×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Sarbatori de Paste la Budva - Muntenegru 2024

Itinerariu: Nis - Budva - Cetinje - Podgorica - Kotor - Dubrovnik - Belgrad
Date plecare: 01.05.2024
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif: 375 349 euro/persoana
Oferta speciala! Valabil in limita disponibilitatii.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Nis (510 km)

Ne imbarcam la ora 05:30 in Bucuresti (calea Grivitei, muzeul CFR) si plecam la ora 06:00 spre Craiova. Trecem Dunarea la Portile de Fier II si continuam drumul spre Nis, unde ajungem spre seara. Pornim turul pietonal din Piata Regele Milan, cu majestosul monument al eliberarii comemorand emanciparea de sub otomani in 1877. Apoi intram in fortareata prin poarta Stambol spre Moscheea Bali Beg. Cazare la hotel Crystal Ice 3*(sau similar).

Ziua 2. Nis - Budva (470 km)

Mic dejun. Pornim spre Muntenegru, iar seara ajungem in Budva, principalul oras turistic al tarii, infiintat de greci in sec. al IV-lea i.Hr. si apoi fortificat in Evul Mediu. "Riviera Budva" se intinde pe aproape 21 de km de la Trsteno la Buljarica, cu cele 17 plaje ce imprejmuiesc statiunea de la Marea Adriatica. Vizitam centrul vechi al Budvei cu ghidul nostru si vom admira: Bisericile Sf. Trojica, Sf. Ivan, Sf. Bogorodica si Sf. Sava, cea din urma datand din 1143. Cazare la Hotel Pozzo 4*.

Ziua 3. Budva - Fiordul Kotor - Dubrovnik - Budva (210 km)

Mic dejun. Timp liber in statiunea Budva, sau excursie optionala in Muntenegru. Incepem cu o prima oprire in Cetinje, capitala istorica a tarii, pentru a ne plimba prin zona de promenada a orasului, animata de artisti, terase cochete si cafenele moderene. Admiram resedinta prezidentiala, apoi ne vom indrepta spre biserica Cipur, ridicata in 1701 pe ruinele unei foste manastiri din sec. XV. Continuam excursia spre Man. Ostrog, un important loc de pelerinaj din peninsula Balcanica. Vom opri apoi in Podgorica, actuala capitala a tarii, unde vom vizita centrul orasului. Ultima oprire va fi la Man. Rezevici, cea mai veche manastire ortodoxa din Muntenegru, inclusa in prezent in patrimoniul mondial UNESCO. Seara ne vom intoarce in Budva. Cazare la Hotel Pozzo 4*.

Ziua 4.Budva - Cetinje - Manastirea Ostrog - Podgorica - Manastirea Rezevici (220 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Dubrovnik. Oprim in Kotor, unde vizitam (pietonal) fortareata venetiana si admiram Catedrala Sf. Tryphon, ridicata in sec. V. Continuam traseul cu autocarul, in lungul Fiordului Kotor, unul din cele mai frumoase golfuri din lume, spre Dubrovnik. Considerat “Perla Adriaticii”, orasul e inscris in patrimoniul UNESCO, si a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Admiram fortificatiile Orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu. In cetate vom avea timp sa facem si cumparaturi sau sa savuram o cafea la una din terasele sale pitoresti. Seara ne intoarcem in Budva. Cazare la Hotel Pozzo 4*. Ne pregatim pentru a participa la slujba de Paste in biserica ortodoxa din Budva.

Ziua 5. Budva - relaxare pe malul Adriaticii

Mic dejun. Timp liber in principalul oras turistic al Muntenegrului, infiintat de greci in secolul al IV-lea i.Hr. si apoi fortificat in Evul Mediu. "Riviera Budva" se intinde pe aproape 21 de kilometri de la Trsteno la Buljarica, cu cele 17 plaje ce imprejmuiesc statiunea de la Marea Adriatica. In aceasta zi vom avea ocazia sa ne bucuram de soare, plaja, eventual baie in mare si cautarea de suveniruri pentru cei dragi de acasa. Zona de coasta a orasului este una dintre cele mai frumoase si apreciate zone de tarm a Europei. Apele calzi si limpezi, nisipul auriu, tarmul dantelat si muntii ce se inalta deasupra marii, asigura o atmosfera unica, pe care nu trebuie sa o ratati. Va recomandam sa vizitati centrul vechi al Budvei impreuna cu ghidul nostru. Vom descoperi monumentele istorice precum: Bisericile Sfantul Trojica, Sfantul Ivan, Sfanta Bogorodica si Sfanta Sava, cea din urma datand din 1143. Vom putea incheia aceasta minunata zi participand (optional) la “Seara Traditionala Muntenegreana”, ocazie cu care vom descoperii folclorul autentic al zonei,dansurile,ritmurile si costumele specific, dar si bucataria locurilor. Cazare la Hotel Pozzo 4*.

Ziua 6. Budva - Canionul Tara - Belgrad (570 km)

Mic dejun. Parasim frumoasele tarmuri ale Muntenegrului si ne indreptam spre spectaculosul canion Tara, unul dintre cele mai lungi defilee din Europa. Continuam spre Belgrad, capital Serbiei, unde vom ajunge in cursul serii si vom admira cladirile si monumentele orasului: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, artera pietonala Kneaz Mihaljov si pitorescul cartier Skaralija, supranumit Montmartre-ul sarbesc. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si artisti ambulanti, gasim numeroase cafenele si restaurante ospitaliere unde putem savura cina. Cazare in Belgrad, hotel Elegance 3*(sau similar).

Ziua 7. Belgrad - Bucuresti (595 km)

Mic dejun. Plecam din Belgrad, strabatand Defileul Dunarii (Cazanele Mari si Cazanele Mici, lacul de acumulare), apoi traversam Dunarea pe la Portile de Fier. Vom ajunge in Bucuresti seara la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei.

Hoteluri

Nis- Hotel Crystal Ice 3* Hotelul este construit in 2014 si amplasat la aproximativ 1 km de centrul orasului, intr-o zona rezidentiala linistita. Dispune de 52 de camere, dotate cu baie cu dus si uscator de par, aer conditionat, TV LCD cu canale prin cablu, seif, minibar, telefon si Wifi.

Hotel Pozzo 4* (8,8) Hotelul este construit in anul 2018 si este amplasat la 200 m de plaja si la aproximativ 1,5 km de centrul orasului. Toate camera au in dotare un birou de lucru, minibar, dulap si baie privata cu articole de toaleta. Toata locatia are disponibil internetul prin Wifi gratuit.

Belgrad- Hotel Elegance 3* Aflat la 8 km de centrul orasului, Hotelul Elegance este un hotel modern tip business, accesibil atat pentru oameni de afaceri, cat si pentru turisti. Toate camerele sunt dotate cu un biroul de lucru, minibar si spatii de depozitare si baie privata cu uscator de par si articole de toaleta. Wifi-ul este disponibil in intregul hotel si este gratuit.

Informatii utile

• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single

Tarife

Data plecare Tarif
01.05.2024 EPUIZAT

Suplimente, reduceri

Supliment hotel 4*: camera single 115 E; a treia pers. in cam. 339 E; copil 6-12 ani in camera cu parintii 329 E
Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup de 25-34 de persoane, se va achita un supliment de 40 euro/persoana. Pentru un grup de 16-24 de persoane, se poate achita un supliment de 94 euro/persoana.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat la numarul de turisti;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* in Nis si Belgrad.
• 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4* in Budva.
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiective turistice, inclusiv obiectivele din cadrul excursiilor optionale.
• Taxele de statiune (oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor
• Asigurarea medicala si asigurarea storno
• Ghizi locali
• Excursiile optionale (minim 30 persoane): Excursie turul Muntenegrului - 29 euro/persoana; Excursie Dubrovnik - 39 euro/persoana; Seara traditionala Muntenegreana - 39 euro/persoana

Excursii optionale

Excursie turul Muntenegrului
29 euro/persoana
Desi este una dintre cele mai noi tari independente din lume (din anul 2006), Muntenegru este o regiune plina de istorie. Acesta a fost un stat medieval, care a luptat, alaturi de Serbia impotriva Imperiului Otoman. Amprenta stapanirii otomane asupra acestui stat poate fi observata si in prezent prin arhitectura caselor si a mai multor monumente istorice. Fiind o tara predominant muntoasa si fiind asezat la tarmul marii Adriatice, Muntenegru ofera o multitudine de peisaje unice, de care va veti indragosti.
Excursie Dubrovnik
39 euro/persoana
Pe traseu vom opri in Kotor, unde vom vizita (pietonal) fortareata venetiana si vom putea admira Catedrala Sfantul Tryphon, ridicata in secolul al V-lea. Vom continua traseul cu autocarul, in lungul Fiordului Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, spre Dubrovnik. Vom face o oprire la Biserica Franciscana, care adaposteste cea mai veche farmacie din lume. Ne vom plimba pe Stradun, principal artera pietonala din cetate, unde vom admira: Biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, Biserica Sfantul Vasile, Manastirea Dominicana, portul vechi, Fortareata Ravelin si Turnul cu Ceas, simbolul orasului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu.
Seara traditionala Muntenegreana
39 euro/persoana
Vom descoperi folclorul autentic al zonei, dansurile, ritmurile si costumele specifice, dar si bucataria locurilor.

Galerie foto turisti

Rezerva acum!