Cluj-Napoca - Bucuresti (cca. 585)

Dupa micul dejun, vom pleca spre Bucuresti, cu oprire pentru vizita in Cluj Napoca, un oras care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, si pe care il vom admira intr-un tur panoramic cu autocarul. Incepem cu Catedrala Greco- Catolica, Turnul Croitorilor, Opera si Teatrul National, Piata Avram Iancu, Catedrala Ortodoxa, Bisericile Unitariana si Evanghelica, si Piata Unirii -cea mai mare piata medievala din aceasta parte a Europei. Aici vom admira statuia ecvestra a lui Matyas Corvin si catedrala Romano catolica, apoi ne vom bucura de timp liber pentru a servi masa de pranz. Continuam traseul si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00.

Hoteluri

Hotel Seneca Wellness&Spa 3* (sau similar) in Baia Mare
• Hotel Seneca este amplasat la 5 Km distanta de centrul istoric al orasului Baia Mare.
• Hotelul ofera camere elegante dotate cu uscator de par, minibar, aer conditionat, TV, Wi-Fi gratuit.
• Resturantul hotelului ofera preparate din bucataria romaneasca traditionala.
• Oaspetii pot beneficia de facilitatile centrului spa din cadrul hotelului, care are piscina incalzita acoperita, cada cu hidromasaj, bai sarate si facilitati de sauna.
• Sala de fitness este dotata cu aparatele necesare pentru ati intretine toate grupele musculare, precum si aparatele de antrenamente cardio.
Pentru cei mici, zona Playground pune la dispozitie tobogane, spatii de joaca si piscina pentru copii.

Tarife

Data plecare Tarif
02.05.2024 1149 1079 Lei

Suplimente, reduceri

Supliment camera single 375 lei; a treia persoana in camera 1099 lei ; copil 6-12 ani in camera cu ambii parinti 1055 lei
Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup de 25-34 de persoane, se va achita un supliment de 146 lei/persoana.
Pentru un grup de 16-24 persoane, se poate achita un supliment de 320 lei/persoana.

Servicii incluse

• Transport autocar/microbuz clasificat cu climatizare, adaptat numarului de turisti;
• 4 cazari cu mic dejun la hotel Seneca Wellness&Spa 3*( (sau similar) in Baia Mare;
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv in cazul celor din excursiile optionale;
• Taxa de oras / statiune - se achita la ghidul insotitor, iar acesta la receptia hotelului
• Pranz festiv optional in Duminica Pastelui 115 lei/persoana (minim 30 pers.); platou traditional (aperitiv)
Ciorba de miel
friptura de miel cu garnitura si salata
cozonac
1 pahar vin si apa
• Excursii optionale (minim 30 participanti)

Excursii optionale

Excursie optionala catre Mocanita de pe Valea Vaserului si biserica de lemn din Ieud
95 lei / pers
Gratuit pentru minimum 30 de turisti. Biletul pentru mocanita, circa 90 lei / pers. se achita (si astfel se confirma participarea la excursia optionala) odata cu achitarea avansului pentru intregul circuit.

Rezerva acum!