INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Paste Istanbul 2024

Itinerariu: Pal. Dolmabahce - Agia Sophia - Topkapi - Moscheea Albastra - Ins. Printilor - Marele Bazar - Edirne
Date plecare: 02.05.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 209 195 Euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Edirne - Istanbul (645 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: legenda spune ca nu mai putin de 999. Sosim seara si ne vom caza la Istanbul - Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar).

Ziua 2. Istanbul - Palatul Dolmabahce - Shopping - Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Utilizand transportul in comun, vizita optionala la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Dupa pranz program optional: croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yeni Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice. Cazare la Istanbul - la acelasi Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar).

Ziua 3. Istanbul -Moscheea Aya Sofia -Palatul Topkapi -Basilica Cisterna -Moscheea Albastra

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschea Aya Sofia. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Cazare la Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar). Seara, optional tur Istanbul by night 20 euro/pers. Plecam spre Asia, trecand prin cartierul Levent (supranumit si Manhattan-ul Istanbulului), cu zgarie nori de pana la 300 m inaltime. Vom traversa Bosforul pe unul dintre podurile monumentale si vom ajunge pe colina Camlica, cea mai inalta din Istanbul, de unde vom admira panorama Bosforului si a orasului. Aici vom face fotografii si vom putea testa(contra cost) un preparat local - Kumpir, cartof copt umplut cu diferite ingrediente. In continuare ne deplasam la Moscheea Camlica, cea mai mare din Turcia, cu o capacitate de 63 mii de persoane, o adevarata capodopera a arhitecturii si artei islamice. Servicii incluse: transport autocar, ghid local si insotitor de grup. Seara, va invitam la slujba de Inviere de la Biserica Romaneasca Sf. Mucenita Paraschievi.

Ziua 4. Istanbul - Croaziera In Insula Buyukada

Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional croaziera in Buyukada - Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel pentru ca in perioada bizantina printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. Gasim aici vegetatie mediteraneana, multa liniste, aer curat, briza calduta, atmosfera de vacanta si nici o masina pe stradutele pe care se circula doar cu vehicule electrice si biciclete. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste. Cazare la Istanbul - la acelasi Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar). Seara, va invitam la un program optional (40 Euro/pers.), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala.

Ziua 5. Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in jurul orei 22.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei pentru cetatenii romani: pasaport cu valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrarii in Turcia si sa dispuna de cel putin o fila goala.
• Incepand cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc in Turcia au obligatia de a completa formularul de intrare de pe portalul register.health.gov.tr, cu maxim 72 ore inaintea imbarcarii. Formularul va fi prezentat la imbarcare in format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil). Ulterior completarii formularului va fi emis codul HES, in baza caruia calatorii vor putea avea acces la transportul intern si cazare. In situatia in care pasagerii nu au completat anterior calatoriei formularul sus-mentionat, acestia vor fi sprijiniti de catre reprezentantii companiei aeriene pentru completarea acestuia.
• Este necesara completarea formularului de intrare in Turcia indiferent de modalitatea de transport utilizata, rutiera, aeriana sau navala. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflati in tranzit aeroportuar.
• Incepand cu data de 28 decembrie 2020, persoanele care sosesc in Republica Turcia pe cale aeriana trebuie sa prezinte la imbarcare un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore inainte de intrarea in Republica Turcia. Persoanelor care nu prezinta testul negativ tip PCR nu li se va permite imbarcarea in aeronavele care au ca destinatie Republica Turcia. De asemenea, incepand cu data de 30 decembrie 2020, obligatia prezentarii rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore inainte de intrarea in Republica Turcia, se aplica si persoanelor care intentioneaza sa intre in acest stat pe cale rutiera, feroviara sau maritima.
• Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
• Grup minim: 25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 Euro/ persoana. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 40 Euro/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
• Termene de plata: 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere; 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii; 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara cu o fila goala.

Tarife

Data de plecare Tarif 3* Tarif 4*
02.05.2024 209 195 euro 229 215 euro

Suplimente, reduceri

Hotel 3*: supliment camera single: 105 euro; a 3-a persoana in camera: 185 euro; copil 6-12 ani: 175 euro cazat in camera cu ambii parinti
Hotel 4*: supliment camera single: 125 euro; a 3-a persoana in camera: 205 euro; copil 6-12 ani: 195 euro cazat in camera cu ambii parinti
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 30 euro / pers.
Avans 30% la inscriere, plata integrala cu 30 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti (in Istanbul doar in zilele 1 si 5)
- 4 nopti de cazare cu mic dejun inclus la hotel de 3* sau la hotel de 4* prin achitarea unui supliment de 20 euro/persoana
- Ghid insotitor roman din partea agentiei

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (Tarife informative - Palatul Topkapi si Haremul 46 euro ; Haremul Sultanului 12 euro, Palatul Dolmabahce 32 euro, Basilica Cisterna 18 euro, Aya Sofia 25 euro. La Moscheea Albastra si Selimiye acces gratuit).
• Ghizii locali.
• Asigurarea storno si medicala.
• Taxa de oras - 2 euro/persoana/zi (se achita la ghid pentru a o achita la receptia hotelului)
• Excursiile optionale:
Insula Printului - 40 euro/persoana; Seara turceasca - 40 euro/persoana; Croaziera pe Bosfor - 15 euro/persoana; Excursie in Asia, Tur by night - 20 euro/persoana

Excursii optionale

Insula Printului
35 Euro/persoana
Include masa de pranz; minim 30 de persoane.
Seara turceasca
40 Euro/persoana
Include cina, 2 bauturi si spectacolul. Grup minim 10 persoane.
Croaziera pe Bosfor
15 Euro/persoana
Croaziera dureaza aproximativ 90 de minute. Grup minim 30 persoane.
Excursie in Asia, la Moscheea Camlica
20 Euro/persoana
Excursia dureaza aproximativ 4 ore. Grup minim 30 persoane.

Galerie foto turisti

Rezerva acum!