INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Anglia, Scotia Irlanda - Insulele Britanice 2023

Itinerariu: Bucuresti - Londra - Stonehenge - York - Glasgow - Edinburgh - Liverpool - Manchester - Dublin - Belfast - Bucuresti
Date plecare: 23.08.2023
Circuit cu avionul, 10 zile
Tarif 2399 1799 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Oferta Speciala! Reducere in valoare de 600 Euro.
Campania de reduceri #SuperSale este valabila in limita locurilor disponibile pana la data de Oferta Speciala! Reducere incepand cu 338 Euro
Campania de reduceri #SuperSale este valabila in limita locurilor disponibile pana la data de 10.10.2022

Program

Ziua 1: Bucuresti - Londra

Ora 17:25 Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Londra, Compania British Airways. Decolare in jurul orei 19:25 si aterizare jurul orei 20:55. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cazare la hotel de 3* in zona Londra.

Ziua 2: Londra - Windsor - Salisbury - Stonehenge

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizitarea orasului sau, optional, excursie la Salisbury si Stonehenge, cel mai cunoscut monument preistoric al Europei. A fost construit in mai multe etape, inceputul fiind facut acum mai bine de 5000 de ani. Continuam cu Castelul Windsor, faimos pentru catedrala sa, cea mai inalta din tara, una dintre cele mai frumoase constructii din Marea Britanie. Transfer si cazare hotel de 3* in zona Londra.

Ziua 3: Londra - York

Mic dejun. Tur panoramic de oras: Palatul Buckingham, Galeriile Nationale, Parcul St. James, Regimentul Garzilor Calare, Abatia Westminster, Turnul Londrei, Tower Bridge, Catedrala St. Paul. Ne indreptam spre York, fondat cu mai bine de 2.000 de ani in urma de catre romani, cu un rol central in istoria britanica, atat sub stapanirea romana, cat si sub cea a saxonilor si a vikingilor. In York putem vizita Muzeul de Istorie, gazduit intr-o fosta inchisoare de datornici si Muzeul Feroviar, in care este reunita colectia nationala britanica de locomotive, probabil cel mai frumos muzeu de profil din lume. Cazare la hotel de 3* in zona York/Leeds.

Ziua 4: York - Glasgow

Mic dejun. Plecam catre Glasgow, situat in nord-vestul Scotiei, pe fluviul Clyde. S-a dezvoltat foarte mult in secolul al XVIII-lea, datorita comertului cu textile, zahar si tutun. Pe langa faptul ca este cel mai mare centru pentru constructia de nave din regiune, Glasgow a devenit in timp si un important centru cultural. In Glasgow vom face un tur de oras: Catedrala, Piata George, Glasgow Green, Turnul Clopotnita, Cartierul Universitar. Cazare la hotel de 3* in Glasgow.

Ziua 5: Glasgow - Edinburgh

Mic dejun. Calatoria noastra continua catre Edinburgh, capitala Scotiei si al doilea oras ca marime, dupa Glasgow. Cu arhitectura sa gotica, orasul se intinde de sub vechiul castel, pana in portul Leith. Orasul vechi Edinburgh a pastrat planul mediaval si multe dintre cladirile din era reformista. In Edinburgh vom admira Catedrala Sf Giles, Curtea de Justitie, Muzeul Regal, Surgeon`s Hall si McEwan Hall. Cazare la hotel de 3* in Glasgow.

Ziua 6: Glasgow - Loch Ness si Inverness

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Loch Ness si Inverness. Lacul Loch Ness se gaseste in nordul Scotiei in apropiere de Inverness (loch, in scotiana, inseamna lac). Este al doilea ca marime din Scotia, are o lungime de 36,3 Km si o adancime de 227 m, este ingust, portiunea cea mai lata fiind de circa 2,7 Km. Lacul contine si o insula - Cherry Island. Loch Ness este cunoscut prin renumitul "monstru" din Loch Ness, cu simpatie numit Nessie a carei existenta este controversata, dar care atrage numerosi vizitatori. Lacul Loch Ness comunica cu Loch Dochfour prin canalul Bona Narrows. Cazare la hotel de 3* in Glasgow.

Ziua 7: Glasgow - Liverpool - Manchester

Mic dejun. Continuam cu Liverpool unde vom face un tur panoramic de oras. Traseul continua catre Manchester, important centru industrial, comercial si cultural. Orasul este renumit in lumea intreaga pentru influenta sa in istoria industriei si a muzicii, precum si pentru legaturile cu sportul. Cazare la hotel de 3* in zona Manchester.

Ziua 8: Manchester - Holyhead - Dublin

Mic dejun la pachet. Traseul nostru continua catre Irlanda, unde vom ajunge cu feribotul din portul Holyhead, catre Dublin (Compania Sena Line 08:55 -12:10 - orar informativ). Turul orasului Dublin: Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity, Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street si Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos. Transfer si cazare la hotel de 3* in zona Dublin. Timp liber la dispozitie sau, optional, Cina traditionala cu muzica si show irlandez.

Ziua 9: Dublin - Belfast

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Belfast - oras in Regatul Unit, capitala Irlandei de Nord. Tur panoramic al orasului, intins pe malul stang al Raului Lagan, locul de nastere al Titanicului: Donegall Square, Primaria, Turnul cu ceas, Universitatea, Gradina Botanica, santierul naval, Royal Avenue, Parlamentul, Catedrala. Cazare la hotel de 3* in zona Dublin.

Ziua 10: Dublin - Bucuresti

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport pentru zborul de retur din Dublin catre Bucuresti via Londra. Imbarcare in jurul orei 16:00. Vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 23:00.

Hoteluri

Zona Londra: Hotel Lucky 8 Hotel 3*, 21-25 York Road, Ilford, IG1 3AD, United Kingdom sau similar;
Zona York: The Queens Hotel 3*, Queens Staith - Y01 6DH - York sau similar.
Zona Glasgow: Leonardo Inn Glasgow West 3*, E Cl Great Western Road - G12 0XP - Glasgow,sau similar.
Zona Manchester: Best Western Smokies Park 3*- Ashton Rd, Oldham OL8 3HX, Regatul Unit sau similar.
Zona Dublin: Sheldon Park Hotel & Leisure Centre 3*, 131 Kylemore Rd, Inchicore, Dublin, sau similar

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
23.08.2023 2399 1799 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 349 euro;
Copil mai mic de 12 ani: 899 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Londra - Dublin - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania British Airways;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti cazare in zona Londra cu mic dejun la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare in zona York cu mic dejun la hotel de 3*;
• 3 nopti cazare in Glasgow cu mic dejun la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare in zona Manchester cu mic dejun la hotel de 3*;
• 2 nopti cazare in zona Dublin cu mic dejun la la hotel de 3*;
• Bilet de feribot Holyhead - Dublin;
• Transferurile cu autocarul aeroport - hotel - aeroport;
• Tururile panoramice si pietonale: Londra, Dublin, York, Edinburgh, Liverpool;
• Transport cu autocarul;
• Asistenta turistica in limba romana pe tot parcursul excursiei;

Nu sunt incluse

• Biletele de intrare la obiectivele turistice - se achita local;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno;
• Taxele de oras - se vor achita local la receptia hotelurilor aproximativ 2 GBP de persoana pe zi, se poate modifica;
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 2 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid);

Orar de zbor

• Bucuresti - Londra: 19:25 - 20:55
• Dublin - Londra: 16:00 - 18:00
• Londra - Bucuresti: 18:10 - 23:00
*Atat compania aeriana cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

British Airways

Excursii optionale

Salisbury si Stonehenge
135 Euro/adult
Include transport autocar, intrari, asistenta turistica in limba romana. Salisbury este un orasel din comitatul Whiltshire, un spatiu pitoreasc din sudul Angliei. O zona foarte populara datorita faimosului Stonehenge aflat in apropiere. Sunt foarte multe teorii legate de aceste pietre si originea lor, variind de la arheologie la explicatii din mitologie sau paranormale. Se spune ca unele pietre au fost aduse de la sute de km distanta, unele chiar din Tara Galilor. Dupa ce admiram si imortalizam momentul la misteriosul Stonehenge pornim spre Castelul Windsor faimos pentru catedrala sa, cea mai inalta din tara.
Loch Ness
135 Euro/adult
Include transport autocar, intrari, asistenta turistica in limba romana. Salisbury este un orasel din comitatul Whiltshire, un spatiu pitoreasc din sudul Angliei. O zona foarte populara datorita faimosului Stonehenge aflat in apropiere. Sunt foarte multe teorii legate de aceste pietre si originea lor, variind de la arheologie la explicatii din mitologie sau paranormale. Se spune ca unele pietre au fost aduse de la sute de km distanta, unele chiar din Tara Galilor. Dupa ce admiram si imortalizam momentul la misteriosul Stonehenge pornim spre hotel.
Belfast
89 Euro/adult
Include transport autocar, pranz, asistenta turistica in limba romana. In capitala Irlandei de Nord, Belfast vom face un tur panoramic ce ne va purta spre cele mai importante obiective locale. Vom afla cum a luat nastere Titanic. Vom vizita santierul naval Harland & Wolfe, unde in 1912 a fost construit celebra ambarcatiune. Optional se poate vizita si interiorul muzeului. Vom continua cu vizita primariei din piata Donegall, Turnul cu ceas - un turn inclinat, replica irlandeza a celebrului turn inclinat din Pisa, Universitatea Queens, Gradina Botanica, Royal Avenue, Parlamentul si Catedrala din oras.
Cina traditionala cu show traditional irlandez
89 Euro/adult
Include: transport autocar, cina, show si asistenta turistica in limba romana. Dansul social irlandez este o traditie vie. Stepul irlandez este notabil pentru miscarile rapide din picioare, cu corpul si bratele aproape nemiscate. Cea mai importanta traditie si sarbatoare irlandeza este Saint Patrick’s Day, ce are loc in fiecare an pe data de 17 martie. Toate obiceiurile legate de aceasta sarbatoare se invart in jurul culorii verzi. Toata lumea poarta haine verzi, trifoi si, pentru ca este vorba de Irlanda, se bea bere. In legendele irlandeze trifoiul cu 4 foi a fost descoperit de Sfantul Patrick si este perceput ca o decoratiune sau ca un talisman norocos. Bucataria irlandeza este cunoscuta pentru calitatea superioara a ingredientelor pe care le utilizeaza. Majoritatea mancarurilor se prepara cu verdeturi si condimente. Ne vom rasfata cu celebrele preparate cu specific irlandez: painea traditionala irlandeza, Colcannon, Champ irlandez, Boxty irlandez si bineinteles nelipsitele sortimente de bere si scotch irlandez.

Galerie foto

Rezerva acum!