INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Traditii si mestesuguri in Maramures 2022

Itinerariu: Man. Rohia - Bisericile de lemn UNESCO Rogoz, Surdesti, Budesti, Desesti, Ieud - Man. Barsana - Sighet - Sapanta - Baia Mare - Mocanita pe Valea Vaserului - Ieud - Cluj Napoca
Date plecare:
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 899 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1: Bucuresti - Manastirea Rohia - Biserica de lemn Rogoz - Baia Mare (cca. 610 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Plecare la ora 06:00 pe traseul Pitesti - Cluj Napoca - Targu Lapus. In Tara Lapusului, poposim la Man. Rohia. Comoara ascunsa si bine pazita a manastirii Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari si importante din tara. Aici s-au adunat pana acum peste 40.000 volume de carte. Cartile si linistea din acest colt de rai au fost motivele pentru care la sfarsitul anilor '70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regandit notiunea de fericire, alege sa se retraga la Rohia. Tot aici vom admira o prima „bijuterie” din lemn, si anume Biserica de lemn din Rogoz, construita in 1663, inscrisa in Patrimoniul UNESCO. Cazarea la hotel Eurohotel 3* (sau similar) in Baia Mare.

Ziua 2: Bisericile de lemn UNESCO: Surdesti - Budesti - Sarbi - Barsana - Desesti (cca. 140 km)

Mic dejun. Mestesugurile cele mai apreciate ale zonei se reflecta cel mai bine la unele dintre cele mai frumoase sate si biserici de lemn din Maramures, situate pe Valea Izei. Vizitam bisericile de lemn din Surdesti, Budesti si Desesti, toate facand parte din patrimoniul UNESCO si manastirea Barsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Satul Sarbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionati de arta mestesugarilor sau de instalatiile tehnice taranesti care astazi par niste curiozitati. Vom cunoaste o valtoare de ape si o moara pentru macinat boabe, apoi vom vizita un atelier artizanal pentru a afla mai multe despre un stil de viata devenit, de-a lungul timpului, doar o amintire. La incheierea zilei avem ocazia sa degustam renumita horinca, mandria fiecarui morosan, la o gospodarie din sat. Revenim pentru cazare la acelasi hotel Eurohotel 3* (sau similar).

Ziua 3: Sighetu Marmatiei - Sapanta - Baia Mare (cca. 170 km)

Mic dejun. La inceputul zilei vom parcurge un scurt tur pietonal in centrul istoric, cu Casa lui Iancu de Hunedoara, Turnul Sf. Stefan si Bastionul Macelarilor, apoi trecand cu autocarul pe langa Catedrala, ajungem pentru vizita la Muzeul de Mineralogie, muzeu ce expune o colectie de peste 16.000 de esantioane din minele din Maramures, multe dintre aceste roci fiind piese rare sau chiar unicate. Pornim spre Sighetu Marmatiei, vechea capitala a Maramuresului, pentru a vizita Muzeul Satului si Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, amenajat in fosta inchisoare, muzeu cu multa rezonanta in Romania. Pornim apoi spre Sapanta pentru a afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat, Stan Ioan Patras. Strabatand Tara Oasului, dupa o alta zi intensa, ne intoarcem pentru a innopta la acelasi hotel Eurohotel 3* (sau similar).

Ziua 4: Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud (cca. 220 km)

Mic dejun. In aceasta zi ne putem bucura de un program liber in Baia Mare sau putem alege excursia optionala ce porneste dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Acest mijloc de transport inedit, Mocanita de la Vaser, circula pe singura cale ferata ingusta din Europa, cale ferata dedicata unui tren forestier. Dupa amiaza ne oprim in Ieud, sat bine cunoscut datorita mesterilor din zona si vizitam biserica de lemn, deasemenea monument protejat UNESCO. Pentru ultima noapte a periplului nostru prin tinuturile Maramuresene vom dormi la acelasi hotel Eurohotel 3* (sau similar) in Baia Mare.

Ziua 5: Baia Mare - Cluj-Napoca - Bucuresti (cca. 585)

Dupa micul dejun, vom pleca spre Bucuresti, cu oprire pentru vizita in Cluj Napoca, un oras care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, si pe care il vom admira intr-un tur panoramic cu autocarul. Incepem cu Catedrala Greco- Catolica, Turnul Croitorilor, Opera si Teatrul National, Piata Avram Iancu, Catedrala Ortodoxa, Bisericile Unitariana si Evanghelica, si Piata Unirii -cea mai mare piata medievala din aceasta parte a Europei. Aici vom admira statuia ecvestra a lui Matyas Corvin si catedrala Romano catolica, apoi ne vom bucura de timp liber pentru a servi masa de pranz. Continuam traseul si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00.

Hoteluri

Hotel Eurohotel 3* (sau similar) in Baia Mare
Situat pe principal bulevard al orasului, la mai putin de 1 Km fata de centru, hotelul ofera camere elegante, restaurant, Terasa, Sali de conferinte si centru Spa cu piscina interioara, sala de fitness, sauna. Camerele sunt dotate cu baie proprie, TV cu cablu, Internet wireless, telefon, Minibar, uscator de par.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Galerie foto

Rezerva acum!