FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Circuit Traditii si mestesuguri in Maramures 2021 - 2022

Itinerariu: Manastirea Rohia - Valea Izei - Manastirea Barsana - Sighetu Marmatiei - Cimitirul Vesel de la Sapanta - Baia Mare - Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud
Date plecare: 08.11.2021, 31.05.2022, 28.06.2022, 27.07.2022, 30.08.2022
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 899 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1: Bucuresti - Manastirea Rohia - Baia Mare (aprox. 590 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Plecare din Bucuresti la ora 06:00 pe traseul Bucuresti - Pitesti - Ramnicul Valcea - Cluj Napoca - Targu Lapus.
Langa Targul Lapus, poposim la Manastirea Rohia. Comoara ascunsa si bine pazita a manastirii Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari si importante din tara. Aici s-au adunat pana acum peste 40.000 volume de carte. Cartile si linistea din acest colt de rai au fost motivele pentru care la sfarsitul anilor '70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regandit notiunea de fericire, alege sa se retraga la Rohia. Cazarea in urmatoarele 4 nopti la hotel Rivulus*** sau similar in orasul Baia Mare.

Ziua 2: Surdesti - Budesti - Sarbi - Barsana - Desesti (aprox. 120 km)

Mic dejun. Mestesugurile cele mai apreciate ale zonei se reflecta cel mai bine la unele dintre cele mai frumoase sate si biserici de lemn din Maramures, situate pe Valea Izei. Vizitam bisericile de lemn din Surdesti, Budesti si Desesti, toate facand parte din patrimoniul UNESCO si manastirea Barsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Satul Sarbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionati de arta mestesugarilor sau de instalatiile tehnice taranesti care astazi par niste curiozitati. Vom cunoaste o valtoare de ape si o moara pentru macinat boabe, apoi vom vizita un atelier artizanal pentru a afla mai multe despre un stil de viata devenit, de-a lungul timpului, doar o amintire. La incheierea zilei avem ocazia sa degustam renumita horinca, mandria fiecarui morosan, la o gospodarie din sat. Ramanem peste noapte la acelasi hotel Rivulus***sau similar.

Ziua 3: Sighetu Marmatiei - Sapanta - Baia Mare (aprox. 180 km)

Mic dejun. La inceputul zilei vom poposi in Sighetu Marmatiei, vechea capitala a Maramuresului, pentru a vizita Muzeul Satului si Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, amenajat in fosta inchisoare, muzeu cu multa rezonanta in Romania. Pornim apoi spre Sapanta pentru a afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat, Stan Ioan Patras. Sfarsitul zilei il vom petrece in centrul istoric al municipiului Baia Mare cu o plimbare relaxanta. Dupa o alta zi intensa vom innopta la acelasi hotel.

Ziua 4: Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud (aprox. 189 km)

Mic dejun. In aceasta zi ne putem bucura de un program liber la alegere in Baia Mare sau sa optam pentru excursia optionala ce porneste dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Acest mijloc de transport inedit, Mocanita de la Vaser, circula pe singura cale ferata ingusta din Europa, cale ferata dedicata unui tren forestier. Dupa amiaza ne oprim in Ieud, sat bine cunoscut de catre mesterii din zona si vizitam biserica de lemn, deasemenea monument protejat UNESCO. Pentru ultima noapte a periplului nostru prin tinuturile Maramuresene vom dormi la acelasi hotel Rivulus***.

Ziua 5: Baia Mare - Bucuresti (aprox. 540)

Mic dejun. In primele ore ale diminetii inainte de a porni spre casa ne vom bucura de o vizita la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, muzeu ce expune o colectie de peste 16.000 de esantioane, toate din minele din Maramures. Multe dintre aceste roci sunt piese rare sau chiar unicate. Vom pleca spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul serii.

Hoteluri

Hotel Rivulus***
Adresa: Strada Culturii 3, Baia Mare 430316, https://www.hotelrivulus.ro/ro/contact.php
Situat pe o strada discreta aproape de centru, acest hotel practic se afla la 6 minute de mers pe jos de Parcul Mara, la 16 minute de Stadionul Viorel Mateianu si la 2 km distanta de gara Baia Mare.
Facilitati hotel: restaurant, parcare, aer conditionat, WI-FI, room-service, camere duble si triple cu climatizare.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
08.11.2021 899 Lei
31.05.2022 899 Lei
28.06.2022 899 Lei
27.07.2022 899 Lei
30.08.2022 899 Lei

Suplimente, reduceri

Camera Single - 1235 lei, A 3-a persoana in camera - 899 lei;
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu ambii parinti(fara pat suplimentar) - 299 lei.
 
• Plata avans 30% la inscriere;
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• transport autocar/microbuz clasificat cu climatizare,statie audio,etc;
• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) hotel/pensiune de 2-3*;
• ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;
• excursiile optionale;
• biletul la mocanita - aprox.50 lei/persoana

Excursii optionale

Mocanita de pe Valea Vaserului si biserica de lemn din Ieud
20 lei/ persoana
Mocanita de pe Valea Vaserului sau Calea Ferata Forestiera din Viseu de Sus se afla in nordul Romaniei, la granita cu Ucraina si reprezinta o bogatie atat din punct de vedere tehnic, cat si cultural. Pe o ruta de aproape 60 kilometri distanta circula si astazi locomotive cu abur infocate cu lemn. Aceasta este ultima cale ferata forestiera din lume pe care functioneaza locomotive cu abur din lume. Linia a fost construita dupa ecartamentul austro-ungar si duce de-a lungul unei vai de o salbaticie fermecatoare, de-a lungul raului Vaser. Din anul 1932 CFF Viseu de Sus functioneaza aproape fara intrerupere. De luni pana sambata, trenurile de productie transporta busteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Viseu de Sus. Trenurile turistice urca pana la statia Paltin (km 21,6), aproximativ doua ore departare de Viseu de Sus, acolo unde a fost amenajat un loc pentru popas. Pana la intoarcerea trenului, in Paltin, turistii pot sa isi petreaca putin timp in natura, sa faca un picnic sau sa admire panorama de pe platforma amplasata pe stanca din apropiere. In Paltin exista servicii de catering cu o oferta de mancare diversificata.
Biserica de lemn din Ieud este ctitorita din secolul al XVII-lea de familia Balea, fiind una dintre cele mai vechi biserici din Maramures. In austeritatea ei exterioara, incalzita in interior de cioplitura consolelor si de culorile vii ale picturii murale, biserica de lemn din Ieud Deal reprezinta un varf al artei si tehnicii de a construi biserici de lemn in Maramures. Valoarea ei este dublata de un ansamblu pictural aparte. Biserica a fost inclusa in 1999 de UNESCO pe lista monumentelor cu valoare de patrimoniu cultural mondial, impreuna cu alte sapte biserici de lemn din Maramures. Aici au fost descoperit unul dintre cele mai vechi manuscrise in limba romana.
*Biletul pentru mocanita aprox. 50 lei/persoana nu este inclus in tarif.

Galerie foto

Rezerva acum!