FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Traditii de Paste in Maramures 2021

Itinerariu: Manastirea Rohia - Valea Izei - Manastirea Barsana - Sighetu Marmatiei - Cimitirul Vesel de la Sapanta - Baia Mare - Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud
Date plecare: 30.04.2021
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif 999 lei/persoana (loc in camera dubla)
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1 (Vineri, 30.04). Bucuresti - Manastirea Rohia - Baia Mare (aprox. 590 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Plecare din Bucuresti la ora 06:00 pe traseul Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Cluj Napoca - Targu Lapus. Langa Targul Lapus, poposim la Manastirea Rohia. Comoara ascunsa si bine pazita a manastirii Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari si importante din tara. Aici s-au adunat pana acum peste 40.000 volume de carte. Cartile si linistea din acest colt de rai au fost motivele pentru care la sfarsitul anilor '70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regandit notiunea de fericire, alege sa se retraga la Rohia. Cazarea in urmatoarele 4 nopti la hotel Rivulus*** sau similar in orasul Baia Mare.

Ziua 2 (Sambata, 01.05). Surdesti - Budesti - Sarbi - Barsana - Desesti (aprox. 120 km)

Mic dejun. Mestesugurile cele mai apreciate ale zonei se reflecta cel mai bine la unele dintre cele mai frumoase sate si biserici de lemn din Maramures, situate pe Valea Izei. Vizitam bisericile de lemn din Surdesti, Budesti si Desesti, toate facand parte din patrimoniul UNESCO si manastirea Barsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Satul Sarbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionati de arta mestesugarilor sau de instalatiile tehnice taranesti care astazi par niste curiozitati. Vom descoperi o valtoare de ape si o moara pentru macinat boabe, apoi vom vizita un atelier artizanal pentru a afla mai multe despre un stil de viata devenit, de-a lungul timpului, doar o amintire. La incheierea zilei avem ocazia sa degustam renumita horinca, mandria fiecarui morosan, la o gospodarie din zona. Seara vom participa la slujba de Inviere la una din bisericile din apropiere. Ramanem peste noapte la acelasi hotel Rivulus***sau similar.

Ziua 3 (Duminica, 02.05). Sighetu Marmatiei - Sapanta - Baia Mare (aprox. 180 km)

Mic dejun. La inceputul zilei pornim spre Sapanta pentru a afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat, Stan Ioan Patras. In partea a doua a zilei vom petrece cateva ore in centrul istoric al municipiului Baia Mare cu o plimbare de ralaxare dupa ce am servit masa traditionala de Paste. Vom innopta la acelasi hotel.

Ziua 4 (Luni, 03.05). Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud (aprox. 189 km)

Mic dejun. In aceasta zi ne putem bucura de un program liber la alegere in Baia Mare sau sa optam pentru excursia optionala ce porneste dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Acest mijloc de transport inedit, Mocanita de la Vaser, circula pe singura cale ferata ingusta din Europa, cale ferata dedicata unui tren forestier. Dupa amiaza ne oprim in Ieud, sat bine cunoscut de catre mesterii din zona si vizitam biserica de lemn, deasemenea monument protejat UNESCO. Pentru ultima noapte a periplului nostru prin tinuturile Maramuresene vom dormi la acelasi hotel.

Ziua 5. (Marti, 04.05). Baia Mare - Bucuresti (aprox. 540)

Mic dejun. In primele ore ale diminetii inainte de a porni spre casa ne vom bucura de o vizita la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, muzeu ce expune o colectie de peste 16.000 de esantioane, toate din minele din Maramures. Multe dintre aceste roci sunt piese rare sau chiar unicate. Vom pleca spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul serii.

Hoteluri

Hotel Rivulus***
Localizare: Strada Culturii 3, Baia Mare 430316. Situat pe o strada discreta aproape de centru, acest hotel practic se afla la 6 minute de mers pe jos de Parcul Mara, la 16 minute de Stadionul Viorel Mateianu si la 2 km distanta de gara Baia Mare.
Facilitati hotel:Restaurant, parcare, aer conditionat, WI-FI, room-service, camere duble si triple cu climatizare.
Website: https://www.hotelrivulus.ro/ro/contact.php

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
30.04.2021 999 Lei

Suplimente, reduceri

Camera Single - 1235 lei, A 3-a persoana in camera - 899 lei;
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu ambii parinti(fara pat suplimentar: 299 Lei.
 
• Plata avans 10% la inscriere
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare

Servicii incluse

• Transport cu autocar modern, cu climatizare;
• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) hotel/pensiune de 2-3*;
• Ghid.

Nu sunt incluse

• Asigurare storno (vezi detalii);
• Excursiile optionale;
• Biletul la mocanita - aprox. 50 lei/persoana

Excursii optionale

Mocanita de pe Valea Vaserului si biserica de lemn din Ieud
20 lei/persoana
Biletul pentru mocanita aprox.50 lei/persoana nu este inclus in tarif

Rezerva acum!