FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Expeditie in America de Sud Peru - Bolivia - Chile 2022 - 2023

Itinerariu: Lima - Cuzco - Machu Picchu - Puno - La Paz - La Paz - Santiago de Chile - Vina Del Mar - Valparaiso - Lima
Date plecare: 30.11.2022, 28.03.2023
Circuit cu avionul, 14 zile
Tarif: 3890 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Lima via Amsterdam

Ora 05:00 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul KL15372 catre Lima via Amsterdam - programat la ora 07:00. Sosire la Amsterdam la ora 08:55, decolare catre Lima la ora 12:35 cu zborul companiei KLM, KL 743, sosire in Lima la ora 18:05. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Lima, Lima detine o arhitectura impozanta, un trecut glorios si oameni ospitalieri. Este capitala si cel mai mare oras al Republicii Peru, fiind, de asemenea, capitala Provinciei Lima. Este centrul comercial, industrial, financiar si cultural al tarii. Orasul este localizat in vaile dintre raurile Chillon, Rimac, Lurin. Se afla pe coasta de vest a tarii, in apropiere de portul Callao la Oceanul Pacific.

Ziua 2. Lima

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras in Lima, ce va include: Piata Mare, Plaza de Armas, Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, San Isidoro, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii. De asemenea vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie. Lima este cunoscut si ca Orasul Regilor. Pentru mai mult de trei secole, Lima a fost unul dintre cele mai importante si influente orase ale Americii de Sud. In mai mult de patru secole de la fondarea sa ca oras spaniol, Lima s-a afirmat ca expresie a mostenirii metise. Cazare in Lima.

Ziua 3. Lima - Cuzco

Mic dejun. Transfer la aeroport pentu zborul catre Cuzco - cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Cazare in Cuzco.

Ziua 4. Cuzco - Valea Sacra a Incasilor

Mic dejun. Astazi avem ocazia sa descoperim imprejurimile sau sa optam pentru o excursie optionala la Valea Sacra a Incasilor - pe drum ne vom opri la Awanacancha, dupa care vom exploara Pisac, un sat traditional andean a carui principala atractie este Bazarul. Masa de pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza, excursia continua spre Ollantaytambo, un oras plin de culoare si spirit traditional. Ajunsi la Valea Sacra, vom avea privelistea unei imagini uimitoare: strazi pavate cu piatra, depozite de piatra si terasee agricole ce incep de la poalele muntilor si se inalta usor pe crestele acestora. Cazare in Cuzco.

Ziua 5. Cuzco - Machu Picchu (AVETI VOIE DOAR CU UN RUCSAC MAXIM 5 KG)

Mic dejun. Astazi vom descoperi Machu Picchu - inconjurat de terase agricole, pare sa fi fost folosit de incasi fie ca oras ceremonial secret, fie ca oras de vacanta. Machu Picchu este asezat intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de localitatea Cuzco. Aceste extraordinare ruine precolumbiene au 18 km patrati constructii terasate si sunt legate intre ele de 3000 de trepte. Transfer la gara din Ollantaytambo pentru transferul catre Aguas Calientes. Dupa ce vom ajunge in statia Aguas Calientes vom fi tansferati cu autocarul pana la cota de 2300 metri. Odata ajunsi, vom vizita impreuna cu ghidul: Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre. Intoarcere in Cuzco pe aceeasi ruta. Cazare in Cuzco.

Ziua 6. Cuzco

Mic dejun. Vei pleca intr-un tur de oras panoramic si pietonal in care vei vizita principalele atractii din Cusco. Turul include: Plaza de Armas - Huacapayta, piata principala a orasului, locul unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase, Catedrala din Cusco si Templul Coricancha.
Vei vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco: Sacsayhuaman, un exemplu clar al abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios. Astazi s-au pastrat doar peretii exteriori pozitionati in zig-zag pentru a imita dintii ascutiti ai pumei. Multe dintre blocurile de piatra folosite la ridicarea zidurilor sunt incredibil de mari, avand pana la 3,5 m inaltime si o greutate estimata de 300 tone. Ca toate constructiile incase, pietrele se imbina perfect, fara ajutorul mortarului. Cazare in Cuzco.

Ziua 7. Cuzco - Puno

Mic dejun. Pornim dis-de-dimineata, vom fi transferati catre cursa de linie ce ne va duce catre Puno, scurt popas la Andahuaylillas, Biserica San Pedro de Andahuaylillas, supranumita Capela Sixtina a Americii, datorita plafonului policrom bogat decorat.Te vei opri pe malul Raului Urubamba pentru a vizita Raqchi, un vechi sanctuar incas, construit de catre Inca Pachacutec si dedicat zeului Viracocha. Structura cea mai impresionanta a sitului este Templul Viracocha, cu o fundatie clasic incasa din piatra de mari dimensiuni peste care este ridicata o constructie din chirpici. Ultima vizita va fi Pukara, un sit arheologic pre-colonial, caracterizat prin prezenta unor piramide de mari dimensiuni. Aici vei vizita muzeul de gazduieste numeroase artefacte din acea perioada, artefacte apartinand si complexului arheologic de la Kalasaya. Satul este cunoscut de asemenea si pentru ceramica traditionala numita Torito de Pukara. Cazare in Puno.

Ziua 8. Puno - La Paz

Ne continuam calatoria si pornim dis de dimineata catre Lacul Titicaca, de la granita dintre Bolivia si Peru, este invaluit in mister si legende de toate felurile, fiind considerat de multe culturi din America de Sud un loc sacru.Lacul Titicaca este cel mai inalt lac navigabil din lume, lacul legendar din care s-au nascut Manco Capac si Mama Oclio, fondatorii Imperiului Inca. Dupa o scurta croaziea pe Lacul Titicaca ne vom indrepta catre frontiera cu Bolivia, vom admira varfurile maiestroase ale Anzilor Cordilieri. Pe parcurs vom vizita Copacabana, ne vom deplasa cu barca cu motor catre Insula Soarelui si vom vizita Statuia Fecioarei din Copacabana. Deplasare spre La Paz. Cazare in La Paz.

Ziua 9. La Paz

Mic dejun. Astazi vom face un tur panoramic de oras de La Paz ce include: Piata Murillo, Palatul Guvernului, Palatul Prezidential. Continuma cu popas si vizita la Biserica Sf. Francisc si Calle de la Brujas.Turul se incheie cu o incursiune in Valea Lunii. Cazare in La Paz.

Ziua 10. La Paz - Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer de la hotelul din La Paz la aeroportul pentu zborul catre Chile - Santiago de Chile, capitala Republicii Chile, se intinde intr-o vale langa Anzi, la doar o ora si jumatate de Oceanul Pacific. Metropola atragatoare cu cartiere si case de la inceputul secolului XX stau alaturi de cartiere moderne, construite in ultimele decenii si de cartierul de afaceri sau Sanhattan, unde zgarie-norii se intrec in inaltimi. Decolam in jurul orei 11:30 si ajungem la destinatie in jurul orei 15:30. Sosire si transfer la hotel pentru cazare in Santiago de Chile. Timp liber la dispozitie pentru a descoperi orasul.

Ziua 11. Santiago de Chile

Mic dejun. Astazi vom avea o zi intreaga la dispozitie pentru a explora Santiago de Chile printr-un tur de oras ce va include Palatul Prezidential, Piata Armelor, Catedrala, Cladirea Postei, Muzeul National de Istorie, Casa Colonial, Parcul Metropolitano, Zona Providencia. Transfer si cazare la hotel in Santiago de Chile.

Ziua 12. Santiago de Chile - Vina Del Mar - Valparaiso

Mic dejun. Vei pleca prin Valea Casablanca spre orasul port Valparaiso. Vei vizita La Sebastiana - casa memoriala a poetului Pablo Neruda. Turul continua la Cerro Florida & Bellavista, apoi vei vizita Open Sky Museum. Vei continua traseul catre Renaca Beach. Vei vizita apoi faimoasa statiune Vina del Mar, renumita pentru plajele sale dintre care cea mai celebra este Casino Beach. La intoarcere vei trece prin zona podgoriilor Curacavi si Casablanca. Transfer si cazare la hotel in Santiago de Chile.

Ziua 13. Santiago de Chile - Lima

Mic dejun la pachet. Transfer matinal la aeroport pentru zborul catre Lima. Transfer si cazare in Lima.
Excursie optionala la Muzeul Aurului si cina traditionala la restaurantul Dama Juana in Barranco.

Ziua 14. Lima - Bucuresti via Amsterdam

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Decolare in jurul orei 21.05 din Lima cu zborul Companiei KLM, KL 744, sosire in Amsterdam a doua zi la ora 14:55, decolare din Amsterdam la ora 20:45 cu zborul KL 1379.

Hoteluri

• Lima: Stefanos Hotel, Esperanza, 370 - Lima 18 - Lima, Miraflores, sau similar;
• Cuzco: Imperial Cusco Hotel, Avenida Centenario, 741 - 84 - Cusco sau similar;
• Puno: Hotel Eco Inn Puno, Av. Chulluni 195 195 - Puno sau similar;
• La Paz: Hotel Copacabana,Av 16 De Julio 1802 - La Paz, Centro, La Paz sau similar;
• Santiago de Chile: Hotel Majestic,Santo Domingo, 1526 - 6501035, sau similar;

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Cetatenii romani posesori de pasapoarte turistice au nevoie de viza de intrare in Bolivia. Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin. Inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia Europa Travel, dupa solicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
30.11.2022 3890 Euro
28.03.2023 3890 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 549 euro;
Copil sub 12 ani: 1899 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• *Bilete de avion Bucuresti - Lima -Bucuresti via Amsterdam, compania KLM, bagaj de cala, ce include: un bagaj de mana(geanta mica- 7kg ) si un bagaj de cala(maxim 23kg);
• *Bilet de avion Lima- Cuzco, compania LCP Peru, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• *Bilet de avion La Paz- Santiago de Chile, compania Latam Airlines, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala(maxim 23 kg);
• *Bilete de avion: Santiago de Chile - Lima, compania Latam Airlines, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru toate segmentele de zbor(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• Mesele prevazute in cadrul itinerariului;
• 3 nopti cazare in Lima la hotel de 3*** cu mic dejun;
• 4 nopti cazare in Cuzco la hotel de 3*** cu mic dejun;
• 1 noapte cazare in Puno la hotel de 3*** cu mic dejun;
• 2 nopti cazare in La Paz la hotel de 3*** cu mic dejun;
• 3 nopti cazare in Santiago de Chile la hotel de 3*** cu mic dejun;
• Tururile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbus categoria locala;
• Tur panoramic de oras: Lima, Cuzco, La Paz, Santiago de Chile, excursia la Vina Del Mar - Valparaiso; Croaziera pe Lacul Titicaca(barca cu motor);
• Transfer la Insula Soarelului (barca cu motor);
• Excursie la Machu- Picchu, incluzand transferurile, biletele de tren, intrarile si autocarul local;
• Asistenta turistica in limba romana - ghid roman;

Nu sunt incluse

• Taxa de viza Bolivia: la sosire- 90 Euro/persoana(se poate modifica). Recomandam obtinerea vizei prin sectia consulara a Ambasadei Boliviei la Berlin, inainte de calatorie, actele se vor depune la agentia Europa Travel, dupa solicitarea turistilor agentia se va ocupa de vizele turistice;
• Taxa de intrare/iesire Bolivia, se achita local;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea storno si asigurarea medicala;
• Intrarile la obiectivele turistice ce nu au fost mentionate ca fiind incluse, se achita local;
• Alte servicii neincluse in program;

Orar de zbor

• Bucuresti 07:00 - Amsterdam 08:55 / Amsterdam 12:35 - Lima18:55.
• Lima 21:05 - Amsterdam 14:55 / Amsterdam 20:45 - Bucuresti 00:30.
*Atat compania aerieana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

KLM

Excursii optionale

Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco
60 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muzeul aurului din Lima este una dintre cele mai faimoase atractii ale capitalei peruane. Muzeul a fost infiintat in anul 1968 pe baza colectiilor de aur si arme ale celui mai cunoscut filantrop al acelor vremuri, Miguel Gallo. Astazi, colectia muzeului cuprinde aproximativ 25.000 de exponate, dintre care peste 8.000 sunt bijuterii din aur. Aici puteti vedea coliere, cercei, coronae dar si obiecte din pietre pretioase: smaralde, perle, lapis. In muzeu se poate vedea mumia lui Ruler Sipan una dintre primele mumii incase descoperite in anul 1987. Aici se mai pot observa arme si armuri ale Europei medievale, ale samurailor japonezi, colectie ce se intinde pe doua etaje ale cladirii muzeu.
Dupa ce incheiem vizita la muzeu, vom servi cina intr-unul dintre restaurantele din cartierul Barranco, cartier faimos pentru desenele de pe zidurile cladirilor. Aici vom incerca preparate traditionale cum ar fi Ceviche, Causa sau faimoasa bautura traditionala Chicha Morada.
Valea Sacra a Incasilor
89 euro /adult
Include: autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Valea Sacra a Incasilor sau Valea Urubamba se afla in Muntii Anzi, in apropierea orasului antic Machu Picchu. Conform documentelor, in trecut, aceasta era considerata inima Imperiului Incas.
Ceea ce atrage numerosi vizitatori in Valea Sacra este multitudinea de ruine si statui ramase de pe vremea incasilor, dar si orase ramase parca neschimbate de pe vremea incasilor. Un astfel de oras Aguas Calientes, situate pe varful dealului si care reprezinta intrarea principala in Machu Picchu. Orasul Cuzco, capitala neoficiala a regiunii, se deosebeste prin arhitectura coloniala, constructiile actuale fiind ridicate peste ruinele incase. Alte ruine din zona ce merita amintite sunt: Quenco, un fost adapost religios, construit intr-o stanca; Moray - gradini unde incasii cultivau plante si Ollantaytambo, unde inca se pot observa casele incasilor sub forma de ruine.

Galerie foto

Rezerva acum!